Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (607. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.774
Cevap
370
Favori
2.000.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 605606607608609
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba benimde bir sorum olacak geçenlerde Ataba marka dolum cihazı ile yanında 4 adet 2700 serisi Gp recykho pil aldım. Pilleri kullanmakta aciliyet olduğundan dolayı Deşarj ardından Şarj işlemini gerçekleştirmeden pilleri direk olarak kullanmaya başladım. Şimdi merak ettiğim bu pillerde performans kaybım olur mu olursa ne kadar olur pilleri boşaldıktan sonra tekrar şarj edecekken direk mi şarj yapalım yoksa yine deşarj sonra şarj işlemi mi yapalım
    Aquila Non Capit Muscas- Vir Prudens Non Contra Ventum Mingit- Facito Aliquid Operis, Ut Semper Te Diabolus İnveniat Occupatum-Audaces Fortuna Juvat-Summum İus Summa İniuria- Aut Disce, Aut Discede, Manet Sors Tertia Caedi
  • Ataba 908'ci arkadaşlar... Refresh işlemi ne kadar sürüyor? Cihazı yeni aldım. Denemek için 2 tane 1000 mAh'lık pil taktım. Düğmeyi de Refresh'e getirdim. Sarı ışık 1 saniye yandı, sonra söndü. Bu kadar kısa sürmesi normal midir?

2. sorum: Bu ışık söndükten sonra şarja devam etmek için düğmeyi sağa, "2 pil" konumuna mı getirmeliyim?

Yoksa Refresh işlemi bitince otomatik olarak şarj işlemi başlıyor mu?

Ekleme: O iki pilin şarjı tamamlandı. Yeşil LED yanınca şarjdan aldım. Voltajlarını ölçtüm: 1.39 çıktı? 1.50 olması gerekmiyor muydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 21 Kasım 2014; 12:15:35 >
  • Energizer maxi şarj cihazı
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

Orijinalden alıntı: trnkttc

sa hocam gene ben rahatsız ediyorum beklediğim piller geldi kısa devre yapıyorum uçlarını 15A rahat verebiliyor 3sn felan tuttum ama fazla tutamadım avometre gider yoksa pil dayansa bile şimdi anlamadığım bazı şeyler var
    1 bu pil lion ve 3.7 V 6000mAh ben bu pilin tam dolduğunu nasıl anlarım?
    2 bu pilin şarjının bittiğini nasıl anlarım ?
    3 bunlar için microchipin kendi kontrol devreleri var fakat onalr hep 3.7 kullanmış ben bunalrı seri bağlayıp 48V yapacam acaba bunun gibi bişey için elinizde devre varmı
    4 bu pili aldım ölçtüm uçlarını 3.9 V gösterdi şaşırdım dedim acaba fulleyip mi gönderdiler bana sakıncalı geldi dedim dur şunu bir boşaltayım aldım uzun kabloları ölçtüm 0.6ohm civarı bir kablo ayarladım verdim ayarı 7 amper civarların başladı ama bir düşüşü var 10 dk dayanamadı tmm dedim buda iyi 6A akü kapesitesi yok her halde olabilir ama fena gözükmüyor

aldım abi bu pili 4.2V 1A güç kaynağını ayarlayıp bağladım baktım şaj oluyor dedim sen takıl ben işimi felan hallettim takıldım 2-3 saat sonra geri geldim ve gördümki pilin üzerideki voltajı şarj olurken ölçünce amaan tanrım didim :D 4 V biraz daha bekledim süre konusunda yanlışım olabilir ama 3 saat ortalama zaman geçti biraz daha bekledim dolaştım felan 4.2 olmuş çekilen akımda baya düşmüş normalde 1 A leri tırmalayan pil 500-600 mA lerde sürünüyo 4.2 olunca çok durdurtmadan aldım

her neyse hocam 4pil var birinin içini yaracam bakacam neler var neler yok

sizden istediğim eğer müsaitseniz yukarıdaki sorularımı cevaplarmısınız ?

bide bu pilleri aldım bi motora seri bağladım tabi açlıştırdılar sonra yavaş yavaş durdu felan voltaj 0.6Vlara indi dedim bırakiyim yeter bu kadar acaba bu lion pil için sorun oluştururmu tam boşalması o voltajın 0 olma durumumu ?

son olarka birtanesinin başını yarıp içini açıcam bu olayı yaparken şarjını 0 lamam gerekirmi patlamaması için ?

