Şimdi Ara

SAYISAL 587 EŞİT AĞIRLIK 202.SİNDEN TAVSİYELER [BABAND]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
50
Favori
12.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2019 cular sorularınızı sorun bu mesaja editliycem birkaç gün içerisinde

Öncelikle ben de sizin gibi bir öğrenciyim. Dershane, özel ders, okul kursu,koç, koyun, kuzu vs kullanmadım. Okulum da öğrencilerle tek tek ilgilenen bir okul değildi yani kendi başımın çaresine baktım.

2014 senesinde teog da 490 küsür bir puan alarak ilimin fen lisesine yerleştim.
    9 ve 10. sınıfta herkes gibi yattım yazılılardan önce biraz bakıp giriyordum kitaplara ama notlarım sınıf ortalamasında hatta daha da altındaydı çoğu sınavda. Gırgır şamata ile 9 10u bitirdik 91 ve 95 ti yılsonu notlarım.

11.sınıfa geçtiğimde ise artık sınavın farkına varmaya başladım herkesin kendi bacağından asılacağının bilincindeydim artık. Kendimi arkadaş ortamlarından vs. uzaklaştırmaya başladım. Ve en önemlisi dersanenin düzenlediği ygs deneme sınavlarına kaydoldum. Her hafta o denemelere giriyordum. Bu bana hangi konularda eksik olduğumu gösterdi. Bu denemeler sayesinde ne gerçek sınavda ne başka bir denemede hiç bir zaman süre problemi yaşamadım. Netlerim denemenin zorluğuna bağlı olarak 90-100-110 (tabi bu 160 soruda) değişiyordu. 11. sınıf derslerini de aksatmadım tabiki, 96 civarı bir ortalama ile de 11. sınıfı kapadım.

Ve 11. sınıf yazı....
    Bu 3 aylık dönemin (şu anda 1 ayınız kaldı) gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü okullar açılıp da ilk deneme yapıldığında aşağı yukarı çoğu şey belirli oluyor.
    Peki ben nasıl çalıştım?
    Öncelikle matematik için insanlar ikiye ayrılır:
    1-Karekök ygs'yi zorlanarak çözenler
    2-Karekök ygs'yi çözemediğini iddia edenler
    Eğer birinci grupta iseniz gidin karekök ygs yi alın her konunun sondan 2 önceki testini çözün. Eğer bilmediğiniz konu varsa onu atlayabilirsiniz ki bu genelde olasılık ve kombinatorik olur. Eğer çok zorladıysa 2. testini çözün. Amacınız son testleri çözebilecek düzeye gelmek ama bunu yaparken çok zaman kaybetmemek olsun.
    Eğer ikinci grupta iseniz ne yapmanız gerektiğini inanın ben de bilmiyorum. Çünkü karekök ygs aslında o kadar zor bir kitap değil lysye temel atmak için bu kitabın çözülmesi gerekiyor bence. Yeni nesil soru bankası falan ile kendinizi kandırırsınız diye düşünüyorum
    Karekök ygs işi tamamsa fene geçiyorum, arka taraf dinle çocuum bi şey anlatıyoruz şurda.
    11. sınıf sonunda benim zihnim ygs fen adına tam bir tabula rasa idi. tek hücreli ökaryot canlıların var olduğunu o 11. sınıfta girdiğim ygs denemelerinin birinde öğrenip çok şaşırmıştım. Peki yazın ne yapılmalı?
    palme palme palme. Palme bu işi biliyor hocam. Palmenin her ders için 2 k.a. 2 s.b. olarak toplam 12 kitabının fizik a soru bankası dışında hepsini gözüm kapalı önerebilirim. Zaten palme k.a. dan konu çalışmak çok zevklidir. Yeni yeni şeyler öğrenirsiniz ve her öğrendiğiniz bilgiyle netleriniz daha da sağlamlaşır.
    Tm'ciyim tyt feni nasıl hallederim ?
    O palmeler alınacak aslanım. A konu anlatımlıları almanız tyt için yeterli. Ama bence asla soru bankası alma gafletine düşmeyin. Başlayın 2018 yılından tyt ygs öss'lerin fen 1 lerine bakın. Hem hepsinin de çözümü var her yerde.

