Şimdi Ara

Sayısal mı Tm mi? 'Yazılım okuyacağım'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lise 2'yim yazılım okuyacağım yazılımın gelecekte yolu açık olduğu için iş bulmada pek sorun çekiceğimi sanmıyorum neyse onun için rahat ne olabilir ve Sayısal mı Tm mi? bide üniversite hakkında bilgi verirmisiniz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yazılım Mühendisliği: Sayısal mı, Eşit Ağırlık mı?

Yazılım mühendisliği, günümüzün hızla gelişen teknolojik çağında oldukça popüler bir meslek haline gelmiştir. Yazılım mühendisleri, bilgisayar sistemleri, uygulamaları ve yazılımları tasarlar, geliştirir ve sürdürürler. Bu nedenle, yazılım mühendisliği okumayı düşünenlerin aklına doğal olarak matematikle ilişkisiyle ilgili sorular gelir.

Yazılım Mühendisliği Sayısal Mı?

Yazılım mühendisliği, sayısal bir alandır. Bu, matematik ve mantık becerilerinin başarılı olmak için çok önemli olduğu anlamına gelir. Yazılım mühendisleri, algoritmalar, veri yapıları ve hesaplama teorisi gibi konularda derin bir anlayışa sahip olmalıdır.

Yazılım Mühendisliği Eşit Ağırlık Mı?

Türkiye'de üniversiteye giriş sınav sisteminde, öğrenciler Sayısal, Sözel ve Eşit Ağırlık olmak üzere üç farklı gruba ayrılmaktadır. Yazılım mühendisliği bölümleri, Sayısal grubu içinde yer alır. Bu nedenle, yazılım mühendisliği okumak isteyen öğrencilerin lisede matematik ve fen derslerinde başarılı olmaları gerekir.

Yazılım Sayısal Mı?

Evet, yazılım mühendisliği sayısal bir alandır. Matematik ve mantık becerileri, yazılım mühendisliği alanında başarılı olmak için elzemdir. Bu nedenle, yazılım mühendisliği okumak isteyen öğrencilerin sayısal yeteneklerine güvenmeleri ve bu alanlara ilgi duymaları gerekmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Emin ol yazılım okuyupta bir çok işsiz kalan var lakin bunun sebepleri var 1. Okuduğun üniversite 2. Hangi dillere sahip olduğun kendini ne kadar geliştirdiğin okulda hangi projelere katıldığın. Bilgisayarını kapat bu saatten sonra yaza kadar elini sürme. Sakın ola her hangi bir oyuna başlama. Tabi ki Sayısal seçeceksin başka bir alternatif düşünme. Amacın Odtü, Boğaziçi, İtü olmalı ki işin garanti olsun. Bilgisayar mühendisliği okuyacaksın. Yazılım Mühendisliği yanlış hatırlamıyorsam devlet üniversitelerinde yok. Şimdiden tüm konulara hakim olarak liseyi tamamla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılım müh okumak istiyorsan şayet sayısal okumalısın ve sayısalın gerçekten iyi olmalı bende eskiden yazılımcıydım....
  • Osman_E kullanıcısına yanıt
    hocam Elon Muskun dediği gibi 10 yıl içerisinde ABD'deki arabaların hepsi akıllı olucak yani. yazılım okuyup Türkiyede kalmak istemiyorum,almanya,isviçre gibi istihdamın çok olduğu bölgelere gitmek istiyorum erasmus yaparsam orda kalabilme imkanım varmı? yazılım gerçekten 5-10 yıl sonra çok çok önemli bir hal alıcak. şuan bile bitcoin alsak 10 yıl sonra ne kadar değerlenicek Allah bilir.son 50 yıldır insan gücü negatif makina gücü pozitif halde sonraki 50 yıl sonra makina gücü negatif yazılım gibi akıllı pluiginler pozitif olucak.
  • GND_ G kullanıcısına yanıt
    hangi üniversite hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exommas

hangi üniversite hocam?

ben artık elektronikle uğraşıyorum sivas cumhuriyet üniversitesi elektronik böl.
  • Exommas kullanıcısına yanıt
    Özellikle İTÜ’nün yurtdışı bağlantıları çok iyidir. Tabi ki erasmusla gidersin kalma ihtimalin orada yapacağın icraatlerine bağlı. Dediğim gibi yurt dışı bağlantıları en kuvvetli üni itü’dür. Tabi ki öncelikle bir idealin olmalı her çalışma şevkin kırıldığında bunu kendine anımsat. Hem lisansta hem yüksek lisansta erasmus yapıp yurtdışında eğitim alabilirsin. 😉

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.