Şimdi Ara

SATA DİŞİ - ERKEK GİRİŞİ VE KONNEKTÖRÜ hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Forumdan bir arkadaşdan aynı konuda yardım istedim ama yeni bir konu olarak da açmak istedim, belki yardımı olan olabilir.

    Ben Sony T13 serisi bir ultrabook sahibiyim. 128Gb bir SSD belleğe sahibim ve bellek içinde çok az yer kaldığından çalışmasından son derece memnun olsam da 240GB bir SSD ile değiştirmek istedim. SanDisk Extreme Pro 240GB aldım ancak pc'ye takma aşamasında gördüm ki, benim pc.deki bellek mSATA bir bellek olan ADATA AXM14s3-128gm-b bir bellek, hem bir dolu para döktüğüm bellek elimde kaldı hem de bu gerekli değişikliği yapamadım.

    Forumları okudukça ve videoları izledikçe mSATA'nın ne olduğunu ve kendi bilgisayarımda nerede olduğunu öğrendim. Benim pc.nin de farklı versiyonlarında hem hdd hem mSATA ssd kullanmışlar ancak benim modelde sadece ssd var. Ancak benim makinede, 2.5" bellek yuvasının olduğu yerde anakarta olan SSD/HDD girişi yana değil de yukarı bakıyor/üstüne de kapak biniyor. Dolayısıyla normal SSD'yi de buraya takamıyorum, bunu çözmenin bir yolu var mıdır(arayüz vs), elimizdeki SSD yoksa sadece external olarak kullanılacak ömür boyu.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavaliere48 -- 7 Temmuz 2015; 16:19:48 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: cavaliere48

    Arkadaşlar,

    Forumdan bir arkadaşdan aynı konuda yardım istedim ama yeni bir konu olarak da açmak istedim, belki yardımı olan olabilir.

    Ben Sony T13 serisi bir ultrabook sahibiyim. 128Gb bir SSD belleğe sahibim ve bellek içinde çok az yer kaldığından çalışmasından son derece memnun olsam da 240GB bir SSD ile değiştirmek istedim. SanDisk Extreme Pro 240GB aldım ancak pc'ye takma aşamasında gördüm ki, benim pc.deki bellek mSATA bir bellek olan ADATA AXM14s3-128gm-b bir bellek, hem bir dolu para döktüğüm bellek elimde kaldı hem de bu gerekli değişikliği yapamadım. Forumları okudukça ve videoları izledikçe mSATA'nın ne olduğunu ve kendi bilgisayarımda nerede olduğunu öğrendim.

    Benim pc.nin de farklı versiyonlarında hem hdd hem mSATA ssd kullanmışlar ancak benim modelde sadece ssd var. Ancak benim makinede, 2.5" bellek yuvasının olduğu yerde anakarta olan SSD/HDD girişi yana değil de yukarı bakıyor/üstüne de kapak biniyor. Dolayısıyla normal SSD'yi de buraya takamıyorum, bunu çözmenin bir yolu var mıdır(arayüz vs), elimizdeki SSD yoksa sadece external olarak kullanılacak ömür boyu.

    Teşekkürler.

    Bilgisayarda en son 200mb yer kaldığından ve Windows artık hiçbir şey kaydedemeyip diskte devamlı surette yer açılması için uyarı verdiğinden, mecbur alan açmak için AdobeAcrobat'ı silmek zorunda kaldım. İşlemci de zorlandığından sanırım fan da devamlı çalışıyor.

    @*ExtraTechx* arkadaşın hatırlatması ile konuya resim de eklemek istedim. Sorunum; yeni aldığım SATA SSD'yi pc'ye takamamış olmam(daha büyük alanlı diske acil ihtiyaç olduğundan, disk tipine bakmadan 2,5" SATA almıştım ancak; bilgisayarımda bunun için yer olmasına rağmen başlığın dişi olup buranın boş olduğunu ve sadece mSATA takılı olduğunu gördüm). mSATA'yı aynı yerinde bırakıp SATA için olan yere de bendeki diski takmak istiyorum, bunun için arayüz kablosu vb. var mıdır buna uygun, ne kullanmam gerekir, konu hakkında bilgisi olanlardan bilgi rica ederim.

    Resimlerde birincide, tepeye bakan boş SATA girişini,
    İkincide, SATA kart yuvasının üstten genel görünüşünü,
    Üç ve dördüncüde, SSD'yi takabildiğim hard disk kutusunun erkek konnektör başlığı ve benim bilgisayardaki dişi(sanırım) başlığı karşılaştırmalı olarak,
    Beşincide, iki girişin de pin ve başlıklarını,
    Altıncıda, disk kutusunun başlığına bağlı SSD ve bilgisayardaki bağlayamadığım sanırım dişi olan konnektör başlığını
    görebilirsiniz.

    Burada ihtiyaç, dişi başlığı erkek başlığa çevirebilecek bunun gibi yada daha küçük(http://www.lindy.co.uk/cables-adapters-c1/i-o-c125/sata-c128/0-3m-internal-sata-extension-cable-22-pin-male-female-extension-p6724) bir konnektör sanırım, bilgilerinizi rica ediyorum.

     SATA DİŞİ - ERKEK GİRİŞİ VE KONNEKTÖRÜ hk. SATA DİŞİ - ERKEK GİRİŞİ VE KONNEKTÖRÜ hk. SATA DİŞİ - ERKEK GİRİŞİ VE KONNEKTÖRÜ hk. SATA DİŞİ - ERKEK GİRİŞİ VE KONNEKTÖRÜ hk. SATA DİŞİ - ERKEK GİRİŞİ VE KONNEKTÖRÜ hk. SATA DİŞİ - ERKEK GİRİŞİ VE KONNEKTÖRÜ hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavaliere48 -- 7 Temmuz 2015; 16:22:54 >




  • Allta benim cihazın hibrit yani hem SSDyadaHDD hem de mSATA kullanan versiyonun HDD girişinin fotoğrafını görebilirsiniz,
    bendeki üste bakan kısma, küçük bir parça montesi(dişi-erkek 22 pin konnektör) ile sanırım konuyu çözebilirim;

    Aşağıdaki linklerden ilki uygun olur mu bu iş için:
    http://tr.aliexpress.com/item/90-Degree-Right-Angled-SATA-22Pin-7-15-Male-to-SATA-22P-Female-Extension-Convertor-Adapter/2044488735.html
    http://tr.aliexpress.com/store/product/Free-shipping-1pc15-7-Pin-SATA-Data-Power-Cable-Male-Plug-to-Female-Jack-Extension-Cable/409340_1875486938.html?storeId=409340
     SATA DİŞİ - ERKEK GİRİŞİ VE KONNEKTÖRÜ hk.




  • elimde msata transcend mts400 var sandisk ile değişmeyi düşünür müsün?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slymngzc S kullanıcısına yanıt
    yok teşekkür ederim ben aldım ara bağlantıyı sağlayacak aparatı ve ssd'yi de taktım.
    Zaten mSATA var elimde, neden bir mSATA daha alayım ki????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.