Şimdi Ara

Savcılıkta çalışıyorum soruları alayım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
7.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Die4Freedom

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Aslında mesaja eklemiştim sanırım görmemişsiniz, soruşturma aşamasından kastım bu kararı dosyayı hazırlayan ve yöneten savcının verip veremeyeceğiydi. İkinci mesajımda hürriyeti bağlayıcı cezaları yalnızca hakim verebilir demiştim, bu kanunda da öyle diyor. Siz itiraz edince savcı da verebilir diyorsunuz diye anladım. Ufak bir karışıklık olmuş.

Aynen karışıklıktan dolayı tartışıyoruz şu an :)

Özet olarak;
    Hürriyeti bağlayıcı cezaları sadece hakimler verir evet fakat bunun tutuklulukla hiçbir alakası yok :) Hürriyeti bağlayıcı ceza verilen kişi hükümlüdür, soruşturma aşamasında tutuklanan kişi tutuklu, cezası karara bağlanan fakat kesinleşmeyen, cezaevinde bulunan kişiye hükümözlü deniyor.
    Ayrıca Savcının takipsizlik, dava açılmasının ertelenmesi, yetkisizlik, görevsizlik gibi karar verme yetkileri var.
    Biraz ayrıntılı bi durum

Ben hapis yerine tutuklama yazmışım ve bunu anlamadan da devam ettirmişim, enteresan.

• quote:

quote:

quote:

Aslında mesaja eklemiştim sanırım görmemişsiniz, soruşturma aşamasından kastım bu kararı dosyayı hazırlayan ve yöneten savcının verip veremeyeceğiydi. İkinci mesajımda hürriyeti bağlayıcı cezaları yalnızca hakim verebilir demiştim, bu kanunda da öyle diyor. Siz itiraz edince savcı da verebilir diyorsunuz diye anladım. Ufak bir karışıklık olmuş.

Aynen karışıklıktan dolayı tartışıyoruz şu an :)

Özet olarak;
    Hürriyeti bağlayıcı cezaları sadece hakimler verir evet fakat bunun tutuklulukla hiçbir alakası yok :) Hürriyeti bağlayıcı ceza verilen kişi hükümlüdür, soruşturma aşamasında tutuklanan kişi tutuklu, cezası karara bağlanan fakat kesinleşmeyen, cezaevinde bulunan kişiye hükümözlü deniyor.
    Ayrıca Savcının takipsizlik, dava açılmasının ertelenmesi, yetkisizlik, görevsizlik gibi karar verme yetkileri var.
    Biraz ayrıntılı bi durum

Ben hapis yerine tutuklama yazmışım ve bunu anlamadan da devam ettirmişim, enteresan.

Havalardandır hocam

• İnternet ortamında biri birine hakaret ediyorsa kolaylıkla bulabiliyorlar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaraXan

İnternet ortamında biri birine hakaret ediyorsa kolaylıkla bulabiliyorlar mı ?

Eğer internet ortamında yapılan yazışmada web sitenin Türkiyede bir bayisi, firması vb. gibi bir temsilciliği varsa o birim ile yapılan yazışmalar ile elde edilebiliyor. Uzun sürüyor ama.

Tabi Facebook gibi bazı firmalar çocuğa karşı cinsel taciz-istismar, devlete karşı işlenen suçlarda IP adresi veriyor.
  • Die4Freedom kullanıcısına yanıt
    Olur öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılıktaki pozisyonunuz nedir ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yesil Ok

bi savcının bi günü nasıl geçer hep merak etmişimdir

Savcılar genellikle saat 10 dan sonra geliyorlar. Bazıları öğleden sonra da gelebiliyor. Adliyede başsavcı dışında hiçbir kimsenin Savcının giriş-çıkış saatlerini denetim yapma yetkisi yok.

Savcılar genellikle soruşturma dosyalarına bakıp dosyaya yapılması gereken işlemleri katibe bildirerek işlemlerin yerine getirilmesini sağlıyorlar. Zaten çoğu işi katipler yapıyor.
    Bazen adliyede bi savcının odasına toplanır sohbet ederler.
    Müracaat savcısı ve cezaevi savcısının işlemleri daha çok vatandaşla ilgili olduğundan yerinde durması gerekiyor fakat onlar da 9.30 dan erken gelmiyor.

