Şimdi Ara

Savunma Sporu Hapkidoyu Geniş Anlamda Tanımak İsteyenler buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha Öncede Açılmıştı fakat hala nedir? neyin nesidir? diyenler olduğu için tekrar yazacağım
    Öncelikle 1300 yıllık bir Savaş Sanatı Olan Hapkido yu kısaca bir tanıyalım :

    HAPKiDO


    Kore Dilinde;

    Hap: Beden ve Ruh Uyumu

    Ki: Yaşam ve Beden Enerjisi

    Do: Eğitim Yolu Sanatı

    manalarına gelmektedir

    Hapkido, Kore'de asker ve polislerin eğitimi için ninjutsu,judo, karate, taekwon-do, kung fu, aikido, jujitsu ve kendo’nun ana tekniklerinden oluşan bir dövüş sporu olarak biliniyor.

    Kore halkına göre ise hapkido, insan ruhunu iç enerjisiyle birleştirme sanatı olarak da tanımlanıyor. Özetle hapkido için 'insan nefsinin etrafına, savunma sanatları taşlarından, jimnastik harcıyla bir duvar örme sanatıdır' diyebiliriz.

    Eğme, bükme, boğma, çevirme, vücudun farklı bölgelerindeki noktalara basınç uygulama, eklem kilitlemeleri, tekmeler, el vuruşları, fırlatmalar, enerjik atlama ve el silahlarını kullanma gibi hareketleri birleştiren hapkidonun;savunma, saldırma, saptırma kaydırma ve atlama' gibi çok geniş bir yelpazeye yayılması benzer sporlardan ayıran en önemli özellik olarak göze çarpıyor.

    Saldırganın enerji yönünü önce sakin bir şekilde bastıran ardından da saptıran hapkidocu saldırganın kuvvetini saldırgana karşı kullanmasını sağlayarak kontrol altına alır. En sonunda da eklemlerdeki belli basın noktalarına çok az kuvvet uygulayarak üstünlüğü ele geçirir.

    Hapkidocu kendisine saldırılması durumunda diğer birçok 'sert' tarzda görülenin aksine, gereksiz kuvvete ihtiyaç duymadan saldırıyı imha eder, durum her zaman onun kontrolündedir.

    Hapkidoda amaç insanın kendisini kontrol etmesini ve nefsine hakim olmayı öğrenmektir. Yani Yunus Emre'nin deyimiyle 'kendin bilmektir'.



    Hapkido Tarihçesi


    Hapkido'yu bugünkü haline getirmekte üç isim öne çıkar. Bunlar; Young Sul Choi , Han Jae Ji ve Don Oh Choi 'dir.


    YOUNG SUL CHOİ:

    1904'te Kore'de Yong dong köyünde doğdu. Bu yıllarda kore japon işgali altındaydı ve bu işgal sırasında ailesini kaybetti. Henüz 8 yaşındayken japon şeker tüccarı Morimoto onu evlatlık alarak Japonya'ya götürdü. Choi bu duruma hiç razı olmadı ve sürekli karşı koydu. Japonya'ya geldikten kısa süre sonra Morimoto artık dayanamadı ve onu Moji köyünde kendi haline bıraktı. Choi kendi başına Osaka'ya gitti ve bir süre dilencilikle geçindi. Burada polis onu bir budist tapınağında Kintaro Wadanabi adlı bir keşişe emanet etti. 2 yıl onun yanında kaldı. Japonyadaki hayat onun için hiç kolay değildi. Japoncası iyi olmadığından okulda problem yaşıyordu ve diğer çocuklar da onunla yabancı olduğu için dalga geçiyorlardı. Kintaro Wadanabi Choi'yu arkadaşı Daito-Ryu Aikijutsu Başkanı Sokaku Takeda (1859-1943) nın yanına gönderdi. 11. yüzyılda Yoşimitsu Minamoto tarafından kurulmuş olan bu okula başlangıçta sadece Takeda ailesinin en yüksek dereceli Samurai'ları alınıyordu. Takeda kuralı bozdu ve ilk defa bir yabancı öğrenci aldı. Choi bundan sonraki 30 yılı Takeda'nın evinde geçirdi. Bu sürede Yoşida Asao takma adını kullandı. Toplam 3808 teknik öğrenen tek öğrenci oldu.