@trnkttc,
    En azından şu 1. sayfaya bir göz atsanız. Hiçbir şarjlı pil kısa devre edilmez. Edilirse adamın kalbine bıçak saplamakla eş değerdir. Evvelki mesajlara göz atamadım.Aradanda 12-13 gün geçti, hatırlayamıyorum. Konu 18650 Li-Ion Piller ise:
    1 - Bu tip pillerde 6000 mA kapasite olmaz. En iyi piller dediğimiz markalı bilinenlerde bile max. kapasite 3400 mA dir ve gerçek kapasitede 3120-3230 mA arasındadır. Gerisi palavradır ve 6000 mA yazan bir pilin gerçek kapasite olarak, eğer 1700-1900 mA verirse kalkın dua edin.
    2 - Li-Ion ve Li-Po pillerde deşarj alt voltajı 3.0 V, derin deşarjda müsaade edilen voltaj markadan markaya değişmekle birlikte 2.6-2.8 V arasıdır ve firmalarca da pek tavsiye edilmez. Bunun altına düştünüz mü voltaj düşme seviyesine bağlı olarak verimi düşer ve sonunda pili kaybedersiniz ve asla geri de getirtemezsiniz.
    3 - Bu pillerde üst şarj voltaj seviyesi 4.26 V ortalama 4.2 V tur ve voltaj bu değere ulaşınca % 100 doludur demektir. Ancak Voltaja bağlı doluluk, eskiyen pillerde gerçeği yansıtmaz. Verimi düşmüşse kolayca kısa sürede boşalır.
    4- Bu tip pillerde her hücre için Pilin altında protection devresi vardır (bknz 1. sayfa geniş bilgi var) Ama olmayanı da var. Bu devre aşırı şarj,aşırı deşarj ve ısı kontrol devreleri vardır. Şarj cihazlarındada benzer koruma devreleri vardır. Pil voltajı ~ 4.2 V seviyesine gelince şarjı durdurur ve asla şarja devam etmez. (Tricle şarj olayı yoktur) Pili çıkarıp takmadıkça yani reset atmadıkça şarja tekrar başlamaz. Bu nedenle iyi şarj olsun gerekçesiyle pili saatlerce şarjda tutmanın hiçbir anlamı yoktur. Bu tip pilleri herhangi bir şarj cihazı ile şarj etmekte hem pil açısından hemde çevre riskleri nedeniyle son derece sakıncalıdır (Patlama-Tutuşma) Görünüşü uyduruk ama çok işe yarayan 10 TL' lik bir veya 2 pili aynı anda şarj eden full korumalı cihazlar fazlasıyla yeterli.
    Bende tek pilden fazlasına koruma yapan devre yok. Sadece PC bataryalarından söktüğüm 14 ve 18 V koruma devreleri var. Onları kullanıyorum. Özellikle laptop tamircilerinden açılmamış bozuk 14 v. batarya alıp koruma devresini kullanabilirsiniz. Bende bu yolla temin ettim.
    5 - Konu ettiğiniz pillerin koruma devresi olmadığı anlaşılıyor. Aksi halde voltajı asla 0.6 V seviyesine indiremezdiniz. Bu devre ~3.0 V seviyesinde çalışmayı durdurur yani pilin akım vermesini keserdi.
    6 - Üst mesajlardan birinde pil kodunun önündeki harflerden bahsedilmiş Ancak tam bir bilgi verilmemiş. Kısaca değineyim.
    Genellikle 5 rakamın izlediği 3 harften oluşan endüstri tanımlı bir kimlik bilgisidir;Örneğin IMR18650, ICR14500, NCR18650 vb. İlk üç harf pilin esas yapısını ve özelliğini gösterir. Takip eden rakam dizisiyse, pilin yaklaşık fiziksel boyutunu ve şeklini gösterir. Burada 1. harf pilin kimyasal yapısını "I" pilin Lithium-Ion türünden bir pil olduğunu. 2. harf "C" kullanılan ikincil malzemenin Cobalt olduğunu, "M" ise Manganese olduğunu, "N" ise Nickel tabanlı olduğunu, son harf ise "R" pilin şarjlanabilir olduğunu gösterir (Rechargable).
    7 - Li-Ion Pillerle ilgili son öneri, daima iç yapı olarak, bilinmeyen marka ama AW etiketliyle onaylanmış bir pil veya Panasonic, Samsung,Sanyo,Sony vb. etiketli bir pili daima tercih ediniz. (Can ve mal emniyetiniz ile verdiğiniz paraya karşılık aldığınız gerçek kapasite için)
    AW nedir?: Çin Merkezli bir pil test merkezi olup sahibi olan Andrew Wan adlı bir adamın isminin baş harfleridir. Pil kalite kontrolünden geçer geçmez, cartlak, göz alıcı kırmızı bir ambalajla kaplayıp, AW etiketlerini yapıştırıveriyorlar. Bu etiket pilleri daha güvenli kılar mı? Tam olarak değil. Ancak, endişeyi gidermeye yarar mı? Yarar ve diğerlerine göre daha güvenlidir.

