Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
13.160
Cevap
142
Favori
1.356.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm scenic severlere slm. Scenic tam bi aile arabası. tasarımı ve estetiği çook hoşş. Ben arabamı değiştirmeyi düşünüyorum. aile arabası almayı düşünüyorum. başlıkta yazılanları okuyorum 2 saattir. LPG taktırdığında tam binilecek bir araba oluyor istanbul için.

    Ancak bu araçların parça fiyatları ile ilgili pek bir şey yazan olmamış. Şu anki arabam fiat palio parçalarıda o kadar pahalı değil. Araba tamire girdiğinde ortalama nerelere çıkar. Mesela palio ön tampon 150 YTL değiştirmiştim geçtiğimiz aralıkta. 10.000 bakımı genellikle 75 ile 100 YTL arası oluyordu.

    Scenic lerin yedek parça durumları nasıl deneyimlerinizi aktarabilirmisiniz.


    2 marka & model arasında karar vermeye çalışıyorum.. Bi de bunları deneyimleri olan arkadaşlar bi kıyaslama yapabilirlerse çook memnun olurum.

    1 - Renault Scenic 1.6 RXT (zaten biliyorsunuz)

    2- OPEL Meriva 1.6 enjoy http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3812947

    değerli yorum ve paylaşımlarınız için teşekkürler.




  • 2004 olduğu için meriva tercihi bence doğru olur.
  • Merhaba Scenic sahipleri&sevenleri

    Ailenin genişlemesi nedeniyle sıfır km dizel scenic alma fikri oluşma durumunda bende de. Gerçi elektronik panel biraz ürkütüoyr beni, şu anda kullandığım Civic (2005) de neredeyse sıfır elektronik gösterge var da, tabii o kadar da sorunsuz.

    Benim kayınpeder emekli ordu mensubu, acaba hala Oyak indirimi devam ediyor mu Renault'da veya bayilerde pazarlık edilebiliyor mu ?

    Hepinize keyifli sürüşler dilerim.
  • Arkadaşlardan biri dizelini aldı çokta memnun üst yazıları oku. Gerçi sana bilgi verir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hamsiman

    Arkadaşlardan biri dizelini aldı çokta memnun üst yazıları oku. Gerçi sana bilgi verir.




    Merivaları daha çook yakıyor diyorlar hocam. forumdaki opel başlığında okudum baya bi. Yakıt yönünden pek tavsiye edilmiyor.
    Eğer yakıt probleminiz yoksa tam binilecek bir araba deniyor.

    Bu scenic yedek parçaları pahalımı o konuda kimse bir şey yazmamış.
  • merhaba arkadaşlar.
    iki yıldır 2003 model scenic 1.9 dti dynamigue kullanıcısıyım.
    kullanış olarak mükemmel araç gerçekten. ve donanımı da çok iyi. herkese tavsiye ederim.
  • Augustt yardımcı olabilirim sanırım OYAK indirimi veya bayi pazarlıgı konusunda, pm attım dostum


    quote:

    Orjinalden alıntı: augustt

    Merhaba Scenic sahipleri&sevenleri

    Ailenin genişlemesi nedeniyle sıfır km dizel scenic alma fikri oluşma durumunda bende de. Gerçi elektronik panel biraz ürkütüoyr beni, şu anda kullandığım Civic (2005) de neredeyse sıfır elektronik gösterge var da, tabii o kadar da sorunsuz.

    Benim kayınpeder emekli ordu mensubu, acaba hala Oyak indirimi devam ediyor mu Renault'da veya bayilerde pazarlık edilebiliyor mu ?

    Hepinize keyifli sürüşler dilerim.
  • Tolis, ruhsat fotokopinle herhangi bir yetkili Renault servisine basvurman ya dawww.renault.com.tr'deki iletisim formunu doldurman yeterli olacaktir. Eger temin edemezsen bana donus yap yardımcı olabilirim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tolis

    onkanat arkadasım güle güle kullan lpg sistemini..bende 2004 var lpg taktırmayı düşünüyorum ama hala karar veremedim..sen takdırdığın sistemden biraz bahsedebilirmisin? Birde hala Türkçe kullanma klavuzunu arabanın nereden bulabilirim yardımcı olan bir arkadas yokmu.. :)
  • Orjinalden alıntı: Alkimake