    Takeda'nın bir diğer ünlü öğrencisi de Aikido'nun kurucusu Morihei Ueshiba'dır. Japonyanın 2. dünya savaşını kaybedeceği belli olunca Takeda yemek yemeyi reddederek intihar etti. Ölmeden önce Choi'ya koreye geri dönmesini emretti.

    Dönüş yolunda bütün parası ve sertifikaları çalınan Choi, bir süre ülkesi Kore' de pirinç kurabiyeleri satarak geçindi. Bir yandan da bir fabrikada kuyudan pompayla su çıkarma işinde çalışıyordu. 21 şubat 1948'de ödeme kuyruğunda başkaları onun hakkını almaya çalışınca kendini müdafaa etmek zorunda kaldı. Fabrikanın sahibinin oğlu ve müdürü 1. dan judocu Bok-sup Suh kavgayı görünce Choi'nin çok etkili bir sanatta usta olduğunu anladı ve onu hocası olmaya ikna etti.

    Usta Choi'nun ilk öğrencisinin Judo temelli olması hapkidonun gelişiminde önemli rol oynadı. Bütün tutuşlara ve judo fırlatmalarına karşı olan tekniklerin temeli buna dayanır. Sanatın adı başlangıçta Yawara idi adını birkaç kere değiştirdi, Yu Sul (yumuşak sanat) Yu Kwon Sul (yumuşak el sanatı) Hapki Yu Kwon Sul (evrensel enerjiyle birlik içindeki yumuşak el sanatı) 12 şubat 1951 de Choi ve Suh beraberce kore yu kwon sul hapki dojang adlı okulu açtılar. 1963'te Usta Choi bütün kore savaş sanatlarını çatısı altında toplayan kore KiDo birliğinin ilk başkanı oldu. 1982'de amerika birleşik devletlerine gidip oradaki hapkidocuları birleştirmeye çalıştı ancak arzusunu gerçekleştiremeden 1986'da 82 yaşında öldü.

    HAN JAE Jİ:

    1936'da doğdu ve 13 yaşında Choi'nin öğrencisi oldu. 7 yıl sonra Taocu Lee adlı hocayla çalışmaya başladı ve ondan tae kyon tekmeleri yanı sıra Jang-bong Dan-bong ve meditasyon teknikleri öğrendi. Büyükanne diye hitab ettiği bir rahibeden de ruhsal bilgiler edindi. 1958'de kendi okulunu açtığında Yu Kwan sul'de 3. dan sahibiydi. Öğrendiklerini birleştirerek kendi stilini geliştirdi. Bu yeni tarz'a Hapkido dedi ve hocası Choi'ya ithaf etti. O zamana kadar yumruklara karşı teknikler vuruştan sonra kolların düz kaldığı varsayılarak gelişmişti. Dojang'ının yanında bir boks okulu vardı ki kolları vuruştan hemen sonra geri çekmeyi öğretiyordu. O da bu tür vuruşlara karşı bazı savunma teknikleri geliştirdi. Korenin yeraltı dünyasında bıçak çok kullanılan bir silahtı. Bu da bıçağa karşı savunma teknikleri geliştirmesine sebep oldu. Tang soo do, Kong soo do, kwon bop ve taekwondo'ya karşı direnebilmek için de tekme savunma teknikleri geliştirdi. Kore'de kendo oldukça yaygın olduğu için kılıça karşı da dan bong (Kısa Sopa) teknikleri geliştirildi.

    1961'de General Çung Hee Park hükümeti devirip iktidara geldi, 1962'de askerleri ve devlet başkanının korumalarını eğitmeye başladı ve başkanın koruması oldu.

    1963'te Kido Birliğine üye oldu. Ancak bazı fikir ayrılıkları üzerine ayrılıp 1965'te Kore hapkido birliği'ni kurdu. ABD ile Kore arasındaki bir değişim programı üzerine 1969'da Amerika'ya gitti. Başkan Nixon'un korumalarını, FBI ajanlarını ve çeşitli özel görev ajanlarını eğitti. Bu sırada Bruce Lee ile tanıştı. Bruce lee ondan etkilenip koçu olmasını istedi.1972 ile 74 arasında pek çok filmde oynadı. Bruce Lee ile "Game of Death", Angela Mao Ying ve Jackie Chan filmleriyle tanınan Sammo Hung ile "Hapkido" daha sonra "Lady kung fu" olarak isimlendirildi. Jackie Chan ile "The Dragon Tamers" da aksiyon yönetmenliğini yaptı.

