bu hafta bim marketde homemaxx diye bir markayla satılıyor.... 4,8 v diyor...
açıkcası bu 4,8 v nin ne ifade ettiğini bilmiyorum........... şarjlı süpürge alırken ilk bakmam gereken özelliği bumu acaba.......... birde 14,4 v olanlar var internetde incelediğimde.......
çekim gücündeki kuvvetimi gösteriyor bu özellik acaba?
normalde elektrik süpürgelerinde watt gücüne bakıyorduk ama şarjlı süpürgelerde biraz farklı heralde...........
14,4 v ifadesindeki "v" birimi voltumu ifade ediyor acaba........ volt ise watt nasıl çeviriyoruz acaba...........
üstatlardan yardım bekliyorum.....
mesela elektrikli süpürgede 2000 wattlık bir makina iyidir diyoruz..........
şarjlı süpürgede 14,4 v kaç watt a tekabül ediyor acaba.............
biraz araştırdım
14.4v ile 4.8v arasındaki fark şarjın dayanma süresi alakalı birşey heralde
acaba doğrumu anladım............
benim öğrenmek istediğim şey........
bimdeki üründe 4,8v diyor incelediğim başka birinde 14,4v yazıyor.......
bu gösterge süpürgenin çekim kuvvetinimi gösteriyor yoksa süpergenin şarjlı iken çalışma süresinimi ifade ediyor yada başka birşey mi?
dün akşam biraz araştırdım ve şarjlı iken çalışma süresi olduğu kanısına vardım ama doğrumu emin değilim.....
Emme gücünü de etkiler.
kardeş abuk sabuk makinalarla hiç uğraşma.netten önce sinbo aldım 9 volt yazıyo 65 watt çekimi var dı.ama gel görgü ne çekiyo nede süpürüyor.sonra arzum aldım gene aynısı.şu bir gerçekki ne kadar para o kadar köfte.3 ay araştırdım denedim ıslak kuru falan çok baktım.sonun fakir rct-122 sanırsam onu aldım peşin 110 lira.acaip çekiyo normal makina gibi nerdeyse.az sesli çalışıyor ama gidip dandiklerle uğraşma.almışken temizini al hiç uğraşma.sinboymuş,arzummuş,vs hiç uğraşma.ıslak falanlada uğraşma git kurusundan dediğim makinayı al.yada az para vareyim diyosan rct-108 ve 109 var.git al kullan başın ağrımasın.selametle.bu dediğim ürün nerdeyse 120 watt çekiyor.anormal süpürüyor
Bizdeki süpürge bozuldu. Şöyle pratik bir şey almak istiyorum.
Evede arnica sulu süpürge var. Forumdaki arkadaşların tavsiyesi ile almıştım. Çok memnunum. Ama gel gör ki öyle gündelik kullanıma göre değil. Bizde birde kedi var. Birde bende pasaklıyım. Bir bira içiyorum tüm koltuk fıstık kabuğu olmuş. O yüzden bana güçlü çeken ama fiyat olarakta uygun bir şey lazım.
Kedi tüyünü alabilecek, kolay temizlenen fiyat olarakta 50 TL civarı.
kardeş abuk sabuk makinalarla hiç uğraşma.netten önce sinbo aldım 9 volt yazıyo 65 watt çekimi var dı.ama gel görgü ne çekiyo nede süpürüyor.sonra arzum aldım gene aynısı.şu bir gerçekki ne kadar para o kadar köfte.3 ay araştırdım denedim ıslak kuru falan çok baktım.sonun fakir rct-122 sanırsam onu aldım peşin 110 lira.acaip çekiyo normal makina gibi nerdeyse.az sesli çalışıyor ama gidip dandiklerle uğraşma.almışken temizini al hiç uğraşma.sinboymuş,arzummuş,vs hiç uğraşma.ıslak falanlada uğraşma git kurusundan dediğim makinayı al.yada az para vareyim diyosan rct-108 ve 109 var.git al kullan başın ağrımasın.selametle.bu dediğim ürün nerdeyse 120 watt çekiyor.anormal süpürüyor
Akrabamda sinbo 3416 şarjlı süpürge var, 1,5 yıl evvel 35 liraya almıştı.Arka etiketinde 60watt yazıyor ve mükemmel çekişi var.Şimdi o makinayı o fiyata bulsam keşke.
quote:
Orijinalden alıntı: tubul
quote:
Orijinalden alıntı: ferkah
Akrabamda sinbo 3416 şarjlı süpürge var, 1,5 yıl evvel 35 liraya almıştı.Arka etiketinde 60watt yazıyor ve mükemmel çekişi var.Şimdi o makinayı o fiyata bulsam keşke.
bu el süpürgeleri sürekli şarjda kalsa sorun olurmu
Konuya tatmin edici bir cevap verilmediğinden mesleğim olduğu için yanıtlayayım. 1-Pilin gerilimi tek başına çalışma süresini belirleyemez. Örnek verirsem 12,2V ve 10A/h lik iki pilimiz olsun, fakat çalıştıkları motor farklı ise motorun çektiği akım hangisin de daha yüksekse (Dikkat!) şarj süresi az, çekim gücü yüksek olur (devirlerinin aynı olduğunu varsayıyorum) Yani volt büyükse şarj süresi uzun olur efsanedir. Esas olan a/h dir yani amper/saat. Araba akülerin de 200Ah yazar mesela. O akü tam dolu olduğunda 1 saat boyunca üzerinden 200A akım çekilebileceğini gösterir. 2-Elektrikte bir biri ile ilişkili volt (Gerilim-watt (Güç)-amper (Akım) değerlerinden iki tanesini biliyorsanız, diğer değeri bu değerler ile bulabilirsiniz. örneği A=W/V, V=W/A, W=VxA Burada V=Volt-gerilim, W=Watt-güç, A=Amper-akım işaretidir. 3-Sürekli şarj da kalan aküler zarar görür, Kaliteli markalar pil doldurduğun da şarjı durduran elektronik önlemler alırlar.
AÇIK KONUŞAYIM KARDEŞİM ARÇELİK K 6224 aldım .8-10 saatte şarz oluyor .10 dakika çalıştıktan sonra şarzı bitiyor .Diğer şarzlı süpürgeler de aynı 10 dakika çalışma süresi hiç yanaşma derim .aldığım ürünün araba çakmağıyla da çalıştığı yazıyordu ,denedim çalışmıyor .ürünü aldıktan 1 gün sonra ürünü iade etmek istedim .aldığım ürünü geri almayı ya da değiştirmeyi kabül etmedi.servise gidecek ,bölgeye gidecek bla bla....adamla tartıştık .SON DERECE PİŞMANIM ŞARZLI SÜPÜRGE ALMA ,ALIRSAN ARÇELİK ALMA
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme