Şimdi Ara

Sata 2 HDD (Seagate 250 gb) ilginç sorun...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni kurduğum sisteme 250 gb seagate 16 mb cache sata 2 hdd aldım.

Sistemde hali hazırda çalışır olan samsung 80 gt IDE hdd var.Sistem bunda kurulu ve değiştirmicem..

Yeni aldığım 250 gb lik diski anakarta bağladım ve pc yi başlattım,amacım bu hdd müzik,resim,vbideo dosyalrını arşivlemek için kullanıcam..

Sorun ise şurda biosta ve aygıt yöneticisince diski görmesine rağmen bilgisayarım altında görmüyo..

Seagate arkasındaki jumper ayarları anladığım kadarıyla sadece 1.5 gb hızda kullanmak veya 3 gb hızda kullanmak için,yani master slave gibi bi ayarı seagate sata 2 diskimin jumper ayarıyla yapamıyorum..

IDE olanıyla ilgili çeşitli jumper kombinsayonlar denedim fakat hep aynı olay..

Sizce nedir bunu çözümü,kafayı yicem hiç bişi yapamıyorum,yardımlarınız bekliyorum..

• Biosda ide controller bölümünü SATA+PATA olarak seç.
  • Sata hddlerin sisteme tanıtılması ile ilgili olrak buraya bi göz atınız..
    http://forum.donanimhaber.com/m_19629307/tm.htm
  • Bilgisayarım sağ tık oradan yöneti seç.Açılan pencerede sol menünün altında disk yönetimini seç.Orada kullanamadığın harddiskini göreceksin oradan aktif edebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: makhan

Bilgisayarım sağ tık oradan yöneti seç.Açılan pencerede sol menünün altında disk yönetimini seç.Orada kullanamadığın harddiskini göreceksin oradan aktif edebilirsin.

çok doğru
    disk yönetiminden bölüm oluşturacaksın. daha bölüm oluşturulmamış ondan göremiyorsun
  • Teşekkür ediyorum arkadaşlar,disk yöneticisi altında biçimlendirme yaparak sorunumu halletim..Sağolun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.