Şimdi Ara

-----SATA HARD DİSK-PATA HARD DİSK------

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sansarcık -- 24 Ocak 2006 11:09:05 >

• forumda araştıramnı tavsiye ederim.
  • fark inanılmazdır...fazla söze gerek yoktur
  • formda cok konu baslıgı war onları bı aratırsan cok yardımcı olur sana ama cok kısaca solemek gerekırse sata 3-4 kat daha hızlı bır sıstem.
  • sata pata dan çok daha performanslı çalışır kablosu ince olduğu için hava sirkülasyonuna yaptığı olumsuz etkiyi azaltır ve veri iletim hızı çok daha fazladır
  • sata daha iyi pataya göre daha hızlı zaten işletim sistemlerinde çok farkediliyo performası klasöre girerken oyunda çok farkediyo onun için sata derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozzo

sata daha iyi pataya göre daha hızlı zaten işletim sistemlerinde çok farkediliyo performası klasöre girerken oyunda çok farkediyo onun için sata derim

oyun içindede farkediliyo mu harbiden?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XP kurulumu + İDE Hdd + SATA HDD
    19 yıl önce açıldı
    WD 500 GB Hard disc
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sata le pata arasında cok az hız farkı var
    hatta benım pata dıskım sata dan hızlı

o kadar kısı yorum yazmıs ama dogru duzgun bılen yok
    sata nın en ıyı avantajı yenı nesıl teknoloji.(ncq gibi)
    gelısmıs raid olanakları
    onun dısında ole hız farkıda yok
    baska fark da yok
  • bence sata hard-dısk pata dan daha hızlı olabılır ama bu farkıda soyle yorumlayabılırız ^^ 1 kilo demır mı daha agırdır 1 kilo pamuk mu daha agırdır ^^ :)))
  • satanın hızlı olduğu kesin bariz bir hız farkı yok ben çok dikkat ettim bu hız farkını görebilmek için. az bişe farkettim.
  • sata hızlıdır ama raid yapınca hızlıdr.

yoksa pata ile arasında o kadar da buyuk fark yok.

2 tane sata alıpta raid yaparsan o zaman hissedersin.
  • sata ya geçilmesi sebebi paralel kabloların daha yüksek hızlara izin vermemesi
    adı üstünde serial ata

pata dediimiz klasik 40-80 pin ide kabloların limiti ata 133 denen teoride 133mb/s dir
    ninja tosbaa sata1 in sata150 diyede geçer adındanda anlaşılabilecei gibi 150mb/s dir
    sata2 yani sata300 lerde bu hız 300mb/s bunlar hep teori tabi
    daha 50mbın çok üstünde ortalama okuma süresi olan sata diske sık sık rastlar olmadık :)

aralarındaki fark birinin limitlerini zorlamış doldurmuş diğerinin önünün açık olması

pataya da raid yapılır bu arada o konuda bi sorun yok ama sata daha güzel destekler alıyo bütün nforce larda direk sata raid1-0 desteii var idelerde(patalarda) bunun için anakartta yada pci slotta bi raid controller lazım falan filan
  • PC leri tek yavaşlatan parçalar HD ler. Çünkü hala temelinde mekanik harekete bağlı veri okuma var.
    Çok yakında SD-Kart lar HD lerin yerini alacaklar.
  • ramler süper ucuzlasada hepimizin kocaman ramdisklerimiz olsa o zaman bi kaç yüz kat hızlı takılabiliriz güzel olur :)
  • Pata harddisk nedir bilmiyorum ama sata harddiskin çok sorunlu olduğunu biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: _chucky_

Pata harddisk nedir bilmiyorum ama sata harddiskin çok sorunlu olduğunu biliyorum

satalar cok cabuk bozuluyor.bi tane sata harddisk almıstım bozuk cıkmıstı.sonra pata ya da ide aldım.onu satıp sata2ye gecicem
  • +1 çok doğru demişsin..
    Sata nın avantajları:
    Performanslı Raid olanağı.
    Daha düşük işlemci kullanımlı diskler.
    Kablo kalabalığının azalması.
    Master, Slave derdinin olmayıp tüm diskerin Master olması.
    ve NCQ ile çoklu kullanımlarda sıralama yapabilmesi (bir nevi SCSI görevi görebilme)
    Haricinde saniyede 150MB/sn yeye kadar veri transferi yapabilmesi ama günümüz diskleri sıralı okumanın max. değerinde bile ancak 60-80MB/sn hızlara çıkabiliyorlar dolayısıyla ATA-100 ve 133 gayet yeterli.
    Kısacası şimdilik ve baya bi süre tek kullanıcılı ve tek diskli bir bilgisayarlarda avantajı Kablo kalabalığının azalması ve düşük işlemci kullanımı olacaktır. Birde önbellekten okuma hızı biraz artıyor oda pek bişi farketmiyor. Ha ama artık üst düzey SATA diskler üst seviye tampon bellek ve erişim hızlarıyla donatıldıkları için biraz daha performanslı gözüküyorlar ama bu tüm SATA disklerin IDE lerden hızlı olacağı anlamına gelmez.

quote:

Orjinalden alıntı: The_WeB

sata le pata arasında cok az hız farkı var
    hatta benım pata dıskım sata dan hızlı

o kadar kısı yorum yazmıs ama dogru duzgun bılen yok
    sata nın en ıyı avantajı yenı nesıl teknoloji.(ncq gibi)
    gelısmıs raid olanakları
    onun dısında ole hız farkıda yok
    baska fark da yok

• anakartla diek bağlantı kurar ve hızlıdır ama format atması biraz daha farklıdır.Bu kadar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: UcAN the teKMe

sata ya geçilmesi sebebi paralel kabloların daha yüksek hızlara izin vermemesi
    adı üstünde serial ata

pata dediimiz klasik 40-80 pin ide kabloların limiti ata 133 denen teoride 133mb/s dir
    ninja tosbaa sata1 in sata150 diyede geçer adındanda anlaşılabilecei gibi 150mb/s dir
    sata2 yani sata300 lerde bu hız 300mb/s bunlar hep teori tabi
    daha 50mbın çok üstünde ortalama okuma süresi olan sata diske sık sık rastlar olmadık :)

aralarındaki fark birinin limitlerini zorlamış doldurmuş diğerinin önünün açık olması

pataya da raid yapılır bu arada o konuda bi sorun yok ama sata daha güzel destekler alıyo bütün nforce larda direk sata raid1-0 desteii var idelerde(patalarda) bunun için anakartta yada pci slotta bi raid controller lazım falan filan

+1
    arkadaşım bariz şekilde hız farkını göremezsin.
    sata almayı 2 neden için düşün
    1. raid yapacaksan
    2. de çok fazla kablo görüntüsünden kurtulma yani kasada yer açmak için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.