Şimdi Ara

Şarj değerleri bir anda değişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
20.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone 5 im var. 1.5 senedir kullanıyorum 2.senesine yaklaştı. Şarjım %20 iken bir anda %16-15 e düşüyor veya %8 ken bir anda %1 e düşüyor kilidi açıncada değil kullanırken daha sonra şarja takıyorum %14 ken bir anda %16 oluyor. 2-3 saat dayanıyor kullanırsam şarj servise göndermek gerekirmi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone Şarj Yüzdesi Değişimi Sorunu ve Çözümleri

Bazı iPhone kullanıcıları, cihazlarının şarj yüzdesinin aniden değişmesi sorununu bildirmiştir. Bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve bu nedenlerin çözümleri aşağıda sıralanmıştır:

• iPhone Şarj Kendi Kendine Yükseliyor veya Düşüyor: Pil sensörünün arızalı olması, şarj yüzdesinde anlık değişikliklere neden olabilir. Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Telefonunu kapatıp yeniden başlat.
      • Telefonunu güncelle.
      • Pil sağlığını Ayarlar'dan kontrol et.
    • iPhone Şarj Yüzdesi Telefonu Kapatıp Açınca Değişiyor: Bu sorun, iOS yazılımındaki bir hatadan kaynaklanabilir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları uygula:

• Telefonunu güncelle.
      • Telefonunu fabrika ayarlarına sıfırla.
    • iPhone Şarj Bir Anda Düşüyor veya Yükseliyor: Bu sorun, pilin hasar görmesi veya şarj cihazının arızalı olması nedeniyle oluşabilir. Şarj cihazını ve kabloyu kontrol et ve gerekirse değiştir. Ayrıca pili yetkili bir serviste kontrol ettirebilirsin.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, cihazını yetkili bir Apple servis sağlayıcısına götürmeyi düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • son güncellemeyi yükledikten bu yana aynı sorun benim 5s te var. ben de durum şöyle bazen ipad in şarj aleti ile hızlı şarj olsun diye şarj ediyorum telefonu bazen de kendi şarj aleti ile belki bu sebepten kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum ama önceden de ara ara ipad in şarj aletini kullanıyordum.
    yukarıda arkadaşımın bahsettiği gibi bir bakıyorum şarj %5 teli kapatıp açınca yada reset atınca oluyor benim şarj %20
  • Hocam bir batarya kalibrasyonu yapın bir kez sıfırlayın telefon kapansın sonra yüzde 20 nin altına düşürmeden şarj edin bu süreci en az bir hafta tekrarlayın ama yine aynı sonucu alırsanız o zaman servise başvurun.
  • Bende de ip5 var aynı sorundan herkeste var 61 den 59 a 31den 29 ve 16 dan 14 e Düşüyor bu iOS 8 den beri olan bi sorun istediğiniz kadar kalibre edin pili düzelmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elitmatkara

Bende de ip5 var aynı sorundan herkeste var 61 den 59 a 31den 29 ve 16 dan 14 e Düşüyor bu iOS 8 den beri olan bi sorun istediğiniz kadar kalibre edin pili düzelmiyor

+1
    Hiç boşuna yorulup uğraşmayın onlarla. Arkadaş doğru demiş. Zamanında çok kafaya taktım, telefonu sifirladim,ayarları sifirladim, temiz restore bile ettim ama fayda yok.
    Ios 8 le alakalı bişey çoğumuzda var bu, sadece bazıları dikkat etmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba,
    öncelikle belirteyim, iphone 5 kullanıcısı olarak aynı sorunu yaşadım ve sanırım sorununuzun ne olduğunu biliyorum.

işin aslı sorununuzun ne olduğunu apple da biliyor.

şöyle ki: iphone 5 ve serilerinde üretim kaynaklı bir batarya problemi mevcut. türkiye'ye gönderilen iphone 5 serilerinin de büyük bölümü bu batarya problemiyle gelmiş durumda.

apple, bu sebeple 4-5 ay önce "batarya değişim programı" başlattı. bu programa göre, apple sitesinden telefonunuzun değişime dahil olup olmadığını sorguluyorsunuz, değişime tabi telefon ise bataryası ücretsiz değişiyor.

ani batarya yüzdesi değişiminin sebebi, batarya'nın içinde yer alan kimyasalların akım değerlerini sabitleyemeyen bir hatadan kaynaklı. genellikle 1,5-2,5 yıl kullanım aralığında hissediliyor.

ani yüzdesel düşümler, kapanan telefonun tekrar açılması durumunda %10 gibi bir şarj değeriyle tekrar açılması (ki normal bir apple iphone cihaz, şarj bitmesi sebebiyle kapanırsa asla açılmaz) gibi durumlarda telefonunuzun bataryasının problemli olduğundan emin olabilirsiniz.

ancak, bilmeniz gereken bir durum var... bu değişim programına sadece türkiye ve avrupa'dan alınmış cihazlar dahil. amerika'dan alınmış olan iphone cihazlar, türkiye'deki değişim programına dahil değil...

bu nedenle ben kendi telefonumun bataryasını kendim değiştirdim. doğubank'tan aldığım (rem iletişim) batarya, yan sanayi ancak orijinale oldukça yakın bir yedek parçaydı. şuan halen aynı bataryayı kullanıyorum ve kullanım olarak 5 saatin üzerinde, günlük bekleme süresi 18-22 saat arası değişmekte.

tabi uyarmam gerekiyor, eğer elektronik ve ince el işlerinden anlamıyorsanız iphone 5'i sökmek ve bu tip parça değişimlerini yapmak bir hayli meşakatli...

hepinize kolay gelsin, geçmiş olsun.

• Aynı sorun bendede var hocam dert etmeyin. Bu gün mesela telefona çıkartıp bir bakayım dedim %26 şardan direk kapandı cihaz ve şarjım bitti. Eve gittim sonra power tuşuna basark cihazı açtım ve açıldı. Ya batarya kafayı yiyor yada iphonelerin matematiği 0 😄. Sonunda telefona 10 amperlik akü bağlayacağım o olacak 😄 Bu sorun yeni sürümlerde çıkmaya başladı malesef inşallah yeni sürümlerle düzeltirler 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.