Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (488. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.162
Cevap
141
Favori
1.377.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Doktorali

Sayın Ubermans,
    Çok teşekkürler büyük ihtimalle aynı sorun.sizin bu harcama miktarı serviste mi yoksa özel bir tamircide mi?1.250 ise araç sadece otomatik olarak
    kullanılacak herhalde....

Hocam, yalnızca akıl yürütme yapabilirim. Bence sorun giderek büyüyecek ve bir zaman gelecek ve aracınızın vitesi otomatikte de geçmeyecek. Tabi ne zaman olacağını Allah bilir. En azından sorunu bilin yeter. Bu sorunu servisten başka bir yerde çözme ihtimaliniz olduğunu sanmıyorum. Parça onarılabilecek, onarılacak olsa da o halde fazlaca kullanılacak bir parça değil. Zaten çok nadir bozulan bir parça olduğundan yalnızca serviste değişiyor. Ben arabayı servise çektirdikten sonra Bursa merkezden parça istendi ve parçayı iki gün kadar bekledik. Umarım sizin sorunuz çok daha çözüme ulaştırılabilen bir sorundur.

• Teşekkürler......Ben Tekirdağ da bir araştıracağım,sonuçtan haber veririm.
    saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: UberManS

2005, otomatik vites, techno ve excu paket var. ESP düğmesi var ama pasif. Bu da marşa basınca tanan ışıklar. ESP yine yok arkadaş :)))

ÇOK ŞÜKÜR... işte arkadaşlar bunu demeye çalışıyordum bu araçta ESP yok SERVİCE nin yanındaki üçgen şekil içinde kayan araç resimi oluyor.ESP düğmesi değil o üçgen şekile bakın P ise pasif/yok anlamında.EĞER ÜÇGEN İÇİNDE KAYAN ARABA RESİMİ VARSA ESP VAR VE AKTİF DEMEKTİR.Teşekkürler paylaşımınız için.Tekrar söylüyorum ESP devr edışı düğmesi olmadan da ESP olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: UberManS

2005, otomatik vites, techno ve excu paket var. ESP düğmesi var ama pasif. Bu da marşa basınca tanan ışıklar. ESP yine yok arkadaş :)))

P yazan üçgenin içinde aşağıdaki şekil varsa ESP var demektir.Düğmeye değil göstergelere bakın arkadaşlar.Benim aracımda ESP/ASR düğmesi yok ama dediğim gibi marşa bastığımda SERVİCE yazısının yanındaki üçgen içinde aşağıdaki gibi kayan araç resmi beliriyor.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rino12 -- 5 Mart 2013; 18:03:22 >
  • kayan araç resimi bu

• Kayan araç resmi p yazan üçgenin orada değil. devir saatinin üstünde yani benzin göstergesinin öbür yanında. Ya arkadaşlar öbür sayfada klavuzu yükledim orada resmi var indirin bakın. Birazdan maça gideceğim vaktim olursa benim araçtan resim çeker koyarım. Ayrıca tam emin değilim ama sizin aracın fren sisteminde arıza var. o p yazısı da eğer sönmüyorsa arızanın olduğunu bildirir. Ayrıca esp / asr ışığı kontak açıkken öle sürekli yanık kalmaz yanar kısa süre sonra söner. Sönmüyorsa arıza uyarı olur zaten.
  • Arkadaşlar 2005 scenic II 16 Valve BVA siyah privilege aracım 101.000 de arıza uyarısı veriyor (ABS ,ESP arızası,Otomatik vites arızası ,uyarıları)Servis dışı ustalara sorduk kimi abs arızalı diyor kimi şanzuman arızası diyor.Araç PRİNS otogaz lı .Bu uyarılar sırasında araç viteste takılı kalıyor.bilgisi olan arkadaşlar tavsiyeleriniz nedir.
    Saygılarımla

2005 scenic II 16 Valve BVA privilege SİYAH
  • Arkadaşalr Benim arcın resimlerini yüklüyorum. Kusura bakmayın cep telefonuyla çektim biraz kötü oldu.