hocam merhabalar yeni üyeyim iyi çalışmalar

bunların tarihi ve fiyatı ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askişi48 -- 22 Kasım 2014; 20:43:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lektem

Ataba 908'ci arkadaşlar... Refresh işlemi ne kadar sürüyor? Cihazı yeni aldım. Denemek için 2 tane 1000 mAh'lık pil taktım. Düğmeyi de Refresh'e getirdim. Sarı ışık 1 saniye yandı, sonra söndü. Bu kadar kısa sürmesi normal midir?

2. sorum: Bu ışık söndükten sonra şarja devam etmek için düğmeyi sağa, "2 pil" konumuna mı getirmeliyim?

Ekleme: O iki pilin şarjı tamamlandı. Yeşil LED yanınca şarjdan aldım. Voltajlarını ölçtüm: 1.39 çıktı? 1.50 olması gerekmiyor muydu?

şu konuda rahat 50-60 defa yazıldı herhalde ni-mh için değil refresh özelliği diye...

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

Orijinalden alıntı: lektem

Ataba 908'ci arkadaşlar... Refresh işlemi ne kadar sürüyor? Cihazı yeni aldım. Denemek için 2 tane 1000 mAh'lık pil taktım. Düğmeyi de Refresh'e getirdim. Sarı ışık 1 saniye yandı, sonra söndü. Bu kadar kısa sürmesi normal midir?

şu konuda rahat 50-60 defa yazıldı herhalde ni-mh için değil refresh özelliği diye...

Teşekkürler. Beni yanıltan, kullanma kılavuzunda bu yönde bir uyarı yapılmaması oldu. Ekte görebilirsiniz.
    Firma, her nedense bu kılavuzda uyarı koymamaya karar vermiş.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

• Merhabalar
    Bundan birkaç ay önce bahsetmiş olduğum gibi, laptop bataryasının pillerinden akülü vidalamaya batarya yapmıştım. Bataryanın performansından gayet memnunum. Li-on batarya gerçekten süpermiş, matkaba ihtiyacın olduğu anda bataryasının dolu olması güzel.
    Belki ilgilenenler için tekrar yazayım. Bauhaustan yıllar önce almış olduğum 5 li makine setinden biri olan 1.4 v ni-cd akülü vidalamanın bataryası kaliteli olmadığı için çok çabuk öldüler. Bende pillerini çıkarıp attım ve yerine pc tamircisinden almış olduğum laptop bataryasının içini dikkatlice söktüm ve 4 adedini birbirine lehimledim. Ve yapıştırıcı ile de sabitledim. Resimlerini de merak edenler için yüklüyorum. Bataryayı şarj etmek için ise lion batarya şarj cihazı aldım, akülü vidalamanın batarya şarj adaptörünün kablosunu kestim ve yeni aldığım şarj adaptörünün çıkışlarına tutturdum. Aynı orijinali gibi oldu. Şarj etmek istediğimde bataryayı yine kendi şarj yuvasına koyup şarj ediyorum. şarj olunca adaptör kendisi otomatikman şarjı kesiyor ve doldu diye ışığı yanıyor. Akülü vidalamanın gücüne diyecek yok şimdi. Elimle tuttuğumda bile 13-14 devire bile getirince matkap cırcır edip dönüyor( başka bir tabir bulamadım :) )
    Şimdi herşey güzel de bu pillerin kritik şarj eşiği kaç volt onu tam bilemiyorum. Normalde piller 3.7 x 4 : 14.8 v Acaba pilleri öldürmeden kaç volta kadar kullanabilirim ki piller tekrar şarj olabilsin.

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

Unutmadan yazayım, 1. resimdeki sağda duran batarya şarj yuvasının içerisinde küçük bir devre vardı o devreyi çıkarıp attım. Ufak bir işçilikle direkt bağladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veezy -- 24 Kasım 2014; 10:53:05 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mstfyldz.bjk

genelde tepe flash ı kullanımı için pil arıyorum..
    hiç anlamam bu işlerden
    öneriniz varmıdır ?

@mstfyldz.bjk,
    Varta Prof. seri 2700 mA yada daha iyisi Varta TOYS serisi alın. Şu an bimeks' te fiyatı inanılmaz uygun.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/142444/varta-4lu-ready-2-use-toy-2400mah-sarjli-kalem-pil.aspx

İyi günler.Konuyu elimden gelince okudum ve soru sormadan işin içinden çıkmaya çalıştım ama emin olamadım ve sormak istedim,tekrar olursa kusura bakmayın.

Varta sitesinde şarjlı piller 3 kategoride görünüyor.

Longlife accus ready 2 use,power accus ready 2 use,professional accus ready 2 use.

Sanırım bunlardan en iyisi professional accus ready 2 use.

Bu yüzden linkteki ürünü alacaktım.

Ancak yorumunuzdan sanki toys yazan modelin daha iyi olduğunu söyledinizi çıkardım.Yanlışta anlamış olabilirim.

http://www.bimeks.com.tr/urun/142444/varta-4lu-ready-2-use-toy-2400mah-sarjli-kalem-pil.aspx#photos

Toys serisini sitelerinde bulamadım.Acaba hangisi daha iyidir?

• quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

quote:

genelde tepe flash ı kullanımı için pil arıyorum..
    hiç anlamam bu işlerden
    öneriniz varmıdır ?

@mstfyldz.bjk,
    Varta Prof. seri 2700 mA yada daha iyisi Varta TOYS serisi alın. Şu an bimeks' te fiyatı inanılmaz uygun.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/142444/varta-4lu-ready-2-use-toy-2400mah-sarjli-kalem-pil.aspx

İyi günler.Konuyu elimden gelince okudum ve soru sormadan işin içinden çıkmaya çalıştım ama emin olamadım ve sormak istedim,tekrar olursa kusura bakmayın.

Varta sitesinde şarjlı piller 3 kategoride görünüyor.

Longlife accus ready 2 use,power accus ready 2 use,professional accus ready 2 use.

Sanırım bunlardan en iyisi professional accus ready 2 use.

Bu yüzden linkteki ürünü alacaktım.

Ancak yorumunuzdan sanki toys yazan modelin daha iyi olduğunu söyledinizi çıkardım.Yanlışta anlamış olabilirim.

http://www.bimeks.com.tr/urun/142444/varta-4lu-ready-2-use-toy-2400mah-sarjli-kalem-pil.aspx#photos

Toys serisini sitelerinde bulamadım.Acaba hangisi daha iyidir?

@nfsworld,
    Sitelerinde var Hem yabacı hemde TR.

Diğer taraftan Artık prof seri imal edilmiyor ve bu piller Ready2use veya Ready to use değildir. Kaliteli ama standart Ni-Mhd pildir. Varta artık Prf. ve Power serisi Normal Ni-Mhd pil imalatı yok. Tamamen ortalama bir ömre sahip Ready To use pillere yöneldi. Ready 2 Use piller ile karıştırmayın Bu isimle en son 2100 mA pil çıkarttı ve imalatı durdurdu. Bunlar hücre voltajı her ne şekilde olsun 0.9 V altına düşmedikçe 8-10 Ömre sahip oldukları anlaşılınca tekniği değiştirip yeni ortalama ömrü 4-5 yıllık Ready To Use' ları çıkarttılar. Buyrun linki:

• quote:

Orijinalden alıntı: veezy

Merhabalar
    Bundan birkaç ay önce bahsetmiş olduğum gibi, laptop bataryasının pillerinden akülü vidalamaya batarya yapmıştım. Bataryanın performansından gayet memnunum. Li-on batarya gerçekten süpermiş, matkaba ihtiyacın olduğu anda bataryasının dolu olması güzel.
    Belki ilgilenenler için tekrar yazayım. Bauhaustan yıllar önce almış olduğum 5 li makine setinden biri olan 1.4 v ni-cd akülü vidalamanın bataryası kaliteli olmadığı için çok çabuk öldüler. Bende pillerini çıkarıp attım ve yerine pc tamircisinden almış olduğum laptop bataryasının içini dikkatlice söktüm ve 4 adedini birbirine lehimledim. Ve yapıştırıcı ile de sabitledim. Resimlerini de merak edenler için yüklüyorum. Bataryayı şarj etmek için ise lion batarya şarj cihazı aldım, akülü vidalamanın batarya şarj adaptörünün kablosunu kestim ve yeni aldığım şarj adaptörünün çıkışlarına tutturdum. Aynı orijinali gibi oldu. Şarj etmek istediğimde bataryayı yine kendi şarj yuvasına koyup şarj ediyorum. şarj olunca adaptör kendisi otomatikman şarjı kesiyor ve doldu diye ışığı yanıyor. Akülü vidalamanın gücüne diyecek yok şimdi. Elimle tuttuğumda bile 13-14 devire bile getirince matkap cırcır edip dönüyor( başka bir tabir bulamadım :) )
    Şimdi herşey güzel de bu pillerin kritik şarj eşiği kaç volt onu tam bilemiyorum. Normalde piller 3.7 x 4 : 14.8 v Acaba pilleri öldürmeden kaç volta kadar kullanabilirim ki piller tekrar şarj olabilsin.

Unutmadan yazayım, 1. resimdeki sağda duran batarya şarj yuvasının içerisinde küçük bir devre vardı o devreyi çıkarıp attım. Ufak bir işçilikle direkt bağladım

@ veezy,
    Defalarca yazdım. Li-Ion veya Li-Po pillerin hücre başına max. şarj voltajı 4.26 (4.2) Volttur. 4 pişl kullandığınıza göre 16.8 volt yapar. Kullanılan cihaz eğer yanlış görmediysem benim 1. ve 65. sayfa ilk mesajda incelediğim şarj cihazının aynı yada benzeri.

Bu cihaz 1-4 arası hücreleri otomatik seçerek şarj eder. Özelliklerine gelince:
    Cihazın özellikleri:
    - Akıllı Pil Tanıma ve Şarja Başlama .
    - Kapasitesi 500mAh daha fazla herhangi 1 ~ 4 hücreli Li-Ion batarya veya Li-Polimer bataryayı şarj edebilirsiniz.
    - Pil tamamen şarj olduğunda otomatik olarak şarjı keser.
    - MCU kontrolü ile tamamen şarj sürecini ve bataryayı tam olarak şarj eder, bataryanın aşırı yüklenmesini önler. (Trigle şarj ihtiyacı bu tip bataryalarda yoktur)
    - Tek bir LED göstergesi vardır ve cihaz, şarja başlamadan önce Kırmızı ve yeşil olarak 2 kez flaş yapar. Pili Tanıdıktan sonra LED Kırmızı yanar ve şarj bitiminde Yeşil' e geçer.
    LED’in durumu
    Cihaza ilk olarak pili yerleştirdiğinizde Kımızı/ Yeşil 2 defa flaş yaparak pilin kaç hücreli olduğunu tanır.
    LED kırmızı yanar. Bu durum şarjın devam ettiğini gösterir.
    LED yeşil yanar. Şarjın bittiğini gösterir.
    LED kırmızı olarak FLAŞ yapıyorsa pil sorunludur (Hatalıdır-Bozuktur)
    - Şarj cihazının boyutları : 96.0 x 44.0 x 28.0 mm.
    Teknik Özellikler:
    - Giriş: AC 100-240V 50-60Hz Universal
    - Çıkış: TAM Otomatik, anahtarlamalı tip (Switch-Mode) tip sistem voltaj çıkışı 4.2V , 8.4V, 12.6V, 16.8V Batarya göz sayısına bağlı olarak algılar.
    - Şarj akımı: 500 ~ 1000 mA
    - Batarya tipi PCM şarja uygun olmalıdır.
    Koruma Tipi:
    - Aşırı gerilim koruma.
    - Kısa devre koruması.
    - Ters bağlantıya karşı batarya koruması.
    ÖNEMLİ UYARI:
    - 3.6 V, 7.2 V, 10.8 V, ve 14.4 V Li-Ion bataryaları otomatik algılayarak şarj eder.
    - Elektrik çarpılma riski için plastik kapağı kırmayınız, açmayınız.
    - Kuru Yerlerde Kullanınız ve Muhafaza ediniz.
    - Sadece İç Mekanda kullanmak için imal edilmiştir.

