Şimdi Ara

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
18
Favori
18.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fotoğraftaki TV, IPS panelli bir LED. IPS'lerin piksel dizilimi RGB. (Kırmızı - Yeşil - Mavi)

VA panel olsaydı BGR diziliminde olurdu.

(TV'lerde böyle. Monitörlerde VA paneller de RGB'dir. %100 yazı netliği sağlamak için.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

Eyvallah sağolun.

• strangelet kullanıcısına yanıt

Aynı öyle,sen de benim muhatabım değilsin. Git başka başlıklarda yaramazlık yap, burayı kirletme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 6 Kasım 2024; 13:51:10 >
  • emrenanthate E kullanıcısına yanıt

Bu muhabbetler nerede geçiyor. Kaynak gösterirmisiniz?

• itsthehallowman İ kullanıcısına yanıt

Bu arkadaşı bilmiyorum belki doğru yazmıştır ama,genelde buraya tv ye çamur atmaya geliyorlar.

3 aydır kullanıyorum, en ufak bir hata yok maşallah.

Ekran yanığı olayını çözmüşler,tv kendisini kaptığınızda temizliyor,ekran yıkama teknolojisi var. Sadece elektirik den çekmeyin fişi,yada 10dk sonra çekin,her seferin de olmasa da bazı kapatışlar da bu temizlemeyi yapıyor.Belli bir süre açık kaldığın da temizliyor. Tv açtığınızda size ekran temizliği yapıldı mesajı yazıyor ekranın altında. İsterseniz bu temizliği kendinizde yaptırabiliyorsunuz.

Ben çok memnun kaldım,uygun fiyata oled keyfi yaşıyorum. Tavsiye ederim.

• erdote kullanıcısına yanıt

Peki üstadım günde 5-7 saat arası seyredilecek tavsiye eder misiniz birde oled paneller kısa ömürlü deniliyor doğrumudur...

• enigma98 kullanıcısına yanıt

Haber kanalı gibi sabit yayınları, düşük parlaklıkta izlerseniz bir sorun olmaz.

Yanık riski, sabit görüntüleri, yüksek parlaklıkta uzun süre gösterince başlıyor. Parlaklık kısılırsa organik materyal hasar görmez. Yani "yanık oluşma eşiğinin" altına inilmiş olur.

Piksellerin birbirinden farklı yıpranmasını ise, piksel tazeleme sistemi düzeltiyor. Her 4 saat kullanımda bir, TV'yi kapatınca devreye girer. Piksellerin voltajını ayarlarak dengeleme yapar.

Bu arada, 2020-21'de üretilmeye başlanan Evo panellerle OLED'in ömrü iyice uzadı. Grundig'in GHO modelleri de Evo panel olabilir. Anlama yollarını şu mesajda yazdım. Birisi kontrol ederse emin oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Kasım 2024; 12:40:48 >

Beni 5-6 sene götürürmü düşük ışıkta izlesem

• enigma98 kullanıcısına yanıt

Götürür. Daha uzun da gidebilir.

Parlaklığı sadece sabit içeriklerde kısmanız yeterli. Filmlerde falan fullenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Kasım 2024; 17:15:43 >

Çok iyi teşekkürler...

Sabit görüntülerde de aslında bir şey yapmaya gerek yok. Kendisi belli aralıklarla pixel shifting yapıyor. Aynı pikseller aynı görüntüyü sürekli vermiyor yanmanın önüne geçmek için.

merhaba hocam vrr desteği olup olmadığını öğrenme şansınız var mı 120 hz var anladığım kadarıyla. ben playdtation 5 te bağlayacağım onun için VRR desteği önemli

• bu tv yi bende uzun süredir takipteyim hatta dün 45 bine düştü fiyatı ama nedense özellik açıklaması çok az ya özellikler olmadığı için ya da marka reklam işini iyi yapamıyor.kaç nit parlaklık, vrr desteği gibi özellikler ile ilgili bilgi yok konsol bağlamak için de arıyorum benim için önemli özellikler. bilen varsa açıklarsa seviniriz.

