Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
724
Cevap
26
Favori
139.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb lar ,yaz için 3 gün Paris 8 gün Barselonaya gitmek için biletlerimizi aldık. İlk durağımız Paris olacak fakat daha fazla kalacagımız yer İspanya olduğundan vizemizi oradan almamız gerekiyormuş. İspanya vizesi ile ilk fransaya girmemiz problem olur mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umitakbal

Mrb lar ,yaz için 3 gün Paris 8 gün Barselonaya gitmek için biletlerimizi aldık. İlk durağımız Paris olacak fakat daha fazla kalacagımız yer İspanya olduğundan vizemizi oradan almamız gerekiyormuş. İspanya vizesi ile ilk fransaya girmemiz problem olur mu acaba?

Bazı ülkeler bunu sorun yapabiliyor. Hele ki şu aralar göçmen kriziyle mücadele eden ülkelerin başında gelen Almanya ve Fransa gibi ülkeler bunu sorun yapabilir. Yapar demiyorum farkındaysan. Ben olsaydım Fransa'dan vize alır şuranın vizesiyle burdan giriş yapsam sorun olur mu sorusunu ortadan kaldırırdım. Zaten Fransa'ya giriş yaptığınızda bir daha vize kontrolüne girmeyeceksiniz. Bence Fransa'dan alın, rahat edin.
  • Fransa konsolosluğuna mail atarak sordum , gelen cevapta yanınızda uçak ve otel biletleriniz olması vede sorulduğunda anlatmanız durumunda sorun olmaz yazıyordu . Ayrıca üstüne basa basa vizeyi en çok nerede kalacaksanız oradan almanız gerekmektedir demişler. Bizde uçak biletlerini aldığımızdan dolayı program değişikliği zor gözüküyor. Gene de insan düşünüyor acaba problem yaşarmıyız diye .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umitakbal -- 28 Şubat 2016; 13:34:03 >
  • arkadaşlar konuyu diriltmek gibi olucak ama, benim babam yurtdışında fransada konaklıyor, vatandaşlığıda var, ben küçükken bazı nedenlerden ötürü türkiyede büyüdüm, bu yaz yanına gitmemi istiyor, vize işlemleri falan ne tür bi prosedür izlemem lazım, normal vize alma prosedürelerini az çok biliyorum ama babam olması bu işlemi daha kolay bi hale getirirmi, b bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi lutfen.
    bu arada benim birincil adresim olarakda fransa görünüyor nüfusta
  • Arkadaşlar bir sorum olacak size. Ben Ağustos'ta Macaristan'a gideceğim. Ama benim pasaportum yok. Tabi bir de Shengen vizesi gerekiyormuş. Ben bugün, yarın pasaport çıkartacağım ve bir ay sonra falan vize alacağım. Ben pasaportu 1 yıllık çıkarsam vizede problem çıkmaz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapperKabus

Arkadaşlar bir sorum olacak size. Ben Ağustos'ta Macaristan'a gideceğim. Ama benim pasaportum yok. Tabi bir de Shengen vizesi gerekiyormuş. Ben bugün, yarın pasaport çıkartacağım ve bir ay sonra falan vize alacağım. Ben pasaportu 1 yıllık çıkarsam vizede problem çıkmaz değil mi?

Dönüş tarihinden sonra bir kaç ay daha pasaport süresi olması yeterli. Ben 1 ay önce başladım 6 aylık pasaport ile gittim geldim.
  • Styric kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam :)
  • Arkadaşlar selam,

11-19 Haziran arası, ilk 3 gün Hollanda'da kalmak üzere yurt dışına çıkacağız eşimle.
    Ardından 1-8 Temmuz arası da Almanya'da kalacağız abimin yanında.

Şimdi ben bu 2 planı da tüm uçak biletleri ile beraber belgeledim ve başvuruyu yaptım.

Bunlar 8 Temmuz'da döneceğimi düşünerekten + 15 gün daha koyup yaklaşık, 24 Temmuz bitiş tarihli vize vermiş.

Ama 1 girişli vermişler.

Şimdi Almanya için tekrardan vizeye başvuramıyorum zaten vize olduğu için 24 Temmuz'a kadar. Ama girişte yapamıyorum Almanya'ya 19'unda 1 kere dönüş yapacağım için.

Almanya konsolosluğu ve IData bunu doğruladı.

Hiç böyle bir şey başınıza geldi mi? Yarın Hollanda Konsolosluğuna gidip durumu bildireceğim.

01 giriş yerine 02 veya Multi verseler işim çözülecek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HULKBABA

Arkadaşlar selam,

11-19 Haziran arası, ilk 3 gün Hollanda'da kalmak üzere yurt dışına çıkacağız eşimle.
    Ardından 1-8 Temmuz arası da Almanya'da kalacağız abimin yanında.

Şimdi ben bu 2 planı da tüm uçak biletleri ile beraber belgeledim ve başvuruyu yaptım.

