Şimdi Ara

Scarlett Johansson, sesini klonlayan yapay zeka uygulamasına dava açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Scarlett Johansson, sesini klonlayan yapay zeka uygulamasına dava açtı
    Scarlett Johansson, adını ve benzerliğini çevrimiçi bir reklamda kullandığı için yapay zeka uygulaması geliştiricisine karşı yasal işlem başlattı. Variety'de yer alan bir habere göre ilgili reklam Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar adlı bir yapay zeka resim editörüydü ve Johansson'un sesinin yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir versiyonunu kullanıyordu.



    Scarlett Johansson’ın sesi klonlandı



    Scarlett Johansson, sesini klonlayan yapay zeka uygulamasına dava açtı
    Bahsi geçen bu 22 saniyelik reklamda Johansson, Black Widow'un çekimleri sırasında sahne arkasında gösteriliyor ve “Naber çocuklar? Ben Scarlett ve benimle gelmenizi istiyorum.” diyor. Sonrasında reklam Johansson'dan uzaklaşıyor ve yapay zeka tarafından yaratılan ve aktrisin sesine benzeyen bir ses şöyle diyor: "Sadece avatarlarla sınırlı değil. Metinlerle birlikte resimler ve hatta yapay zeka videolarınızı da oluşturabilirsiniz. Bence bunu kaçırmamalısınız."



    Ayrıca Bkz.New York Times, yapay zekâ editörü arıyor



    Reklamın en altında uygulamanın arkasındaki geliştirici olan Convert Software'in şu metni eklediğini bildiriyor: "Lisa AI tarafından üretilen görüntüler. Bu kişiyle hiçbir ilgisi yoktur." Johansson'un temsilcileri ve avukatı ise konuyu yasal bir sıfatla ele aldıklarını aktardı. Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar uygulaması iOS ve Android platformlarında bulunuyor.



    Yapay zeka daha da kolay erişilebilir hale geldikçe, gelecekte buna benzer vakalar görmemiz kaçınılmaz. Müzisyenler halihazırda Drake'in yeni bir single çıkarıyormuş ya da Johnny Cash, Taylor Swift'i coverlıyormuş gibi görünmesini sağlayan ses klonlama yöntemleriyle mücadele ediyor. Öte yandan deepfake teknolojisi aracılığıyla Tom Hanks'in yapay zeka tarafından yaratılan dijital kopyası rızası olmadan bir diş planı reklamında oynuyor. Esasında tüm bunlar halihazırda yasal zemini olmayan, suç teşkil eden şeyler.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/11/1/23942557/scarlett-johansson-ai-app-developers-lawsuit







  • "yasal zemini olmayan, suç teşkil eden şey" nasıl oluyor? Suç olabilmesi için yasalarla belirtilmesi gerekmiyor mu? Birinin sesini taklit etmek suç mu?

  • Filmlerden istediği kadar para kazanamaz oldular herhal, sağa sola salça olalım diyorlar :)

  • Bu işin önünü alabilecek yok, önünde durmak saçma ben olsam kendim yükler parama bakarım, her türlü deepfake videomu da kendim pazarlardım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.