Şimdi Ara

şarjlı pil mi - batarya mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğraf makinası ararken yeni bir konu daha kafama takıldı. Fotoğraf makinaları için şarjlı pil mi yoksa batarya mı daha makbul?

• Bence pilli olan modeller tercıh edılmelı. 2 3 senede bir o markanın bataryasını almak zorunda kalmazsın.
    Al 2 tane yada 4 tane Gp2300 keyfine bak.. Saygılarla..
  • Bence de pilli al hem pili bitince hemen başka pil takabilirsin batarya da ise şarj etmek zorundasın en iyisi pilli al
  • Bence tamamen zevk meselesi

ikisinin de avantajı da dezavantajı da var mesela:

litium pil Ni-mh den daha hafiftir ve makineyi aldıktan sonra bide pile,şarj aletine para vermezsin, piyangodan bi durum çıkınca pilim tam boşalmadı ki şarj edeyim diye hayıflanmazsın. Ama ikinci pil alayım deyince ha diyince bulunmaz üstelik makine üreticisine bağımlı olduğun için seni istedikleri gibi kazıklayabilirler...pilin dağda belde bitti diyelim hangi fişe takıcanda şarj etcen

Oysa Ni_Mh için alırsın bi de araba şarj aleti biter. yada herhangi bir büfeden aldığın bir pille ortalama 100 resim çekersin. hergün foto çekmiyoruz ya ,ama bu pilleri saat di cd player di herbiyerde kullanabilirsin
    Ama makineyi hantallaştırır ağırdır bir yere giderken yedek pil ve şarj aleti makinanın 5 katı yer tutar.

Ha bide bu önemli bence Lityumlar 2 saatte şarj olurken uygun bir şarj aletin yoksa bir Ni-Mh jarj süresi 26 saate kadar çıkabilir.

benim tercihim hızlı bir şarj aleti ve Ni-Mh oldu ancak lityumu seçmek için de nedenler yok diil

• li-ion piller daha uzun ömürlüdür.iç direncleri daha düşük oldugu için daha hızlı şarj etmek mümkündür.fiyatları daha pahalıdır.
  • Söylemek istediğim anlaşılmıştır heralde.O kadar ayrıntıya girmedim
  • Aslında Canon A95 için sordum ben. 4 pille çalışıyor olmazsa Sony lerden birini alacam(P120 veya V1)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CR2032 Piller Şarj Olur mu?
    10 yıl önce açıldı
    şarjlı pil sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • almalar bu pile ya da bataryaya ne diyo acep?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crein -- 12 Aralık 2004, 16:46:14 >
  • ben pil diyorum, daha pratik buluyorum, atiyorsunuz cantaniza dort tane yedek pil bir daha hic basiniz agrimiyor... Obur turlu gidip orjinalini almaya mahkum oluyorsunuz...

Ayrica sarjlı pilleriniz yanınızda olmadığında bile herhangi bir markete girip sizi idare edecek kadar pil satın alabiliyorsunuz.

Daha kullanışlı görünüyor,

Ama tabi ki yoruma açık...
  • sony w12 kullanıyorum. iki pil ile çalışıyor iki tanede yedek verdiler. şarj cihazınıda yanında hediye ettiler.
    iki pille yaklaşık 350 çekim yapabiliyorsun.
    böylece 1 gb lik memory dolduracak kadar çekim yapman mümkün..
    ama okulda nikon coolpix imiz varr
    valla piller kadar verimli olmadığını görüyorum.
    tavsiyem pil....
  • Canon A95'i video çekimi sınırlı olduğu için seçmemiştim bir de pilli olduğu için.Sony lere yöneldim. Şimdi kafam yine karıştı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.