Şimdi Ara

Sapphire Toxic 4870 Çizgi Çizgi Ne İş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Sistemim aynen şöyle;

    Intel Quad Core2 Duo Q9650 3.00 Ghz
    Asus P5Q-Deluxe Anakart
    Sapphire Toxic HD4870 512mb DDR5
    4GB(1x4) Kingstone Hyperx 1066 DDR2
    500 GB Seagate 32mb Sata
    ve
    Cooler Master RC-690 + 600Watt PSU
    T240 Samsung LCD Monütör

    Bu sisteme rağmen canım Sapphire Toxic bize kelek yaptı arkadaşlar.

    Geçen sistemi XP SP3 yükledim. Orjinal Asus Driverlarını ve orjinal Ekran kartı driver ını yükledim. E bari sistemi bi deneyeyim diye Crysis Warhead'ı bi kurayım dedim. Önceleri herşey mükemmel xp iyi Warhead de 1400x900 muydu hatırlayamıyorum görüntü muhteşem. Aradan 10-15 dakika geçti geçmedi önce oyun takıldı ve birden ekranda kare kare kırmızı sakni masa örtüsü gibi görüntü belirmeye başladı ve oyundan attı. atınca görüntü düzeldi mi hayır. Bu sefer XP de de görüntü aynı olmaya başladı. Çizikler karelenmeler ve en sonunda mavi ekran göründü. Beni güvenli moda davet etti.

    Ben de xp ye bi format çekeyim belki herşey düzelir de başa döneriz bi istişare ederiz diye ama format esnasında bile görüntü aynıydı. Ve en sonunda monütör bile VGA DVI HDMI hiçbirinde ekran kartını tanımaz oldu. Format da yarıda kald.

    Acaba sorun CD sindeki driverlarını yüklememde mi yoksa Sapphire 4870 Toxic çok ısınıyor da ondan sonra mı bunları yapıyor. Ne olur yardımcı olun yoksa hayallerimin kartını bi köşeye koyup başka güzellikler arayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustala -- 15 Şubat 2009; 22:07:21 >







  • Ha bu arada orjinal yerine internetten son sürüm driver larını yüklersem sorun ortadan kalkarmıydı acaba?

    Ve en önemlisi sistem bu durumdayken eski driverını nasıl ortadan kaldırabilirim( Bu biraz extra oldu ama)
  • Herhalde benim yaşadığım olayı yaşayan pek olmamış. Ama forumu biraz araştırdım biraz benzerlikler gördüm. Sorun herhalde driverlardan kaynaklanıyor. Ama neden xp ye de aynı şeyler oldu ve mavi ekran çıktı ve çıkarken bile aynı görüntüler vardı çözemedim.
  • sapphire 4870 lerde bios sorunu var diye duydum.istersen yeni bios yükleyip dene



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 15 Şubat 2009; 22:22:13 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustala

    Herhalde benim yaşadığım olayı yaşayan pek olmamış. Ama forumu biraz araştırdım biraz benzerlikler gördüm. Sorun herhalde driverlardan kaynaklanıyor. Ama neden xp ye de aynı şeyler oldu ve mavi ekran çıktı ve çıkarken bile aynı görüntüler vardı çözemedim.


    senin yaşadığın sorunun aynısını sapphire 4850 toxic ile yaşadım

    kart maalesef gitmişti garantiye verdim değiştirdiler yani senin kartın gitmiş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RoyalForce


    quote:

    Orjinalden alıntı: mustala

    Herhalde benim yaşadığım olayı yaşayan pek olmamış. Ama forumu biraz araştırdım biraz benzerlikler gördüm. Sorun herhalde driverlardan kaynaklanıyor. Ama neden xp ye de aynı şeyler oldu ve mavi ekran çıktı ve çıkarken bile aynı görüntüler vardı çözemedim.


    senin yaşadığın sorunun aynısını sapphire 4850 toxic ile yaşadım

    kart maalesef gitmişti garantiye verdim değiştirdiler yani senin kartın gitmiş



    Ben de biraz daha araştırdım böyle sorunlar driver ve bios ları yükleyince ortadan kalkıyormuş. Ama dediğin gibiyse eğer bu ekran kartı piyasada nadir bulunan bi zımbırtıydı ve ben de Nova'dan iki hafta önce almıştım. Nasıl oldu da gitti anlamadım ne güzel xp yi çalıştırmıştı.