    1963'te kurduğu Kore Hapkido birliği'ni 1980'de ismini kore hapkido federasyonu (KHF) olarak değiştirdi. Kore başkanı Park 1979'da bir suikaste kurban gidince suikastçi kore gizli haber alma teşkilatının başkanı çae kyu kim, Ji ustanın öğrencisi ve arkadaşı olduğu için Ji usta suikaste karışmış olmakla suçlanarak 1 sene hapis yattı. Hapisteyken savaş sanatlarının daha çok ruhsal tarafıyla ilgilenen Sin Moo Hapkido'yu geliştirdi. 1981'de Hong Kong'da "tower of Death" gibi bazı filmlerde oynadı. 1984'te Amerika'ya göç edip San Francisco yakınlarında Sin Moo Hapkido okulunu açtı.Bu okulun iki öğrencisi Bong Su Han ve Kwang Sık Myung iki yıl arayla iki ayrı uluslar arası federasyon kurdular.1984 yılında Amerika'da kurulan bu federasyonlardan biri WHF (Dünya hapkido Federasyonu) kurucusu Bong Su Han, diğeri ise 1986 yılında yine Amerika'da kurulan IHF' dir. (uluslararası hapkido federasyonu) bu Federasyonun kurucusu ise Kwang Sık Myung dur.

    Yong Sul Choi ve Han Jae Ji'den sonra bir çok hapkidocu Dünyanın dört bir yanına yayılarak çeşitli birlik ve federasyonlar kurup Hapkido çalışmaya başladı. Bu akım özellikle Taekwondo'nun olimpik olmasından sonra daha da hızlandı, Dünyanın bir çok ülkesindeki İleri düzeyde eğitmen ve idareci olan Korelilerin yüzde sekseni bir Hapkido federasyonundan yüksek dan alarak Taekwondo'yla birlikte Hapkido çalıştırmaya başladılar.

    Amerika ile beraber Kore'de de birçok Hapkido federasyonu kuruldu. Hatta üstad Young Sul Choi'nın mezarının temizliğinden sorumlu bir kişi bile ayrı bir federasyon kurdu.

    CHOI DON-OH:

    Dünyada büyük küçük Yüzlerce federasyon oluşunca Güney Kore Devlet Başkanı Hyun Kore'nin en büyük Üniversitelerinden Chuncheon Üniversitesi Judo, Taekwondo ve Hapkido Ana Bilim dalı başkanı ve Kore Genel kurmayı ve Polis Teşkilatı Eğitim danışmanı Prof Don Oh Choi'ye özel bir görev ve yetki verir. Choi başkanlığında bir heyet önce Korea Hapkido Martial Arts Federation'u (KHMAF) Ardından da World Hapkido Martial Arts Federation' (WHMAF) u kurar. Bu aynı zamanda birleşim için bir adres gösterimidir. WTF Dünya Taekwondo federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanlığını ve Dünya Taekwondo Merkezi Kukkiwon'un As Başkanlığını yürüten Choi Don Oh Çoğu Taekwondo Milli Takımında görevli eski ve yeni bir çok Taekwondocuya Hapkido'nun belli bir kalıp ve sisteme oturması için görev verir.

    Bu yeni heyet kısa sürede çalışmasını tamamlar ve ortaya mükemmel bir sistem koyar. Bu sistem oluşturulurken Dünya'nın diğer ülkelerindeki savunma sanatları incelenir. İyi, olumlu teknikler ve kurallar alınır, insan anatomisine uygun olmayan teknikler ve insanları aşağılayıcı ve rencide edici kurallar kaldırılır. Bunların yerine Modern çağın gereksinimleri göz önünde bulundurularak yeni kurallar konulup teknikler yeniden şekillendirilir ve yeniden adlandırılır. Bu yeni yapılanmada Choi Hoca eski Kore kültür ve geleneklerini hatta kullanılan dili ön plana çıkarıp yeni kullanılan dille bir sentez oluşturur. Öğrencilerine verdiği öğütte "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez" der. Choi Hoca'ya verilen görev çok büyüktür, bunu bir çok Koreli fark eder ve yeni oluşumda yer almaya çalışır.

