Şimdi Ara

Şarkı söylemek ve tizlerde zorlanma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben amatör olarak müzikle ugrasıyorum ama cogu şarkıda tizlerde zorlanıyorum...

kesinlikle birşeyleri yanlış yapıyorum ama teknik falan bilmedigimden olabilir...

birisi bana tizlere çıkarken yapılabilecek teknikleri anlatabilir mi kafayı yemek üzereyim çünkü.

• sesinizin ulaşabildiği spektrumun uçlarında (hem peslerde hem de tizlerde) normalden biraz daha fazla güç vermeniz gerekebilir. bağırmak ile kontrollü güç vermek arasındaki ince çizgiyi koruyarak hafif zorlayabilirsiniz. gereğinden fazla nefes almamaya bakın ve peslerdeki serbestliğin aksine gırtlağı kısarak havanın geçtiği boşluğu iyice küçültün. sesin olması gerektiği gibi çıktığı anı yakalarsanız, sürekli tekrarlar ile pratik ve refleks kazandırın gırtlağa.
  • biraz daha basit olarak açıklarsanız sevinirim.aramızda müzikle ilgilenen arkadaşlarım varsa o anda sesi nereye gonderecegım? gırtlak hareketım nasıl olacak bilgi verirse çok iyi olur.. bu arada saolun.
  • ses teknikleri konusunda anatomik bilgiler verebilecek bir profesyonelden yorum almanız gerekiyor o vakit çünkü ben de tecrübi birkaç amatör bilgiden başka birşey sunamam. sadece deneyimlere dayanarak gırtlağın gerginliğini, onu kısmak suretiyle zorla artırınca tiz sesin çıkması daha rahat olduğunu söyleyebilirim. profesyonel olarak vokalle ve bu işin fizyolojisi ile uğraşan biri var ise ondan yorum almak güzel olur.
  • saolun herşey için.peki sizin bildiginiz pratik ses egsersizleri var mı?

sesi parlak çıkarma falan....
  • malesef benim tercihim genellikle egzersizsiz bodoslamadır . özellikle "ballad" veya "chanson" türünde söylüyorsanız naçizane tavsiyem en iyi egzersiz parçanın kendisidir.
  • ben genellikle pop soyluyorum.slow tarzı tiz parçalar :))) mustafa ceceli gibilerinden..ama zorlanıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok mu bilgi vericek olan..?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.