Şimdi Ara

Sapphire 4870 Çalıştıramadım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün anca elime geçen sapphire 4870 i çalıştıramadım :(
    kartı düzgünce oturttum. 2 güç girişinede direk güç kaynağımın kendi kablolarıyla bağlantısını yaptım ama pc açılmıyor. bi kaç kere aç kapa kabloları kontrol ettim sora bi kere pc açıldı bu sefer anakartın ilk pc yi topladığımdaki bios ayarlarını yapmam gerektiğini söylediği msj geldi setup ı çalıştırmak için F1 yaptım işlemedi pc kitlenmişti sonra bir daha açılmadı pc nedendir? görüntü gelmiyor deil tüm fanlar dönüyor ama anakartın açılıştaki bip sesi gelmiyor. bir problem war ama çözemedim. çok sinirlerim bozuldu. eski kartı denemeye de üşendim şimdi yarın iş war uğraşamicam. ama mantıken neden olur yada fikir üreterek bir yardım lütfen.

• ekran kartı nı takarken
    1. ihtimal: işlemci fanıyla falan oynadıysan işlemci gitmiş olabilir
    2. ihtimal: anakart ta zorlama yaptıysan kart yollarında bi kaybın olabilir
    3. ihtimal: ekran kartı bozuk
  • bakıcam işte eski 7600 ümü takayım yarın öyle deniycem birde.
    öyle çalışırsa psu nun pci-e çıkışlarında problem olabilr voltaj ı ölçücem yada psu nun pci-e kablolarından biri bozuk ekran kartından gelenleri deniycem
    (bu arada ekran kartı içinden 2 adet 4pin den 6pin pci-e e çevirici çıktı diğer markalarda hiç çıkmadığını düşününce çok şaşırdım. birde sapphire de de bir tane çıkıyordu. benim kart yeni mavi pcb lilerden ondan 2 tane galiba tam bilmiorum)

bunlarda deilse kart ı başka bir yerde deniycem.

diğer pc de denemeye korkuyorum çünkü 430watt psu war yetmeyip te kartı yemeyelim birde. bu konuda bir bilginiz warmı az gelirse ne olur açmaz mı? kart a mı problem yaratır.
  • zaten bir problem çıkmasa şaşardım. aslında pc yi ekran kartı olmadan topladığımda bekliyordum açılmamasını ama açılmıştı demek açılmamak için ekran kartını bekliyormuş

böyle şeylerde bir problem olmadı mı korkuyorum artık
  • bip sesi yoksa ramlerini tek tek takarak kontrol et

bendede öyle olmuştuda
  • quote:

Orjinalden alıntı: ((UĞUR))

bip sesi yoksa ramlerini tek tek takarak kontrol et

bendede öyle olmuştuda

ya pc normal çalışıyordu sadece 7600 çıkarıp 4870 i taktım. ramlerle fln oynamadım. onunla ilgili olucağını sanmıyorum. ama bir bakarım ram fanları kaymıştı onu düzeltirken bişi yaptıysam
  • başlangıçtaki bip sesinin gelmemesinin en büyük sebebi ramler olmadı anakart ta problem vardır bir kaçkez başıma gelmiş ((UĞUR)) arkdaşımızın dediği gibi ramler tek tek tak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sistemin overclockluysa herşeyi default yap öyle çıkar kartı veya biosu resetle anakart üzerinden jumperlarla anakartın kullanma kılavuzunu oku ben bi kaç hafta önce overclock kaldırmadan bir işlemci ve ekran kartı değiştirdim açılmadı bios pilini çıkartıp resetledim öyle açıldı
  • eğer ramlariniz 2 adet ise teker teker takarak çalıştırmayı deneyiniz eğer anakarttan uzunlu kısalı "bip" sesi duyarsanız bilinki ramlar ile alakalıdır ancak cpu ile ilgili olma ihtimali de olabilir eğer böyleyse fan ile cpu arasındaki bağlantı her zaman önemlidir cpu cooler'ın yani işlemci fanının ve işlemcinin montajına dikkat etmenizde yarar var zira bu boardunuza zarar vermesi demektir ram slotlarınıza dokunduysanız bazı board üreticileri ramlari montajda korumak amacıyla otomatik kilide alıyor aynı sigorta gibi, pc elektiriğini tamamen kestiğinden emin olduktan sonra ekran kartınızı ve ramlari çıkarın sonra bios pilini çıkarın 10-20 sn bekleyip tekrar takın sonra tek ram ile çalıştırın başlangıçta biosa girerken "F1" seçeneği ile sıfırlayın bir de böyle çalıştırmayı deneyin...
  • tmm dediklerinizi yapıcam ama ztn 1 hafta önce pc yi toplamıştım gayet güzel çalışıyordu. herşey de default taydı ama dün 4870 i takınca açılmadı. kasa içi biraz kalabalık oldu belki bir şeyler yerinden çıkmıştır. herşeyi kontrol edip deniycem bu akşam. inş olur.

