Bildirim
Sata hdd tanıtma hakkında
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
661 lerin ide modu olmayabiliyor... disket surucusu gerekebilir.
Sata2 disk alsaniz sata kontrolcusu taniyacaktir tanimazsa sadece 1 jumper ile sata 1 moduna cekersiniz diski -
Peki hocam bu disket olayına girmeden sp3 cdsinden kursam olur mu? birde ben ide var suan ide ye sistem krcam satayada arşiv amaçlı yani olur mu öyle -
Tabi olur fakat arsiv diskine anca sata surucusunu windows ortaminda kurduktan sonra erisebilirsin haberin olsun -
idenin gözünü seviyim ya hemen tanıyo ne güzel ne illet bişey bu sata. Hocam bios update falan diyolar bios updateyapsam disketle uğraşmasam olur mu? -
Malesef. bende de msi 661 chipset anakart bulunuyor. onun yerine ben nlite ile cd icine entegre ettim. bios falan guncellesende biosta ide modu olmadigi icin sis sata driver istiyor illa ki.. sata enable yada disable seklinde malesef. bu yuzden ugrasmak istemiyorsan en guzeli cd ye entegre etmek oluyor -
Peki normal sp3 cdsinden entegreli değil mi -
Degil. sp3 tanimiyor tek basina. nlite ile sata disket surucusunu icine ekledim. bir daha hic ugrasmadim. hatta imzamdaki 2 makine icinde ahci driverlarini vs hepsini ekledim kafam rahat artik -
Hocam şöyle anladım hddyi jumperla sata 1 konumuna getiriyoruz. sonra bu entegreli cd ile xp yi kuruyoruz tanıyo öyle mi? -
jumper takmanada gerek kalmayabilir. jumper sata2 olan diski gormek istemeyen sata1 diskler icin...
sata yi taktiginda anakartin tanir fakat xp nin tanimasi icin arada surucu olmasi lazim. bu durum aslinda her cihaz icin gecerli fakat onlar tak kullan durumundalar. sis661 deki sata kontrolcusu bu durumda olmadigi icin surucu kullaniyoruz
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X