Şimdi Ara

Sarıgelin belgeseli

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bütün ilköğretim okullarında ‘Sarı Gelin-Ermeni Sorununun İç Yüzü Belgeseli’nin izletildiği ortaya çıktıktan sonra 500’e yakın Ermeni yurttaş Başbakan’a açık mektup yazarak, “En azından Ermeni okullarında izletilmesin” dedi. Ancak bu kez de okullarda izletilenden çok daha fazla sayıda belgesel kopyasının AKP İstanbul İl Başkanlığı Gençlik Kolları’nca dağıtıldığı ortaya çıktı.
    Ermeni soykırımı iddialarına karşı Türk tezini savunan ‘Sarıgelin’ belgeselinde Ermeni çetelerin 1915 öncesinde Türk köylerini basarak insanları öldürdüğü, köyler yaktığı, işkence yaptığı anlatılıyordu. Belgeselin MEB?emriyle 25 Haziran 2008’den bu yana, aralarında Ermeni okullarının da yer aldığı tüm okullarda izletildiği ortaya çıkmıştı. MEB geçen ay gönderdiği yazıdaysa belgeselin izletilmesiyle ilgili sonuç raporlarının 27 Şubat’a mesai bitimine kadar gönderilmesini istedi. Yazıda, bu belgeselin Genelkurmay Başkanlığı’nca hazırlandığı belirtiliyordu.
    Türkiye’de yaşayan yaklaşık 500 Ermeni ve aydın Başbakan Erdoğan’a bir mektup yazarak belgeselin en azından Ermeni okullarında gösterilmemesini istendi. Mektupta şunlar ifade edildi: “Söz konusu belgeselin konuyu ele alış şekillerine bakıldığında, tarihi konularda bilgi sağlamak yerine şiddet ve ayrımcılık söylemlerini körükleyerek kin ve nefret duygularını geliştireceği, toplumda zaten var olan Ermeni düşmanlığını artıracağı kesindir... Sayın Başbakanımız, bu uygulamada en büyük zararı Türk arkadaşları ile birlikte öğretim gören Ermeni öğrenciler görecektir. Kalabalık bir sınıfta, bu şekilde suçlanmanın, bütün bakışların kendisine dönmesinin çocuk psikolojisinde ne gibi yaralar açacağını ve kalıcı hasarlar bırakacağını, yaşamayan bilemez... En azından Ermeni çocuklarının bu DVD’leri izlerken duyacakları eziklik, suçluluk ve dışlanmışlıktan kurtarılması için Ermeni azınlık ilköğretim okullarında bu DVD’lerin gösterilmesinin engellenmesini, Ermeni öğrencilerin izlemekten muaf tutulmalarını önemle rica ederiz.”

AKP 75 bin tane dağıttı
    Ancak Başbakan Erdoğan’a açık mektup imzaya açılırken AKP’nin belgeseli il başkanlıklarında dağıttığı ortaya çıktı. Belgeselin yönetmeni İsmail Umaç’ın verdiği bilgiye göre AKP il örgütü, 22 Temmuz seçimlerinden önce belgeselden 75 bin kopya istedi. DVD’ler AKP İstanbul Gençlik Kolları tarafından gençlere ‘hediye’ edildi. DVD’lerin arka yüzünde, 22 Temmuz’da İstanbul Milletvekili seçilen Mehmet Müezzinoğlu’nun da sunuş yazısı var. Umaç ayrıca belgesel ile Genelkurmay’ın bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Bu MEB?ile Yahudi öğrenci olmak da zor
    Hükümetin ‘Sarıgelin’ belgeselinin izlettirilmesinden önce de ilköğretim okullarında tartışılan uygulamaları olmuştu. MEB’in genelgesiyle bütün okullarda Gazze’de İsrail’in saldırıları sonucu ölenler için bir dakika saygı duruşunda bulunması istenmişti. Uzmanlar bu etkinliğin çocukların psikolojisinde olumsuz etki yaratacağını ve Yahudilere karşı düşmanlığa neden olabileceğini belirtmişti.

