Şimdi Ara

Sapphire Hd6950x2 crossfire Problemleri Ve Yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
4.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

anakartın bios versiyonu güncelmi acaba ?
    bide biosu sıfırlayın
    olmadı en baştan bida sistem kurun bi yerde birşey takıntı olmuş gibi sanki ...

Daha dün format attım, bios güncel.. pili çıkarmanın ne faydası olabilir ki ? anakartın üstünde reset tuşu var zaten..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754
    Sanırım sorunun kaynağını bulduk benim kart bellekleri ile senin kart belleklerine bakarmısın.Arada 1gb fark var.Yani kartlar tam çalışmıyor.Şimdi bunu nası çözcez ona bakalım.

2756mb benimki 1761mb seninki ondan oyunlarda tek kartmış gibi sonuç veriyor.

Yalnız, bende de ram kısmında 1740 filan yazıyor, ilginç...

Sapphire Hd6950x2 crossfire Problemleri Ve Yardım

• yaw şacma olacak ama kartların yerini değştir bios pilinide söktak cf köprülerini yeniden tak yani bişilerde bi terslik var yoksa okadar yerlere düşmez o sistem
  • quote:

yaw şacma olacak ama kartların yerini değştir bios pilinide söktak cf köprülerini yeniden tak yani bişilerde bi terslik var yoksa okadar yerlere düşmez o sistem

uzun crossfire köprüsü yok sadece 2 tane kısa var ayrıca bir tane de anakartın kutusunda çıkan uzun tek köprü ile 1-3 slotlara takıp onu kullansam sorun olur mu=?
  • bu anakartta
    16x+16x
    16x+8x+8x
    16x +4x

şeklinde yapılmış 16x destekli olan slotlar hangileri acaba onları bulamadım ben netten sizinki bi 8x modunda belki o yüzdende olmuş olabilir ama bu kadar olmaz yinede siz bi
    anakartın kullanma kılavuzunda hangileri 16x ise kartları onlara takıp deneseniz belki bi ihtimal şans denemekte fayda var

Expansion slots Three 16x PCI-E 2.0 slots (two 16x or one 16x and two 8x)one 16x PCI-E 1.1 (4x)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 12 Şubat 2011; 15:03:30 >
  • Takım şöyle olucak şu slotlara

Sapphire Hd6950x2 crossfire Problemleri Ve Yardım
  • @EMRES754

şuan böyle takılı yanlız elimde uzun tek crossfire köprüsü var, tek crossfire köprüsü takılı şuan ve demin mavi ekran aldım acaba ilgili olabilir mi ? bir de dxdiag yine 1700mb gösterdi oysaki ... slot 2-3 e yani en altın bi üstü ve onun bir üstüne takmıştım demin onda 3800mb gözüktü fakat bu sefer de kartların biri devre dışı ve crossfire enabled seçeneği ortadan kayboldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 12 Şubat 2011; 15:06:18 >
  • Köprüde bi sıkıntı olabilirmi acaba mekanik bi zarar vermiş olabilirmisin ?

Şu anda bana göre görüntü anakartla ilgili kombinasyon sorunu var gibi.Slotların cf de mavi ekran vermesi çok ilginç.

Bide aklıma bişey geldi ama mümkün değil gibi acaba modlarken yanlış bişeymi yaptın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 12 Şubat 2011; 15:15:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Köprüde bi sıkıntı olabilirmi acaba mekanik bi zarar vermiş olabilirmisin ?

Bide aklıma bişey geldi ama mümkün değil gibi acaba modlarken yanlış bişeymi yaptın.

6950x2 de modsuzkende aynı sorunlar vardı gta 4 de ve diğer oyunlarda..

köprüde bir sıkıntı olsa 2. ve 3. slota takılı iken görmüyorda 1 ve 2 ye takılıyken nasıl görüyor ki?
  • anakarttamı bi sorun var acaba
    üste diğer kartlarda da aynı sorun var yazmışsın dönerken takılma felan
  • Elinizdeki ekran kartlarının yedek biosuyla açmayı denediniz mi hiç? Ufak bir tuş vardı yanılmıyorsam her ikisini de 2.bios konumuna getirip fpslerdeki durumlara bakmayı denediniz mi?(6950x2 modsuzken de benzer durum olduğunu söylemişsiniz bu türüyle denemediyseniz bakabilirsiniz)

Önceki haliyle de benzer durumdaysa sorun kartlarda değil. Anakartın pci yuvaları vs üzerine yoğunlaşmak lazım. Çevrenizde sizdeki gibi üst düzey kullanan cf yapabileceğiniz bir sistemde kartları dener misiniz?