o dediğim bip sesi de tek kısa bip ve genelde çalışan bilgisayarlarda gelen açılıştaki bip. hata kodu deil yani
  • Benim anakartım bozukkende ses gelmiyordu fanlar çalışıyordu görüntü yoktu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: designr

bakıcam işte eski 7600 ümü takayım yarın öyle deniycem birde.
    öyle çalışırsa psu nun pci-e çıkışlarında problem olabilr voltaj ı ölçücem yada psu nun pci-e kablolarından biri bozuk ekran kartından gelenleri deniycem
    (bu arada ekran kartı içinden 2 adet 4pin den 6pin pci-e e çevirici çıktı diğer markalarda hiç çıkmadığını düşününce çok şaşırdım. birde sapphire de de bir tane çıkıyordu. benim kart yeni mavi pcb lilerden ondan 2 tane galiba tam bilmiorum)

bunlarda deilse kart ı başka bir yerde deniycem.

diğer pc de denemeye korkuyorum çünkü 430watt psu war yetmeyip te kartı yemeyelim birde. bu konuda bir bilginiz warmı az gelirse ne olur açmaz mı? kart a mı problem yaratır.

Bende de öyle bir problem olmuştu.Kalitesiz bir psu vardı 380 watt.Gittim tagan 500 watt aldım.Bilgisayar açıldı.Senin sorunun büyük ihtimal psunun yetersiz kalmasındandır.Psu'nun markası nedir?

• keşke imza ma baksaydın. yetmeme gibi bir ihtimal yok yani.
    imzadakilere 4hdd+2dvd-rw eklencek ama yinede rahat yetmesi lazım
  • arkadaşlar şuan 7600 ü taktım ve çalışıyor ordan yazıyorum. diğer hiç bir şeyi ellemeden kartı söküp taktım. acaba diyorum ekran kartına giden kabloları psu nun içinden çıkan ve psuda pci-e için özel çıkışlardan alıp bağladım. kabloda yada çıkışlarda bir problem olabilr. yarın birde kendi içinden çıkan 2 adet molex ten pci-e ye çevirici ile deneyeceğim öyle çalışırsa psu mun pci-e çıkışlarında bir problem war demek.

eğer öylede çalışmazsa düşük psu lu bir pc ye bağlasam kart ı kart a bir zarar verirmiyim. hiç windows u açmadan cmos ekranını görsem yeter heralde kartta problem olmadığını anlamam için.

lütfen birşeyler söyleyin. yardımlarınıza çok ihtiyacım war
  • 7600 ü tamamen sistemden kaldırdın mı?Uninstal etmen lazım ondan sonra takmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 27 Ağustos 2008; 23:37:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: designr

keşke imza ma baksaydın. yetmeme gibi bir ihtimal yok yani.
    imzadakilere 4hdd+2dvd-rw eklencek ama yinede rahat yetmesi lazım

O zaman psu ile igili bir sorun yok.Ramlari tek tek tak.Ve karta bağladığın güç girişlerini kontrol et.Büytük ihtimal karta elektrik girişinde sorun vardır.
  • boardın üzerinde ekran kartının pci power kısmı genelde 8 pindir ancak pci power slotu 4 pindir buna dikkat ederek deneyiniz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.