Bildirim
Sata2 Laptopa Sata3 SSD takabilirmiyiz?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
emin değilim o konuda ama sata2 ssd alabilirsniz -
Geriye uyumluluk var. Sata3, sata2 olarak çalışır ama hızı da aynı şekilde sata2 gibi olur. ortalama yarı yarıya düşüyor
Diyelim ki aldıgın sata3 ssd nin okuma yazma hızları 500mb/sn kusur, bu ortalama 250-260 a kadar düşecektir
Yine de, normal bir hdd'den kat kat hızlı olur. -
Kullanabilirsiniz fakat hız beklediğinizden düşük olacaktır.
Şöyle söyleyeyim, alacağınız sata3 ssd muhtemelen 450MB/s - 550MB/s aralığında bir okuma hızına sahip olacaktır. Fakat sata2 ise en fazla 300MB/s (teorik olarak) hıza destek veriyor. Pratikte ise 270MB/s alırsınız büyük ihtimalle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler arkadaşlar.
Ssd diskimi aldım ve kurulumu yaptım. Dedğiniz gibi okuma yazma hızı yarıya düşüyor fakat İnanılmaz bir performans. Şimdi sadece CD rom yerine eski hdd takma meselesi kaldı ikinci disk olarak.
Bunun için önerebileceğiniz urun varmı.
aldığım disk şu (60 gb az ama tamamen duygusal)
OCZ 60GB AGILITY 3 SERISI SATA 3.0 SSD ( 525MB OKUMA/ 475MB YAZMA) -
Hp Tx2550tr laptopa sata 3 ssd aldım benim hdd de everestten görünene göre sata II ama Sandisk Extreme Sata 3 ssd yi takamadım girişler farklı. Bunun çözümü var mıdır? bir dönüştürücü aldım acaba olur mu diye ama bu da sata ide konnektör ssd ye uyuyor ama dişler anakarta uymuyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: snngl
Teşekkürler arkadaşlar.
Ssd diskimi aldım ve kurulumu yaptım. Dedğiniz gibi okuma yazma hızı yarıya düşüyor fakat İnanılmaz bir performans. Şimdi sadece CD rom yerine eski hdd takma meselesi kaldı ikinci disk olarak.
Bunun için önerebileceğiniz urun varmı.
aldığım disk şu (60 gb az ama tamamen duygusal)
OCZ 60GB AGILITY 3 SERISI SATA 3.0 SSD ( 525MB OKUMA/ 475MB YAZMA)
hocam günlük kullanımda sıralı okuma yazmayı çok yapmadığınız için zaten 500mb/s hızları çok ender görürsünüz. rasgele yazma ağırlıklı olacağından ve onlarda zaten ortalama 50-100mb/s civarında olduğundan çok az performans kaybı yaşarsınız. -
Bu arada bilgisayarı 2008in son günü almıştım nedense yazayım dedim bunu -
-
-
-
Birde notebook içindeki hdd yi çekip koyacağım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marancı -- 21 Eylül 2012; 21:12:40 > -
-
-
-
SSD maceramın son buluşu teknik servisi aradım mevcut bilgisayarınızla randımanlı çalışan ssd disk yok maalesef dediler. Bana da yeni aldığım Sandisk sata 3 120gb ssd disk ve codegen mini mobile disk hdd kutusunu satmak kaldı. En yakın zamanda bilgisayarı değişmek lazım buradan bu sonucu çıkardım
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X