Bunlar 8 Temmuz'da döneceğimi düşünerekten + 15 gün daha koyup yaklaşık, 24 Temmuz bitiş tarihli vize vermiş.

Ama 1 girişli vermişler.

Şimdi Almanya için tekrardan vizeye başvuramıyorum zaten vize olduğu için 24 Temmuz'a kadar. Ama girişte yapamıyorum Almanya'ya 19'unda 1 kere dönüş yapacağım için.

Almanya konsolosluğu ve IData bunu doğruladı.

Hiç böyle bir şey başınıza geldi mi? Yarın Hollanda Konsolosluğuna gidip durumu bildireceğim.

01 giriş yerine 02 veya Multi verseler işim çözülecek...

almanyadan hollandaya geçerken schengen alanından çıkış yapmayacağınız için sorun yok tek girişli verseler de. schengen alanı içinde tek girişli vize ile çıkış yapmadan süresi dolana kadar gezebilirsiniz. ancak schengen alanından çıkarsanız bir daha giriş yapamazsınız. siz tekrar gelip aynı vize ile bir daha mı gitmek istiyorsunuz ? dediğim gibi almanya hollanda arası vize sorulmuyor tek giriş multi farketmiyor vize süresi dolana kadar schengen bölgesinden çıkmayın yeter

Not: bu aralar yunanistan italya hollanda hep tek girişli vermeye başlamış hayırdır ne oluyor böyle ? türklere ayrımcılık mı !

düzeltme: benim anladığım siz hollandaya gidip türkiyeye dönüp sonra da almanyaya gideceksiniz. dolayısıyla 01 girişli vize olduğu için sıkıntı yaşıyorsunuz. alman konsolosluğuna gidip en iyi cevabı oradan alırsınız. telefonla olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkish_republic -- 25 Mayıs 2016; 15:11:44 >

• turkish_republic kullanıcısına yanıt
    19 Haziran Türkiye'ye geri dönüş yapacağım, ardından 1 Temmuz'da tekrar Almanya'ya gideceğim, 8'inde döneceğim.

Vizeyi aslında 8 Temmuz + 15 gün daha üzerine koyarak yaklaşık 24 Temmuz'da bitirmişler.

Ama geri döneceğimi 19 Haziranda anlayamamışlar.

Almanya konsolosluğuna gittim, oradaki vizeni iptal ettirdikten sonra ancak yeni vize alabilirsin diyor, ya da multi girişli yapmaları gerekiyor diyor veya 02 girişli.

VFS Global bir yerine takmıyor açıkçası, hizmet bedeli alıyorlar ama neye? Zaten tüm evrakları ben topluyorum, sadece götürmesi kalıyor onlara...

En son Hollanda konsolosluğunu aradım, bir mail adresi verdiler, buraya müracaat etmen lazım dediler. Güzelce açıkladım, maili gönderdim bugün. 5 iş günü içerisinde döneceklermiş.

Allah'tan daha 11 Hazirana vakit var da çözerler diye umut ediyorum...

• bu tarz işler çok ağır işliyor genelde dönüş yapmıyorlar bilginiz olsun. 5 gün sonra en fazla sizi arayıp tekrar vize için başvurun bunu iptal edelim diyebilirler. keşke yazdığınız dilekçede bu hususu özellikle belirtseydiniz. buna benzer sorunlar hep oluyor.

benim arkadaş yunanistana vize için başvurdu dilekçede de yazdı yunanistanda 5 gün kalıp türkiyeye dönüp 15 gün sonra da italyaya gidecem ona göre vize talep ediyorum diye. gittiler ona da tek girişli verdiler. ikinci kez tekrar başvurdu durumunu anlattı yine tek girişli vize aldı. ne yapacakları belli olmuyor işte.

bu arada not olarak belirteyim mart ayında yunanistan bana da tek girişli vermişti. şimdi 1 ay sonra italyadan talep edecem bakalım ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkish_republic -- 25 Mayıs 2016; 16:10:14 >
    Valla inanılmazlar ya :) Ben böyle bir şey görmedim. Hayır madem tek girişli vericeksin o zaman 20 Haziran'da bitir ki ben ötekine bidaha başvurayım. Kısıtlıyorlar da adamı...

Yine bilgilendiririm hocam ileri ki günlerde, yorumların için teşekkürler.

En iyisi İtalya sanırım, 3-6 kafadan veriyorlar :)
  • quote:

Valla inanılmazlar ya :) Ben böyle bir şey görmedim. Hayır madem tek girişli vericeksin o zaman 20 Haziran'da bitir ki ben ötekine bidaha başvurayım. Kısıtlıyorlar da adamı...

Yine bilgilendiririm hocam ileri ki günlerde, yorumların için teşekkürler.