  • Garantiye Yollaman Daha Mantıklı Yenisini Yollarlar
  • Kart ölmüş sanırım çizikler gitmiyorsa RAM leri (ekran kartının) bitmiş.
  • Kartın fazla ısınmasından kaynaklanıyor olabilir....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Pir

    Kartın fazla ısınmasından kaynaklanıyor olabilir....


    Arkadaşlar bakın başta ne dedim daha sistemi açalı 10 + crysis warhead ı açalı 15 yani toplam 25 dakika.

    Hem artık benim Sapphire markasına karşı bir antipatim hem de 4870 lere karşı güvenim driver ve bios sorunu gibi nedenlerden dolayı sarsıldı. 6 yıllık GeForce Fx5200'üm bile böyle bişey yapmamışken bir yarım saatlik Ati HD4870 in yaptığı reva mıdır?

    Hani desem ki sistem uyuşmazlığı var da ondan ki böyle birşeyin olmadığını başkalarından da öğrendiğim için rahatlıkla söyleyebilirim yok.

    Bugün sistemi toplattığım yere gittim ve konfigürasyonu bi kontrol etmesini rica ettim. Önce Sapphire Toxic li kasayı herhangi bir monütöre taktılar,monütör aleti görmedi. Toxici çıkararak başka bir ekran kartı(Sapphire HD3850) takıp formatı tamaladılar. Tam müteşekkil XP SP3, driver falan yükleyip ardından da Crysis Warhead'ı kurup bir saat duraksamadan oynadılar fıstık gibi.Sonra bizim Sapphire Toxici taktık yine monütör tanıyamıyor. E belki sistem uyuşmuyor bu toxici başka pc de deneyelim orada da hem pc hem de monütör görmeyince.... Bu aleti ben piyasada tükendiği zamanlarda "3 hafta önce" NOVA Bilgisayar'dan faturalı almıştım.

    Acaba diyorum ki Sapphire den overclocklu (775/4000) bu 512mb Toxic HD4870 yerine normal (750/3600)Asus 512mb EAH4870 mi alsam yoksa aynı ayarda Nvidia bişi mi? E çünkü 30 iş günü dahi olsa geri vermeleri bana biraz zor gibi geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustala -- 16 Şubat 2009; 22:50:48 >




  • kardeş bence 4870 değil sapphireden soğu.Sapphire firmasının ürettiği hatasız kart sayısı çok az.Ben şu anda EAH4870 kullanıyorum ve de çok memnunum.Forumda 2. elden bi arkadaştan aldım.Kartın fanı normal ses veriyor.yani standart sogutuculara göre daha sessiz ve başarılı.oyuna girince fan hızını %100 alıp denedim kart 60C yi geçmiyo.Fan %100 olmasına ragmen cok da acayip şiddette ses vermiyor.Kalite zaten belli.Eğer alma imkanın varsa asus alabilirsin.Yalnız özel soğutucu modelinden.

    Ben oc siz kullanıyorum çünkü işlemci yetmiyo 4870e :) uzun zamandır bu kadar güçlü bir kart kullanmamıştım :) (hd3870 vardı o da fos çıktı)
  • başka pc de ekran kartını deneme imkanın varmı ? nebileyim arkadaşında fln eger geen aynı sorun olursa ekran kartından ancak garantisi varsa ztn yenisi ile degişim yapılır onarım sanmıyorum olacagını ama genede belli olmaz
  • 5 te 3 sana denk gelmiş rus ruleti oynatır adama bu sapphire.
  • Hemen garantiye gönder..Toxic lerde ısınma sorunu olmaz.Kartın genelinde arıza var.Seçeceğin kargo firmasına dikkat et.Sana tavsiyem yurtiçi ile yenisi göndermelerini istemen.Bazen taşıma esnasında bile neler oluyo.Yakın zaman tesadüf eseri Aras kargonun küçük bir servis arabasını görmüştüm.Adam minibüsün yan kapısını açınca bir baktım,ne kadar kutu koli falan varsa hepsi tepetakla olmuş.Sanırsınız araba 360 derece takla attı.Gittima damla tartıştım bide ne bu hal diye..Kargolara dikkat.
  • bende saphıre hd4870 kullanıcsısyım gta4 hariç hiç bı oyunda bu problemı yaşamadım ama sorun bıos ile alakalı.Vatana gerş verdım urunu 138 gun kullandıktan sonra,onlar da teknık servşse göndermişler ve netıce olarak misli ile iade sonucu çıktu yani para veya yenı kart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.