Zabıt katipliği düşünüyorum. İş hakkında biraz bilgi veeir misiniz? Rahat mı, gün içinde görevleri neler, günler ağır mı geçer, savcıların takındığı tavır nasıl vs?

Teşekkür ederim...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Savcılar genellikle saat 10 dan sonra geliyorlar. Bazıları öğleden sonra da gelebiliyor. Adliyede başsavcı dışında hiçbir kimsenin Savcının giriş-çıkış saatlerini denetim yapma yetkisi yok.

Savcılar genellikle soruşturma dosyalarına bakıp dosyaya yapılması gereken işlemleri katibe bildirerek işlemlerin yerine getirilmesini sağlıyorlar. Zaten çoğu işi katipler yapıyor.
    Müracaat savcısı ve cezaevi savcısının işlemleri daha çok vatandaşla ilgili olduğundan yerinde durması gerekiyor fakat onlar da 9.30 dan erken gelmiyor.

savcılık sence sıkıntılı bir meslek mi peki

bilgi için teşekkürler bu arada

Bu biraz ucu açık bir soru fakat zaman zaman sıkıntıları bulunuyor.
    Ama yargı çevresindeki kolluk birimleri adli yönden Başsavcılığa dolayısıyla Savcıya da bağlıdır. Bu tarafı çok iyi

Mesela 3 yılda bir yer değiştirme sorunu var, doğu da çıkabilir. Doğuda savcılar çok sıkıntı içerisinde çalışıyorlar (hatta kimi zaman adliye kapalı olduğundan çalışamıyorlar)

Hukuk okuyorum da sırf şu doğu yüzünden yemiyor savcılık

• quote:

Orijinalden alıntı: destinati0n

Savcılıktaki pozisyonunuz nedir ?

Zabıt Katibi
    "olacaklara karışmam" gibi bi tehdidin,yapacağı fiili söylemeden ve fiziksel olarak birşey yapmadan, herhangi bri yaptırımı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gendrya

quote:

quote:

Zabıt katipliği düşünüyorum. İş hakkında biraz bilgi veeir misiniz? Rahat mı, gün içinde görevleri neler, günler ağır mı geçer, savcıların takındığı tavır nasıl vs?

Teşekkür ederim...

Zabıt Katipliği adliyenin tüm iş yükünü yapan kişidir. Rahat değildir, yani memurluk gibi düşünme

Her birimin ayrı görevleri olduğundan zabıt katipleri de ayrı görevlere sahip. Günler ağır geçer evet.
    Savcıya göre değişiyor, egolu olan varsa vatandaşın karşısında fırça bile yiyebilirsin.

Mesela savcılığın hazırlık biriminde çalışan bir katibin bi tane savcısı olur. Onlar birlikte çalışır ve soruşturma dosyalarına birlikte bakarlar. Savcının verdiği görevleri yerine getirir, müzekkere yazar, takipsizlik yazar, iddianame yazar, ifade alır vb.

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

"olacaklara karışmam" gibi bi tehdidin,yapacağı fiili söylemeden ve fiziksel olarak birşey yapmadan, herhangi bri yaptırımı var mı?

3 adet tanık ya da sağlam delil bulursan yaptırımı vardır evet.
  • Hukuk ogrencisine tavsiyen var mi 3. Sinifa gectik. Avukatliga nazaran tavsiye eder misin savciligi. Tayin maas durumunuda hesaba katarak

• quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

Hukuk ogrencisine tavsiyen var mi 3. Sinifa gectik. Avukatliga nazaran tavsiye eder misin savciligi. Tayin maas durumunuda hesaba katarak

1. sınıf savcı yaklaşık 10 bin TL maaş alıyor diyebilirim. İşe de yeni başlayan bir hakim/savcı yaklaşık 5500 falan alır.
    Avukatlık gerçekten mükemmel bir şey, avukatların çok hakları var yapacaksan bu işi yap.

Tayin durumu biraz sıkıntı, sürekli yer değiştirmek durumunda kalacaksın, eğer yeni yerlere, gezmeye alışıksan pek sıkıntı olmaz, lojman yoksa her gittiğin yerde ev bulacaksın falan. Eğer hakim/savcılık düşünüyorsan eşinin de hakim/savcı olmasını tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Hukuk ogrencisine tavsiyen var mi 3. Sinifa gectik. Avukatliga nazaran tavsiye eder misin savciligi. Tayin maas durumunuda hesaba katarak

1. sınıf savcı yaklaşık 10 bin TL maaş alıyor diyebilirim. İşe de yeni başlayan bir hakim/savcı yaklaşık 5500 falan alır.
    Avukatlık gerçekten mükemmel bir şey, avukatların çok hakları var yapacaksan bu işi yap.

Tayin durumu biraz sıkıntı, sürekli yer değiştirmek durumunda kalacaksın, eğer yeni yerlere, gezmeye alışıksan pek sıkıntı olmaz, lojman yoksa her gittiğin yerde ev bulacaksın falan. Eğer hakim/savcılık düşünüyorsan eşinin de hakim/savcı olmasını tavsiye ederim.

Tesekkurler. Peki ben okul zamani bos vakitlerde adliyeye ugrayip dava falan izlesem olur mu. Boyle bir imkanim veya bana faydasi olur mu. Okul bittikten sonra staj falan usullerini hic bilmem. Tavsiye verebilecek misiniz. Yani ders bilgisi olarak kendimi gayet iyi gormekle beraber okuldaki bilgiyle is hayatindaki pratik bilginin arasindaki farki kapatmak istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Tesekkurler. Peki ben okul zamani bos vakitlerde adliyeye ugrayip dava falan izlesem olur mu. Boyle bir imkanim veya bana faydasi olur mu. Okul bittikten sonra staj falan usullerini hic bilmem. Tavsiye verebilecek misiniz. Yani ders bilgisi olarak kendimi gayet iyi gormekle beraber okuldaki bilgiyle is hayatindaki pratik bilginin arasindaki farki kapatmak istiyorum.

Vatandaşın açık yargılama yapılan her duruşmayı izleme hakkı vardır hocam.
    Açık yargılama olmayan duruşmalara alınmayabilirsiniz.

Okul bittikten sonra hakim/savcı adayı olarak zaten çalışacaksınız ki çalışırken genelde geziyorsunuz adliyede, bence hiç şimdiden sıkıntıya strese girmeyin çünkü hakim/savcılar işi genelde katiplerinden öğreniyorlar
    Zaten çok değişik birimler var mesela infaz savcısı olursanız gerçekten çok zor bi Savcılık, katiplerin tanzim ettiği müddetnameleri onaylayacaksınız falan 1-2 gün fazla hesaplanması ve tespit edilmesi halinde büyük sıkıntılar var

• Yere dusen cocuk tecavuzculerini neden saliyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: unibodydesignn

Yere dusen cocuk tecavuzculerini neden saliyorlar?

Hocam 5271 sayılı Kanunun 100/3-a maddesinde çocuğun cinsel istismarı, cinsel taciz suçundan dolayı tutuklama kararı verilebilir.
    Fakat verilebilir diyorum çünkü Savcı tutuklamaya sevk etmeyebilir ya da Sulh Ceza Hakimi tutuklamaya gerek görmeyip sadece adli kontrol verebilir.

Çok olay var böyle gerçekten haberlerde yansıtılanlar sadece birkaçı.
    Tekrar tesekkurler emeginize saglik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

quote:

quote:

quote:

savcılık sence sıkıntılı bir meslek mi peki

bilgi için teşekkürler bu arada

Bu biraz ucu açık bir soru fakat zaman zaman sıkıntıları bulunuyor.
    Ama yargı çevresindeki kolluk birimleri adli yönden Başsavcılığa dolayısıyla Savcıya da bağlıdır. Bu tarafı çok iyi

Mesela 3 yılda bir yer değiştirme sorunu var, doğu da çıkabilir. Doğuda savcılar çok sıkıntı içerisinde çalışıyorlar (hatta kimi zaman adliye kapalı olduğundan çalışamıyorlar)

Hukuk okuyorum da sırf şu doğu yüzünden yemiyor savcılık

İstesende olamazsin zaten 2-3 kez mülakattan geciyon referansi saglam olmayanlar eleniyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.