Şimdi Ara

sayı problemi kafayı yiyecektim :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mehmet 3 ton odun alacaktır. 1 tonu 200 ytl odunu yağmurda kaldıgı için tonunu 180 ytl den alıyor.mehmet ne kar nede zarar etmemesi için odunun kaçta kaçı ağırlaşması gerekir?anlatarak çözerseniz çok iyi olur

• up
  • çözen yokmu?
  • Soruyu yanlış sormuşsun kökü hatalı.
  • Tersi olursa zarar yadaKar etmez yani 180 kilo odun 200 kilo olursa...
  • ya şöyle soru tam hatırlamadım ama 1 ton odun 200 ytl miş odunlar ıslanınca 1 tonu 180 ytl olmuş.3 ton aldıgına göre.yani 3 ton alacakmış ama ıslandıgı için tonunu 180 den almış 3 ton odundan kar ve zarar etmemesi için odunların kaççta kaçı ağırlaşmıştır
  • %10 diyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mantık hatası var bi kere 3 ton alırsa 180den zarar eder soruda neyi soruyor onu ogren
  • quote:

Orijinalden alıntı: batucan78

mantık hatası var bi kere 3 ton alırsa 180den zarar eder soruda neyi soruyor onu ogren

ya zaten ağırlaşmış odun 180 onu soruyor ne kadar ağırlaşmış odun
  • hocam anlamıyorum ki ne demek istediğini odunlar ağırlaşmış falan duzgunce yazar mısın soruyu bastan
  • çözdüm kardeş boşver yapıtıgımı anlatayım belki anlarsın souruyu tam yazamam yanımda yok banada biri sordu yapamayınca halbuki bildiğim soru tipi şimdi 1 ton kuru odun 200 ytl ise 180 ytl ye kaç ton gelir 0,9 yani 900 kg yaş odunda ise 180 ytl ile 1000 kg odun alınıyor ozmn 100 gr agırlaşmış yani 900 kuru odunda 100 oda 100/900 kaçta kaçı dediği için oda 1/9 D: anladınmı?
  • hocam problemleri cok severim ama soruyu anlayamadım çözdüysen sorun yok
  • yaş odunu 180 tlye alıyorsa kuruttuktan sonra 200'e satar her türlü kar eder ? Ben mi çok aç gözlü düşünüyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

yaş odunu 180 tlye alıyorsa kuruttuktan sonra 200'e satar her türlü kar eder ? Ben mi çok aç gözlü düşünüyorum :D

yaş odunu 180 den almıyor agırlaşmış odunu yanı kütlesi artıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.