Ermeniler hakkında ırkçı ifadelerle dolu Sarı Gelin belgeselinin 56 bin 388 kopyası MGK kararıyla, Genelkurmay’ca satın alınmış. Milli Eğitim, DVD’nin amacına aykırı kullanıldığını söyledi ve dağıtımını durdurdu ama bir yıldır süren uygulamanın kurbanı çocuklar oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, 1915 olayları için Ermenileri suçlayan Sarı Gelin belgeseli DVD’lerinin dağıtımını durdurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2003 yılında ‘devletin ilgili mercilerince’ hazırlanan ‘Sarı Gelin - Ermeni Sorununun İç Yüzü’ belgeselinin dağıtımının durdurulmasına, ‘amacı aşan uygulamaların ortaya çıkması’ gerekçe gösterildi.
    Açıklamada, “Bu belgesel DVD’si doğrudan ders aracı olarak değil, yardımcı eğitim materyali olarak eğitim kurumlarımızda öğretmenlerin yararlanabilmeleri için gönderilmiştir. Eğitim materyalinin kullanımı sırasında amacı aşan uygulamaların ortaya çıktığı anlaşıldığından bizzat Sayın Bakan tarafından meseleye el konulmuş, yarısı dağıtılan DVD’lerin diğer yarısının dağıtımı durdurulmuştur”dendi

Mücadele Koordinasyon Kurulu
    Ermeni yurttaşların tepkisine neden olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek ‘bu uygulamanın durdurulması’ talebinde bulundukları ‘Sarı Gelin’ belgeselinin Milli Güvenlik Kurulu bünyesinde kurulan ‘Asılsız Soykırım İddiaları ile Mücadele Koordinasyon Kurulu’ kararıyla okullara dağıtıldığı ve öğrencilere izlettirildiği öğrenildi.
    MGK kararıyla kurul bünyesinde kurulan ve Genelkurmay ile ilgili kuruluşların temsilcilerinin yer aldığı Asılsız Soykırım İddiaları ile Mücadele Koordinasyon Kurulu (ASİMKK), 2001 yılı sonunda çalışmaya başladı. Kurulun Başkanlığını o dönemde Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli yaptı. Koordinatörlüğünü MGK Genel Sekreter Yardımcısı’nın yaptığı ASİMKK toplantısından sonra Bahçeli, yapılacak çalışmaların çerçevesini, “Asılsız soykırım iddialarının dünü, bugünü ve yarını hakkında gençlerimizin bilgilendirilebilmesi için 2002-2003 öğrenim yılından itibaren bu konuların ders kitaplarında yer almasına karar verilmiştir” biçiminde çizdi.
    ASİMKK, 15 Mart 2007 tarihinde yaptığı 17. toplantısında, ‘Ermeni çetelerinin 1915 öncesinde Türk köylerini basarak insanları öldürdüğü, köyleri yaktığı, işkence yaptığı’ tezini işleyen ‘Sarı Gelin’ adlı belgeseli Türkiye’ye ‘izlettirme’ kararı aldı. Karar, şöyle: “İç kamuoyunu bilgilendirme maksatlı olarak kullanılmak üzere ‘Sarı Gelin - Ermeni Sorunu’nun İç Yüzü’ belgeselinin DVD’leri satın alınarak Genelkurmay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı ile ihtiyaç duyacak kurumlara gönderilecektir.”

Ben aldım sen dağıt
    ASİMKK daha sonra yapımcı firmadan alarak DVD’leri kurumlara dağıttı. Bu çerçevede 56 bin 388 DVD de 17 Aralık 2007 tarihinde ASİMKK’dan bir binbaşı tarafından tutanakla Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na teslim edildi.
    Talim ve Terbiye Kurulu da DVD’leri okullara dağıtmak üzere İlköğretim Genel Müdürlüğü’ne gönderdi. İlköğretim Genel Müdürlüğü de aldığı talimatın gereğini yerine getirdi ve DVD’leri İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla okullara dağıttı.
    Kimi müdürlükler, bakanlık talimatında bulunmamasına karşın DVD’lerin izlenmesi ve sonuçlarıyla ilgili verilmesi için okul müdürlüklerine emir yazdılar.

