Bildirim
savaş uçakları uzaya çıkabiliyor mu ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
çıkamıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çıkamıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çıkmaz çıkamaz.
Nasanin roketlerinin yanlarinda daha atmosferden ayrilmadan bitirdigi yakit tanklari var, yani yuksek irtifada Hava basinci dustugunden oksijen tanklari (yada ne kullaniliyorsa) falanda tasimalari lazim o yuzden uzaya gidemezler, motorlari durur.
Jumbolarin icini gerekli yanici ve yakici maddeyle doldursalar bence cikmamasi icin hic bir neden yok.
ulan kardeşim konuyu 1. dakikada gördüm tam 15 dk dır araştırıyorum, sen niye araştırmıyon lan
neyse sonuç olarak çıkamazlarmış, nedeni ise yükseklerde daha az olan oksijen miktarı imiş,
uçakların Motoru olduğu sürece jet Motor ları bile olsa, yani Motorlardan dolayı oksijene ihtiyacı olduğu sürece, uzaya çıkman pek mümkün değil..
bu yüzden uzay mekiklerinde jet Roket leri kullanılıyor, farkı ise jet Roketlerinşn içinde yakıt ve oksijen sıvı halde bulunuyor , işte roketler bunları bir araya getirerek (havadan oksijeni almadan, kendi tankındaki sıvı oksijeni kullanarak) , yanma ve itki gücünü oluşturup, yerçekimini ni yenerek uzaya çıkıyor..
bir dahakine sen araştır
Ama sayende ben de öğrenmiş oldum,
ulan üstteki beni 48 saniye ile geçmiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THECERN -- 26 Ekim 2016; 8:58:26 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Stratosfere kadar cikabiliolar
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yerçekimiyle ve yerçekimsiz çalışan 2 tip motor tipi vardır. Henüz ikisini birden yapan motor geliştiremedik. Eğer yapabilirsek uzay roketlerinin devri bitecek çünkü roket teknolojisi geçici bir çözüm. İlerde gezegenler arası uçaklar olacak.
Bunu taa 13 15 yıl once Junior larousse de okumuştum aklımda kalmış :d.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiretro -- 26 Ekim 2016; 9:05:23 >
+1 böyle tiplere uyuz oluyorum. Şahsen ben bilmediğim bir şey olduğunda ilk googleda araştırıyorum. buraya konu açmak kolay geliyor millete herhalde.
Çıkamıyor basınç,oksijen uçağın donanımı elverişli değil.
Uzay mekiklerine bak uçakla bir donanımda mı? Lahana gibi her katmanda bi motor bırakıyor. -
Statosferden gidebilen Fransiz yolcu ucagi vardi.Yakit maliyeti acisindan aslinda daha uygun.Tabi tam statosferden gitmiyor 18.5 km yukseklikten gidebiliyor.
Conconde vardi.Tabi yuksek ucus maliyetinden dolayi kaldirdilar.
quote:
Orijinalden alıntı: sommet de la montagne
+1 böyle tiplere uyuz oluyorum. Şahsen ben bilmediğim bir şey olduğunda ilk googleda araştırıyorum. buraya konu açmak kolay geliyor millete herhalde.
Bende +1 yazıp artılamayan tiplere uyuz oluyom napcaz şimdi?
Alıntılarken kaynıyor arada
hayvani irtifadan sonra havanın iyice düşmesi nedeniyle motorlar itiş sağlayamaz hatta hava akımı azsa ne kadar motorları köklersen kökle hızlı gidemezsin bildiğim kadarıyla böyle -
quote:
Orijinalden alıntı: THECERN
ulan kardeşim konuyu 1. dakikada gördüm tam 15 dk dır araştırıyorum, sen niye araştırmıyon lan
neyse sonuç olarak çıkamazlarmış, nedeni ise yükseklerde daha az olan oksijen miktarı imiş,
uçakların Motoru olduğu sürece jet Motor ları bile olsa, yani Motorlardan dolayı oksijene ihtiyacı olduğu sürece, uzaya çıkman pek mümkün değil..
bu yüzden uzay mekiklerinde jet Roket leri kullanılıyor, farkı ise jet Roketlerinşn içinde yakıt ve oksijen sıvı halde bulunuyor , işte roketler bunları bir araya getirerek (havadan oksijeni almadan, kendi tankındaki sıvı oksijeni kullanarak) , yanma ve itki gücünü oluşturup, yerçekimini ni yenerek uzaya çıkıyor..
bir dahakine sen araştır
Ama sayende ben de öğrenmiş oldum,
ulan üstteki beni 48 saniye ile geçmiş
Emege saygi +rep
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Turbofanla roket motoru aynı şey değildir. o yüzden çıkamaz. -
-
Demek ki senin gibi paragraflara ayirinca daha cok + aliyormusuz tuh ! Erken yazmam ise yaramadi
stratosferi geçmesi imkansız
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X