Şimdi Ara

sarjli matkap bataryasi yerine hangi adaptor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
18.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Fotoda gorulen bataryayi kullanan bir matkap var elimde. Ama batarya olu durumda. Bu batarya yerine, bataryayi modifiye ederek matkapi hangi degerlerde bir adaptorle calistirabilirim.
    Bataryanin hangi uclari nasil baglanmali adaptore.
     sarjli matkap bataryasi yerine hangi adaptor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 15 veya 20 amper arası şerit led trafosu alırsanız işinizi zor şartlarda bile görür. Adaptörden gelen kabloyu kalın kesitli seçin ve çok uzun tutmayın ki akım kaybı oluşmasın.
    Bağlantıları mutlaka sağlam yapın, en güzeli elinizdeki bataryanın içini boşaltıp matkaba giren bakır terminallere kutuplarına dikkat ederek kabloyu lehimlemek olur.
  • Teşekkürler. Şimdi led trafosu bakmaya çıkacağım. Lehim kısmında yardımınıza ihtiyacım olabilir. :)
  • Soyle bir yapi ile karsilastim. + ve - kutuplari nerelere baglayacagim. Anladigim kadari kirmizi kablonun geldigi yer + , obun tam karşisi ise -

    Bu mesaja eklenen görseller:

     sarjli matkap bataryasi yerine hangi adaptor? sarjli matkap bataryasi yerine hangi adaptor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 21 Ağustos 2016; 15:51:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diger fotolar
    Bu mesaja eklenen görseller:

     sarjli matkap bataryasi yerine hangi adaptor? sarjli matkap bataryasi yerine hangi adaptor? sarjli matkap bataryasi yerine hangi adaptor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yerinde olsam pilleri söker atarım, hem şarj tutmuyor hem ağırlık yapıyor. Bunlar bildiğin şarjlı 1.2V kalem pil x10 adet seri bağlı = 12 V şarjlı pil grubu.
    Kalem pilde olduğu üzere, düz olan alt uçu eksi, üste ortada halka şeklinde çıkıntı yapan üst taraf ise + dır.

    + terminali kırmızı olan kablo ve onun bağlı olduğu plaka lehimi,
    eksi kutbu ise konektörün en üstteki pile kaynaklı olan plaka.
  • Evet iş görür, daha önce dediğim gibi kablonuzu çok uzun ve ince kesitli seçmeyin ki yeteri akımı taşıyabilsin.
  • çok teşekkür ederim.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 4 Aralık 2016; 19:6:9 >
  • Arkadaşın matkabı Bosch, yüke bindiğinde en az 10-12 amper çeker. Hele bir de delme işlemi yapmak isterse uzun süreli güvenli akım çekebilecek düzeyde bir besleme lazım. Bende çin malı akülü matkap var o bile mandreni elle durdurmaya zorlayınca 10 amperi görüyor.
  • mustyyyyy ve linyit 43 sizlerin önerisi nedir?
  • Yukarıda yazdığım gibi 15 amper adaptörü alın dediğim ayrıntılara dikkat ederek bağlantıları yapın. Sıkıntısız kullanın.
  • ilginize teşekkürler..
  • Selam. Uzun bir süreden sonra buradan aldığım bilgilerle işe koyuldum. Ama burada öngörülen sonucu alamadım.
    1. Matkap stabil bir şekilde çalışmak yerine kesik kesik 2sn aralıklarla çalışıyor. Sanırım istediği gücü alamıyor adaptörden. Ya da adaptör birden bire çok fazla akım çekildiği için korumaya geçiyor.Adaptörde bir led var o da bu kesintiyle paralel olarak yanıp sönüyor. sarjli matkap bataryasi yerine hangi adaptor?

    Matkabı yavaş yavaş hızlandırınca (tetiğne birden değilde daha yavaş yavaş basınca) kesinti olmuyor. Ama en ufak zorlamada duruyor.

    Adaptörün wattı yetmiyor olabilir ya da koruma devresi felan vardır belki. Siz ne dersin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 4 Aralık 2016; 9:6:59 >




  • kaansoy K kullanıcısına yanıt
    Adaptörle bu işler olmaz bence. Motor kısa devre etkisi yaratıp güç kaynağını korumaya aldırıyor sonra geri açıyor. motor zorlanınca aşırı yükte korumaya alıyor. Hiç gerek yok. Bende de 14.4 v vardı yok bataryaydı yok bilmemneydi uğraşmadım 45 tl ye darbeli matkap aldım 500w lık her işimi görüyor. Akülüyle uğraşma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 4 Aralık 2016; 19:9:20 >
  • Hocam boşuna masraf etme yahu Yedek batarya alıver gitsin orjinallik herzaman iyidir cihazda bosch markaymış zaten
  • Bu konu üzerinden genel bir tavsiyede bulunayım. Şarjlı matkaplarda Ni-Cd ve Li-ion olmak üzere iki tip batarya kullanılır. Ni-Cd yapısı gereği bir miktar ağırdır ve kullanım ömrü daha düşüktür genelde. Bunda özellikle memory effect durumununda çok payı var. Yani Ni-Cd akülerini tam deşarj olmadan tekrar şarja takarsanız batarya kapasitesini önemli ölçüde düşürürsünüz. Bu durumda Ni-Cd tip batarya kullanan şarjlı matkaplarda daha kısa sürede yeni batarya ihtiyacı oluşmasına sebep olur. Buda kullanım ömrünü önemli oranda düşürür. Aslında Ni-Cd bataryaların bu özelliklerine dikkat edilse kullanım ömrü çok uzun olabilecektir. Fakat pratikte bunu gerçekleştiren çok az.



    Li-ion bataryalar ise ömür konusunda daha iyidir ve esnek bir kullanıma daha dayanıklıdır. Yani tam deşarj olmadanda şarj edip kullanabilme gibi. Daha hafif olmaları, şarj döngüsünü daha stabil sağlayabilmeleri gibi avantajları var.



    Bu iki batarya tipi arasında Ni-Cd akü kullanan şarjlı matkaplar daha ucuzdur. Yani hesaplı bir matkap arıyorken gerçekten ucuza Ni-Cd matkap bulursanız alabilirsiniz. Fakat yakın fiyat aralıklarında Li-İon bataryalı şarjlı matkaplara ödeyeceğiniz fiyat farkını ileride kullandıkça rahatlıkla karşılarsınız. Bu sebeplerden dolayı Li-İon bataryalı şarjlı matkap almaya çalışınız...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aldığınız adaptörün değerinde bir sıkıntı yok, burada problem tetiğe bastığınız anda matkabın peak yapıp anlık yüksek akım çekmesinden kaynaklanıyor adaptörün içindeki pwm katı geri besleme yaparken çıkışı anlık da olsa kısa devre gibi okuyup korumaya geçiriyor. Adaptör aslında matkabı çalıştırır fakat üzerinde minik bir modifiye yapılması gerek, taş direnç veya küçük bir 12v ampul ile sürekli çıkış akımı alınmalı...

    Eliniz yatkınsa, lehim malzemeleriniz varsa ayrıntılı yardımcı olmaya çalışırım.
  • Teşekkürler herkese.

    "mustyyyyy" ayrıntılı anlatırsanız elimden gelir. Yapmam gerekeni anlatırsanız çok memnun olurum.
    Gerekirse adaptore ait ayrıntılı fotoğraf da atabilirim .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.