Şimdi Ara

SAPPHİRE PURE 625 ile SEASONİC 620 Watt teknik karşılaştırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nesi iyi bu Sapphire'in bir anlatsana bana şimdi ben tam anlayamadım. 2008 üretimi olması mı ? Daha verimsiz olması mı ? Voltaj dalgalanmasının daha çok olması mı ? Daha çok güç vermesi mi ? Prizden daha çok güç çekmiş diye mi daha üstün oluyor Sapphire ? O sayfanın altına mavi şekilde büyük harflerle yazdığın görüşünün ana sebebi ne ben anlamadım Fanı LED'li olduğu için daha iyi de tamam ama bu verilerle daha iyidir diyemezsin adamım

Teknik karşılaştırma ve yorumlama konusunda eline sağlık.. Uğraşmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 15 Temmuz 2011; 12:19:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Nesi iyi bu Sapphire'in bir anlatsana bana şimdi ben tam anlayamadım. 2008 üretimi olması mı ? Daha verimsiz olması mı ? Voltaj dalgalanmasının daha çok olması mı ? Daha çok güç vermesi mi ? Prizden daha çok güç çekmiş diye mi daha üstün oluyor Sapphire ? O sayfanın altına mavi şekilde büyük harflerle yazdığın görüşünün ana sebebi ne ben anlamadım Fanı LED'li olduğu için daha iyi de tamam ama bu verilerle daha iyidir diyemezsin adamım

Teknik karşılaştırma ve yorumlama konusunda eline sağlık.. Uğraşmışsın

Teşekkürler.

Kimi derki benim için modüler olması daha iyi

kimisi derki benim için ledli olması daha iyi

kimisi derki verim oranı yüksek olması daha iyi

kimisi derki daha çok 12 vden çıkan amper sayısı fazla olması daha iyi

kimisi derki güçlü olması daha iyi

kimisi derki kullanılan malzeme,işcilik kaliteli olması daha iyi

kimisi derki prizden çekilen değer ile powerın verdiği güç oranının orantısının az yada fazla olması daha iyi

Ben mavi renkli yazılarımla şuna dikkat çekilmesini istedim.Bana göre kalite verimlilik değii ( Hani şu %82 ..vs denilen olay ) Powerın prizden aldığı güçten 12 vden çıkan gücün fazla olması daha iyidir. seasonic 12 vden çıkan gücün sapphirden düşük olması ve seasonic bronz olması üstün kılar anlamında olmadığını belirttim

Ama bu göreceli kavram olduğu için yukardaki ilk konumdada belirttiğim için hangisinin iyi olup olmadığını varın yorumu sizler yapın dedim.

• Bana göre de kalite, verimliliktir..! Dünya'ya göre de böyle olmalı. Şu an psu üreticileri de bunun üzerinde oldukça çalışmaktadırlar. Verimli bir psu demek daha yüksek komponent kalitesi demektir. Daha az gücün ısıya dönüşmesi demektir. Havaya daha az para savurmak demektir. Verimlilik psu'da daha uzun ömür, çoğu zaman da daha az ses demektir.
    Bana göre verimlilik kalite değil demekle oldukça yanlış bir teşhis yapıyorsun bunun farkında olman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 15 Temmuz 2011; 14:58:47 >
  • quote:

Bana göre de kalite, verimliliktir..! Dünya'ya göre de böyle olmalı. Şu an psu üreticileri de bunun üzerinde oldukça çalışmaktadırlar. Verimli bir psu demek daha yüksek komponent kalitesi demektir. Daha az gücün ısıya dönüşmesi demektir. Havaya daha az para savurmak demektir. Verimlilik psu'da daha uzun ömür, çoğu zaman da daha az ses demektir.
    Bana göre verimlilik kalite değil demekle oldukça yanlış bir teşhis yapıyorsun bunun farkında olman lazım.

Bak değerli arkadaşım

Ben burda insanları kandırıp şu ürünü alın demiyorum ve dememde zaten.Hiç bir ürünün taraftarı değilim.Ben bundan bir kazanç sağlamıyorum kimse benim cebime para vermiyor. Herkes bir ürün önerisi yapar ama bende olmayan bir şeyin ürün önerisini yapmam.

Ürün incelemeleri konusunu açtığım zaman okuduysan eğer ürünü tartar gözlemlerim ondan sonra bu ürün alınır kategorileri ne koyar forumda soru sorulduğu zaman test edilmiş ürünleri öneririm.

Ama bazıları ne yapıyor olmayan ürünü savunarak sağdan soldan edinilmiş bilgilere yalan yanlış dayanarak savunuyorlar ve üstelik konuyu açan üyeninde kafası karışıyor ne alacağını şaşırıyor. Üstelik ürün sahipleri ilede dalga geçiyorlar.

Ekran kategorisi bölümünde anlamadan dinlemeden bende mesajlarıma daha ilave edecekken sen orda kestirip uslubsuz bir şekilde cevap yazıp aynı durumu burdada yapacaksan senle hiç mesajlaşmıyalım lütfen yoruldum artık başıma ağrılar girdi desem yeridir.

