Şimdi Ara

Sarı sokak lambaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
19.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Tasarruflu ampüllerin kalitesizliğini gördükten sonra klasik sarı ampüllere dönüş yaptım.
    Tasarruf adı altında 6 aydan fazla olmayan çöpleri satıyorlar. Üstelik Philips, Osraam gibi markaları da kullandım.

2002'de, zamanında oturduğumuz evdeki odama taktığımız tasarruf ampulü, 2007 başında oradan taşınırken hala sağlamdı
    şimdiki odamda kullandığım ampul 2.5 yıldır sağlam.
    sizin şanssızlığınız olmasın?

Evet özellikle Philips ve Osraam gibi markalar olunca genelde kullanıcı şansızlığı olur.

sahte olabilir dicem ama bu lambaların 2 liraya satılanı bile uzun yıllar kullanılabiliyor, ve diğer normal ampuller gibi aşırı hassas ta değil hemen bozulmuyor.

Ampülleri hep Carrefour veya Praktiker' den aldım. Carrefour veya Praktiker çaktırmadan sahte satıyorsa bilemem. Bu ampülllerin son kullanım tarihi var mı onu da bilemem. Belki de kullanım tarihleri geçmiş ürünleri satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak[Alper] -- 18 Aralık 2011; 10:16:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

quote:

Tasarruflu ampüllerin kalitesizliğini gördükten sonra klasik sarı ampüllere dönüş yaptım.
    Tasarruf adı altında 6 aydan fazla olmayan çöpleri satıyorlar. Üstelik Philips, Osraam gibi markaları da kullandım.

tasarruflu ampuller sürekli açılıp kapatılırsa ömürleri daha kısa olabilir.genellikle uzun süreli çalışmalara uygunlar.

Doğrudur diyeceğim ama işin ilginç yanı banyoya taktığım ampül daha uzun süre dayandı. Halbu ki benim evde banyonun ışığını gündüz bile açıp kapatırız.
    Kendi çalışma odamda Osraam marka simit flörosan kullanıyorum ve 1 yıldır banamısın demedi. Üstelik çalışma odamın ışığı diğer odalardan daha fazla yanar. Ampülü dandik ama Osraam' ın flörosanı dayanıklı çıktı.

• sarı sokak lambaları fotoğrafçılar içinde bulunmaz bir nimet..gece yarısı en güzel görüntüyü sarı ışık veriri(turuncuya çalan)
  • Osram dan şaşmamak lazım.
  • Bu arada tasarruflu lambalar zaman geçtikçe neden eskisi kadar parlak yanmıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Réplika

Bu arada tasarruflu lambalar zaman geçtikçe neden eskisi kadar parlak yanmıyor?

Tasarruflu oldukları için zamanla artan elektirik fiyatlarına göre ayarlıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuantum21

Sarı ışık daha bi güzeldir hele kışın kar yağarken kar tanelerinin o görüntüsü büyüleyici bi atmosfer oluşturur :D

Olay budur.
  • Konu sokaka lambaalrından nereye gelmiş Bende Beyaz ışığı az görüyorum artık aslında bu ışıkalr tam sarı değilde truncu renkte IŞIK KİRLİLİĞİ VE GÖZÜ YORUYOR AMA KULLANIM AMCAI SİSTE ARTILARI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM SİSTE DAHA FAZLA GÖRÜNNÜRLÜK SAĞLIYOR CADDE SOKAAK VE OTOBANLARDA SARI IŞIK KULLANIYORLAR GENEKLDE TÜRKİEY VE DÜNYA DA
  • quote:

Orijinalden alıntı: EinsteinModOn

...
    İçinde bulunan sodyum gazı sayesinde sarı ışık vermektedir.

her gazın spektrum çizgileri farklıdır.
    yani iletken durumdaki her gaz farklı renkte ışıma yapar.

arkadaş yazmış.
    kimse takmamış.
    bu kadar da cehalet olmaz !

resmen geyik muhabbeti :)
    ışığı beyaz yapıp çevreyi sarıya boyasak nasıl olur?

