Şimdi Ara

Savaşmadan İşgala Uğramışız - İstanbul'da Suriyelilerin Suya Atlama Olimpiyatları!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkenin en güzel yerlerini üste para alarak zap ettiler. Yazıklar olsun.

  • Sırada ne var
  • Eryıl34 kullanıcısına yanıt

    Ucuz işçi +hepsi mavi yakalı işlerde çalışıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O nasıl bir video kalitesi 10yıl önce çıkmış bir telefon çok daha iyi çeker.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes konuşur AK PARTİ yapar. Ohhh yapanların ellerine, kollarına sağlık. Daha da gelsinler, milletin karısına kızına laf atsınlar(olmadı mı oldu), özgürlüklerimizi kısıtlasınlar. Oy verenlere hakkımı asla helal etmiyorum. Bu kadar çok seviyorsanız evinize alın Suriyelileri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların memleketinin altını üstüne getirirsen ne bekliyorsun? Bu Suriye savaşı o kadar uzadı ki savaşın başında gelenler için artık Suriye ikinci memleket oldu. 10 yıl bir savaş mı sürer. Esad yıkılmıyor işte neyin derdindeler anlamış değilim, adamın halk desteği var ki yıkılmıyor. Yok Rusya şuna destek veriyormuş yok şunlar varmış istediği olsun halk desteklemese çoktan giderdi.

  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-368EFBB24 -- 18 Nisan 2021; 19:11:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka planda ki ses başka bir videodan alınma sanırım alkışlayan kimse göremedim videoda.

  • Kelise kullanıcısına yanıt
    Tamam guzel iste
    Birbirlerini virusleyip gebertsinler
  • Boğulan yoktur içlerinde bunlar hamam böceği gibi hiçbirşey olmaz

  • Aynı kıyılarda 90'larda denize donla girenler Suriye'lileri beğenmez.

  • Böyle gerçekleri dile getirince ılık Türklerden faşist damgası yiyoruz. Kürtleri saymıyorum bile. O yüzden bence uğraşmayın, Türk'ün en büyük dusmanı gerçekten de Türk. Türkler "ay sen şeriatçısın-sen sekulersin-solcusun-sağcısın derken Kürdistan'ı da kurarlar, Suriyelilerin demokratik partisi diye parti kurup hak da isterler aynı Türkler de gelip o partiyi överler yarın. O yüzden uğraşmayın hocam.

    Ayriyeten ben 50 yılı çok fazla buluyorum. Eskiye gitmeye gerek kalmadan 2000'li yılların İstanbul'unu bilenler dahi sadece 15-20 yılda Kürt sorunun ne hale geldiğini rahatlıkla gorup Suriyelilerin geleceği hakkında fikir sahibi olabilir. Ben maksimum 10 yıla hak iddiaları başlar diyorum. O zaman da nah kovarız.

    Umarım daha çok Ortadoğulu gelir de ne güzel halaylar zılgıtlar eşliğinde halkların kardeşliğini kutlarız. LİLİLİLİLİLİLİLİİİİİİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 28 Şubat 2021; 17:53:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mehmet0637 kullanıcısına yanıt

    Yav buna cevap veren de yandaş gazeteci.

    Öyle bir paranoya olmuşuz ki hangisi doğru hangisi yanlış anlayamıyoruz.

    Ama işin ucunda yandaş varsa kesin muhalif kesim doğru söylüyordur.

    Oylar artık o kadar düştü ki nasıl çeviririz diye uğraşıyorlar..

  • Ne yapalım? Irak savaşında 1 milyon ıraklı kürt geldi kimse ses etmedi. Mülteci değil geçici koruma altındalar. Yasal olarak mülteci değiller.

    Savaş biterse zaten bu hakları yasal olarak sona erecek. O zaman bu kişilere git diyebiliriz.

    İkincisi bizim türklerin abd ab de yaptıkları gibi oranın vatandaşlarının beğenmediği işlerde çalışıyorlar. Suriye gelenler de bizim x y z kuşağının beğenmediği işlerde çalışıyor yani bir ihtiyacı karşılıyor. Bunu da göz önünde bulundurarak karar verilmesi gerekiyor.

    Daha 100 sene önce Suriye eyaletimizdi. Suriyeli diye deyip durmayın İngiliz Fransız oluşturduğu sunni bir ayrım. Yapay bir devlet. Suriyeli diye bir halk yok. O bölgede yaşayan terk edememiş Arap kürt türk var sadece.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik her hafta açılan Suriyeli konusu sıktı artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sözleri unutamıyorum


    “Suriyelilerin ruhsatsız dükkanları kapatılsın”

    Kocaeli Bakkallar Büfeciler Tekel Bayileri Odası Başkanı Bayram Kütük, Suriyeliler tarafından ruhsatsız ve çalıştırma belgesi olmayan dükkanların tespit edilip kapatılmasını istedi.



    Selin BECER


    Kocaeli Bakkallar Büfeciler Tekel Bayileri Odası Şube Başkanı Bayram Kütük, Suriyeli mülteciler tarafından açılan ruhsatsız ve çalıştırma belgesi olmayan dükkanlara tepki gösterdi. İlçe belediyelerine bağlı ruhsat müdürlüklerinin kayıt dışı açılan bu dükkanları kapatmaları gerektiğinin altını çizen Kütük, çoğunlukta Suriye’den getirilen ürünlerin satıldığı dükkanların sağlıklı olmadığını belirterek, hijyen noktasında da denetleme yapılmasını istediklerini söyledi.

    SANKİ SURİYE’DE GİBİ HİSSEDİYORSUNUZ

    Konu ile ilgili konuşan Başkan Bayram Kütük, “İlçe Belediyelerine bağlı ruhsat müdürlüklerinin, Suriyeliler tarafından ruhsatsız ve çalıştırma belgesi olmadan açılan dükkanları denetlemelerini istiyoruz. Suriyeliler kayıt dışı lokanta, bakkal, telefoncu, tütüncü gibi bir çok dükkan açıyor. Çınarlı Camii’nin o bölgelerde yürürken sanki kendinizi Suriye’de gibi hissediyorsunuz. Bu dükkanların bir çoğunda ruhsat dahi yok. Suriye’den getirdikleri malzemeleri burada satıyorlar. Ne kadar sağlıklı onu bile bilmiyoruz. Hijyen noktasında da bir denetleme yapılmıyor” dedi.


    KAYIT DIŞI DÜKKANLAR KAPATILSIN


    Önüne gelen Suriyeli burada dükkan açıyor diyen Kütük, “Çocuklarımızın nerede yemek yediğini nereden alış veriş yaptığını her dakika takip edemeyiz. İlçe belediyeleri, ruhsatsız ve kayıt dışı olan dükkanları kapatması gerekiyor. Suriyeliler, sadece İzmit’te benim tespit edebildiğim 30’un üzerinde dükkan açmış. İlçelerdeki esnaf odaları da, bizler de konunun takipçisi olacağız” açıklamalarında bulundu. Selin BECER



    https://www.kocaeligazetesi.com.tr/haber/2856281/suriyelilerin-ruhsatsiz-dukkanlari-kapatilsin



    “DUR” DENİLSİN!

    Suriyelilerin Gaziantep’te açtığı iş yerleri nedeniyle küçük esnafın zor durumda kaldığı belirtiliyor. Denetimden yoksun faaliyet gösteren bu iş yerleri başta bakkallar olmak üzere küçük esnafın rekabet gücünü zorluyor.



    Yaşanan haksız rekabete yenik düşen Gaziantepli birçok bakkalın iş yerlerini kapatmak zorunda kaldığı iddia ediliyor.

    Esnafın en büyük derdi Suriyeli korsan bakkallar. Neredeyse her mahallede görmeye alışkın olduğumuz Suriyeli bakkallar haksız rekabete yol açıyor. Kayıt dışı çalışan Suriyeli bakkallar ne vergi veriyor ne de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Gaziantep’te Suriyelilere ait 300’e yakın kayıt dışı bakkalın olduğu iddia ediliyor.

    Gaziantep Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Vakkas Katırlı, ticari işletme açan Suriyelilerin haksız rekabet oluşturduğunu, Suriyeli korsan bakkalların geçici denetimlerle kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

    Yılardır süper marketlere karşı mücadele vererek ayakta durmaya çalışan bakkallara bir darbe de korsan bakkal ve Suriyeliler’den geldi.  Gaziantep’teki  faaliyetteki bakkalların yüzde 40’nın korsan çalıştığı öğrenilirken, bu bakkalların büyük çoğunluğunu da Suriyeliler oluşturuyor. Gaziantep kent genelinde ortalama 4 bin bakkal bulunurken, bunların sadece 2 bin 400’ü Bakkallar ve Bayiler Odası’na kayıtlı.  Bin 500 bakkalının da korsan çalıştığı, bu korsan bakkalların büyük çoğunluğunun Suriyeli olduğu tespit edildi. Bakkallar Odası’na kayıtlı sadece 9 Suriyeli bulunuyor.

     

    SADECE 9 SURİYELİ BAKKAL KAYITLI

    Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Vakkas Katırlı, Gaziantep’e gelen Suriyelilerin bakkallık yaparak mesleklerine ortak olduklarını belirtti. Katırlı, şu ana kadar 9 tane Suriyeli bakkalın Bakkallar ve Bayiler Odası’na kayıt olduğunu açıkladı. Komşu ülkelerde olan savaşlardan, Türkiye içindeki çatışmalardan dolayı insanların olumsuz etkilediğini ifade eden Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Vakkas Katırlı, bakkallık sektörünün tamamen dibe vurduğunu söyledi.

     

    “MİSAFİRDEN BAKKAL OLMAZ”

    Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Vakkas Katırlı, Suriyelilerin Gaziantep’e gelerek bakkallık mesleğine ortak olduklarından yakındı. Kentimizin her tarafında Suriyeli bakkal olduğunu vurgulayan Katırlı şöyle konuştu: “Ben ‘Misafirden bakkal olmaz’ diyorum, misafir olanlar misafir gibi yerinde duracak. Bunlar ülkemize geldiler elimizdeki ekmeğin yarısından yarısını daha aldılar, bu durumdan bakkal esnafları olumsuz etkilendi. Gaziantep’te şu an odamıza kayıtlı 2 bin 400 bakkal esnafımız var. Kayıtdışı çalışan bakkallarda genellikle Suriyeliler çok. Tespitlerimize göre kentimizde korsan bakkal sayısı bin 500.

     

    KAYITLI BAKKALAR ŞAHİNBEY İLÇESİ’NDE

    Korsan bakla sıkıntısını belediyelere bildirdiğini ifade eden Vakkas Katırlı, şöyle konuştu: “Korsan bakkal sıkıntımızı belediyelere yazılı olarak bildiriyoruz, belediyeler onlara ruhsat çıkarıyor ‘Gidin odanıza kayıt olun’ diyorlar. Şu ana kadar odamıza 9 tane Suriyeli bakkal kayıt yaptırdı. Hepsi de Şahinbey İlçesi’ndeki Suriyeli bakkallar, Şehitkamil İlçesi’nde hiçbir Suriyeli bakkal odamıza kayıt olmadı. Adamlar Türkiye’ye gelmiş git de diyemiyoruz. Suriyeliler de bakkallık yapsın ama vergi mükellefi olsunlar, onlar da bizim gibi sorumluluk taşısınlar. Çünkü haksız rekabet yaratıyorlar.” 

     

    UYANIK BAKKALAR DA VAR

    Türk bakkallar, vergi ve harçtan kurtulmak için Suriyeliler üzerine dükkan açmaya başladı. Gaziantep’te giderek yaygınlaşan bu sistemde Türk bakkallar, dükkan açan Suriyelilerle rekabet edebilmek için bu yönteme başvuruyor. Son dönemde esnafın artan tepkisi üzerine Suriyeliler son bir aydır vergiye kaydedilmeye başlanmış. Ancak geçen mayısta mükellefiyet başlangıcı yapılan Suriyeli esnaf vergisini 2016'nın Haziran ayında ödemeye başlayacak. Suriyeliler, yabancı tanıtma belgesi veya pasaport bilgileri alınarak mükellefiyet başlangıcı yapılıyor. Bağ-Kur ve Esnaf Odası aidatı olmadığı için Türk esnafı rekabette zorlanıyor. Rekabette zorlanan Türk esnaf Suriyelilerle anlaşarak işyerlerini Suriyeli vatandaşlar adına yaptırma yoluna gidiyor.


    http://gazianteppusula.com/haber/dur-denilsin-25178.html





  • Ulan bunlara acıyan var birde, kafayı yememek elde değil. İnanın biz savaşta olsak ülkesini savunmak için millet yurt dışından buraya gelir. (Gerçekten vatanını sevenlerden bahsediyorum) Umuyorum Atamız haklı çıkarda Türk milleti bunların hakkından gelir. Umarım yanılmıyordur, yoksa bunlar bela değil bizim sonumuz olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de anlaşılan acayip bir işgale uğrama fobimiz var, tek dünya devleti falan olsa da rahatlasak hep beraber
  • Gene bir yalan haber sorgulamadan paylaşıp kafasına göre yorum yapan ergenler. Haberin kaynağına bakma doğruluğunu teyit etmeye ne gerek var çamur at iftira at izi kalsın.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.