Ben açıkçası iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Cihaz zaten daha yeni. Ne ara ekran yanığı oluşacak ta birileri bunu yazacak. Hadi yazdı diyelim. Bu yazıları biz neden bulamıyoruz da daha dün yeni üyelik açıp ve ilk ve tek mesajı cihazı güya alacakmış gibi yapıp, sallamak için gelmiş biri görsün. Tv haberleri gibi. Mahkeme kararı olmayan durumlarda sunucu suçlu için bi kamyon laf edip sonunu iddia edildi diye bitiriyor ya.. Aynı durum burda da geçerli. Bizim gibi tecrübeli insanlar yemese de atılan çamurların izi kalıyor maalesef.

Açıkçası markanın yerinde olsam tek tek hepsi dava ederim. Uğraşsın dursun.

Bir de başlık zaten kullanıcı deyenimi diye diye girilmiş. Satın alma yada ürün tanıtım rehberi değil ki burası. Almak isteyen de bi zahmet gidip araştırsın. Kişisel olarak kimin neyi aldığı ile zerre ilgilenmiyorum.

Konuya "oled nedir", "Ömrü ne kadar gibi"çok geriden girersek işin içinden çıkılmaz.

Cihaz gayet başarılı. Ekran parlaklığı ve netliği çok iyi. Otomatik parlaklık ayarlaması çok güzel bir özellikmiş. (Önceki tv de manueldi ) Menü geçişlerinde kasma gibi durum yok. (ama düşündüğüm kadar akıcı da değil) Dijital tv uygulamaları kullanıyorum. (Turkcell tv, Digiturk, Amazon prime gibi) Kablolu tv olarak kullanmıyorum. Karasal yayın / Kablolu tv izlemek alacak olsam kesinikle bunu tercih etmezdim. Sıradan şeyleri (haber, dizi vs) izlemek için bu kadar üst düzey bir ürün almak bana göre anlamsız.

Son olarak ürünü kullananlar için bir tavsiye : Kumanda tuşlarına farklı şeyler atamak işi baya pratikleştiriyor. Örneğin bir web browser kurdum. Bu browser'ı 5 tuşuna uzun süre basınca açılmasını sağladım. Bookmark'a sık girdiğim siteleri ekledim. Sürekli adres yazmaktan kurtulmuş oldum. Yada exxen gibi kullanmadığınız tuşlara başka uygulamalar atayabilirsiniz.

Mesela 9 tuşuna güç düğmesini atadım. bu tuşa uzun basıp restart edebiliyorum. Yoksa menüden gidersek işlem biraz uzun oluyor.

Son olarak üründen gayet memnunum ancak daha önceki mesajlarda da yazdığım gibi, bu ürünü satın alma sürecimde yaşadığım deneyimlerden sonra bu tv dahil Arçelik grubundan herhangi bir ürünü alacağımı sanmıyorum. Firma rahatsız edici bir satın alım ve servis süreci yaşatıyor.

Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri
    Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleriplay.google.com
    Button Mapper: Remap your keys - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=flar2.homebutton&hl=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsthehallowman -- 9 Kasım 2024; 16:47:18 >

• Aldık bakalım
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/
    Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri1296076/599c2fbd-bedd-47de-80e3-a25ac9373845.jpeg[/simage]

• Hayırlı olsun. iyi günlerde kullanın.

Ben cihazla ilgili şöyle bir sıkıntı yaşıyorum.

Tv optik kablo ile LG soundbar 'a bağlı. Ancak bu şekilde tv kumandası soundbar ın sesini hem kontrol edemiyor hemde senkron sorunu var. Senkron kısmını ses ayarlarından biraz kurcalayıp çözebiliyoruz ancak sesin tv kumandası ile birlikte açılıp kapanmıyor oluşu sinir bozucu. (sanırım optik sesi by pass ettiği için böyle oluyor)

Hdmi kablo ile E-arc bağlantısı yaptım. Bu şekilde senkron ve kumanda sorunu yok. Ancak bazen tv 'yi açtığımda Soundbar'ı fişten çekip takmadan ses gelmiyor.

• itsthehallowman İ kullanıcısına yanıt

Optik kablo sadece ses verir. Ses kodeklerini ve kontrolü desteklemez. . Hdmi i e-arc a baglamaniz gerekir.