    Tolis, ruhsat fotokopinle herhangi bir yetkili Renault servisine basvurman ya dawww.renault.com.tr'deki iletisim formunu doldurman yeterli olacaktir. Eger temin edemezsen bana donus yap yardımcı olabilirim.

    arkadasım ilgine çok tesekkür ederim..bu gün denizlideki yetkili servise gittim..onlarda ellerindeki kitapcıkların fransızca olduğunu ve yardımcı olamayacaklarını söylediler..bende boynu bükük bir şekilde fransızca sözlükten kelimelerin anlamını çıkarmaya çalışıyordum senin yazını okuyana kadar..yardımcı olursan inan çok sevinirim..bir yağmur sensörünü bile anlayamadım :)oktcev@gmail.com




  • Rica ederim lafı bile olmaz, ekledim dostum gorusuruz aksam
  • scenicçiler bravo size valla süper çalışıyorsunuz. Topik amacına uygun çalışıyor.
  • Alkimake sağolsun ilgilendi, telefonunu verdiği arkadaşı ile görüştüm gerçekten düzgün fiyat aldım. Tekrar buradan kendisine teşekkür etmek istiyorum.

    Kesin karar vermek için test sürüşü falan da yapmak lazım herhalde.

    Yalnız Reno'nun donanım seçenekleri konusunda biraz kızgınım. Örneğin 1.5 dci Grand Scenic modelinde Authentique modelinde arka camlar manuelmiş, şimdi bu arabayı çocuklu aileler alıyor, en basit bir elektrikli cam kumanda opsiyonunu almak için zoraki Privilege seviyesine çıkmak gerekiyor. Aradaki fark da 5 bin ytl. Ben diğer aksesuarları da istemiyorum gereksiz geliyor. O yüzden saçma olmuş. Bugün eşime aldığım Hyundai Getz baz modelinde bile 4 cam otomatik, düşünün yani.

    Bu modeli kullananlar sanırım gelir seviyesi ve yaş ortalaması yüksek kesim olduğu için yorum sayısı düşük kalıyor. Yoksa bu araçla ilgili ciddi problem yaşayanlar var mıdır?

    Biraz daha kullanıcı yorumları ile bu topiği biraz ısıtsak da benim gibi almayı düşünenlerin kafasında daha net fikirler oluştursak ne dersiniz sayın forum insanları




  • Augustt rica ederim, faydam olduysa ne mutlu...

    Oncelikle sunu soyleyeyim ki alacagin arac ne olursa olsun test surusu olmazsa olmadır, bunu her fırsatta dile getirmeye calısıyorum sektorden birisi olarak. Donanım konusunda bir bakıma haklısın, evet baz donanımda onemli eksikler var, bunu Clio forumunda da tartısmıstık. Su sekilde dusunmek gerek, her musterinin onem verdigi alım kriterleri farklı. Guvenlik, performans, yakit tuketimi, dusuk fiyat, ikinci el avantaji, parca bulunabilirligi, iyi hizmet vs vs... Bunlarin tumunu tatmin etmek cok zor marka ne olursa olsun, bugun en ust gamdan en dusuk gama kadar her modelin kullanıcıları araclarında memnun olmadıkları bir yan bulma sansına sahipler. Cocuklu bir aile oldugunuza gore bence onem vermen gereken aracın 5 yıldızlı guvenligi olmalı ilk etapta. Scenic authentique cift havayastıgı ve 4 cam otomatigi ile piyasaya daha dusuk maliyetle surulebilirdi... Bugun fiyatı geri cekmek icin on camları manuele ceviren modeller de var. Scenic ve tum rakiplerini kullanmıs birisi olarak sunları soyleyebilirim, cam alan cok genis, surusu keyifli. Donanım seviyesi (bazı eksikler olsa da) iyi. Dizelde yakıt tuketim degerleri ve 100 beygirlik motor performansı basarılı. Ayrıca ikinci elde sınıfında en rahat satılabilecek araclardan birisi.