1. resim. El freni düğmesinin hemen altında iki tane siyah düğme var direksiyonun sol tarafında. Scenici olanlar bilir. Bu düğmenin biri park sensörü biri de ASR/ESP düğmesidir ve üstünde kayan araç resmi bulunur.

2. resim kontağı açınca bütün ışıklar yanar araç hepsinin çalışıp çalışmadığını test eder sonra çoğu söner. Sönmeyen varsa o arıza bildirisidir. P yazılı üçgen frenlerle alakalı ya da ışıklarla alakalı bir arıza olduğu için yanar. P yazılıücgenin diğer tarafında da yani benzin göstergesinin öbür yanında yine üçgen içinde kayan araç resmi vardır buda ASR/ESP ışığıdır. Sürekli yanarsa ASR/ESP arızasını bildirir. Araç patinaja düştüğünde veya savrulduğunda Yani ESP veya ASR devreye girdiği zaman hızlı hızlı yanıp sönüyor.

3. resimde ise ASR/ESP tuşuna bastığınızda ekranda ASR devre dışı yazar ve kayan araç ışığı 40 veya 50 ky kadar sürekli yanık kalır. 40 ya da 50 km yi geçinde ESP otomatik devreye girer yani ESP yi 50km km den sonra kapatma imkanımız yok.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaaagac -- 5 Mart 2013; 23:46:49 >

• arkadaşlar bir önceki sayfada araçlarımızın özellikleri ni anlatan bölümde telefon ön hazırlığı derken ne kastediyor anlayamadım bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim
  • sayın karaaagac, emeğinize sağlık uğraşmışsınız ve gerçekten de faydalı bilgiler oldu günlerdir tartışılan konu hakkında. bu esp mevzusu daha önce de irdelenmiş önceki sayfalara baktım ama tam çözüme kavuşmamış, amiyane tabirle konuyu hortlatmış oldum ve bu sefer merak edenler ya da doğru bildiği şeyin aslında öyle olmadığını görenler cevaplarını almış oldu. scenic konusunda bir cahilim diyebilirim o yüzden araç alırken hata yapmaktan kurtardınız diyebilirim güvenlik donanımı olmayan bi araca sanki varmış gibi fazla para vermekten mesela. tabi diğer arkadaşların yardımları da yadsınamaz.usanmadan bilgi paylaşımlarında bulundunuz fotoğraflarla desteklediniz, allah hepinize kazasız scenic'li günler nasip etsin.
  • quote:

Arkadaşlar 2005 scenic II 16 Valve BVA siyah privilege aracım 101.000 de arıza uyarısı veriyor (ABS ,ESP arızası,Otomatik vites arızası ,uyarıları)Servis dışı ustalara sorduk kimi abs arızalı diyor kimi şanzuman arızası diyor.Araç PRİNS otogaz lı .Bu uyarılar sırasında araç viteste takılı kalıyor.bilgisi olan arkadaşlar tavsiyeleriniz nedir.
    Saygılarımla

arıza sebebi ateşleme bobini kaynaklı olabilir, benimde başıma butür bir olay geldi.
  • quote:

Arkadaşlar 2005 scenic II 16 Valve BVA siyah privilege aracım 101.000 de arıza uyarısı veriyor (ABS ,ESP arızası,Otomatik vites arızası ,uyarıları)Servis dışı ustalara sorduk kimi abs arızalı diyor kimi şanzuman arızası diyor.Araç PRİNS otogaz lı .Bu uyarılar sırasında araç viteste takılı kalıyor.bilgisi olan arkadaşlar tavsiyeleriniz nedir.
    Saygılarımla