    Kısa sürede Kore'nin ilk kurulan KHF Kore Hapkido Federasyonunun Üyelerinin Yüzde Doksan sekizi Choi hocanın federasyonuna geçer. Bir taraftan KHF kapatılırken diğer taraftan yeni kurulan WHMAF Word Hapkido Martial Arts Federation Birinciliğe yerleşir. Taekwondo'ya yeterince doymuş ve artık salonlara öğrenci bulmakta zorlanan Dünyadaki ünlü hocalar çok kısa sürede Hapkido'da yerlerini almışlardır.

    Dünyada ki Durumu:

    Hapkido Dünyada Oldukça Beğenilen ve En çok Çalışılan Sporlardan birisidir Umarız Türkiyede yakında Hak ettiği yeri alacaktır

    Türkiyede Durumu

    Henüz sadece İstanbul,Ankara ve Konya da Temsilcilikleri bulunan Hapkido Türkiyede tam olarak tanınmıyor ancak yapılacak çalışmalar ve Seminerlerle 2007-2008 arası tarihlerde oldukça Popüler olacağa benziyor

    Hapkido Federasyonu, aşağıda adı geçen derneklerin çalışmaları sonucu 20.10.2005 tarihinde kuruldu.

    HAPKİDO BİRLİĞİ DERNEĞİ (HB)

    Başkan: Şükrü Kınataş
    Asbaşkanlar: Orhan Alpsoy, Ersin Dayıoğlu
    Genel Sekreter: İrfan Topaloğlu
    Sayman: Ediz Sarıkaya
    Yönetim Kurulu Üyeleri: Kubilay Kılınç, Cumhur Yılmaz, Muhammet Hilmi Genç, Dr.Ahmet Sevük
    Denetim Kurulu Başkanı: Hilmi Kaya
    Denetim Kurulu Üyeleri: Av. Hilmi Öztürk, Ferhat Ali Bucak,
    Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Özer Ataç, Mürsel Sevindik, Av. Hakan Aydın, Abdurrahman Kaya, Suat Çakar, Fatih Kaya, Mustafa Uzun, Yusuf Bir

    HAPKİDO ANTRENÖRLERİ DERNEĞİ (HAD)

    Başkan: Azmi Niğdelioğlu
    Asbaşkanlar: Mustafa Elmalı, Neriman Kınataş
    Genel Sekreter: Selman Başar Türkay
    Sayman: Halil İbrahim Perk
    Yönetim Kurulu Üyeleri: Hakan Zafer Özdemir, Ali Nail Alpöğünç, Özcan Mermer, Ahu Eker
    Denetim Kurulu Başkanı: Selman Ovayurt
    Denetim Kurulu Üyeleri: Özgecan Öztürk, Sadık Şahin
    Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Muhittin Aydın, Vedat Alvert, Sedat Bulut, Ulaş Uğraş Doğan, Birsen Ötünçtemur, Ahmet Tüylüoğlu, Mustafa Kılıçarslan, Serkan Karakuş

    HAPKİDO HAKEMLERİ DERNEĞİ (HHD)

    Başkan: Levent Seyhan
    Asbaşkanlar: Ekrem Gün, Songül Özbay
    Genel Sekreter: Savaş Deniz Gezensoy
    Sayman: Ramazan Akkoca
    Yönetim Kurulu Üyeleri: İbrahim Doğan, Hüseyin Altınışık, Bilge Yılmaz, Talha Keleş
    Denetim Kurulu Başkanı: Fatih Kaya
    Denetim Kurulu Üyeleri: Ahmet Kıyak, Selahattin Işık
    Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Mustafa Ayık, Ergün Kuru, Fikri Usluer,Hulusi Demir,Ali Bulgurcu, Zibel Saydan, Mete Sünsüli

    ÜNİVERSİTELİ HAPKİDOCULAR DERNEĞİ (ÜHD)

