Şimdi Ara

Sayısaldan hukuk tercih edenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
9.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne derseniz deyin bunu yapan arkadsların tek gayesi paradır derim ben ki hukuktan para kazanmanın kolay olmadığını bilmeliler keske bu mesleği severek icra etmek isteyen terazisi şaşmayacak arkadaşlar tercih etse ilk tercihine tıp sonra mimarlık 3. ye hukuk yazan adam nasıl bir çelişki içindedir bu kararsızlk sizi ileride istemediğnz yerlere taşır asık suratlar isteksiz calısan insanlar temeli burdan geliyor

• Kardeşim tm'ciyim, hukukçu olabilecek bi karakterim var ben bile tereddütteyim pdr mi yazsam diye..Millet hukuku kolay sanıyo.Okuması ayrı dert, iş bulması ayrı dert..Her taraf avukat dolu..Çok iyi bi hukukçu olman lazım

Orijinalden alıntı: oflanoff

Kardeşim tm'ciyim, hukukçu olabilecek bi karakterim var ben bile tereddütteyim pdr mi yazsam diye..Millet hukuku kolay sanıyo.Okuması ayrı dert, iş bulması ayrı dert..Her taraf avukat dolu..Çok iyi bi hukukçu olman lazım
    malesef ülkede adalet sistemi dipte zaten cünkü cogusu istemediği halde yapanlar veya belli kesimin insanları

Orijinalden alıntı: Joe Barbaro

Tmcilerin şu triplerine hastayım. Sayısalım ilk tercihim işletme 2.si iktisat 3. sü hukuk olucak kısmetse. Yazacak arkadaşlarda en az senin kadar araştırıyordur merak etme.
    işletme ve hukuk arasında nasıl bir ilişki var acıklarmısn ?

Tmcilerin şu triplerine hastayım. Sayısalım ilk tercihim işletme 2.si iktisat 3. sü hukuk olucak kısmetse. Yazacak arkadaşlarda en az senin kadar araştırıyordur merak etme.
    ayrıca sen ve diğer sayısalların benim alanımdan tercih yapması benim istedigm bölüme hiç mi hiç engel değil cok sükür suan tek düşüncen maddiyattır bu konuda haklısında ama 24 saatin ortalam 10 saati işte 8 saati uykuda olacak sen 10 saatini mutsuz 8 saatinide yarın stresiyle huzursuz gecirisen vay haline
  • Güzel kardeşim iyi hoş sallıyosun da ben Hesap uzmanı olmak istiyorum. Bu 3 bölümden de hesap uzmanlığı olunabiliyor. Ayrıca seni hiç ilgilendirmez para için mi yoksa hukuğa olan hayrınlığım için mi yazacağım. Bunu neye dayanarak söylediğini de anlayamadım.
    Boğaziçi Hukuk Düşünenler
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Güzel kardeşim iyi hoş sallıyosun da ben Hesap uzmanı olmak istiyorum. Bu 3 bölümden de hesap uzmanlığı olunabiliyor. Ayrıca seni hiç ilgilendirmez para için mi yoksa hukuğa olan hayrınlığım için mi yazacağım. Bunu neye dayanarak söylediğini de anlayamadım.
    istediğini yaz arkadasım ben sadece istediği bölüm gelmeyince hukuğu bi kaçış alanı görenler için söylüyorum sen bunlardan birimisin bilemem bunu sen bilirisin istersen en başa yaz bu benim fikrim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cartmanland_77

İkinizde hukuk istiyorsunuz ama hukuğa yerine hukuka yazmayı bilmiyorsunuz

biliyorum kardesim sen merak etme senin yazdıgında dogru değil ayrıca neyse bunun tartısmasına girmeyelim
  • :) kac senedir avukatsin sen guzel kardesim? Benim annem, babam, dedem, 2 amcam avukat. Keza ben de oyle sayilirim ama bahsettigin hicbir seye katilmiyorum. Aksine Sayisalcilarin Hukuk'da kendi deneyimlerimden daha basarili olabilecegini de iddia ediyorum.
    Burda bir sorun varsa oda egitim sisteminin carpikliginda vardir. En basitinden sana bir anekdot vereyim, Amerika'da Hukuk Fakultesine girebilmek icin 4 yillik universite egitimini tamamlaman gerekiyor. Bu 4 yillik universite egitimin sonrasinda girecegin sinav ile 3 senelik Law School'a girebiliyorsun. Ve suan dunyanin en buyuk davalarinin dondugu Amerika'da 4 yillik Matematik, Fizik falan gibi senin alakasiz buldugun, secmelerine itiraz ettigin bolumlerden cikisli bir ogrenci de Law School'a girebiliyor