Şarj Cihazı açısından bir sorun yoksada esas sorun bu pilleri kullanım sırasında yani deşarda hücre başına 3.0 V altına, derin deşarja uygun olanlarda 2.7 volt altına düşürülmemesi. (4 pilde 12 V veya 10.8V) Bu voltajın altına düşmeye başladığında Vidalama makinasının çalışmayı durdurması gerekir. Daha fazla voltaj düşümü pilleri tahrip eder bir anda kullanılamaz hale getirir. Li-Ion pil kullanan vidalamalarda bu alt voltajı algılayıp durduran elektronik devre vardır. Benim geçen sene 55 TL' ye Metrodan aldığım DBK CD 7.2 C Li Li-Ion 2 hücreli ve hepsi tek gövdede toplanmış akülü vidalama aletindeki Koruma-şarj deşarj devrelerini görüyorsunuz.

Pili boşalmış bir elektrikli vidalama aletinin bataryasını ölçerseniz 10.2 10.8 V aralığında voltaj görürsünüz. Ni-Cd kullananlarda bu durum yoktur,Tam tersine Ni-Cd lerde kullanım sırasında pillerin tamamının boşalması istenir (Memory Effect (Hafıza-bellek olayı gelişmemesi için) Tek hendikapınız bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 25 Kasım 2014; 10:51:44 >

• Aynı mesaj yanlışlıkla iki defa gönderilmiştir. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coz -- 24 Kasım 2014; 21:17:13 >

Tavsiyeniz üzerine internetten "Nitecore Digicharger D4" siparişi verdim fakat bu cihazda deşarj özelliği yok. Kullandığım Panasonic Evolta, Varta Ready 2 Use, GP Recyko pilleri şarj etmeden önce deşarj etmem gereklimi?

Deşarj özelliği olan ikinci tavsiyeniz BC-700 muadili Voltcraft marka ürünü Nitecore de olmayan deşarj ve refresh özelliğini kullanmak için BC-700 ü almama gerek varmı? Almam fantasimi olur :)

(Genelde Nİ-MH AA ve AAA boy pil kullanıyorum)

İkinci sorumda

Yine sizin tavsiyenizle almış olduğum AT-908 şarj aletinde son birkaç gündür anormal bir durum oluştur şarj için taktığım piller 4-5 gün geçmesine rağmen deşarj modundan şarj moduna bir türlü geçmiyor. Biraz önce ölçü aletiyle deşarj olan pilleri ölçtüm 1,26 V gösteriyor. Sizce burum neden olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Coz

bipekkan hocam

Tavsiyeniz üzerine internetten "Nitecore Digicharger D4" siparişi verdim fakat bu cihazda deşarj özelliği yok. Kullandığım Panasonic Evolta, Varta Ready 2 Use, GP Recyko pilleri şarj etmeden önce deşarj etmem gereklimi?

Deşarj özelliği olan ikinci tavsiyeniz BC-700 muadili Voltcraft marka ürünü Nitecore de olmayan deşarj ve refresh özelliğini kullanmak için BC-700 ü almama gerek varmı? Almam fantasimi olur :)

(Genelde Nİ-MH AA ve AAA boy pil kullanıyorum)

İkinci sorumda

Yine sizin tavsiyenizle almış olduğum AT-908 şarj aletinde son birkaç gündür anormal bir durum oluştur şarj için taktığım piller 4-5 gün geçmesine rağmen deşarj modundan şarj moduna bir türlü geçmiyor. Biraz önce ölçü aletiyle deşarj olan pilleri ölçtüm 1,26 V gösteriyor. Sizce burum neden olmuştur.

@Coz,
    NiteCore D4 te deşarj özelliğinin olmadığını bende yakın zamanda bir arkadaşın mesajı üzerine fark ettim. Böyle iddialı cihazlarda özellikle Ni-Mhd pilleri duruma göre hayatını kurtaracak bir özelliğin olmaması tam bir çelişki.
    Ancak yapacak bir şey de yok. Bence BC-700 ve benzerlerini tekrar almanız gereksiz bir harcama olur. Eliniz özelliklede AT-908 varken. İlk önce Varta Ready2Use, GP ReCyko+,Panasonic INFINIUM-E-Volta, veya üzerinde Pre Charged veya benzeri aynı anlama gelen yazılı piller Alkalin pil özellikli yeni nesil pillerdir ve eğer çok uzun süre rafta bekleyip voltajları hizmet veremeyecek durumda olanlar dışında deşarj edip sonra şarj etmenin bir anlamı yoktur. Zaten bu piller alıp hemen kullanılabilsin amacıyla imal edilmiştir. Eğer bekleme sonucu boşalmış piller şarj edildiğinde en az %90 verime ulaşamazsa ard arda deşarj/şarj edilirse normal verimine ulaşmak için deşarj konumunu kullanın ve bu durum çok nadirdir.