    Başkan: Prof.Dr.Cengiz Kurtuluş
    Asbaşkanlar: Levent Eyüboğlu, Ali Emre Pere
    Genel Sekreter: Cem Sünbül
    Sayman: Sinan Haliç
    Yönetim Kurulu Üyeleri: Bünyamin Cansever, Dr.Osman İnalpulat, Doç.Dr.Abdurrahman Uzunarslan, Haydar Çetintaş
    Denetim Kurulu Başkanı: Dr. Adil Niğdelioğlu
    Denetim Kurulu Üyeleri: Serdar Orçin, Meryem Kaya
    Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Av.Salih Uçar, M.Fatih Baş, Gülsüm Tatar, Hakan Bozçiçek, Selahattin Işık, Meryem Atlas, Mehmet Ali Süleyman, Birsen Ötünçtemur

    HAPKİDOCU BAYANLAR DERNEĞİ (HBD)

    Başkan: Av. Hatice Akıncı
    Asbaşkanlar: Kezban Ulutürk, Meryem Atlas
    Genel Sekreter: Dr.Şenay Duyar
    Sayman: Birsen Ötünçtemur
    Yönetim Kurulu Üyeleri: Gülsüm Tatar, Nazmiye Aktunç, Güler Bucak, Evrim Sünbül
    Denetim Kurulu Başkanı: Songül Özbay
    Denetim Kurulu Üyeleri: Feride Yeşildaş, Nermin Külahlı
    Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Neriman Kınataş, Mehtap Özer, Meryem Kaya, Sermin Gün, Suna Mermer, Meral Yılmaz, Bilge Yılmaz, Seda Çiloğlu

    (Resmi Türkiye Hapkido Federasyonu) sitesinden Alıntıdır)
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Hapkido Hakkında Genel Bilgiler:


    Hapkido Korede Üniversitelerde Ders Olarak Okutulmaktadır
    Kore de 10 değişik Hapkido Sistemi vardır
    Hapkido her yaştan insanların yapabileceği bir spor sistemidir
    Hapkidocu sporculara Her kuşak İmtahanından sonra Diploma verilmektedir
    Yaklaşık 1-1.5 sene gibi bir süre içinde Siyah Kuşağa ulaşılmaktadır

    Kimler Hapkido Çalışmıştır?

    Jackie Chan

    Resimlerle Hapkido

     Savunma Sporu Hapkidoyu Geniş Anlamda Tanımak İsteyenler buraya

     Savunma Sporu Hapkidoyu Geniş Anlamda Tanımak İsteyenler buraya

     Savunma Sporu Hapkidoyu Geniş Anlamda Tanımak İsteyenler buraya

     Savunma Sporu Hapkidoyu Geniş Anlamda Tanımak İsteyenler buraya


    Videolar ve Gösteriler


    www.youtube.com/results?search=hapkido&search_type=search_videos&search=Search

    http://www.youtube.com/watch?v=3BXYArpIaDc

    Hapkido Ankara İl Temsilciliği Örnek Teknik Videoları


    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/1.wmv
    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/2.wmv
    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/3.wmv
    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/4.wmv
    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/5.wmv
    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/6.wmv
    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/7.wmv
    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/8.wmv
    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/9.wmv
    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/10.wmv
    http://www.hapkidos.com/VIDEOLAR/11.wmv

    Not:Buradaki yazılar tamamen Hapkidoyu Tanıtmak için Hazırlanmıştır.Çeşitli Kaynaklardan derlenerek elde edilmiştir daha fazla bilgi almak için kuruluşların ve salonların sitelerine bakmanızı öneririz

    Kaynaklar:

    www.hapkidoturk.com (Resmi Türkiye Hapkido Federasyonu İnternet Sitesi)
    www.hapkidoturk.org (HAPKİDO ANTRENÖRLERİ DERNEĞİ)
    www.turkhapkido.tr.gs (Konya İl Temsilciliği)
    www.hapkidos.com (Ankara İl Temsilciliği)

    Elimden Geldiğince Hapkidoyu Geniş Açıklamalarla tanıtmaya çalıştım umarım bundan sonra Arkadaşlar Daha iyi Anlarsınız Hapki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 2 Ağustos 2006; 15:53:14 >