Orijinalden alıntı: Gianfresco

:) kac senedir avukatsin sen guzel kardesim? Benim annem, babam, dedem, 2 amcam avukat. Keza ben de oyle sayilirim ama bahsettigin hicbir seye katilmiyorum. Aksine Sayisalcilarin Hukuk'da kendi deneyimlerimden daha basarili olabilecegini de iddia ediyorum.
    Burda bir sorun varsa oda egitim sisteminin carpikliginda vardir. En basitinden sana bir anekdot vereyim, Amerika'da Hukuk Fakultesine girebilmek icin 4 yillik universite egitimini tamamlaman gerekiyor. Bu 4 yillik universite egitimin sonrasinda girecegin sinav ile 3 senelik Law School'a girebiliyorsun. Ve suan dunyanin en buyuk davalarinin dondugu Amerika'da 4 yillik Matematik, Fizik falan gibi senin alakasiz buldugun, secmelerine itiraz ettigin bolumlerden cikisli bir ogrenci de Law School'a girebiliyor
    arkadasım benim ailemde avukat konuyu lütfen dogru anla ben sayısalcı adam hukuktan anlamaz demiyorum hukukğu bi kaçış yeri olarak görenleri diyorum bi mimarlıkla bir hukuk cok farklı seyler bir insan nasıl bu ikisini birden ister diyorum bu bir kaçıştır bunu yapan adamın gercek gayesi farklıdır

• Konuyu açan arkadaş bi nevi haklı. Bende orta halli bi puan yaptım (ygs 1-2 378. ygs 5 371), bu sene dedim ki normal bi okulda mühendislik okumaktansa edebiyat kasıp hukuk okuyum. Sonra bi karar aldım bunu yapmamın hem benim için hem de yapacağım meslek için kötü olacağına inandım ve hedefimi kesinleştirdim ODTÜ-İTÜ makine mühendisliği için bir sene kalıp oradan bi yere girecem Allah izin verirse.
    Ama yanlış seçim yapıpta sonradan hukukçu olmak isteyen sayısal arkadaşlar yok mudur vardır tabiki ama çoğu benim gibi düşünüp hukuk seçmek istiyolardır diye düşünüyorum bende.

Orijinalden alıntı: cartmanland_77

İkinizde hukuk istiyorsunuz ama hukuğa yerine hukuka yazmayı bilmiyorsunuz

sen doğru yazmışsın helal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LOCOO -- 3 Temmuz 2012; 15:28:14 >

Orijinalden alıntı: 6192

Konuyu açan arkadaş bi nevi haklı. Bende orta halli bi puan yaptım (ygs 1-2 378. ygs 5 371), bu sene dedim ki normal bi okulda mühendislik okumaktansa edebiyat kasıp hukuk okuyum. Sonra bi karar aldım bunu yapmamın hem benim için hem de yapacağım meslek için kötü olacağına inandım ve hedefimi kesinleştirdim ODTÜ-İTÜ makine mühendisliği için bir sene kalıp oradan bi yere girecem Allah izin verirse.
    Ama yanlış seçim yapıpta sonradan hukukçu olmak isteyen sayısal arkadaşlar yok mudur vardır tabiki ama çoğu benim gibi düşünüp hukuk seçmek istiyolardır diye düşünüyorum bende.

dogru düşünmüşsün tebrik ederim hedefin neyse onu yap

Orijinalden alıntı: MyBuZz

Hiç çalışmadım okulda 9 10 da dinlediğim edebiyat ile hukuk geliyo .p tabi tm ci için zor bir durum can havli ile saldırıyolar sağa sola ama daha çok çalışan yapan gidiyor yapacak bir şey yok :)

arkadaşım azmin için tebrik ederim ama inş severek isteyerek gidersin bölümüne
  • çok konuşmaya gerk yok.siz burda hukuku yerden yere vursanız da boşa çaba. Bekleyin ve görün.. Sayısalcı adam da okumasını biliyor, mantıksal fikir yürütmesi ileri seviyede oluyor. Sınavsa sınav alın ortada işte.bizim neyimiz eksik? Edb. De gördk lise boyunca. Birçk tmci nazlanırken sayıslcılar edb.ve türkçeye çalşp hakkını alıyor.bzzat biliyorm yani. Bu şekilde konuşarak ortamı germeyn kardeşım. Bırakında biz karar verelm uygun olup olmadığına.neyse allah herkese kolaylk versin..

Orijinalden alıntı: justcalw_07

quote:

Orijinalden alıntı: MyBuZz

Hiç çalışmadım okulda 9 10 da dinlediğim edebiyat ile hukuk geliyo .p tabi tm ci için zor bir durum can havli ile saldırıyolar sağa sola ama daha çok çalışan yapan gidiyor yapacak bir şey yok :)

arkadaşım azmin için tebrik ederim ama inş severek isteyerek gidersin bölümüne

Sağol ama gitmeyeceğim zaten bir sene daha devam
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.