Eğer mesaj tartışmasına gireceksek birbirimizi kırmadan ,alay etmeden tartışalım.Senin yanlışında olabilir benim yanlışımda .Yanlışımızı ıspatlarla eldeki delillerle yanlış olan hipotezi çürütelimki doğruya varırız.Yoksa kavgadan dövüşten kimseye hayır gelmez ve doğru olanıda bulamayız.

Eğer yukardaki yazılarıma katılırsan mesajlaşalım yoksa mesajlaşmıyalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 15 Temmuz 2011; 15:36:43 >

• Beni başkasıyla falan mı karıştırıyorsun ? Dediklerimi oku ve anla yeter. Kötü veya yanlış bir bilgi falan mı verdim ? Ya da gücüne giden yanlış bir laf ?
    Anlamadığın yerde sor bak Ben öyle yapıyorum.
  • quote:

Bana göre de kalite, verimliliktir..! Dünya'ya göre de böyle olmalı. Şu an psu üreticileri de bunun üzerinde oldukça çalışmaktadırlar. Verimli bir psu demek daha yüksek komponent kalitesi demektir. Daha az gücün ısıya dönüşmesi demektir. Havaya daha az para savurmak demektir. Verimlilik psu'da daha uzun ömür, çoğu zaman da daha az ses demektir.

Tabiki genel olarak yine altını çizerek belirteyim genel olarak kalite verimlilikdir.

Genel olarak verimlilik dediysem kendi sınıfı arasında verimli olan daha iyidir.Yani iki pusunun hangisi daha verimlidir olayına bakarsak, karşılaştırırken de her iki pusuda 650 wat ise 650 watt olmalı,750 watt ise 750 watt olmalı,850 watt ise 850 watt olmalı. Ama sapphire ile seasonic , verimlilik yüzdesi seasonic sapphireden fazla diye üstün kılmaz.

Eğer seasonic sapphirden çıkış gücü fazla olsaydı hem çıkış gücü hemde verimlilik fazla diye seasonic daha iyidir derdim

Ama ben bariz bir istisnai bir durum var ve rakamlar birbirine çok yakın ve şaşırdım doğrusu oda sapphire ile seasonic .

SAPPHİRE PURE
    FULL:776 WATT PRİZDEN FULL OUTPUT WATT İSE 628 WATTDIR VERİMLİLİK %80.89 VE % 82 İYİ AZ FARKLA GEÇEMEDİĞİ İÇİN BRONZ MADALYA ALAMAMIŞTIR .

SEASONİC 620
    FULL 755.70WATT PRİZ DEĞERİ , FULL OUTPUT DEĞERİ İSE 626.03 WATT DIR %82.84 VERİMLİLİK % 82 Yİ GEÇTİĞİ İÇİN BRONZ ALMIŞ BUNA DİKKAT EDİN.

Şimdi bana diyecenki verimlilik daha kaliteli diyorsun ama sesonic değilde neden sapphire daha kaliteli diyorsun ?

işte bu göreceli kavram üsteki mesajımdada dediğim gibi kimisi gücü fazla olan daha iyi der kimisi verimlilik daha iyi olan der.

biri 776-628 diğeri 755-626 bunları ele alalım.

verimlilik nedir ?

matematik algoritmasına göre 776 nın yüzde kaçı 628 eder ? cevap: %80.89

755 in yüzde kaçı 626 eder? cevap : %82

Ben 80 plus sitesinin verilerine güvenirim kağıt üzerinde değil hepsi test edilerek %100 olmasada %100 e yakın işlemlerden geçirilerek sayısal değerler hesaplanıyor.Eğer kağıt üzerinde olsaydı bir firma başka firmaya sen niye %82 verdin diye topa tutardı

sapphire % 80.89 verimlilikle 628

seasonic % 82 ile 626.

628-626= 2 watt 2watt fark için sapphire daha güçlü olurmu diye sorarsan olur 1 watt fark bile olsaydı yine sapphire.

çünkü fizik kurallarına göre watt değeri fazla olan o kazanır ha dersinki sesonic daha iyi diye bende arada çok fazla bir watt değeri ( 2 watt ) olmadığı için sana saygı duyarım.

sapphire bronz almadı diye elektrik faturası seasonicden fazla getirir diye bir kaide yok .Her zaman verimli olan daha az elektrik faturası getirir diye bir kaide yok çünkü sapphire ile seasonic watt değerleri birbirine çok yakın.

Yine mesajımı yeniliyorum

Tabiki genel olarak yine altını çizerek belirteyim genel olarak kalite verimlilikdir.

Örneğin iki pusuyu karşılaştıralım.

Biri 800 watt olsun , diğeri 650 watt olsun .

800 watt olan standart madalya alsın .650 watt olanda bronz madalya alsın.