  • teşekkürler aikido dan daha iyimidir peki. aralarında ne farklılıklar var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: JaSoN VooRheeS

    teşekkürler aikido dan daha iyimidir peki. aralarında ne farklılıklar var

    Arkadaşım yazılanlardada belirtildiği gibi Hapkido: Aikido ve diğer sanatlarıda kapsamaktadır Aikido ise tek başına bir sanattır
  • Arkadaşlar Videolara bakmanızı kesinlikle tavsiye ederim böylece kafanızda bir fikir kesin oluşur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 9 Ağustos 2006; 2:12:14 >
  • hapkido ve ninjutsu bir numara
    başkasını bilmem
    türkiyede öğretebilen yok ama tapınakta öğrenebilirsen wu shu da iyidir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nykzanae

    hapkido ve ninjutsu bir numara
    başkasını bilmem
    türkiyede öğretebilen yok ama tapınakta öğrenebilirsen wu shu da iyidir

    Arkadaşım Doğru Yeri Bulursan Öğreten var bu sanatları
  • Arkadaşlar Bir Hapkidocu arkadaşımız Hapkido yu tanıtan bir blog hazırlamış buyrun bakınwww.blogcu.com/hapkido
  • Çin işi Japon işi yaaKonuyu kapatan yorumu yaptım beyler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kartopu2


    quote:

    Orjinalden alıntı: nykzanae

    hapkido ve ninjutsu bir numara
    başkasını bilmem
    türkiyede öğretebilen yok ama tapınakta öğrenebilirsen wu shu da iyidir

    Arkadaşım Doğru Yeri Bulursan Öğreten var bu sanatları


    benim kasteddiğim şeyi anlamak için biraz yorun kafayı lütfen.
    bende spor salonunda sonuç ta eğitim gördüm ama sen wu shu yu öğreten insanın tapınakta eğitim görmemesinden dolayı bana katılmıyorsun. çünkü spor salonunda eğitim görenler müsabık oluyor sadece. neden? çünkü shaolin kungfucular başta olmak üzere halen yabancı ülkelerde bu eğitimler var. wu shunun sadece cimnastik bölümü yabancı ülkelerde salonlarda öğrenilio bide müsabakacılar çalışma yapıor. benim kasteddiğim wu shu olayın felsefe yanıyla düşünülmeli, sınırsız alan, gerçek hayat vs vs.. onlar herşeyi buluyolar oralarda. öğretilmek istense bile çok zor salonlarda. en azından tahmin edersinizki bu iş sadece teknikleri bi adamdan öğrenmekle, sizin şehirde bi salonda çabanızla kalmıyo.. (tabi sadece sporcu-müsabık olacağım derseniz o başka. çünkü size kimse tam bilip bilmediğinizi sormuyo kazanın yeter denio) ankarada salonda öğreten gerçek bi hocası bile yok wu shunun kaldıki. peki ne yapacaksınız. siz yine salonda öğrenin bişiler paranız olursa gidin yabancı ülkede (misal italya-almanya) manastırda çalışın...
    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nykzanae -- 6 Eylül 2006; 16:26:32 >




  • böle sporları sevmem ama yapanlarada kolay gelsin
  • gayet güzel bir spordur hapkido... bende başlayacam kasım 15 gibi. kondisyon için ise okulda ücretsiz verilen boks kursuna gidecem... tavsiye ederim gidip kendim gördüm.. hem yormuyor(tabi kung fu ile karşılaştırınca) hemde aynı anda birden çok kişi ile dövüşmek daha kolay bu sporda... üstelik rahmetli barış akarsu da yapıyordu bu sporu


    haaaaaayt huyt
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilhdmr

    gayet güzel bir spordur hapkido... bende başlayacam kasım 15 gibi. kondisyon için ise okulda ücretsiz verilen boks kursuna gidecem... tavsiye ederim gidip kendim gördüm.. hem yormuyor(tabi kung fu ile karşılaştırınca) hemde aynı anda birden çok kişi ile dövüşmek daha kolay bu sporda... üstelik rahmetli barış akarsu da yapıyordu bu sporu


    haaaaaayt huyt




    Hapkido Ninjutsu temelli olduğundan belirli bir süre sonra alışıyorsunuz




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gurhanufuk


    quote:

