Şimdi Ara

Sartlari Zorlayarak PDA Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

aradıgım donanım ozellıklerını bulunduran pda sayısı kısıtlı. oyunlarda ve diger uygulamalarda sadece dokunarak cubukla veya parmakla kontrolun saglanamayacagini dusunuyorum. soyleki, bir araba yarısında veya dovus oyununda cubukla ekrana tıklayarak 4 veya 5 tusun etkisi oyuna yansıtılamaz bence. dokunmatik ekranda yapılanlar 2 harektle kısıtlıdır. ekrana dokunarak secmek veya suruklemek. burumda sadece dokunmatık ekranlı bır pda cok ilkeldir. sanal bir klavye gerceginin yerini alamaz.

aradıgım onca kritere klavyeyi eklemek zorunlulugunda olunca ve vazgcemeyince numerik veya qwert klavyeden; tum dunyada alabilecegim windows tabanlı;2012 aralıktan once duyurulan;gsm 900 ve 1800 destekleyen;edge ve umts(3g) olan;herhangi bir dijital kamerası olan;wireless ve bluetooth olan ve herhangi bir numerik veya qwert klavyesi olan 85 pda bulunmakta.

incelemis oldugum bircok forumda qvga (320X240) ve 320X320 cozunurlukteki ekranlar asla onerilmedigi halde piyasada bu formatta bircok urun var. gerek web sayfalarindaki kucuk gosterimleri gerekse de ebook ve webdeki diyagramlari okunamayacak kadar berbat gostermelerinden dolayı VGA olan 640X480 veya 480X640 kriterini oncelikli tutarsam yukardaki ozelliklerle birlikte secenegim 25 e dusmekte. olmazsa olmaz dedigim gps hic isaretliyesim yok daha da secenek azalacak diye. dahili alıcılar 20 kanal desteklerken harici alıcılar 51 kanala kadar ve kesintisiz sinyal alısverisi yapmakta. sonradan da eklenebilir o.

pda almadan evvel gereksinim analizi yaptim ama bu kez de piyasa da ekonomik ve bu fiyatlarda urun yok. arastirmaya baslarken en fazla 500 tl ye ikinci el alabilirim kanısındayken; olmazsa olmaz dedigim ve daha en az 128 mb ram i bile katmadigim ozelliklerde pek memnun edici pda bulamadim fiyat acısından.

ggidiyorda yurtdısı kaynaklı ve kayıt edilmemis ama kolayca kayıt edilebildigi ve garantili oldugu iddia edilen pdalar da var ama garantili ve sorunsuz olsun istiyorum.

endustri muhendisligi son sınıf ogrencisiyim. teknolojiye duskunum. bolumum geregi surekli sunum ve proje hazırlamak icin laptop tasımam gerek. laptop almaktansa 9eylul kampuste kablosuz nete girmek ve pdayı projeksiyona baglayabilirim ve yıllardır kullandıgım ilk telefonum nokia 3510i yerine uzun sure kullanabilecegim kapsamlı cep bilgisayarı almak icin geceli gunduzlu arastırma yapıyorum.

onerilerinize acıgım, beklentilerimi karsılamayacak bir pda ya para baglamaktansa pdadb.net ve gsmarena sitesinden piyasaya yıllar sonra surulecek pda duyularını takip eder onları beklerim.

yurtdısından aldıgım kayıtsız pdayı suc teskil etmeyecek ve yasalara aykırı bir davranısta bulunmayacaksam eger nasıl kayıt ettirebilecegim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. basında takip ettigim kadarıyla, toplanan veya kapatılan binlerce kacak kayıtsız telefon haberlerini gormekteyiz. bu yonde arastırma yaparak mumkunse sahsıma yasal ithalat secenegiyle imkanları da zorlayabilirim.

hayırlı isler hepinize

• Yukarıda istediğin özelliklerde bir pda Sony Ericsson XPERIA X1 ve HTC Touch Pro var ama fiayatı 1500 falan Senin bahsetmiş oldugun bir fiyattan şuan için bulman imkanzızzz. Kayıt olayına gelince pasaporun varsa küçük bir ücret karşılışı türkcel extra lardan kayıt yaptırabilirsin.Pro yu tavsiye ederim..

