Şimdi Ara

Scenic II 1.6 2004 - 2006 ESP Var mı? Yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
4.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere aracımı satıyorum, aklıma takılan önemli bir konu var.

İlanlara baktığımda maşallah bütün Scenic II'lerde ESP var..

Benim bildiğim makyajlı kasaya kadar hiç bir 1.6 Scenic'de ESP paketi yoktu, fakat forumdaki Scenic kulübünde ısrarla araçlarında ESP olduğunu söyleyen arkadaşlar var, hatta ESP tuşunun benim bildiğim ASR simgesiyle beraber bulunduğundan bahsetmişler.

Durum öyle bir hal aldı ki, ne kendi bildiğime güvenebiliyorum (Belki özel sipariş ESP paketliler gelmiş olabilir diye) ne de ESP olduğunu söyleyenlere inanıyorum..

Bu hususta kesin bilgisi olanlar var mı?

Çok önemli, çünkü artık illallah edip bende ilana ESP ekledim.. Halbuki arabamda yok.. Arayan insanlara ESP olmadığını gayet tabiki söylüyorum fakat diğer araçlarda olup olmadığına dair yanlış bilgi vermek de istemiyorum.

Bir düzeltme: ESP'yi ilana 5 Temmuz gecesi eklemiştim. Aracımda ESP olmadığını, sadece ASR olduğunu bu gece farkettim ve ilanı da değiştirmedim/değiştirmeyeceğim. Yazılanları tam olarak okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 7 Temmuz 2009; 4:36:46 >

• bu sceniclerde EPS var mı onla karıştırılıyor olabilir?

comboda EPS vardı tüm combo kullanıcıları ESP sanıyordu
  • Direksiyon hıza duyarlı ama takviyeli değil bildiğim kadarıyla.

Corsa C ilanlarına bakın yine tamamında EPS, ESP olmuş
  • benim bildiğim kadarıyla ESP olan araçta ESP off tuşu olur

2004-2006 meganede de ESP yoktu büyük ihtimalle scenicte de yoktur
  • Aklımı karıştıran bir nokta da,
    ESP paketlerinin; ASR+ESP (Doğal olarak zaten ASR olmadan ESP olmaz..) olarak satılıyor olması..

ESP paketi bu şekilde satıldığı için: ESP'siz Scenic'de ASR de olmaması gerekiyor..
  • scenicte ESP bu paketle beraber geliyormuş

Pack Techno: ESP + ASR + CSV (yetersiz dönüş kontrolü), Lastik Basınç Ayarları Kontrol Sistemi, Park Yardım Sensörü, Hız ayar ve sınırlayıcı, Elektrikle katlanan dış dikiz aynaları, Telefon ön hazırlığı

bu özellikler var mı aracınızda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 7 Temmuz 2009; 2:29:19 >
  • ESP hariç tamamı var

Telefon ön hazırlığı zaten makyajlı modellerde var, eskilerde yok.

quote:

Ayrıca ASR ve ESP sistemlerine sahip olan test otomobilimiz çok zorlandığında önden kayıyor

1.6 testinde ESP'den bahsetmemişler.

Herşey iyice karıştı, bende ASR varken ESP nasıl yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 7 Temmuz 2009; 2:35:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gerçekten çok karışık bir durum sizinkine özel bir paket uygulamışlar galiba

böyle garip garip paketler içinde vermeseler olmuyor sanki sonra böyle karmaşa oluyor

ESP tek başına alınabilinen bir donanım olması lazım daha iyi olur
  • Gerçekten çözemedim

Dün Scenic forumunu iyice bir okudum benim ASR simgesi olarak bildiğim resmi koyup ESP demişler.. Demek ki ben bilmiyormuşum dedim, hatta geçen gece foruma da yazdım;

quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

Açıkça söylemek gerekirse ben Scenic'te ESP olduğunu bilmiyordum, daha doğrusu makyajlı kasayla beraber geldi diye biliyordum..

Benim aracım full paket, ESP tuşu da var fakat ben onu ASR zannediyordum

İlanımı takip edenler var ise; İlanımı güncelledim, ESP'yi ekledim herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın.

Sonra o heyecan ve kendime kızgınlıkla beraber, demin aklıma geldi arabadayken tuşa bir basayım bakalım ne yazacak dedim...