Atam neredesin çocukların kör oldu.Geometri
    Geometride de karekök ygsde bahsettiğim durum var. Aslında çok kolay ve inanılmaz zevkli bir ders ama "ben bunu yapamıyorum" duygusundan çıkmanız gerekiyor. Ve soru çözüm videosu izlemek ( dizi izler gibi izlemiceksin çocuum alıcaksın kağıdı kalemi özene bezene çiziceksin önce sonra çözmeye çalışıcaksın olmazsa çözümü öğrenip not edeceksin) yardımcı olabilir.
    Ve analitik geometriye dikkat edin çakarlar 8 tane kalırsınız valla.
    Çözdüğüm kitaplar sırayla
    gür küçük üçgen ve dörtgenler
    birey b
    karekök lys (üçgenleri bitirdikten sonra kör oldum ama eğer çözebiliyorsanız gerçekten çok zevk alırsınız, bir süre sonra neden gazeteler pazar ekinde bulmacanın yanında geometri sorusu sormuyor diye düşünmeye başlıyorsunuz.)

Yazın deneme, bölüm denemesi çözelim mi?
    Şimdi ben size çözmeyin desem bile biliyorum ki çoğunuz gidip en zorundan alıp çözdünüz ve yanlışlarınızın hepsi dikkat hatası evet biliyorum..
    Bence çok da abartmamak ve ciddiye almamak şartı ile haftada bir mat ve türkçe bölüm denemesi çözülebilir. Dikkat hatası yapmamaya özen gösterin. Yazın genel deneme çözmenizi önermem.

Ve o soru... Yazın ayt başlayalım mı?
    Bu olayı eğer ygs-lys kalkmamış olsaydı önerebilirdim ama şu anda hiç bir anlamı yok böyle yapmanızın. Ama eğer çok hevesli iseniz karekök ayt mat alıp ygsden bildiğiniz konuları çözebilirsiniz. 11. sınıf fenini de palmelerden tekrar edebilirsiniz. Ama asla 12. sınıf konularınıza kendi başınıza başlamanızı önermem.

Ve okullar açılır....
    Eylül ayında okula başlanır yeni kalemler cicili bicili kitaplar, soru sorma kuyrukları.... tam bir curcuna. Bu esnada sizin yapmanız gereken şey dersleri iyi takip edip evde de eğer ygs adına eksikleriniz varsa onları tamamlamak.

Tmler edebiyata ne zaman başlamalı?
    Matematik matematik matematik. Yatın kalkın matematik çalışın. Ben sınava 2 ay kala can sıkıntısından limit el kitabına bakmaya başladım. Sonra eser yazar vs. öğrendikçe içine çekti beni. Kitap gibi her gün 1 saat okumaya başladım. Sonrasında doping kullandım (Doping bence tam bir illüzyon bu arada. birkaç eseri öğreniyorsunuz ama kitaptan çalışsanız da çok fazla bir şey fark etmez) Bu şekilde az daha ilk 100 e giriyordum dikkat hatası yapmasaydım. Yani anlayacağınız matematiği iyi olan adam çok rahat iyi bir hukuka girer.

