Sapphire ekran kartı piyasasında adından sıkça söz ettirmeye devam ederken yurt dışı bir sitede x1950pro ekran kartlarının Quad yani çift çekirdek x1950pro modeline rastladım.
Daha önce bir çok model için uygulanan bu özellik şimdilerde sapphire x1950pro ile yeniden karşımız da. Ürün gördüğüm kadarıyla henüz çok yeni bu nedenle performans ve fiyat bilgisine ulaşamadım.
sapphire çok manyak bi kart çıkartmış kart kesin performans canavarı olur
Bence fiyat canavarı da olur
Gözden kaçan bir hatayı düzelteyim. Ekran kartu Çift çekirdekli fakat QUAD olan ekran kartı değil bu tip 2 çekirtekli 2 ekran kartı ile yapılacak olan Crossfire. Crossfire bildiğiniz gini 2 aynı model ATI ekran kartının tek sistemde birleştirilmesiyle yapılıyor. Nvidia'da ise bu sayı 4 ekran kartına kadar çıkabilmekte. Sapphire'in Dual GPU'lu X1950Pro'larının 2 tanesiyle Quad Crossfire yapılabileceği öngörülüyor. Yani 4 GPU crossfire üzerinden tek iş için görev yapacaklar.
abi çok saçma olmuş yaw öle kartmı olur anakartın yarısı kadar hem 8800 gtx bile büyük bence tutmaz
fiyatı esas önemli.. uçuk fiyatta olmassa güzel bir çözüm.
Yanlız kart çok büyük ama bunu Quad-Crossfire olarak düşünemiyorum acaba performans nasıl.
Hahah bence komedi bu
O kart anakartın yarısı kadar değil, eminimki ankarttan daha ağır ayrıca anakartla eşit enleri.
Kasanın dibine taşıyıcı kolunlar dikip kartı sabitlemek lazım o ne öle sakat yada kasayı yan yatırıcaz haha
ya boyle sacma sapan f/p bakimindan cok kotu kartlar cikarcaklarina dx10 kart cikarsinlar ne bu simdi kim alirki bunu 7950gtxX2 gibi bisey yani olu yatirim
Bir hata var sanırım.Quad lafı 4 çekirdek için kullanılmıyormu? Bu karta 4 gpu sığıdırmış olamazlar.Yoksa benmi yanlış anlıyorum?