arama sonuc ekranimda gorunen pda lar arasinda yer almaktalar. okudugum bircok yazida simdilik 64 mb ram yeterli gorulmus olsa da pda yı 1 kez alıp en az 5 sene kullanmak istedigimden en az 128 mb ram i yakıstırdım kendime. diger kullanıcılar aldıktan sonra bu karara varmısken; ben bari onların deneyimlerinden faydalanıp simdiden eksik bırakmayayım. sonradan eklenen parcalar belli bu cihazlara. gps, camera, wireless sonradan temin edilebilir ama donanım kısmında fire vermemeli.

hepsini de bir arada bulmak zor. 3d grafikleri saglam olsun diye grafik islemcisi de olsun desem, bircok cihazın calıstıramadıgı call of duty 2 oyununu oynatabilecek tek secenekler sitesinde yazdıgına gore Intel 2700G veya nVidia GoForce 5500 grafik islemcisi iceren Dell Axim X51, Dell Axim X50, Dell Axim X50, Dell Axim X51v, Dell Axim X30, HP iPAQ hx2410/2415, HP iPAQ hx2700/2750, and HP iPAQ hx4700/4705. bunlardan birini de sırf 3d performansı on planda diye almak istemiyorum. keske toplama olarak yapılabilseydi. webde bazı kaynaklara rastladım aslında kendi cep telefonunuzu yapın seklınde. cinlilerin yaptıgı da budur heralde. veya vestelin de yaptıgı gibi cogu parcayı toplayıp montaj yapmak gerek. ama gerekli parcaları biraraya getirmek icin tek basıma arge de yapamam montaj sonrası test de.

• turkcell extradan kayıt yaptırınca sadece turkcelle calısmaz umarım?

bir de su kacak diye baskınlarla toplanan binlerce cihaz imei kopyalamadan oturu yasal degil galiba. yoksa turkcell extranın yaptıgı merdiven altında yapılan bir islem olmayıp; calıntı telefonların onune gecıp vergı kacakcılıgını onleme amaclı yapılmakta sanırsam. simdilik inceleme yapmıslıgım yok; once yurtdısından getirtebilecegim faturalı cihaz bulmam gerek.

bende de htc touch pro var, gayet güzel..sormak istediğin ayrıntılı birşey olursa pm atabilirsin..
    kayıt için sadece telefonun imei numarası ve 5ytl yeterlidir. fatura veya ek belge gerekmemektedir..tarafımca denenmiştir
    quote:

Orjinalden alıntı: lacinalper

turkcell extradan kayıt yaptırınca sadece turkcelle calısmaz umarım?

bir de su kacak diye baskınlarla toplanan binlerce cihaz imei kopyalamadan oturu yasal degil galiba. yoksa turkcell extranın yaptıgı merdiven altında yapılan bir islem olmayıp; calıntı telefonların onune gecıp vergı kacakcılıgını onleme amaclı yapılmakta sanırsam. simdilik inceleme yapmıslıgım yok; once yurtdısından getirtebilecegim faturalı cihaz bulmam gerek.
  • selam,

iyi fikir aslında ama pda yı taksitle almam daha karlı olur. pesin parayı uzun sure biriktirip almayı beklersem hevesim kacar
  • Projeksiyona bağlamak dışında her kriterinize uyan Toshiba G900 var. İkinci elini bütçenizi aşmadan çok rahat alabiilirsiniz. Hatta kurulumu biraz uğraştırıyor ama COD2'yi düzgün hızda çalıştırabiliyor. Biraz yavaş da olsa uygun PS1 emülatörü var vs.. . Yalnız PDAlarda bu tür oyunlar fazla zevk vermiyor, sadece deneyip teknolojinin ilerlediğini görmüş oluyorsunuz hepsi o. Bu tür cihazlar için macera va puzzle türü oyunlar en uygun olanlar.

Bir de ne kadar akıllı olursa olsun telefon, laptopun yerini tamamen tutamıyor. Buna inanmak için bir süre kullanmanız gerekecek. Sizin işinizi bir netbook+ucuz bir telefonun daha iyi göreceğini düşünüyorum ama bütçenizi biraz aşmanız gerekecek.
  • cod2'yi toshiba G500'de oynamak için yükledim.herhangi bir problem yok fakat çok zahmetli bir iş telefonda böyle bir oyun oynamak.bende netbook+ucuz telefon görüşüne katılıyorum.telefonda böyle oyunlar oynamak için baya bir zahmete girmeniz gerekiyor.

