Şimdi Ara

Sata 3 Mü? SSD Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum yeni anakartlar sata3 destekli ve yakın gelecekte sata 3 diskler standart hale gelecekler.. bu bağlamda anakartım sata3 destekli olduğu için sorma ihtiyacı hissettim..

1)gerçek manada; şuanki SSD'lerle sata3 harddiskler arasında performans anlamında nasıl bir ilişki söz konusu?

2)fiyat/ergonomi anlamında 250mb/150mb'lık uygun fiyata SSD öneriniz var mıdır? 300-400tl bütçe için... ilerde raid de yapılabilir.. x2 ssd gibisinden...

3)bir de bir sistemde hem ssd raid0 'ı hemde sata2 raid0 olabiliyor mu?

4)x4 500gb caviar black raid0 'lı sistem mi ? yoksa 400tl'lik bir ssd mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 19 Temmuz 2010; 1:10:18 >

• şu anda sata 2'nin 286mb veri iletim kapasitesi olduğunu düşünürsek sata3 en iyimser tahminle önümüzdeki 3-4 sene çok bir iş yapacak gibi durmuyor...

dolayısıyla sata3'ün çok bir getirisi yok...

ssd ise hala fiyat olarak maksimum, boyut olarak minumum seviyede durduğu için aynı süre zarfında onun da çok gelişeceğini düşünmüyorum...

sonuç olarak performans istiyorsak en mantıklısı hala eski toprak harddisklerin radi'i gibi duruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 19 Temmuz 2010; 0:28:03 >
  • sata3 bir bağlantı biçimidir..diskin hızını artırmaz..
    ssd yi ise tercih sebebi yapan sadece okuma yazma hızları değil erişim süresidir..

günlük kullanımda büyük konfor sağladığı söyleniyor..tabii bütçesi olana
    http://forum.donanimhaber.com/m_39385485/tm.htm
  • Erişim süresinin gözle görülür etkisi nedir ? okuma ve yazma hızları hemen hemen raid'li sistemle de yakalanabiliyor SSD'nin...
  • SSD'lerin 3,5" diskleri ne kadar bilmiyorum ama 2,5"lerini 1000 TL civarında gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

Erişim süresinin gözle görülür etkisi nedir ? okuma ve yazma hızları hemen hemen raid'li sistemle de yakalanabiliyor SSD'nin...

Sadece rastgele okuma yazmada yakalabiliyor 4k yazma okumada ssdler 30 ila 70 kat arasında daha hızlı. Ayrıca raid disklerin fazla ısındığını, elektrik kesintilerinde raid dizisinin bozulma ve veri kaybının olma ihtimalinide unutmamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 19 Temmuz 2010; 18:56:25 >
  • Hocam, bir fikir oluşturması anlamında sadece bu videoyu izlemeniz kafi olacaktır.

http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=1575
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    2. Ssd'yi nereye takacağım ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HDD ile SSD karşılaştırılamaz bile.

4 HDD ile raid düzeneği kurulsa dahi okuma yazma hızlarından daha ileriye gidilemez.

Önemli olan günlük hayattaki farktır. Bu farkı da erisim süreleri ortaya çıkarmaktadır.

HDD lerin erisim süreleri 7ms ile 20 ms arasında değişmektedir.
    SSD lerin ise 0.1 ile 0.2 ms dir. Bu fark günlük hayatta inanılmaz ortaya çıkmaktadır.

program açılış hızlarının farkı (hem de en iyi HDD ile raptor)

http://www.youtube.com/watch?v=T_Jz7IMwBt4
  • quote:

Orijinalden alıntı: thehook

HDD ile SSD karşılaştırılamaz bile.

4 HDD ile raid düzeneği kurulsa dahi okuma yazma hızlarından daha ileriye gidilemez.

Önemli olan günlük hayattaki farktır. Bu farkı da erisim süreleri ortaya çıkarmaktadır.

SSD lerin ise 0.1 ile 0.2 ms dir. Bu fark günlük hayatta inanılmaz ortaya çıkmaktadır.

bilgisayar almıyalım ssd alalım 2040 dan görüntüler mi bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Knight7Cydonia

quote:

Tam olarak ne demeye çalıştığınızı açarsanız daha anlamlı bir cevap verebilirim.

• Valla SSD ler benim gibi öğrenciler için bir 10-15 yıl daha hayal SATA3
  • Zaten şu anda sata3 kullanmanın bir anlamı yok ki.

Ancak çok extreme PC (RAID SSD) kullanılan pcleri darboğazdan kurtarmak için kullanılabilir.

Tabi ki şu anda pahalı sayılabilirler

Ama inanın ki kullandıktan sonra HDD yi sadece depolama amaçlı kullanacağınıza emin olabilirsiniz..
  • e-bay satış fiyatı 160$... türkiye fiyatı 470 tl .. inanılmaz derecede büyük bir kazıklama söz konusu... bir Allahın kulu sevabına getirse şunları yurtdışından.. istediğim model:OCZ Vertex LE (Limited Edition) EXTENDED OCZSSD2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 20 Temmuz 2010; 14:38:52 >
  • sata 3 leri ssd den başka kullanacak hdd yok

dedigin cok sacma yani

mevcut mekanik disklerin en hızlılari bile 130 140mb sn yi gecemiyor

sata 2 de zaten 300 mb destekliyor

yani sata 3 direk ssd ler için geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

sata 3 leri ssd den başka kullanacak hdd yok

dedigin cok sacma yani

mevcut mekanik disklerin en hızlılari bile 130 140mb sn yi gecemiyor

sata 2 de zaten 300 mb destekliyor

yani sata 3 direk ssd ler için geliyor

? saçma olan?
  • Boyut (gb olarak) ve para önemli değilse SSD
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Knight7Cydonia

quote:

Tam olarak ne demeye çalıştığınızı açarsanız daha anlamlı bir cevap verebilirim.

size demedim videolara dedim o ne hız öle sanki biri pentim 4 diğeri i999 birini ekran kartı fx5200 diğeri nvidia 900 serisi gibi olmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.