Belgesele tepki çığ gibi büyüyor
    Sarı Gelin belgeseliyle ilgili gelişmeler Ermeni cemaatinden geniş tepki alıyor. Bir internet sitesinde Başbakan Erdoğan’a çağrı başlığıyla yayımlanan ve imzaya açılan metindeki ‘En azından Ermeni okullarında izlettirilmesin’ talebi cemaatin büyük bölümünün tepkisini çekti. Ermeni toplumu temsilcileri, mektubun kendi taleplerini yansıtmadığını, cemaatin talebinin böyle bir belgeselin tüm okullardan çekilmesi yönünde olduğunu bildirdiler. Belgesel hakkında yeni bir deklerasyon hazırlığında olan cemaat, hukuki girişimler için de hazırlık yapıyor. Patrikhane verilecek tepki üzerine bir toplantı yaptı. Ermeni vakıfları da yürütmeyi durdurmak üzere dava
    açma hazırlığında. Aydınlar da Anayasa’nın 301. ve 296. maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle bakanlığa dava açmaya hazırlanıyor. Bakanlığın DVD’lerin dağıtımının durdurulduğu açıklamasının yeterli olmadığı ve belgeselin bir yıldır öğrencilere nasıl olup izletidiği konusunun yargıya taşınacağı da aynı kaynaklardan gelen ortak görüş olarak dikkat çekiyor.

Devlet kendi eliyle çocuklaı faşisme ırkçılığa eğilimli hale getiriyor ve kendi eliyle bölücülük yapıyor.

Bir yorum:
    ermenilerin türkleri katletigi gercek olsa bile devletin bunlari henüz 7 yaslarindaki cocuklara göstermesi irkciligi ve fasizmi cocuklarin beynine yerlestirir.televizyonlarda sigara icilmesi sahneleri bile yasklanirken bu ne siddet bu celal.madem gercegin pesindesiniz ermenileri katletigimizi,onlara tecavüz ettigimizi,derelerin günlerce kizil aktigini,tüm mallarina el koydugumuzu da anlatmaliyiz 7 yasindaki cocuklara.komsularizla böylemi barisacagiz .peki dünya ülkeleri bizim katliamlarimizi okullarda ders olarak okuturlarsa hangi yüzle engellemeye calisacaksiniz.ileriyi düsünemeyen aptallarin elinde kaldik yazik oluyor TÜRKIYEYE.

• Bir yorum da burdan..

Söz konus 6 ilde yaşan arkadaşlarım hepsi bu konuyu konuştuğumuzda böyle şeylerin savaş durumu söz konusu olduğunda insan ölümünün kan dökülmesinin normal kabul edilebilecinden bahsettiler.(ne derece kabul edilebilir bunu sen tartırşısın ben tartırşmam)
    Bu arkadaşlar derki biz yine komşuyduk soğan götürür süt alırdık birbirimizden der.

Ama illa birileri çıkar bi tarafın holiganlığını yapar. Bu kesindir. Düzen bunu gerektirir. düzen, düzensizlik ister ki düzeni sağlamak için para akışı sağlansın bir takım insanlar daha çok para kazanabilsin. Bir grupta gelir holiganlığını yapar, bunlardan umarsızca medet umar, faşizmden bölücülükten söz eder.
    Şimdi iki ilginç detay.
    Sen bu 7 yaşındaki çocukların aklına birşey koymazsan yarın öbürü gelir koyar.
    Tabi bu boş süngerimsi beyinlere bu 7 yaşında yapılmalımıdır? Bence hoşdeğil. Lakin yapılmalı derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: canus

Bir yorum:
    ermenilerin türkleri katletigi gercek olsa bile devletin bunlari henüz 7 yaslarindaki cocuklara göstermesi irkciligi ve fasizmi cocuklarin beynine yerlestirir.televizyonlarda sigara icilmesi sahneleri bile yasklanirken bu ne siddet bu celal.madem gercegin pesindesiniz ermenileri katletigimizi,onlara tecavüz ettigimizi,derelerin günlerce kizil aktigini,tüm mallarina el koydugumuzu da anlatmaliyiz 7 yasindaki cocuklara.komsularizla böylemi barisacagiz .peki dünya ülkeleri bizim katliamlarimizi okullarda ders olarak okuturlarsa hangi yüzle engellemeye calisacaksiniz.ileriyi düsünemeyen aptallarin elinde kaldik yazik oluyor TÜRKIYEYE.

Okuyanda sanacak ki Ermeni okullarında Türk dostluğu öğretiliyor. Kendi öğrencilerine Lozan Antlaşması ile dünyaca tescilli Türk topraklarını işgal altındaki batı Ermenistan diye öğrettikleri bir yana bizim ders kitaplarımıza bile Ağrı dağının adını Ararat olarak soktular. akp zaten bu konuda çoktan geri adım attı, yani artık film gösterilmeyecek.

Psikolojik harp sanatına yine ornek bir yazı var yukarıda.

• quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

quote:

Bir yorum:

Okuyanda sanacak ki Ermeni okullarında Türk dostluğu öğretiliyor. Kendi öğrencilerine Lozan Antlaşması ile dünyaca tescilli Türk topraklarını işgal altındaki batı Ermenistan diye öğrettikleri bir yana bizim ders kitaplarımıza bile Ağrı dağının adını Ararat olarak soktular. akp zaten bu konuda çoktan geri adım attı, yani artık film gösterilmeyecek.

1-Bu yorumu ben yazmadım alıntı yaptım.
    2-Bu söylediklerinin kanıtı var mı varsa göstersene biz de bilelim.
    3-Senden önceki de demiş ki Sen bu 7 yaşındaki çocukların aklına birşey koymazsan yarın öbürü gelir koyar. 7 yaşında çocuğun gözüne ırkçılık düşmanlık şiddet kan sokmak mı daha iyi.O yazıyı da okumadınız herhalde sigaranın görüntüsünü bile kötü örnek oluyor yasaklayanlar bunu çoğaltıp çoğaltıp satıyor.

• Milli eğitim bakanlığından yapılan açıklamaya göre; belgesel öğretmenlerin izlemesi için dağıtılmış, ancak amacı dışında kullanıldığı öğrenildiği için yaklaşık 10 ay önce dağıtımı durdurulmuştur.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lehrer35

quote:

Bir yorum:

1-Bu yorumu ben yazmadım alıntı yaptım.
    2-Bu söylediklerinin kanıtı var mı varsa göstersene biz de bilelim.
    3-Senden önceki de demiş ki Sen bu 7 yaşındaki çocukların aklına birşey koymazsan yarın öbürü gelir koyar. 7 yaşında çocuğun gözüne ırkçılık düşmanlık şiddet kan sokmak mı daha iyi.O yazıyı da okumadınız herhalde sigaranın görüntüsünü bile kötü örnek oluyor yasaklayanlar bunu çoğaltıp çoğaltıp satıyor.

Düşmanlığı aşılayan biz olmadığımız gibi onyıllarca bu konuyu ihmal ettik. Sıra toprak ve tazminata gelip dayanınca en azından kendi kamuoyumuzu buna hazırlayalım diye etkinliklere giriştik. Bu belgeselde bunlardan biridir. Kanıt istemeniz sizin bu konuda ne kadar bilgisiz olduğunuza açık bir kanıt aslında. Buyrun size kanıt:

..............................
    Coğrafya kitabında skandal..Ağrı Dağı'na "Ararat" adı
    ANKARA (ANKA) - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 11. sınıf Coğrafya kitabında Ağrı Dağı'nın “Ararat” olarak isimlendirildiğini sert bir dille eleştirerek, “Bugüne kadar ders kitaplarında pek çok yanlışlığa imza atan Bakanlık, anlaşılan o ki, hatalarından ders çıkarmamıştır” dedi.

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan ve şu anda okullarda okutulan 11. sınıf Coğrafya kitabının 133. sayfasında yer alan Türkiye fiziki haritasında Ağrı Dağı'nın adının “Ararat” olarak yeraldığını açıkladı. Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın inanılmaz bir hataya daha imza attığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla 2007 yılında basılan 11. sınıf coğrafya ders kitabında yer alan bu ihmal, affedilemez boyuttadır. Zira ‘Ararat' kelimesi günümüzde sözde Ermeni Soykırımı iddiasının sembolü haline gelmiştir. Bugüne kadar ders kitaplarında pek çok yanlışlığa imza atan Bakanlık, anlaşılan o ki, hatalarından ders çıkarmamıştır” dedi.

-“MEB, ERMENİ PROPOGANDASINA ZEMİN OLUŞTURDU”-

Türkiye'nin içten ve dıştan kıskaç altına alındığını söyleyen Koncuk, Türkiye aleyhine lobi faaliyetlerinin arttığı bir dönem yaşandığını kaydetti. Koncuk, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin fiziki haritasında Ağrı Dağı'na Ararat denmesi oldukça manidardır. Ayrıca başında Milli kelimesi bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, bu haritayla istemeden de olsa Ermeni propagandasına yeni bir zemin oluşturmaktadır” diye konuştu.