Orjinalden alıntı: gewa

cod2'yi toshiba G500'de oynamak için yükledim.herhangi bir problem yok fakat çok zahmetli bir iş telefonda böyle bir oyun oynamak.bende netbook+ucuz telefon görüşüne katılıyorum.telefonda böyle oyunlar oynamak için baya bir zahmete girmeniz gerekiyor.

Dokunmatik ekran olunca bir nebze kolaylaşıyor ama yine de pek zevkli değil. Bu arada G900'ün USB Hub özelliği var, hatta abartıp USB fare takıp dokunmatik ekran yerine onu kullanabilirsiniz. Bunun yanında USB flash disk, kart okuyucu, (benimki çalışmadı ama) harici harddisk de bağlayabilirsiniz.
  • bildigiğim kadarıyla çoğu pda projeksiyona bağlanmıyor. projeksiyona bağlanan ve klavyeye sahip, kamerası da kaliteli olan senin isteklerini tam manasıyla karşılayacak olan model htc touch pro bence.

su an piyasadaki en iyi pda'lardan biri zaten yalnız fiyatı cok yüksek. 1.800 tl civarında bir fiyatı var ancak doğubank'dan kayıtlı ama garantisiz 1200 tl'ye alabilirsin. ayrıca sahininden.com'da 1000 tl'ye satanlar da var. eğer alacağım pda beni 5 sene idare etsin diyorsan 500 tl'den çok daha fazlasını vermelisin bence. bahsettiğim alet resimdeki alet.

• arkadaslar forumlardan takip ettigim kadarıyla pdalara bir cok donanım baglamak mumkun. asagıdaki linkte bilgi almak amaclı bircok aparatı gorebilirsiniz. projeksiyona da tum pdaların baglanabilecegini dusunmekteyim su aparatla:

urun: spected sdv-840

diger kombinasyonlar icin:

http://www.cepforum.com/forum/pocket-pc-palm-pda-bolumu-287/pocket-pc-nize-normal-usb-klavye-mouse-hdd-yazici-vs-baglamak-117136.html#post1067557

satınalmadan once belirlemis oldugum fiyattaki urune er ya da gec sahip olmusumdur aslında. urunun hakettigi fiyatı turkiye sartları (vergi,otv) acısından degil de avrupadan alsam kaca malolur gıbı yola cıkarak beklentılerımı sabırla karsılayabılmekteyım. yakın zamanda speed lınk medusa 5.1 profesyonel bır kulaklık pıyasada 100tl ıken sans ve temız kalplılık mı neyse artık sıfırını 20tl ye alıverdım. fırsatları yakalamayı severım. bır urunu de pıyasaya suruldugu gıbı degıl seyrını gorup ortamın bıraz durulmasını bekledıkten sonra alırım cogumuz gıbı. sahıbınden comdan degıl de ggıdıyordan yaptıgım bır alısverıs mutlu ettı benı, o nedenle sansımı orda denıyorum. uluslararası tasımacılık,gumruk vergısı ve dolandırıcılıktan kacındıgımdan dolayı da yurtdısı ısıne sıcak bakamıyorum.

asagıdakı adreste cof2 oyunun emulatorsuz orjınal halı satılmakta. demosunu ındırmek de mumkun. emulator gerektırecegını sanmıyorum. bu adreste gerektırdıgı ve 3d performans almak ıcın grafık ıslemcısı gerekıyomus randımanlı oynamak ıcın. bır de oyun oynayan arkadaslar; dokunmatık ekranın oyunlarda nasıl kolaylık sagladıgını ızah edebılır mı bana? klavye veya tuslar olmadan nasıl oyun oynanır bu cıhazlarda? dokunmatık ekran tıklamaktan ve suruklemekten anlar bıldıgım. ekrana dokununca hem ekranı kapatıyo kısı hem de tek tıkla nasıl bır suru tusun ıslevı yapılacak?bır cevap alamadım bu soruma, topık acmıs olsam da sırf bu konuda. klavyelı krıterını koyunca secenek azalıyo. klavyesız daha cok secenek var ama bana oyun bıle oynatamayacaksa klavyelı olacak alet.

http://store.handango.com/ampp/store/PlatformProductDetail.jsp?siteId=1827&jid=7125A81EE683574E29636E665ECX6CXA&platformId=2&productType=2&catalog=0&sectionId=0&productId=204980

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.