not: floresan lambalar, şehir frekansıyla orantılı olarak ışık verdiği için, aynı frekansa ya da bu frekansın katlarına sahip nesneler, bu ışıklar altında duruyormuş gibi gözükür. (DC)
    mesela çalışan bir testere veya matkap. örneğin sanayi atölyelerinde olmaz. (olmamalı.)
    klasik ampülde ise böyle bir sorun yoktur. (AC)
    ayrıca ampülün bu renkte icat edilmesi, mavinin işlerine gelmesi değil, malzemenin kor halinde sarı ışık vermesinden dolayı.
    :)

• bahsettiğim gibi led sokak lambaları mevcutmuş. devlet komple hps ve metal halide lambaların yerine bu LED'leri koyarsa inanılmaz bir elektrik karı sağlar ayrıca çok uzun ömürlü bir aydınlatma teknolojisi LED

http://www.bbeled.com/led-street-lights/?gclid=CNG7ypXZoq0CFUG-zAod_HlElg

90 watt gücünde bir LED ışık 400 watt gücünde bir HPS ışıkla aynı şiddette ışık veriyor

edit: sokak lambaları 250 watt HPS kullanıyormuş yani 500watt elektrik tüketimi yapıyorlar balastlarıyla birlikte.

LED ve HPS karşılaştırmalı resimler

150 watt HPS ile 56 watt LED karşılaştırması (beyaz renk LED)

Sarı sokak lambaları

Sarı sokak lambaları

LED (burda bildiğin gündüz olmuş, avrupa yavaş yavaş HPS'leri söküp LED'lere geçiyormuş.)

Sarı sokak lambaları

ayrıca solar panelli olarak ta satılan modelleri var. bu şu demek sıfır elektrik sarfiyatı ;)

Sarı sokak lambaları

Sarı sokak lambaları

bizim devletimiz herşeyden önce bu ışık olayına el atmalı bence, sokakların aydınlatması için harcadığı elektrik gideri sıfıra iner. ve ayrıca illa beyaz LED olucak diye bir zorunlulukta yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 27 Aralık 2011; 19:04:57 >

• quote:

bizim devletimiz herşeyden önce bu ışık olayına el atmalı bence, sokakların aydınlatması için harcadığı elektrik gideri sıfıra iner. ve ayrıca illa beyaz LED olucak diye bir zorunlulukta yok.

led sokak lambaları çok tatlı görünüyor. hem düşük enerji sarfiyatı hem de insan gözünü yormayan tatlı bir ışık. gelecek bu teknolojide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

led sokak lambaları çok tatlı görünüyor. hem düşük enerji sarfiyatı hem de insan gözünü yormayan tatlı bir ışık. gelecek bu teknolojide.

aynen. ek olarak sera yetiştiriciliğinde de kullanılırsa tarım alanında çok yol katederiz. bu lafı ederken ben utanıyorum aslında 4 mevsim gören verimli topraklara sahip bi ülkeyiz tarım konusunda çok gerideyiz. elin hollandası belçikası sırf led ışıklarla seralarda tarım yapıyor bizi geride bırakıyor. bizim bu düşündüklerimizi devlet düşünemiyor mu tabikide düşünüyor ama biran önce böyle şeylere el atılmalı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stabwound -- 28 Aralık 2011; 10:20:34 >

• ben yıllardır evimde bir çok led ampul kullanıyorum.
    mesela giriş te, bayo da hareket sensörlü led ampüllerim var.buyincoins.com da 8 dolar civarı 3 w lıkları.
    çoğaltıcı duyla 3x2=6 watt kullandığım da var.
  • 5-7 w'lık kaliteli led lambalar 50-55 tl seviyelerinde. hala çok pahalılar. ucuzlamalarını bekliyorum ama kısa süre içinde pek mümkün değil gibi.
  • Sokak lambaları LED teknolojisine dönüşüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sokak aydınlatması alanında tasarruf sağlamak için LED teknolojine geçilmeye başlandığını belirterek, “Bu uygulamayla 350 milyon liralık tasarruf bekliyoruz” dedi.
    Bakan Yıldız, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda gündeme getirdiği “Sokak aydınlatmasının LED teknolojine dönüştürülmesi”yle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Enerjide tasarruf kültürünü yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirten Yıldız, bu kapsamda kamuoyuna örnek olmak için bir takım çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
    Türkiye'de 6-7 milyon civarındaki sokak lambasının LED teknolojisine dönüştürülmesi çalışmalarının da bunlardan biri olduğunu bildiren Yıldız, uygulama için iki pilot bölge seçtiklerini bunlardan birinin de Ankara'da İnönü Bulvarı olduğunu açıkladı.

