Şimdi Ara

Satılık aracı test etmeye gelen alıcının kaza yapması durumu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• İnstagram kullanmayan arkadaşlar belki ulaşamayabilir. Olayı özet geçeyim, abimiz oto galerici sanırım.

Dükkanındaki aracına alıcı geliyor ve pazarlık yapılıyor, gerekli şekilde kontrollerden sonra alıcı bir sürüş yapayım diyor.
    Sürerken, ara sokaktan gelen bir araca vuruyor ve araçda ciddi maddi hasar oluşuyor.
    Bu durumda nasıl yol izlenebilir sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir yol izlenmez.
  • Yaptırmaması gerekiyormuş belli ki.
    Sigortasız ise trafikte bulunmaması gerekmiyor mu?
    Özel bir yasa, durum varsa bilmem.

• Galerinin boyle durumlar icin kaskosunun olmasi lazim. Eger yoksa ve surusu yapanin odemesini bekliyorsa surusten once bir anlasma imzalatmasi lazim bu aracin kaskosu olmadignin farkindayim surucu olarak butun zarari kabul ediyorum diye. Ayni kiralik arac alirken oldugu gibi.

Yoksa butun olay olduktan sonra aa sen kullaniyordun sen ode diyerek zor alir bence hasarin masrafini.

Trafik sigortasi yoksa zaten o araci test surusune cikartmamasi lazim.
  • Ben direkt Honda bayisinde şahit olmuştum duruma 2015te. Bir arkadaşımız için araç alırken yan masamızdan test sürüşü için kalktılar, otomatik civic'e bindi vatandaş, aracı bayiden yola çıkarması ile yanlışlıkla frene basması bir olmuş, bir gümbürtü koptu. Arkadan gelen kamyon, araç ani fren yapınca direkt araca çarpmış bir miktar sürüklemişti.

• edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Araca ne oldu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kasko ile trafik sigortası Farklı hasarları karşılar.

Bizim ülkemizde araç sigortası arabanın plakasına yapılır. Halbuki arabalar kendi kendine kaza yapmaz. Bazı ülkelerde araç sigortası ve kaskosu sürücüye yapılır. Böylelikle şöförün bir profili (kazalar,cezalar vs ) oluşur ve ona göre para ödenir. Hasar anında sürücünün ben bu aracı kullanıyordum diye beyan vermesi yeterlidir.(gelişmiş ülkelerde beyana bakılır ve yalan beyanın yaptırımları direk hapis)

2.el galeri ile test sürüş arabası Farklı durumlar. Test aracının kendi Trafik sigortası ve kaskosu olmalıdır. Kimse bu saçmalıkla uğraşmak istemez. Tek bir araç olduğu için bu kasko yapılır. Zaten bayilerde bu aracı mesai içi dışı kullanır.

Eğri oturup doğru konuşmak lazım bizde test adı altında insanlar araçlara işkence ediyorlar. El freni ile parketmeye çalışanı bile gördüm. Ya bir düstur et araba senin bile değil...

Neyse 2.elde böyle bir özel sigorta yok, galeri trafiğe çıkarmıyorsa trafik sigortası bile olmayabilir. Adam günde kaç tane araba alıp satıyor bizde kaskolarda yıllık onu kimse yapmaz.

Kısacası 2.elde çarpan öder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 19 Şubat 2020; 8:35:2 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PERT KAYDI OLAN ARAÇ SORUNU
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.