    Orjinalden alıntı: kartopu2


    quote:

    Orjinalden alıntı: ilhdmr

    gayet güzel bir spordur hapkido... bende başlayacam kasım 15 gibi. kondisyon için ise okulda ücretsiz verilen boks kursuna gidecem... tavsiye ederim gidip kendim gördüm.. hem yormuyor(tabi kung fu ile karşılaştırınca) hemde aynı anda birden çok kişi ile dövüşmek daha kolay bu sporda... üstelik rahmetli barış akarsu da yapıyordu bu sporu


    haaaaaayt huyt




    Hapkido Ninjutsu temelli olduğundan belirli bir süre sonra alışıyorsunuz


    bende bir hapkidocuyum hapkido ninjıtsu temelli bir spor demişssin hic bir alakası yok!!! bunu dien bir kişi ninjitsu antremanını izlememiş demektir.

    hapkido bir samuray kulturu ve gelenegidir.ninjalar ise casuslar dır ninjıtsunun aletlerınden tutun tum saldırı ve savunma hareketlerı hapkidoda cok farklıdır ninjıtsunun musabakası yapılmaz!!! hapkidoda vardır!! lutfen yanlış bilgi vermiyelim!!!

    aradan kaç zaman geçti konuyu hortlatmışsınız söyledğinize gelirsek bunu ben demiyordum hocamız Sn Sadık Şahin Kendisi Ankara temsilcisi olur o söylüyordu ayrıca kendisi uzun bir zaman ninjutsuyuda yapmış biridir




  • WT konusunda aklımda soru işaretleri olunca başka bir dövüş sanatına yönelmeyi düşündüm.Aklıma ilk hapkido geldi.Fakat hapkido da aikido gibi uzun süre eğitim gerektiren bir olay.8 senedir aikijitsu yapan bir arkadaşım var.Şu anda 1. dan seviyesinde.Sokak dövüşüne hazır olabilmek için uzun süre gerektiğini söyledi.Aynı şekilde videolardaki atraksiyonlu hareketleri yapabilecek seviyeye gelmek için çok çalışmak gerekir.Bu yüzden WT'ye biraz ara verdikten sonra tekrar başladım.Eğer 5-6 sene zamanınız olacaksa hapkido yapın derim.Şahsen bir WT'ci olarak kaşımda hapkidocu olsa saldırırken tereddüt edebilirim.Ama aksine brezilya jui jitsu'su yapan birisi olsa nasıl alt edebileceğimiz biliyorum.Jui jitsucularda genelde hapkidocuları alabiliyorlar(Youtube'daki videolara göre)..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Esperagos1

    bende suan wu shu sanda yapıyorum ama ninjitsu da bana güzel geldi.



    Yarın sorun olmazsa ninjutsu denemeye gidiyorum.Gidersem izlenimlerimi yazarım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Esperagos1

    tmm bende cok merak ediyorum ninjitsuyu.baslamayı dusunuyorum.hocan kim?



    Ben Belçika'dayım.Gideceğim yerin linki:http://bujinkan.kazino.cc/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=42 Aikijitsu yapmış olan bir arkadaşla gideceğiz.O uygun derse devam etme ihtimalim yükse.Şu anda aktif olarak Wing Tsun yapıyorum.Sifu'mla ilgili aklımda soru işaretleri var.Bu yüzden aynı agresifliği taşıyan ve silahların sık kullanıldığı bir savaş sanatına yönelmek istedim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Esperagos1

    ben erdogan senol hocadan ders almak istiyorum izmirde oldugunu duydum oraya gitcem ama fiyatlari uygunmu daha gorusmedim acaba iyi ders veriyor mudur? yani güzel ögretir mi?



    Onuda sen gidip göreceksin artık..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Esperagos1

    erdogan senol türkiyede genbukan ninpo ekolünün tek yetkili ismiymis.


    Benim gideceğim yer Bujinkan Ninpo Taijutsu öğretiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Esperagos1

    bujinkan ninpo diye birsey yok.bujinka şidoşi var.genbukan ninpo var.



    Bujinkan ninpo taijutsu: http://www.youtube.com/watch?v=csMCFHyKW5g


    Anladığım kadarıyla araştırma konusunda sıkıntı çekiyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.