2. sorunuza gelince deşarj işlemi 2100 mA bir pilde 12-24 saat arasındadır. Bundan uzun süren deşarjlarda benim başıma gelen 2 sorun oldu. İlki çok uzun süre kullanılmayan yatan cihazlarda bu işlevleri değişriren switch' te kararma oluyor ve temas kesiliyor. Cihaz açılacak o switch Contact spreyle temizlenecek.
    2. sorun deşarj işlemini yapan bir direnç var ve bu direncin gücü düşük uzun süre kullanımda yanıyor.Değerini bende okuyamamıştım. Deşarj işlemini 200 mA olacak şekilde hesaplayıp 1 Watt'lık direnç taktım oldu.
    Tabi bu direncin yerini switch'in deşarj konumundaki bakır yolu takip ederk bulmanız gerekecek yada belirgin bir kararma varsa yanık direnci görerek. Yapabilirmisiniz bilemem.

Arkadaşlar, Bu gün öğleden sonra Ankara'dan ayrılacağım ve 2 Aralık' ta kesin döneceğim. Şimdilik hoşçakalın.

• ni cd şarj cihazının 4 volt 180ma çıkışı var
    içindeki trafoyu 6 volt 350ma trafo ile değitirsem olurmu

şarj kapasitesi artarmı ve şarj süresi değişirmi görüşleriniz nedir.

Orijinalden alıntı: askişi48

ni cd şarj cihazının 4 volt 180ma çıkışı var
    içindeki trafoyu 6 volt 350ma trafo ile değitirsem olurmu

şarj kapasitesi artarmı ve şarj süresi değişirmi görüşleriniz nedir.

@askişi48,
    Bu cihaz Kaç pili aynı anda şarj edebiliyor? Birde pilleri ayrı ayrı şarj edebiliyor mu Keşke cihazın altındaki etiketin bir okunur fotosunu çekip koysaydınız. Ancak baştan söyleyeyim 6 VAC veren transformatör olmaz ancak şu anki trafonun sekonder çıkışı kaç AC voltsa, voltaj değeri aynı kalacak, akım verebilme kapasitesi arttırılabir. Ancak Ni-Cd şarj cihazlarının dizaynı son derece basittir Tek diyot ve genellikle elektrolitik kondenzatörde kullanılmaz sadece bir adet şarj akımı sınırlama direnci vardır. Trafonun gücü arttırılırsa bu direnç yeniden hesaplanır gerekirse daha güçlü direnç kullanılır (Watt'ı arttırılırki yanmasın)

Bu arada bir sorunuzun daha olduğunu şimdi farkkettim IKEA' nın şarjlı pilleri hakkında.

TR fiyatı 4 adet = 14.99 TL
    Fiyat olarak IKEA' da bu piller daha Ucuz. Araştırmamdan anladığım IKEA bir firmaya fason olarak yaptırtıyor.

Bir forumda bu pilleri Sanyo eneloop ile karşılaştırmış ve yaklaşık aynı bulmuş.Bir başka biri La-Crosse 700 ile test etmiş, aşağıdaki değerleri bulmuş.
    Şarj sonu kapasitesi
    AA için 2059 mA
    AAA için 824 mA
    Deşarj sonu kapasitesi
    AA: 1774 mA (86,16% org. kapasiye oranı)
    AAA: 687 mA (83,37% orjinal kapasiteye oranı)
    Bulunan bu değerler elimde bulunan Sanyo eneloop 2000 mA ilk versiyon değerlerine çok yakın. Sanki Sanyo(Panasonic) üretimi gibi geldi bana. Forumlarda da sık sık başka kullanıma hazır pillerle mukayese edilmesi de bu düşüncemi destekliyor. Örneğin biri üşenmemiş bu aşağıdaki grafiği çıkartmış.
    Kısacası 8 adet bu IKEA ready to use piller fiyat olarak ve kağıt üzerinde F/P piller. Elbette dayanım süreleri uygun şarj cihazlarıyla şarjları yapılmak şartıyla kullanıldıkça ortaya çıkacaktır.
    Almanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Kasım 2014; 11:31:31 >

• Selamlar..@bipekkan

Senin tavsiye olan Vartanin toys serisi 2400 luk pillerinden aldım..