Ve şunu söylemek istiyorum bana sanki 12. sınıfta çok yoğun olacağım inanılmaz zor dersler gösterecekler gibi bir düşünceye kapılmıştım. Ama yok öyle bir şey. Organik kimya çok daraltıldı artık. Sizin döneme daha da azaltılacak diye duymuştum. Ltiden eksiltmeler olmuş . Biyoloji ve fizik de gerçekten çok hafif 12. sınıfta. Yani kendinize çok fazla zaman kalacak. 2 günde 1 spora veyahut şansınız varsa yüzmeye giderseniz çok iyi olur.
    Gününüzü planlı yaşamaya çalışın. Ve telefondan uzak durun gerçekten sizi dibe çeken şey o, bunun farkına varın. Forumu kullanalım mı derseniz mart nisan gibi derslerden sıkılınca gelin kafa dağıtın derim.
    Çözdüğüm kitaplar ve denemelerden memnun kaldıklarımı da yazıcam birkaç gün içerisinde.

Sorularınızı sormaya devam edin yanıtlayacağım.

SAYISAL 587 EŞİT AĞIRLIK 202.SİNDEN TAVSİYELER [BABAND]

------apotemi problemler ve rop tyt için gereksiz boşa vakit öldürmeyin-------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baband -- 13 Ağustos 2018; 1:51:22 >

• Aslında bunu kendiniz bulmanız kendinize en uygun olan nasılsa ona göre çözmeniz gerekiyor ama faydasını gördüğüm için anlatayım.
    Ben çok fazla dikkat hatası yapan birisiyim okuldaki yazılılarda 5-6 kere 10 puanlık soruyu göremediğim olmuştur(göremediğim derken süre yetişmeme anlamında değil bildiğin kenarda duran soruyu göremiyorum dikkatsizlikten)
    Sınavı çok hızlı da çözsem çok yavaş da çözsem aşağı yukarı aynı sayıda dikkat hatam çıktığını fark ettim. Bu yüzden ilk başta hızlı bir şekilde sınavı çözüp kalan dakikalarda türkçe ve matı tekrardan çözüyordum. Her sınavda 10 tane hata yakalıyordum genelde.
    Bir de size bir dirty trick vereyim. Dersanede sınavdasınız, yanınızdaki de geçmek istediğiniz birisi veyahut hemen arkanızda yer alıyor denemelerde. Eğer böyle bir durumda iseniz denemeye başlar başlamaz ilk 4 türkçe sorusunda 10 sn sorunun altını çizip bir şıkkı sallayın ve hemen diğer sayfaya geçin. Emin olun yanınızdaki adam telaşlanıp size yetişmeye çalışırken dikkat hatası yapacaktır. Ama eğer hiç istifini bozmayıp sakince soruların altınız çizmeye devam ediyorsa bilin ki o bir bordo berelidir. Merak etmeyin o sizi eler.
  • ses ver 2019 tayfa, pm atıp duruyosunuz
  • bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir sorum olacak. EA da 2k yapanların tümünün sayisalda 15k da olduğunu düşünüyorum. Doğru mu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanoğlugaffur -- 31 Temmuz 2018; 14:43:27 >
  • İhsanoğlugaffur kullanıcısına yanıt
    evet ama geçmiş senelerde de aynı durum vardı. Ea da 2k yapan adam fen sınavına da giriyordu.
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfsaneMan -- 31 Temmuz 2018; 14:47:57 >
  • baband kullanıcısına yanıt
    Hocam eşit ağırlıktan tercih yapıcak mısın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Herkes giriyor muydu acaba. Çok bıçak sırtı bir hesap yapmaya çalışıyorum.

• en başa gs hukuk yazarım ardından sayısal
    bilkent hukuk yaz pampa boşver sayısalı
  • Kitap önerilerinizi bekliyoruz

• Deneyimlerin için şimdiden teşekkürler. Ilk öncelikle tyt de 120 de 60 çektin. Bunu yükseltmek için konu çalışırken 1 gün içinde matematik ve biyolojiyi ele aldın diyelim. Belirli konuları notlarını aldın soru çözümüne geçtim. 20 sorudan 14d 5y 1 boş yaptın. Ful çekene kadar o gün içinde tamamen bitirene kadar mı çalışırsın yoksa ertesi gün yine test mi çözersin.