Aracınız eğer viteste takılı kalmış ise ve aracınızın vitesini D konumuna getirdiğinizde seçili olan vitesi gösteren (P, R, N, D) gösterge [D] konumu seçilmiş olarak göstermiyor ise Otomatik vites sensörü çalışmıyor demektir. Bu durumdayken aracı, "D"'ye takıp gaza bastığınızda otomatik el frenide aracı serbest bırakmaz. Bu yüzden El frenini kontrol edin, ASR hatası gibi bir kaç tane arıza mesajı arka arkaya çıkmaya başlar. Geçen ay benim başıma geldi. Serviste aracın motor kaputunu açıp, şanzımanın bulunduğu kısma su tutmuşlar. Otomatik vites sensörü su almış yolda giderken birden vites 3.viteste takılı kaldı. Stop edip çalıştırdım düzelmedi. ve diğer bahsettiğim arızaları arka arkaya vermeye başladı. Hemen servise geri döndüm. Usta önce aracı bırakman lazım falan dedi ama eline aldığı hava tabancası ise sensörün üzerine uzun süre hava tuttu. Ondan sonra düzeldi.

Aracınızın Motoruna su tutuldu mu ? Scenicler bu konuda çok hassas. Kesinlikle motoru yıkatmayın. Bu gibi arızaları dışarıdaki ustalara yaptırmaya çalışmayın. Daha çok bozabilirler. En iyisi iyi bir yetkili servise gitmenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: karaaagac

Arkadaşalr Benim arcın resimlerini yüklüyorum. Kusura bakmayın cep telefonuyla çektim biraz kötü oldu.

Allahım, neydi günahım... Saçma bir uygulama olmuş. Ben bu araçta ESP var zannediyordum. Tüm paketlere sahip bir scenic2'de ESP olmamasının izahı olduğunu düşünmüyorum. Bakalım servis bu konuda ne diyecek... Sağolasın karaagac
  • Sayın mumenu,
    Öncelikle teşekkürler.Bence de böyle olmalı çünkü resmen saçmalıyor. Bir asr -esp arızası bir otomatik vites arızası ve bu arada araç yürüyor ama vites değişmiyor (otomatik olarak). Siz Bobin değişimi yaptırdınız mı? düzeldi mi?

SCENİCII 2005 1.6 16 VALV BVA PRİVİLEGE
  • Sayın clio98

Sizin dediğiniz su sıçraması olabilir.Aynen dediğiniz gibi viteste takılı kalıyor.Şu an sıkıntı yok gibi.Teşekkürler....

• İmzamdaki araçta EBD ve Acil Fren Destek Sistemi var mıdır acaba ? ABS sistemi içinde var mı bu sistemler ? Kitapçıkta göremedim. Ayrıca Modus gibi bir araca dynamic modelde standart olarak ESP koyan Renault Scenic gibi bir araca neden ESP koymaz anlam veremiyorum. Bir de adı privilige !
  • quote:

Orijinalden alıntı: dizel77

İmzamdaki araçta EBD ve Acil Fren Destek Sistemi var mıdır acaba ? ABS sistemi içinde var mı bu sistemler ? Kitapçıkta göremedim. Ayrıca Modus gibi bir araca dynamic modelde standart olarak ESP koyan Renault Scenic gibi bir araca neden ESP koymaz anlam veremiyorum. Bir de adı privilige !

ABS-EBD-AFU 6 airbag scenic'de standart donanım. ebd-afu abs'ye yardımcı takviye kuvvetler kendileri başlıca sistem her araçta birlikte sunulmuyo tabi, sizin araçta paket halinde mevcut.
  • arkadaşlar bir önceki sayfada araçlarımızın özellikleri ni anlatan bölümde telefon ön hazırlığı derken ne kastediyor anlayamadım bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: jericho60

arkadaşlar bir önceki sayfada araçlarımızın özellikleri ni anlatan bölümde telefon ön hazırlığı derken ne kastediyor anlayamadım bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim

ona bende takıldım aslında. Paket içeriğinde var diyor. ama gerçekten var mıdır varsa nasıl çalışır ne işe yarar hiç bir bilgim yok çok da merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.