“Geçen yıl sokak aydınlatması için Hazine 870 milyon lira ödedi. Bu alanda tasarruf için LED teknolojine geçiyoruz” diyen Bakan Yıldız, ilk pilot çalışmayı Ankara'da İnönü Bulvarı'nda 46 armatürü LED teknolojisine dönüştürerek başladıklarını ve bu sayede yüzde 41'e varan tasarruf sağlandığını bildirdi.

Yapılan laboratuvar çalışmalarının ilave teknolojik çalışmalarla tasarruf oranını yüzde 70'lere kadar çıkartığını ama kendilerinin temkinli davranarak yüzde 41 civarında hesapladıklarını ifade eden Yıldız, “Bu uygulama sayesinde 350 milyon lira tasarruf bekliyoruz. Tüm lambaların değişmesini yönelik çalışmalara devam ediyoruz. Kamu olarak enerji tasarrufuna yönelik attığımı adımların özel sektöre ve vatandaşlarımıza örnek olmasını istiyoruz”

LED aydınlatma teknolojisi

LED, İngilizce'de “Light Emitting Diode” kelimelerinin kısaltılmış hali ve “Işık Yayan Diyot” anlamına gelir. LED'ler elektrik enerjisini ışığa dönüştüren yarı iletken devre elemanlarıdır. LED lambalar, hem genel aydınlatma hem de özel amaçlı aydınlatmalarda kullanılır. Renkli ışık gerektiğinde de hiçbir süzgeçlemeye gerek kalmadan LED'ler çoklu renk üretebilir. Bu, ışığın tüm renklerini üreten beyaz ışık kaynağındaki enerji verimliliği arttırır ve bir süzgeç ile görülür enerjinin bir kısmını süzer.

Uzmanlar, LED ürünlerin, genel aydınlatmada akkor lambalara oranla yüzde 80, floresan lambalara oranla ise yüzde 50'ye varan oranda enerji tasarrufu sağladığını belirtirken, karbondioksit salınımını da yüzde 80'e varan oranda azalttığını kaydediyor.

Hürriyet

• Işık, böcekleri sihirli bir şekilde kendine çeker. Gece etkinleşen pervaneler ve güveler için bu çoğu zaman ölüm anlamına gelir. O halde bu böcekler ışığa doğru neden uçuyor.

Gece hayata başlayan böceklerin çoğu doğaları gereği yönlerini bulabilmek için ayı kullanır. Ay, böcekler için bir tür yol bulucu merkezidir. Ay, dünyadan uzak mesafede olduğu için göreceli olarak hep aynı yerde kalır. Gece bir aracın içindeyseniz ve aya bakıyorsanız ay sabit kaldığını görürsünüz.

Böcekler düz uçabilmek için ayı belli bir açıdan görmek isterler. Sokak lambaları çoğu zaman ay ışığından daha parlaktır. Böceğin gözü bu kez sokak lambasını hedef alır ve yönünü bu lambalara göre bulmaya çalışırlar. Ay ışığına alışmış böcekler, sokak lambalarıyla da aynı açıyı tutturmak ister. Ancak sokak lambası aya göre çok daha yakında olduğu için böcek uçtuğu zaman lamba ile böceğin açısı çok hızlı değişir. Böcek açı doğrulanadek rotasını düzeltir. Rotanın her defasında düzeltilmesi sonucu böcek küçük daireler çizerek her defasında lambaya daha çok yaklaşması ve lambaya ulaşmasıyla sonuçlanır.

Çok şükür bunun bir çözümü var. Bir böceğin gözleri bizim gözlerimizden daha farklı görür. Işığın daha çok maviye frekansına duyarlıdırlar. İki tipik sokak lambası olduğunu varsayalım. Biri mavi ışık veriyor, diğerinin ışığı ise sarı. Biz insanlar bu iki lambanın ışığının rengini de görebiliriz ama böcek gözü sadece mavimsi ışığı algılar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.