Matematikte özel olarak şunu yap konuları daha iyi anlarsın dediğin birşey var mıdır?

Matematik konularında çalışırken şunu yaparsın ce zamanla netlerin artar dediğin birşey var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

• Kitap, hangi derse nasıl çalıştığın, önemli başka noktalar, ders çalışmak istemediğinizde ne yaptınız, kitap okudun mu, günde ortalama ne kadar çalıştınız, ders çalışma devamlılığı için ne yapılmalı

Bunlardan bahsedebilirsin

• TYT kismi icin ozellikle merak ettigim her gun rutin bir paragraf ve problem cozme aliskanligin var miydi? Kitap okur muydun mesela duzenli olarak? Hiz kazanmak icin neler yapilabilir?Fen ve sosyal acisindan fen ve sosyalin katsayilari ve puanlari esit,bu yuzden aradaki dengeyi nasil kurmaliyiz?Yazin calistinmi ornegin ben sosyal calismaya basladim simdiden.

AYT kismi icin su an calismak uygun mu 11 i iyi tamamlamis biri 12 calismaya baslamali mi?

Denemelere ne zaman basladin ve meb kitaplari hakkinda ne dusunuyorsun?

Ders ders deneme ve kaynak onerisi yaparsan cok iyi olur ve apotemi problemler nasil sence?

• Hem edebiyat hem fen nasıl çözdün?

İstediğiniz bölüm belli değil miydi, neydi size bu cesareti veren

Ben korkarım ikisini çözemem, tekrar ederim yaptığımı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    edebiyat 25 dkmı almadı zaten hocam. mfyi de 2-3 defa kontrol etmeye rahat rahat vaktim kaldı. keşke edebiyatı da kontrol etseydim 3-4 tane dikkat hatam var. 2 tanesini yakalasam ilk 100 deydim ama nasip. artık seneye bir daha denerim.
  • oriend O kullanıcısına yanıt
    ilk mesaja daha kapsamlı yazıcam ama sana daha spesifik bir cevap vereyim
    hayır, paragraftan 3 tane kitap aldım 10 sayfa çözmedim toplasan. Neden? çünkü bana hiç bir faydası olacağını düşünmüyordum. Ben deneme çözerek hızımı artırıyordum. Zaten herkesin yetiştiremedim dediği tytyi 35-40 dk önceden bitirdim. Ama sonra en baştan tekrardan çözdüm 5-6 tane dikkat hatası yakaladım. Deneme çözme şeklimden de bahsedicem zaten. Ama yine de tytde yakalayamadığım dikkat hataları var.
    11. sınıfta her hafta ygs denemesine girdim. Beni geliştirmese bile eksiklerimi gösterdi. Yaza çok hırslı başladım hatta yazın çalıştığımı sene içinde çalışmadım muhtemelen. Ygs konularım eksikti baya hatta şöyle söyleyeyim tek hücreli ökaryot canlıların olabildiğini 11.sınıfta o girdiğim ygs denemelerinin birinde öğrenmiştim. Lys konularına eylül gibi başladım. Yazın 12 konuları bitirmek gibi bir şey yapma bence, sene içinde çok sıkılırsın.
    Meb kitabından bu sene kimyada direk soru geldi kimya olimpiyat madalyalı arkadaşım bile yanlış yaptı (daltonlu soru) işin garip tarafı fizik 12. sınıf kitabında yazan bilgiyi tyt kimyada sormuşlar.

• SELAM HOÇAM GRİ MOÇU İZLE MELİ MİY İM

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Marsu. kullanıcısına yanıt
    EVET ARKADAŞLAR TR 202.SİNİN BOŞ DEFTERİNİ FOTOKOPİ ÇEKİP DAĞITIYORUM FİYATI 20 TL YANINDA STABİLO VİP DESİGN 16 FARKLI RENKTE FOSFORLU KALEM HEDİYE
    HOCA M SABAH 5.30 DA MI UYAMDI NI Z

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.