En iyisi İtalya sanırım, 3-6 kafadan veriyorlar :)

italya 1 seneye kadar öyleydi evet bende 6 aylık aldım ama 2 yıllık schengeni olan şirketimizin müdürüne (pasaportunda süresi dolmuş en az 7-8 schengen olmasına rağmen) geçen hafta 20 günlük 01 girişli verdiler şok oldu resmen.

italya ve yunanistan sağı solu belli olmaz. bankada 10.000 tl parası olan 10 yıldır aynı yerde çalışan adama 1 aylık veriyor 18 yaşında ssk ya yeni giriş yapmış stajere 6 aylık veriyo.

benden tavsiye bu aralar ab de ortam çok gergin. hangi ülkeden giriş yapacaksanız oradan vize alın. yunan polisleri eskiden güleryüzlü yardımseverdi hiç incelemezler basar geçerdiniz şimdi çok araştırıyorlar sinirli ve kaba olmuşlar mülteci olaylarından sonra. kontroller sıkı yani sınırdışı edilme olayları çok yaşanıyor son aylarda. tavsiyelere uymakta yarar var. ilk giriş yapılacak olan ülkeden vize almak elzemdir ki diğer başvuruları da riske atmamış olursunuz.

Dün 17.52'de yeşil ışık yaktılar, bugün onay geldi. Görüştüğüm kişi alttaki yerden yetkili çok nazik bir bayandı. Sürekli maillerime döndü ve yardımcı olmaya çalıştı.

Consular Affairs
    ...............................................................
    Regional Service Organisation Eastern Europe
    Embassy of the Kingdom of the Netherlands
    Office Center The Cube
    Evropská 178 | 160 00 Prague 6 | Czech Republic

Yarın sabah İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu'na gideceğim, 08.30-12.00 arası kabul ediyorlarmış.
    Pasaportları vereceğim, bekleyecekmişim orada, hemen yenisini basıp vereceklermiş.
    Merakla bekliyorum sadce 02 mi yapacaklar entry sayısını yoksa uzatıp multi mi yapacaklar diye :)
    Mailde yazılana göre, ... we can issue you both a new visa for a longer period... cümlesi geçiyor çünkü.

Hayırlısı bakalım, yarın belli olacak, dönüş yaparım yine, herkese örnek teşkil eder :)

• Normalde 1,5 aylık tek girişli vize, hatalarını kabul ettiklerinden, 1 yıllık multi girişli vizeye döndürüldü ve yenisi şuan basılmış bir şekilde elimde.
    Gerçekten açıklayıcı olduğunuz zaman, çok ama çok yardımcı oluyorlar...
  • Yazın turla Avrupa'ya gitmeyi düşünüyoruz eşimle ilk yurt dışı seyahatimiz olacak.

10 yıllık pasaport aldık kasımda.Otobüsle Yunan üzerinden Balkanlar turunu düşünüyoruz.Onun için 15 Temmuzda Yunan Konsolosluğundan randevu aldım.

Fakat şimdi ise Fransa İtalya gibi ülkelere gitmeyi düşünüyoruz uçakla.

Yunan vizesiyle Fransa veya İtalya'ya gidersek direk sıkıntı olur mu?
  • Madrid aktarmali kolombiyaya ucabilirim. Madrid'deki havaalaninda transit vize gerekiyor mu?

• quote:

Normalde 1,5 aylık tek girişli vize, hatalarını kabul ettiklerinden, 1 yıllık multi girişli vizeye döndürüldü ve yenisi şuan basılmış bir şekilde elimde.
    Gerçekten açıklayıcı olduğunuz zaman, çok ama çok yardımcı oluyorlar...

1 yıllık mı ? ciddimisiniz ? inanılmaz. normalde en fazla 3-6 ay arası verirler di ? kaçıncı vizeniz oldu ? kalış süresi 90 gün mü ?

bankada kaç tl gösterdiniz ?
    Valla ciddiyim hocam, 30 olsa 30 derdim ama 1 yıllık 90 gün kalmalı multi girişli vizeyi bastılar diğerinin üzerini çizip :)
    8.400TL gösterdim bankada.

2. gezi planımı vermeseydim muhtemelen bir hakkım doğmayacaktı.
    2. Ülkeye döndükten 10 gün sonra çıkacağım için ve onlar bana 1.5 aylık tek girişli verdiklerinden, Venedikten 19 Haziran'da dönükten sonra 1 Temmuz'da Almanya'dan tekrar gidemeyecek ve Almanya'dan da tekrar vize alamayacaktım halihazırda 24 Temmuz'a kadar geçerli vizem olduğundan.
    Yanlışlık yaptıklarını anladılar inceledikten sonra ve 1 yıllık maksimum süreli multi verdiler sağ olsunlar.

Çek Cumhuriyetindeki bayan cidden çok yardım etti. Anlayışlı çıktı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HULKBABA -- 30 Mayıs 2016; 17:28:37 >
  • bende italyadan vize isteyecem bakalım ne olacak daha önce alınmış 2 schengen vizem var bankada para göstermesem ne olur acaba
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.