Şarj aleti olarakta

Vpw cr-611 aldım..

Sorun yasarmiyim ?
    İyimi yaptım köyümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfyldz.bjk -- 29 Kasım 2014; 11:04:35 >

Şereftir Senle Bu Yolda Yürümek..Birgün Değil Hergün BEŞİKTAŞK

GT :mstfyldz
  • quote:

Selamlar..@bipekkan

Senin tavsiye olan Vartanin toys serisi 2400 luk pillerinden aldım..

Şarj aleti olarakta

Vpw cr-611 aldım..

Sorun yasarmiyim ?
    İyimi yaptım köyümü

@mstfyldz.bjk,
    Aldığınız şarj cihazı o kadar sıradan, şarj dışında hiç bir özelliği olmayan, üstelik 2700 mA bir pili 22 saat gibi bir sürede şarj eden (Cihazda 19 saat yazmasına rağmen) yaklaşık 150 mA şarj akımı olan bir alet. Tam tabiri ile Okyanusu geçip bir kaşık suda boğulmuşsunuz. Oranlarsak 2400 mA pilinizide ~ 19 saat civarında şarj edebilecektir. (O da ediyorsa, şarj akımı çok düşük. Şarj sonu voltajı hücre başına 1.54-1.58 V arası ise, değilse Piller hiçbir zaman %100 verime ulaşamayacaktır.) Kullanamazmısınız elbette kullanırsınız. Bir sitede 13 yorum vardı hepsi ilk 1-2 şarj sonu değerlendirmesi %100 memnuniyet harika-mükemmel-alûalâ gibi üst dereceden sallamışlar. Bu kadar uzun şarj sürelerini de göz önüne alıyorsanız, Kullanın. Alamıyorsanız iade etme imkanınız varsa iade edin, gidin tam fonksiyonel Ataba AT 508 veya 908 alın, kafanız rahat etsin.
    Pil, Batarya, Akü, Pil Şarj Aleti, İşitme Pili - Pilburada
    Ataba AT-908 Ultra Hızlı Deşarj Şarj Cihazı Fiyatı - Pilburada.com
    http://www.pilburada.com/ataba-at-908-ultra-hizli-desarj-sarj-cihazi-30914u.html

Pil, Batarya, Akü, Pil Şarj Aleti, İşitme Pili - Pilburada
    Ataba AT-508 Extra Fast 2-4 Adet AA , AAA Size Şarj Cihazı
    http://www.pilburada.com/ataba-at-508-extra-fast-2-4-adet-aa-aaa-size-sarj-cihazi-108u.html

• ATABA AT-908 Kullanım klavuzu ile ilgili olarak bu cihazın REFRESH fonksiyonu ile ilgili açıklma aşağıdadır.
    Kullananların dikkatine sunulur.
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    İnanirmisin cevabını bekledim baya bi.. Sonra bıraktım beklemeyi.. Ve simdi açtım paketini. 10 saat sonra yani.. Paketi açtıktan sonra senin mesajını gördüm :) sans bu ya iade hakki da olmaz sanirim

Output 1.4 v 120ma

Bir cacık olmaz yani :)

14 TL gibi bir fiyata aldım. 2 pille beraber. O yüzden koymaz..
    Ama toys pillerini burada kullanmam doğru olurmuş ? Pillere zararı olurmu yani ?

Eşit : varta pillerde bilirsin zaten ama
    1.2v 240ma 15h yaziyor

Yani bana yetermi.. Şarj suresinin pek bir önemi yok... Pillerin ömründe sorun yaratirmi. ? Pilleri sadece flashta kullanicam. O da haftada bir gun.. Ve flashi kullanmadığımız zaman pilleri takılı bırakmak pili bitirirmi..

Verdiğin bilgiler için tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfyldz.bjk -- 29 Kasım 2014; 22:39:30 >

Şereftir Senle Bu Yolda Yürümek..Birgün Değil Hergün BEŞİKTAŞK

GT :mstfyldz
  • 
Sayfa: önceki 605606607608609
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.