Şimdi Ara

## SATA2 SİSTEME IDE DİSK BAĞLAMAK ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eski dosyalarımın olduğu bir pata diskim var.Ve ide üzerinden bağlamak istiyorum.Anakartta sadece 1 ide giriş olduğu için dvd-w ın data kablosu ile bağlıyorum.Bağladım sistem açıldı fakat eski diskimi bi türlü görmedi bilgisayar.Bunun için ayrı bi ayar yapmam gerekiyor mu saolun.

• hd in arkasındaki jumper ı cable select moduna getiriniz hd iniz çalışacaktır

saygılar
  • hdd data kablosu olanı dvd rw tak , cd rom olanı da ide yi tak görür yine görmesse ide nin arkasındaki jumperı ortaya tak
  • jumperı nasıl select ve nasıl ortaya getieceğim ki? (orta dediğiniz ve select dediğiniz neresi? 4 adet çentik var zaten)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KENSHIN -- 20 Aralık 2006; 18:13:13 >
  • her hd markasında bu değişebilir
    hd in üstünü iyice inceleyin oralarda bir yerde master, slave, cable select ve 130gb sınırlandırma ayarları şekil olarak belirtilmiştir o şekle bakarak yapacaksınız

saygılar
  • ya hd yi hiç görmüyor bunu nasıl yapabilirim ya kahretsin
  • benim bildigim sata baglantısı olan ana kartlar son cıkanlar ve bir önceki anakartlar özellikle ide hdd leri görmüyor boot etmiyor hdd sistemi yanlıs sam lütfen

pm atın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sata IDE Uyumsuzluğu
    18 yıl önce açıldı
    XP kurulumu + İDE Hdd + SATA HDD
    19 yıl önce açıldı
    sata ssd önerisi
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_11071562/mpage_1/key_//tm.htm#11072538

burada anlatmıştım. benzer sorun var sanırım
  • Yanlız dinçer üstat hdd yi hiç görmüyor (senin deiklerini henüz deneyemedim.) Sadece dvd yi görüyor aynı data kablosu ilk olarak hdd ye gidiyor.Ama şu anda sadece dvd-w gözüküyor.Biostan bile herhangi bir şekilde hdd gözükmüyor.Bu söylediğin şekilde ayarlarsam kesin ortadan kalkar mı?Teşekkürler.
  • önce kabloya sadece hdd yi bağlayıp dene eğer görürse sonra hddyi master dvd yi slave olarak takarsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ergin

önce kabloya sadece hdd yi bağlayıp dene eğer görürse sonra hddyi master dvd yi slave olarak takarsın.

denedim ama bi sonuç alamadım.
  • eğer jumperları doğru şekilde ayarlamazsan hdd hiç gözükmez. bu normaldir. eğer düzgün jumper ayarı yaptığın halde hdd gözükmüyorsa hdd de sorun vardır. belki ide kablonda d hasar olmuş olabilir başka bir ide kablosuyla da deneyebilirsin. ha bir de hdd nin güç bağlantısını yaptın umarım ben genelde unuturum
  • yaptım güç bağlantısını 2 adet ide kablosu kullandım birisi yeniydi zaten şu anda kullandığımdı.Neyse şu jumper ayarlarına bakiyim de inşallah olur.Unutmadan dvd slave ortadaki olacak hdd de master olacak ilk kısım olacak.ama dvd de 4 tane jumper çentiği yokmuydu?
  •  ## SATA2 SİSTEME IDE DİSK BAĞLAMAK ##

seninde dediğin gibi bağlantı bu şekilde olacak. dvd de 4 tane jumper ayarı olması önemli değil. sen slave olarak ayarla yeter

• tamam yani dvd de slave i jumperi sona takarak elde ediyoruz değil mi? yine hdd de ise baştakine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KENSHIN -- 21 Aralık 2006; 13:54:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.