Şimdi Ara

şarj sorunu lütfen yardım??????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim elimde 18 volt 2400mah akülü vidalama var ama bunun şarj adaptörü bozuldu. 18 volt 300ma ile şarj ediyordu. aküsü ni-cd. şimdi elimde 19 volt 3.16 amper şarj makinası var ben bunun amper değerini nasıl 300ma çevirebilirim. lütfen yardım.

• çok mu zor acaba
  • L200 Entegresi ile hem akım hem de gerilimi ayarlamak mümkün, elektronik yeteneğiniz varsa kendiniz basit bir devre ile halledersiniz.
  • öncelikle teşekür ederim biraz ilgileniyorum lehim falan yapabilirim bunu yapmak basit midir bu parçayı nereden bulabilirim acaba
  • Bu iş için küçük bir devre kurmanız lazım o nedenle entegreyi ve gerekli birkaç parça malzemeyi elektronik devre elemanları satan bir yerden temin edin ve ekteki devreyi delikli plaket üzerine kurmaya çalışın. Devredeki R simgesi akım için, R2 ise voltaj için ayar potudur. Entegre aşırı ısınırsa soğutucu monte edersiniz. Mümkünse bilen birinden başlangıçta yardım da alabilirsiniz. Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 24 Şubat 2014; 1:13:09 >

• üstat ben bunu sadece direnç kullanarak 19v 300 ma yapamazmıyım
  • rtrte R kullanıcısına yanıt
    Düşük omajlı ve yüksek watlı bir direnç belki işinizi görür ama pek tavsiye etmem çünkü şarj edeceğiniz pil 2400 ma, yüksek kapasiteli...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada bozulan adaptörünüze bir bakarmısınız üzerinde kaç v çıkış yazıyor. Tahminim elinizdeki batarya 21-22v dan aşağı bir voltajla şarj olmaz. Yani kısaca 18v luk bir pil için 19v bir adaptör iş görmeyebilir.
  • şarj cihazı iki parçadan oluşuyo aslında ilki adaptör o 23v 300ma aküyü taktığım bağlantıda da input 23v 300ma output 18v yazıyo düz ve kesik çizgiler var üst üste ___ ve altında---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtrte -- 24 Şubat 2014; 2:12:38 >
  • ben kendimi duvara sürtüyom elektrikle doluyom kendimi telefona kaptırınca sarj oluo zaten elektrik masrafıda yok ohhhhh
  • Çekilen akımı etkileyen,belirleyen yükün iç direncidir.Öyle seri dirençlerle falan akım ayarlaması yanlış,bilinçsiz uygulamadır.Bilhassa şarj olayında.
    Bundan da önemlisi 18V pil grubu 19V ile şarj edilemez.Öyle ki 19V-100amper(altını çizerek 100 amper) güç kaynağınız da olsa,şarj olmayacağı gibi pil grubuna bir zararda veremez.

Peki nasıl yapacağım diyecekseniz,önce 18V pil grubu kaç volt ile şarj olur onu araştırın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.