-“KİTAPLARIN TİTİZLİKLE İNCELENMEMESİ EĞİTİM SİSTEMİNE DARBE VURUYOR”-

Kaliteli bir eğitimin ancak nitelikli insan yetiştirme ile mümkün olduğunu ifade eden Koncuk, buna karşın milli eğitimde art arda hatalar yapıldığını, bu nedenle de Türkiye'de “ayakları yere sağlam basan” bir milli eğitim politikası üretilemediğini belirtti. Koncuk, özellikle öğrencilere servis edilen ders kitaplarının titizlikle incelenmemesinin eğitim sistemine büyük darbe vurduğunu kaydetti. Koncuk, MEB ve Talim Terbiye Kurulu'nun görevini eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini ve ders kitaplarında hiçbir hataya yer vermemesi durumunda olduğunu söyleyerek, “Coğrafya kitabında Ağrı Dağı'nın adının Ararat olarak yazılması, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk hatası değildir. Ancak bunun Bakanlığın son hatası olmasını umut ediyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın işlevine hiç yakışmayan bu büyük hatayı ivedilikle düzeltmesini istiyoruz” dedi..

-“MEB HAVLU MU ATTI?”-

Koncuk, haritada Ağrı Dağı'nın nasıl Ararat olarak yer aldığı, ders kitaplarını incelemekle yükümlü olan Talim Terbiye Kurulu'nun bu hatayı nasıl gözden kaçırdığı sorularının MEB tarafından yanıtlanması gerektiğini söyledi. Koncuk, “Milli Eğitim Bakanlığı, Ağrı yerine Ararat kelimesini kullanarak, Ermeni davasında havlu mu atmaktadır?” sorusunu sordu. Koncuk, Ermeniler için Ararat'ın anlamının önemli olduğuna değinirken, 1915-1920 yıllarındaki Ermeni olaylarının konu alındığı "Ararat" isimli bir filmde tarihi gerçeklerin saptırılarak ve Türkiye'nin hak etmediği şekilde suçlandığına işaret etti.

-KİTAP, TTK TARAFINDAN 2007 YILINDA ONAYLANMIŞ-

Evren Yayıncılık tarafından basılan kitap, Abdulcabar Gültepe, Burhan Güncegörü, Sunay Kılıçarslan, Abdullah Tural, Ahmet Aydın, Belgin Turoğlu, Demet Yıldırım, Hacı Murat Görer ve Sema Zeytçioğlu tarafından yazılmış. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun 19 Nisan 2007 tarih ve 88 sayılı kararıyla ders kitabı olarak kabul edilen kitap Yayımlar Dairesi Başkanlığı'nın 04 Haziran 2007 tarih ve 2682 sayılı yazısı ile birinci basım olarak 305 bin adet basıldı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayvanat bahçesi vialand vs.
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuda emin ol ki senden çok bilgiliyim.Ben 2 tarafın kaynaklarını da çok iyi biliyorum(2sini de gördüğüm için)
    Bu yazında Ararat yazısı kullanılmasını demişsin.Bu MEB hatasıdır.Benim kanıt istediğim Ermeni okulundaki kitaplardır.Ayrıca bu konu ile senin söylediklerinin bağlantısı ne anlamadım.BEn çocuklara faşizm ırkçılık aşılanıyor ufak yaşta düşmanlık kazandırıyorlar diyorum sen MEB'nın hatasını söylüyorsun.Ki bu belgeselin tek taraflı olduğu açık ayrı bir komedi ise bu belgeselin Ermeni okullaına da gönderilmesi.Madem Türkiyedeki Ermenilerden bahsediyor varlık vergisi ile aldıklarını zorla askere alma olaylarından da bahsetsinler.
  • quote:

Benim kanıt istediğim Ermeni okulundaki kitaplardır.