Sonuç ortada; ' ASR DEVRE DIŞI '

• tuş kalabalığı yapmak istememiş galiba renault

tek tuşa sığdırmış ikisinide bir taşla iki kuş sözünden esinlenmişler galiba
  • Renault bu belli olmaz

Bakalım, yarın Mais'i arayacağım açsınlar eski dosyaları.. Kesin olarak öğrenmem lazım.
  • En iyisi dediğiniz gibi Mais'e sormak ama onlarda bilmiyor olabilirler. Malum satış temsilcilerinin durumu belli
  • valla bravo reno özelliklede megan 2 lerin hepsine esp koymuş mazallah ilan sahipleri tüm sekmeleri işaretlemişler,keyles go,esp vs vs güzel.
    quote:

Orjinalden alıntı: quiet_dead

tuş kalabalığı yapmak istememiş galiba renault

• quote:

Orjinalden alıntı: ExTReMee

En iyisi dediğiniz gibi Mais'e sormak ama onlarda bilmiyor olabilirler. Malum satış temsilcilerinin durumu belli

O yüzden de Genel Merkez'den öğrenmeye çalışacağım

quote:

Orjinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

valla bravo reno özelliklede megan 2 lerin hepsine esp koymuş mazallah ilan sahipleri tüm sekmeleri işaretlemişler,keyles go,esp vs vs güzel.
    quote:

Orjinalden alıntı: quiet_dead

tuş kalabalığı yapmak istememiş galiba renault

Onlar lotocular, her marka/model ilan için sürüyle lotocu adam var

• ESP demek ASR+ESP demektir.

Ama ASR demek ASR+ESP demek değildir. Stabilize kontrolünde bulunmaz sadece çekiş kontrolünde bulur. Aracınızın mesela arkadan kaymasını engellemez frenleme yapmaz bu durum için. Ama mesela bi yerden düşük hızda dönüyorsunuz gaza yüklendiniz aracınız tam patinaja kalcak, o durumda bu sistem devreye girer.

Edit: Tamamiyle yanlış olabilir ben bu şekilde biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rice-R

ESP demek ASR+ESP demektir.

Ama ASR demek ASR+ESP demek değildir. Stabilize kontrolünde bulunmaz sadece çekiş kontrolünde bulur. Aracınızın mesela arkadan kaymasını engellemez frenleme yapmaz bu durum için. Ama mesela bi yerden düşük hızda dönüyorsunuz gaza yüklendiniz aracınız tam patinaja kalcak, o durumda bu sistem devreye girer.

Edit: Tamamiyle yanlış olabilir ben bu şekilde biliyorum

Doğru, bende yazdıklarımda bunu belirttim zaten. ESP olabilmesi için ASR şart vs..
    'Bende ASR var, ESP yok?' derken:

Sıkıntı şu;

Scenic II'de ESP Paketi: ASR+ESP olarak satılıyordu. Dolayısıyla ESP paketi olmayan otomobilde 'Sadece ASR' de yoktu. Fakat bende sadece ASR var..

Ya bu insanlar ASR'yi Scenic II 1.6'da ESP zannediyorlar.. Ya da ESP var ve aynı tuşla yönetiliyor ama benim arabamda yok..

• ESP denemesine çık o zaman. Ama dikkat et devirme arabayı
  • Düğme olmasa da ikaz ışığı olması gerekir diye biliyorum:

• Yuksek bi arac scenic esp standart olmali.
  • Sayın Tubo ;

Renault Mais - Bursa Bölge Müdürlüğündeki bir tanıdığımdan öğrendiğim kadarıyla ;

2004 - 2006 model yılı 1.6 Scenic II lerin hiçbirinde ESP bulunmamakta.

FAKAT 2.0 136HP Scenic II lerin ESP ile birlikte geldiğini belirtmekte.

Makyaj yılından itibaren ESP'nin 1.6larda da opsiyon listesine eklendiğini fakat en azından Bursa'ya kendilerinin ESP'li 1.6 Sceniclerin getirmediklerini belirtti.

Ayrıca araçlarda sadece ASR nin olduğu ve ESP nin olmadığını da söyledi.

Bilginize sunarım.

Saygılarımla..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.