Köprüde sıkıntı olsa hiç birşekilde cfyi göstermezdi diye düşünüyorum.

Cf olayları bazen böyle saçma çıldırtıcı sorunlar verebiliyor o yüzden tek kart kullanmaktan yana kalacağım böylesine tuhaf konular açıldıkça

• quote:

bu anakartta
    16x+16x
    16x+8x+8x
    16x +4x

şeklinde yapılmış 16x destekli olan slotlar hangileri acaba onları bulamadım ben netten sizinki bi 8x modunda belki o yüzdende olmuş olabilir ama bu kadar olmaz yinede siz bi
    anakartın kullanma kılavuzunda hangileri 16x ise kartları onlara takıp deneseniz belki bi ihtimal şans denemekte fayda var

Expansion slots Three 16x PCI-E 2.0 slots (two 16x or one 16x and two 8x)one 16x PCI-E 1.1 (4x)

x4se olur ama x8 se okadar olmaz max 2 fps fark eder bence siz bi kartı x4e takmışsınız
  • 1 nolu switch e tekrar geri getirdim 6950 oldular değişen birşey yok aynı..

• kartları test edebileceğiniz çevrenizde sizin gibi çift slotlu kart sahibi biri yokmu acaba ?

eski kartlarda da aynı sorunu belirtmişsin ilk mesajında... yani her kartta bozuk olacagını sanmıyorum bence anakartta bi sıkıntı olabilir gibi düşünmeye başladım

quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

2.)Gta 4'de 800x600 ve tüm ayarlar low da takılı kalıyor sistem yeterli güce sahip değildir ayarları kısın diyor(tek kartla denedim sorunsuz çalıştı ama fps performansı kötüydü mouse la ani dönmeler tıkanıyordu aynı 5970 ve 5870 de olduğu gibi)
    ]
  • 2 kartı da tek tek denedim aldığım sonuçlar normaldi hem 6950 hemde @6970de iken
  • çok ilginç ya vallahi bi yakında oturan forum ahalisi yokmu biraz zahmet edip baksanız olaya iyi olur
  • Problemi çözebildin mi dostum merak ettim
  • Aynen bende takipteyim.Bence de anakartla ilgili bir duruma benziyor ve anlaşılmayan bir şekilde düzelecek
  • gta4 icin bir de sunu dene

oyun Iconu'nun ozelliklerine girip Uyumluluk menusunden Windows XP SP3 ile uyumlu sekilde calistir

• quote:

Orijinalden alıntı: mhamadko

gta4 icin bir de sunu dene

oyun Iconu'nun ozelliklerine girip Uyumluluk menusunden Windows XP SP3 ile uyumlu sekilde calistir

işe yaramıyor

2 gündür gece 04.00lere kadar uğraştım 2 kez format attım..

yabancı forumlardaki çözümleri uygulamaya çalıştım ati hotfix 11.1a yı kurdum.. radon pro dan profil oluşturdum.. gta 4 olayı çözemedim..

onun haricinde crysis warhead tüm ayarlar full 1920x1080p 8xAA EN İLERİ ayarlar ortalama 50fps veriyor, crysis 'da ise aynı ayarlarda 59-60fps civarı.. aliens vs predator tüm ayarlar full 126fps verirken, dirt2 de tüm ayarlar fullde 100fps civarı

3dmarkvantage performansda 28500civarı , 3dmark11 de 8250 puan..

genel itibariyle aşırı bir memnuniyetsizlik hakim aldığım yere iade etsem kabul ederler mi bilmiyorum fakat bazı arkadaşlardan tek 6950@6970 ile idare et diyen olursa tepkim çok sert olacaktır çünkü kart gta 4 de aşırı derecede zayıf ve aşırı derecede sorunlu onun haricinde batman arksyumda o dumansı fizik efektleri olmadan hiç tat vermiyor.. mafia 2 deki yere dökülen partiküller de de aynı şey geçerli..

genel anlamda bir hevesle girdiğim 6950x2 işin PİŞMANIM

en son yaptığım hd4850x2 crossfire deneyimimden sonra yine ve yeniden hüsran yaşıyorum diyebilirim.

SİZ SİZ OLUN CF yapmadan evvel 50 kez düşünün ve kimsenin gazına gelmeyin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.