Aslında armory crate ile ilgi benim de kafam karışık nasıl kullansam diye. Ben şuanda gpu eco modda fan ise slint sessizde güç modu en iyi güç verimliliği modunda kullanıyorum ona rağmen sadece choreme açıkken bile bilgisayar 80 dereceleri görüyor cpu ısısı acaba en yüksek de mi çalıştırmak lazım yoksa en düşük moddamı bu konuda kafam çok karışık sanki yüksek ayarlarda kullansam bilgisayar da sıkıntı çıkacakmış gibi geliyor. Sadece oyun oynarken her şeyi en yükseğe alıyorum. Ama onda da sanki oyunlarda düşük fps alıyorum gibi geliyor sürekli oynadığım Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands fps testinde ortala 80 fps çıkıyor sanki düşük gibi ama oyun eski acaba ondan mı bilmiyorum oyun esnasında 90 dan fazla fps almadım. Eğer siz hangi kullanımın daha iyi olduğunu öğrenirseniz benimle paylaşırsanız sevinirim. |
SCAR 18 (13980hx+RTX4090) aldım. soruları alayım (3. sayfa)
-
-
hocam wildlands sorunlu oyun , ben ac odssyede denedim turbo modda 10 fps artıyor vede işlemci 80 82 derece ekran kartı ise 70 72 dereceyi geçmiyor. sanırım oyunda en iyisi turbo mod. ama bakalım daha yeni aldım yarına bütün oyunlar kurulu olur baya detaylı test ederim.
-
İsterseniz şöyle yapalım test ettiğiniz oyunları banada söyleyin aynı oyunlarla bende test ediyim tabi bende olanlarla birde normal kullanımda hangi ayarlarda kullanıyorsunuz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 14 Nisan 2023; 1:30:8 > -
ac origins,ac odssey, ac valhalla, dying light 2,god of war, red dead redemption 2,immortal fenyx, divison 2,forza horizon 5,cyberpunk 2077 bu oyunları kurucağımm hocam ayar olarak ne var ne yok fulluyorum ben yani yoracak ne varsa açıyorum.
-
aynen bende ne varsa açarım sonuçta piyasadaki en pahalı oyuncu dizüstlerinden biri her şeyi ful yapmadıkdan sonra ne anladım ben o işden. Sizin pc nın normal kullanımda sıcaklık kaçı görüyor. Bende 80 derecelerde geziyor ara ara 70 lere düşüyor ama fan sessiz modda. sizin ki sessizde kaçı görüyor. Birde işyerine götürüyorum bilgisayarı sürekli taşıması kolay olsun diye orijinal asus 100 wattlık mini adaptör aldım typ c ile pd ile şarjda kullanıyorum evdeyken ana şarj aletini kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 14 Nisan 2023; 1:40:25 > -
benim turbo modda hep cpu 62-66 derece gpu ultimate modda 45 49 derecelerde fanda hemen hemen sessiz durumda nerdeyse
-
sessiz mod denedim şimdi gpu 55 derecelerde cpu 75 lere 78 lere çıkıyor sessiz modda. sanırım turbo mod arada çok ufak fan açıyor ısı düşürüyor
-
turboda 26-30 desible arası değişiyor , ben turboda kullanıcam dereceler daha düşük oluyor arada fan açdığı için bi kaç saniye
-
ben yukarıdaki mesaja video yükledim orada tüm değerleri görebilirsin
-
hemen hemen aynı desibel değerleri, ama tabi sizdeki 100w şarj aleti ve intel gpu aktif sadece
-
yarın eve gidince herşeyi fulleyip bir video daha çekerim birde bende gta 5 var onunlada bir benchmark testi yapıp fps değerini yollarım sizde de gta 5 varsa sizde bir yaparmısnız bakalım fps ler aynımı çıkacak
-
var hocam indirmem gerek sadece yarına indiririm bende
-
tamam bende fanı performansa aldım sıcaklıklar 60 ile 70 derece arasında değişiyor. ayrıca güç durumunu en iyi performans yaptım.
-
aynen hocam masaüstü kullanıma en iyi performans modu sanırım, oyun içinse turbo,film falan izlerken sessize alınır bi tamamen sessiz olsun diye sanırım en uygun bu şekil kullanımı
-
işde aklımdaki soru normal kullanımda nvida ekran kartını mı kullanıyım yoksa intel mi onu bir türlü karar veremedim yoksam standarta alıp kendimi seçsin
-
hocam aslında gpu ultimate ile yani sadece rtx4090 ile standart arasında performans farkı yok, çünkü bunda advanced optimus var ,sadece oyunları 4090 ile açıp masaüstü intel ilede olur ama ben full 4090 ile kullanıcam, genel amaç oyun olduğu için
-
Bende oyunlarda ultimate normal kullanımda standart ta almaya karar verdim. sanırım fan ayarlarını ise normalde sessiz yaparım oyunlarda turbo.
-
Sevgili arkadaşlar büyük bir sorunum var dün bir şekilde nasıl olduysa touchpad çalışmamaya başladı ne yaptıysam olmadı. Biosa girincede çalışmıyor sizde de ayını sorun var mı. acaba güncellemeden dolayımı oldu anlamadım bu konuda bana yardımcı olacak varsa sevinirim.
-
aygıt yöneticisinden bakın hocam olmadı tamamen kaldırın yeniden kurun sürücüsünü
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X