  • Uzun bir araştırma sürecinden sonra grande scenicte karar kılmıştık ve bu gün aracı teslim aldım.Gerçekten çok şahane bir araba arabayı aldığımdan beri özerinden inmedim diye bilirim yani inesim yoktu:).Yani arabaya bindiğin zaman basıp gidesi geliyor insanın nereye olarsa olsun.Allah herkese böyle bir araba nasip etsin.Bir arabada olması gereken her şey mevcut hatta iki koltuk fazlası var.Süper bişey,arabamı çok özledim ben turlamaya gidiyorum.
  • bende geçen yıl scenic 2 1,5 dci aldım ilk arabam sırf geniş , dizel , guzel bi görünüş diye aldım zamanlada doğru bir tercih yapmış olduğumu anladım tek sıkıntım su an renk istediğim rengi alamamışdım şimdiler de arabamın rengini bir kaç yıl sonra değiştirmek istiyorum . kırmızı ve ya kavun içi bir renk düşünüyorum ve nasıl nerede yaptırabilirim ... bu konuda bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum
  • Arkadaslar..2004 scenic privi.nin araba hareket ettiğinde kapılarını otomatik olarak kilitleme özelliği varmı..genelde okuduğum yazılarda öyle bir özellikten bahsediliyor..ya ben bu özelliğin nasıl kullanıldığını bilemiyorum yada arabada öyle bir özellik yok..ee fransızca bilmemek çok büyük kayıp..Türkçe yazsalardı kullanım kitapcığını sizleri rahatsız etmezdim..kusura bakmayın artık..
  • hocam otomatik kapı açma kapama butonuna uzunca basılı tut ve bip sesi gelince bırak.
  • Arkadaşlar selamun aleyküm.bende az önce üye oldum buraya.araba almadan önce baya bi okumuştum yazdıklarınızı.geçen ay 1998 model scenic rxt 2.0 aldım.Çok temizdi ve kısmet oldu.çok memnunum.Gerçekten zevkli ve güvenli bir araba.Alır almaz ne kadar yaktığını test ettim,şehir içi 300 krş yaktı km.de.Sonrasında zaten aklımda lpg taktırmak vardı lpg de takıldı sıralı sistem.Yine test ettim ş.içi 170 ile 180 arası yaktı.Geçtiğimiz cuma akşamı da ankara ya gittim,evim ıhlamurkuyu istanbul da bu arada.Burdan otobandan yeni tünelden falan geçtim,test için basmadan gittim 80 ve 130 km.hız arası gaza dokundum diyebilirim ,Ankara ya vardığımda şaşırdım lpg halen bitmemişti,depom 40 lık simit.Yani 40lık 1 depo lpg ile istanbul'dan Ankara ya vardım,ve istanbula dönmek için 487.km de gazı tekrar fulledim Ankara da ve halen gaz bitmemişti ama bitmesini bekliyordum neyse fulledim ve bu sefer yine test için hız yaptım biraz 150 ve 190 arası ani hızlanmadan sürekli bastım ve 313.km de gaz bitti.yine de az yaktığını düşünüyorum.Çok memnun kaldım.Basmadan gidilirse uzun yolda ben 125 krş yaktım lpg de .Ve arac 2000 motor 109000 de ve 1500 kg dan da fazla idi.




  • Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır sıfır araç almak için araştırma yapıyorum. Ama genelde toyota üzerinde duruyodum. En sonundada yeni nesil corolla almak için karar verdim. Dün bir gazetenin oto ekinde scenic reklamı dikkatimi çekti. Daha önce renault markasını dolayisi ile scenic i hiç ama hiç düşünmemiştim. Bugün merakımı gidermek için bir reno bayiine gittim ve scenic i inceledim. İnanın araba çok hoşuma gitti. Fiyatı ve donanımi çok iyi özellikle corolla ile karşılaştırınca. Bu yüzden şimdiye kadarki fikirlerim tamamen değişti ve şimdi scenic privilege dci100bg almaya karar verdim. Tabiki sunrooflu ve esp paketli olanından. Benim sizlere birkaç sorum olacak. Birincisi corollayı seçmemdeki en büyük sebeb motorunun sorunsuzluğu idi. DCİ motor hakkında hiç bilgim yok , sorunu varmı , 1400 kg ye yakın kasayı taşımakta zorluk çekiyomu. İkinci sorum ise forumda okuduğum kadarıyla bir gürültü probleminden bahsediliyor. Bu problem bu versiyondada devam ediyormu. Şimdiden teşekkürler. İnşallah doğru bir karar veririm. Bu kararı vermeme yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.




  • merhaba 06snn66 ben de senin gibi uzunca bi süre toyota ile scenic arasında kararsız kaldım.ama sonunda scenic privilege dci100bg aldım ve çok memnunum. benden sana tavsiye mutlaka bi test sürüşü yap. inan bana bütün endişelerin yok olup gidiyo. kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.