• Uzun zamandır araştırmalarım sonucunda bir iki fikir vermesi adına kişisel fikrimi yazıyorum. Ben yaza hayırlısı ile evleneceğim şimdiden alışverişe başladım. Beyaz eşya Beko olunca servisi aynı olsun diye biraz da Grundige döndüm. 9900 olanı aldım.

1. Oledde yanık piksel korkum var ancak arkadaşım Bekonun 2023 versiyonunu kullanıyor o bile bazı kanallarda kısa süreli logo kalıyor diyorsa Grundigmiş Beko imiş bakmamak lazım. Aynı bandda 65 ekranda şu an Arçelik A65 Oled D 975 A 57 bin tl olarak var yani 15 bin fark var ama neredeyse farkları yok. (bi fark beko arçelik 3 yıl garanti grundig 2 yıl garanti) Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri 
    2. LG-Samsung seçmeme sebebim tamamen webos ve smarthub açısından androidi daha açık görmem. Tabi ki iki işletim sistemi de çok iyi ama yıllardır google tv yada android tv hayalim vardı (baba evinde yoktu) bu hayalimi taclandırmak istedim.
    3. Ayrıca lg samsung 60 k verirsem ilk yanıkta içim yanar. 42 k da en azından bozulursa sinirlenirsem gider 18k ya UHD alırım kafasındayım zira çeyiz paketlerinde o fiyata 55 ekran vestel veriyorlardı :D . En azından bi tık az üzülürüm işte. (ama yine üzer yapacak şey yok umarım yaşamam)Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri 
    4. 9700 serisi yerine forumdaki uyarılara uyup 9900 aldım. 2.5 k'ya değecek ufak farklar bence var. Dolby ve Hdm 2.1 gelecek için önemli. Ben bilgisayarıma 1440 p ekran kartı alırsam playstation takmasam bile ileride eşimle 4k 120 hz'ye oyun oynayabilirim ve 2.5 k şu an etkilemedi beni
    5. Alırken teknosadan aldım uzatılmış garanti düşündüm ama çoğu sefer bu teklife kanan biri olarak derim ki 2 yıl kendi garantisine ek kendi garantisi değil başka sigortadan yapıyorlar. Onlar da her şeye kullanıcı hatası deyip geçiyorlar genel olarak. Hadi başka ürün olmasa bile oled gibi pahalı teknolojiyi yapacaklarını sanmıyorum Umarım yanılmamışımdır. Ben de işte sigortaya vereceğim parayı model yükseltmede kullandım.Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri 
    6. Allah herkese hayırlı kazanç versin Oled'i hafif korkarak aldım (işte yanık mevzu) ama her panelde aynı risk var. En az 85 k'lık samsung alınmıyorsa bu risk tüm modellerde bence eşit bir risk. Umarım gelecekte öyle alırız belki evlilikte maddi şeyleri daha da oturtunca...

Soru: Değerli forumdaşlar 6 ay sonra kurduracağım 6 ay kutusunda bekleyecek. Baba evinde saklayacağım ama odamda mı dursun saklama sıcaklığı nasıl olmalı? Kapalı balkonumuz var ama geceleri malum soğuk. Ne önerirsiniz bu konuda gerçekten tavsiyenize ihtiyacım var Grundig gho 9700 & 9900 F/p Oled Kullanıcı Deneyimleri 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerrykerim -- 10 Kasım 2024; 2:33:16 >

• Ben de bu konuda gorus belirten degerli arkadaslarimizin yazdiklarindan ikna olarak dun aksam 65gho9900 siparisimi verdim. Ekran yanmayi aldigim fiyata gore dert etmiyorum. Hicbir sey ucuz degil artik ama diger oledler neredeyse 2 kati. Amoled ekran telefonlardaki yanma problemi de yillarca gundemi mesgul etmisti ama bunlarin bir kismi kullanim aliskanligi ile alakali. Yine bu konida belirtilen ekran temizleme silme gibi islemler muhakkak olumlu etki edecektir. Yaklasik 1 hafta once diger odamiza da vestel 65q9900 almistik. Bu tv ile larsilastirma sansim da olacak cunki Vestel de daha onceki imajina gore bu tv'de bekledigimden daha iyi sonuclar almis.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.