şimdi verimlilik neydi matematik algoritmasına göre 100% de kaç hesabıydı.Verimlilik 650 watt olanın fazla diye 800 watt olandan dahamı kalitelidir yada güçlüdür diyecez ?

sana göre verimlilik önemliyse hayır bana göre verimlilik önemli ama bu durumda verimlilik önemli değil diyip. 800 watt olanı alırım ve daha güçlüdür derim.

ha bu arada sapphire seasonic den çıkış gücü fazla diye seasonic alınmaz pusu olarak kabul etmeyin YANLIŞ ANLAŞILMASIN

Çünkü her iki pusuda kaliteli pusulardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 15 Temmuz 2011; 16:35:35 >

• Herikisi de kaliteli güç kaynakları.Aralarındaki %2-3 verimlilik farkı da göz ardı edilebilir.Tartışılacak birşey yok aslında.Sapphire'de de voltaj dalgalanması çok düşük seviye de.Seasonic'in bütün modellerinde düşüktür.
    http://www.hardwareheaven.com/reviews/743/pg4/sapphire-firepsu-625w-testing.html
    Uygun fiyatlı Enermax almak isteyen Sapphire'yi tercih edebilir.Enermax'ın son modelleri 400 tl'den başlıyor.Lüx marka Enermax:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: conquerx

Herikisi de kaliteli güç kaynakları.Aralarındaki %2-3 verimlilik farkı da göz ardı edilebilir.Tartışılacak birşey yok aslında.Sapphire'de de voltaj dalgalanması çok düşük seviye de.Seasonic'in bütün modellerinde düşüktür.
    http://www.hardwareheaven.com/reviews/743/pg4/sapphire-firepsu-625w-testing.html
    Uygun fiyatlı Enermax almak isteyen Sapphire'yi tercih edebilir.Enermax'ın son modelleri 400 tl'den başlıyor.Lüx marka Enermax:)

Bakın ben şunu bilmiyorum.

sapphire 625 watt olanı core i7+gtx 570 yada 580 olması lazım kartları sorunsuzca çalıştırmıştı oc siz halde .Peak değeri 625 diye sisteme oc yapıldığında pc reset etmıştı.

ama Seasonic 620 watt olanın peak değeri kaç watt bunu bilmiyorum kimsede üst düzeyde test sisteminde denemediği için konuda peak değerine ? koydum.

Eğer seasonic sapphirden peak değeri yüksek ise bu feci olur ki fikrimde değişir.

Ben sapphire seasonicden birazdaha iyidir dediysem seasonic peak değerini 620 watt bazında aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: conquerx

Herikisi de kaliteli güç kaynakları.Aralarındaki %2-3 verimlilik farkı da göz ardı edilebilir.Tartışılacak birşey yok aslında.Sapphire'de de voltaj dalgalanması çok düşük seviye de.Seasonic'in bütün modellerinde düşüktür.

Bide bazı arkadaşlar diyorki sapphire=enermax

Ben buna katılmıyorum.Enermax 625 watt olanı var bu bronz madalyalı ve daha verimli.

Enermax kendi malına daha özen göstermişdir diye tahmin ediyorum ve ürünüde pahalı ayrıca

ama sapphire 625 watt olan enermax üretimi ise niye ucuz enermax tan sonuçta ikiside 625 watt ?

Ama bana göre seasonicin işciliği ve kalitesi kullanılan malzeme gerçek enermax olmayan sapphirden daha kalitelidir diye tahmin ediyorum. Sapphire kullanılan malzemede seasonicden geri gibi ?

Ne diyorsunuz arkadaşlar bu duruma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 15 Temmuz 2011; 16:56:04 >

• Burada da Enermax modu 82 var.İç yapıları aynı.Verimlilikleri de aynı görünüyor.%100 yükteki %82 verimliliği zaten model isminde kullanmış.Modu modüler 82 de verimliliğe atıfta bulunulmuş.Enermax bu modelin üretimini durdurdu.Artık 90 verimlilik düzeyinde rekabet ediyorlar.Sapphire'ye uygun fiyatlı yapmış olabilir.Sapphire bu modelle bu sektöre giriş yaptı.Tipik Enermax fiyatlarıyla giriş yapsa sadece raflarda yer işgal ederdi.Artılarıyla eksileriyle bildiğimiz modu 82.Seasonic için söylenecek birşey yok.Bütün güç kaynakları kaliteli. 620 wattlık modelinin fazla ısındığı cümlesini okumasaydım onu tercih ederdim.Seasonic'in diğer modellerini gönül rahatlığıyla tercih ederim.Donanım Haberdeki Sapphire 625 watt video incelemesinde 2 tane Gtx 580 takılmış.Kim 600 watt civarındaki bir güç kaynağına 2 tane gtx580 takar ki.İkisini çalıştırmış.Tabi nereye kadar çalıştırır bilemem.Bir de overclock yapınca normal olarak gücü yetmemiş.Bu da normal.
    http://www.silentpcreview.com/article806-page5.html

• tecrübe saibt forumda bu ürünü ilk inceleyn kişi benim 8 aydır hiç bir sıkıntısı olmadı
    ayrıca siz vw passatla toyota avensıs gibi karşılaştırıyorsunuz bence fark yok aralarında kasanın rengine uygun hangisi daha şık duracaksa onu alın böyle ürünlerde hangi ürünü arlısanız onu benimseyip bu daha iyi diyeceksiniz zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorgoaxion -- 16 Temmuz 2011; 21:03:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.