Şimdi Ara

SBS, TEOG, LGS: 4-7% Yüzdelik Dilim + Ortalama Anadolu Lisesi + 87 OBP = YKS 2024 Y-MF 2500 OLUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Öncelikle bu konu arkadaşım için açılmıştır. Kendisi şu an 11.sınıfa gidiyor. OBP'si şu an 87 gibi gözüküyor. LGS 2020'de 5.6%'lık dilime girdi. İyi çalıştı ama çok parlak bir sonuç olmadığı için büyükşehirde ortalamanın biraz üstünde bir Anadolu Lisesine yerleşti. (Okuduğu lise 6-7%'lik dilimle kapatmış)

Ortalamaları güzel geliyormuş ama çok parlak değil en fazla 87-88 OBP yapabileceğini söyledi. Temeli ne çok iyi ne de kötü. Okuduğu okul çok iyi olmadığı için okuduğu lise, 1%'lik dilimle öğrenci alan Fen ve Anadolu Liselerine göre iyi bir YKS temeli kazandıramadı. Bildiğiniz gibi okuduğunuz lisenin netlerinize büyük bir katkısı var. 1%'lik dilimden düşük yüzdelik dilimle öğrenci alan okullarda öğrencilere maalesef iyi bir YKS temeli kazandırılmıyor..

Arkadaşım 15 Mart 2023'te süreli bir genel TYT denemesi çözdü. 28.75 Türkçe 8.75 Matematik 3.75 Fen 11.25 Sosyal yaptı. Yani 52.5 net ediyor. Kendisinin hedefi iyi üniversite iyi bölüm ve kendisine Y-SAY 2,500 hedefi koydu.

Sizce, 6-7%'lik dilimle kapatan bir Anadolu Lisesinde okuyan, 11.sınıfa giden, 87-88 OBP'si olacak ve şu an TYT'de 52.5 net yapan arkadaşım YKS 2024'te Y-SAY 2,500 yapabilir mi? Arkadaşıma vereceğiniz taktikler ve öneriler var mı?

Konu altına gelen cevapları kendisine ileteceğim. Bundan şüpheniz olmasın.

• okumadım olmaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmişine pek takılmasın.Olur,olmaz soruları yerine çabalayıp sonucunu görsün.Buraya soracağı sorular da işin inceliğiyle ilgili olursa(örn;ayt elektrik manyetizma nasil halledilir vb.) daha iyi yanıtlar alır.Çünkü sorduğu soruyu biz dahil kimse bilemez.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendin için yazdığını biliyoruz kanka merak etme  Yapabilir misin bilmiyorum? Forumdaki derece yapan abiler varken ve özellikle sayısalsan sana öneri vermek bana düşmez. Umarım yapabilirsin. İyi çalışmalar.

Ben üniv. okuyorum. Konu cidden arkadaşım için açıldı.

Lise bence çok da önemli değil ya ders açısından hani yanlış anlamayın hiç önemli değil demiyorum ama kaderin mühürlenmiyor mesleğe falan gitmediğin sürece.

Ben maalesef 2017 teogunda 03lülere atılan kazıktan dolayı %3lük bir liseye gittim gittiğim okul über iyi değildi ama iyiydi cerrahpaşa kazanan çıkmıştı mesela

He ben mi?Benim kafamı silkin ki o okula birinci olarak girmişken hala üniye girmedim ortalamam da 86 idi öyle kötü değildi derslerim lisede neden mi çalışamadım ben de bilmiyorum(biliyorum aslında da uzun uzun yazasmı yok)

Yani arkadaşın yardırsın şimdiden 2500 yapar mı bilmiyorum ama 10k falan yapar bence

metni:
    Temeli ne çok iyi ne de kötü.

bi tık kötü ya no offense

• lgs başarısı üniyi belirlemiyor arada 4 sene var ki arkadaşın lgs başarısı iyi çalışmasına rağmen kötü gelmiş neyi yanlış yaptığını hatırlarsa daha faydası olur gibi çünkü lgs 1 aylık çalışmayla fullenebilicek bir sınav bana göre

lisenin üzerinde çok durmuşsunuz hocam günümüzde top lisede olmadığın sürece lise değil kendin kazanıyorsun youtubede tonla hoca var,obp de çok iyi değil tyt+ayt çalışabilir arkadaş 11in kalan zamanında normalde tyt önermiyorum 11 arkadaşlara fakat 2500 isteyen birine düşük o tyt ama o sıralamayı yapamaması için sebep yok müfredat çok çok büyük değil 1.5 senede hallolur gibi *adam gibi çalışırsa* günü ikiye bölüp yarısını tytye yarısını aytye verebilir okul saatlerinden arta kalan süreyle

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.