SLM... Otomatik vites scenic almayı düsünüyorum ayrıca tüplü alıcam en azından tüp yoksa bile taktırıcam.. 2.0 mı almalıyım 1.6 mı sizce? yalnız cevap verirken performans, yakıt, 2.el olarak düşünüp cevap verirseniz sevinirim.. tesekkurler..
ben olsam 2.0 motorlu olanını alırdım. çünkü kasası ağır araç.bir komşumda vardı. adamın ilk şikayeti performans olurdu. 1.6 ile standart sedanlar bile hantalken scenic daha hantal kalıp insanı yolda kanser eder.hele birde otomatikse. üstelik lpg düşünüyormuşsunuz. 2.0 motorla 1.6 nın arasında çok ciddi bir yakıt farkı olacağını sanmam. 2.el olarak, scenic almayı düşünen birisi için motor hacminin pek farkedeceğini sanmıyorum.
2.0 alırsan 3 kat fazla vergi 1.5 kat fazla benzin parası verirsin ayrıca çok zor satarsın ayrıca piyasada kaç tane 2.0 scenic var ki?
Ben 99 model 2.0 kullanıyorum. 8v bir motor a 120 hp güce sahip. Araç 8v in bütün karakteristik özelliklerini gösteriyor. Düşük devirlerde daha atak. Torku yokuşlarda keyifli bir sürüş sağlıyor. Yakıt tüp yoksa can yakıcı. Lpg ile ortalama 10lt/100 km harcıyorum. Sürekli şehir içi olursa 12lt yi buluyor. Klima genelde açık. Ben imkanınız varsa dizel olanı tavsiye ederim. 1.6 biraz sıkıcı olabilir.
1.6 kasa agır oldugunda daha fazla gaza basıcaksınız 2.0 motor al
1.6 alın aman aman performans bekliyorsanız zaten Scenic almayın.