Şimdi Ara

Sata HDD yi taşınabilir yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
16.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde 320 gb lik bitane laptop hdd si var (rahmetli laptopumun) içinde bilgilerim muziklerim vs... var.

Kısacası bunu nasıl taşınabilir hdd olarak kullana bilirim? USB vb. bağlantı tipleri ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Gassal-

Elimde 320 gb lik bitane laptop hdd si var (rahmetli laptopumun) içinde bilgilerim muziklerim vs... var.

Kısacası bunu nasıl taşınabilir hdd olarak kullana bilirim? USB vb. bağlantı tipleri ile.

http://www.vatanbilgisayar.com/Harddisk%20Kutular%C4%B1/products.aspx?L2=OEMBOX&sb=20&sk=0

geçen sene ben de laptobu parçaladım kırdım içinden hddyi aldım gerisi çöp:D:D

yukarda verdiğim linkteki aletlerden birini almıştım 10TL civarına hepsiburadadan usbden rahatça kullandım. fiyatlar ya fırlamış ya da benim aldığım satılmıyor artık.

yalnız sata ise kutunun sata uyumlu olmasına dikkat et. sanırım 2.5" tir ona da dikkat et. hayrını gör...

• quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

quote:

Elimde 320 gb lik bitane laptop hdd si var (rahmetli laptopumun) içinde bilgilerim muziklerim vs... var.

http://www.vatanbilgisayar.com/Harddisk%20Kutular%C4%B1/products.aspx?L2=OEMBOX&sb=20&sk=0

geçen sene ben de laptobu parçaladım kırdım içinden hddyi aldım gerisi çöp:D:D

yukarda verdiğim linkteki aletlerden birini almıştım 10TL civarına hepsiburadadan usbden rahatça kullandım. fiyatlar ya fırlamış ya da benim aldığım satılmıyor artık.

yalnız sata ise kutunun sata uyumlu olmasına dikkat et. sanırım 2.5" tir ona da dikkat et. hayrını gör...

dostum çok teşekkür ederim. bir tane spariş verdim.

• quote:

dostum çok teşekkür ederim. bir tane spariş verdim.

güle güle kullan

yalnız harddiski içine dikkatli yerleştir. ben tam oturmayınca zorladım kapağını kırdım yapıştırmak zorunda kaldım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 19 Haziran 2012; 12:28:12 >
  • ssd ye geçince benimde işime yarayacak yalnız bir sorum olacak 5400 rpm dönüş hızlı harddisk için usb 2 ya da usb 3 destekli kutu almam fark eder mi? notebookumda usb 3 mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: iimmyeahh

ssd ye geçince benimde işime yarayacak yalnız bir sorum olacak 5400 rpm dönüş hızlı harddisk için usb 2 ya da usb 3 destekli kutu almam fark eder mi? notebookumda usb 3 mevcut

usb 3 almanı tavsiye ederim o zaman hızını fark edersin :D
  • teşekkürler usb 3 alacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı işlemi yapmayı planlıyorum. Uygun kutuyu seçerken nelere dikkat etmem gerekiyor?
  • Bir de şu var, masaüstü pclerin harddisklerini de taşınabilire dönüştürebilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinkes

Bir de şu var, masaüstü pclerin harddisklerini de taşınabilire dönüştürebilir miyiz?

Evet. 3.5" kutularından alacaksın. Yanlız bilgin olsun adaptörlü oluyor bu kutular. Adaptörü de yanında gezdirmek zorunda kalırsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halog

quote:

Bir de şu var, masaüstü pclerin harddisklerini de taşınabilire dönüştürebilir miyiz?

Evet. 3.5" kutularından alacaksın. Yanlız bilgin olsun adaptörlü oluyor bu kutular. Adaptörü de yanında gezdirmek zorunda kalırsın.

Eyvallah. Bir de sitelerden bakarken gözüme çarptı, SATA ve SATA ve IDE bağlantı seçenekleri var. Bunların hangisini alacağımı nasıl öğrenebilirim?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halog

quote:

Eyvallah. Bir de sitelerden bakarken gözüme çarptı, SATA ve SATA ve IDE bağlantı seçenekleri var. Bunların hangisini alacağımı nasıl öğrenebilirim?

hardiskin Sata mı yoksa IDE mi bağlantılı olduğuna göre alıyosun. Benim Sataydı Sata almıştım. Kendi harddiskinin özelliğe bak uygun olanını seç;)

• Selam

Notebook hardiskini kutuya yerleştirdim ama harddisk kutuya tam oturmadı, sıkıştırmak için üstüne gazete kağıdı vb. şeyler kullanmalı mıyım?
  • Elimde sata 250 gb harddisk var boyutu yazmıyor 2.5 inç mi 3.5 mu nasıl anlarız. Tavsiye edeceğiz harddisk kutusu var mıdır?

@**cyborg**

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntr34 -- 11 Aralık 2013; 16:25:33 >
  •  Sata HDD yi taşınabilir yapma

gördüğün gibi 3,5 daha bi tosunca oluyor büyük yani.

2,5 de daha bi narin mini minnacık hanım hanımcık bi şey işte. zor bi olay olmasa gerek

• quote:

gördüğün gibi 3,5 daha bi tosunca oluyor büyük yani.

2,5 de daha bi narin mini minnacık hanım hanımcık bi şey işte. zor bi olay olmasa gerek

Eyvallah 2,5 kesinkes

• Beyler benimde rahmetli laptobum vardı hardiski aldım vatandan kutu aldım falan herşey tamam da tek sorun bilgisayara takınca yerel disk f ve yerel disk g bide sisten ayrıldı h diye şeyler geliyo disk birleştirden birleştirdim ama olmadı bunu tek şey olarak nasıl gösterebilrim anlatabildim umarım cevaplarınız için teşekkürler
  • ehp.peker E kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 19 Haziran 2020; 11:26:16 >
  • ehp.peker E kullanıcısına yanıt
    öncelikle bu işlem için çok dikkatli olman gerekicek aksi takdirde yanlış hdd ni silebilirsin.

yapman gereken:
    1. Yol:

Bilgisayarım (sağ tık) > Yönet > Disk Yönetimi yolunu izleyerek yapabilirsin.

2. Yol:

Vport / Auslogics Disk Defrag / Puran Defrag / Free Disk Partition Manager Software / MiniTool Partition Wizard / VB.....

programları kullana bilirsin.
  • harddisk kutusu al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.