Ermenice bilmediğim için Ermeni kaynaklarından kanıt sunamayacağım. Ama onlarca kaynaktan bunu duydum. Almanca eğitim yapan bir okulun müdürüde açılış konuşmasında bunu açıkça söylüyor. Bir Ermeni okul müdürünün sözleri herhalde yeterli kanıttır.

http://www.dakz-erevan.de/de/index.php?do=cat&category=armenische_schule

Buda siteye göre Ermenistan fotoları. Artık orada bizim Ağrı dağımız ne arıyorsa?
    http://www.dakz-erevan.de/de/index.php?do=cat&category=fotogalereja

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 20 Şubat 2009; 0:07:09 >

• MEB in hatası sümme haşa içimizdeki ermeniler tarafından yaptırılmamıştır zaten. Sonra Ermeniler kadar insan haklarına saygılı evrensel değerlere bağlı insan yoktur. 1992 de Hocalide soykırım yaptıkları, Azeri topraklarını işgal ettikleri gibi yalan iddialarda çağdışı Türklerin iftiralarıdır.

Öyle değil mi canus?
  • quote:

Bu konuda emin ol ki senden çok bilgiliyim.Ben 2 tarafın kaynaklarını da çok iyi biliyorum(2sini de gördüğüm için)
    Bu yazında Ararat yazısı kullanılmasını demişsin.Bu MEB hatasıdır.Benim kanıt istediğim Ermeni okulundaki kitaplardır.Ayrıca bu konu ile senin söylediklerinin bağlantısı ne anlamadım.BEn çocuklara faşizm ırkçılık aşılanıyor ufak yaşta düşmanlık kazandırıyorlar diyorum sen MEB'nın hatasını söylüyorsun.Ki bu belgeselin tek taraflı olduğu açık ayrı bir komedi ise bu belgeselin Ermeni okullaına da gönderilmesi.Madem Türkiyedeki Ermenilerden bahsediyor varlık vergisi ile aldıklarını zorla askere alma olaylarından da bahsetsinler.

Bak sizin masumların masumluklarına! Bizim diyalogçu maç izlemeye devam etsin. İşte Ermenilerin gerçek yüzü. Hemde Cumhurbaşkanlığı düzeyinde!

...................................
    Büyük Ermenistan Boynumun Borcu!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'dan son dönemde gelişen ikili ilişkilere darbe vuran açıklama.
    Sarkisyan, Büyük Ermenistan'ın kurulması için var gücüyle çalışmasının boynunun borcu olduğunu söyledi. Novasti Armeniya Ajansının haberine göre, 'benim büyük vatanım, benim yeni vatanım' diyebilecekleri günü yakınlaştırmaya çalıştığını söyleyen Sarkisyan, “Büyük Ermenistan'ı kurma uğrunda çalışmayı, devlet imkanlarının yanında kendi imkanlarımı da bu uğurda kullanmaya kendimi borçlu hissediyorum” dedi.

KARABAĞ'A YALANLAMA

Erivan, Büyük Ermenistan tanımını Fırat Nehri'nden Kür Nehri'ne, Hazar Denizi'nden Urmiye Gölü'ne kadar olan topraklar için kullanıyor. Öte yandan “Türkiye Ermenistan'la yakınlaşmak için Dağlık Karabağ şartından vazgeçti” haberi Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı.

• Bu konuya bi daha cevap yazmıycaktım ama mecbur bıraktın.Arkadaşım senin söylediklerinin yazdıklarının benim konuyu açmamdaki amaç ile uzaktan yakından alakası yok.Ben burda bunları ufak çocuklara anlatmanın kötü olduğunu söylüyorum çocukların geleceğine kişilik bozukluklarına yol açmasından bahsediyorum sen burda Ermeniler şunu yaptı Ermeniler Azerileri öldürdü şu oldu bu oldu diye daha konuyu açmamdaki amacı anlamadan cevap veriyorsun.Ermeniler melektir suçsuzdur diye birşey demiyorum zaten.İçimizdeki Ermeniler yaptı demişsin Meb kitaplarındaki isimleri.Sence bu mümkünmü Türkiyede kaç Ermeni yaşıyor biliyormusun.Bu Ermeniler Orduda devlet çatısı altında hiçbir kariyet yapma yükselme haklarına sahip değiller bunu biliyormusun.Sen şimdi askelikte yedek subaylıktan öteye yükselemeyen devletin hiçbir alanında çalışmayan veya yükselmeyen Ermenilerin bunu nasıl yaptıklarını açıklayabilirmisin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.