" Ford Fiesta 2006 1.6 tdci Ghia 90 ps" marka ve model aracımda focus motoru olduğu söyleniyor, bu doğru mudur? Eğer doğruysa yedek parça açısından uyum sağlar mı, örnek şanzuman parçaları veya diğer parçalar... Şanzuman ile ilgili bir problemim var 3 ve 4. vites sekromeçlerinin yıprandığı değişmesi gerektiği söylendi bir kaç usta tarafından, sıfır şanzuman taktıramam çünkü çok yüksek fiyat çıktı servisten, hurdacılarda çıkma şanzuman olduğu ve iş göreceğini söylediler, aradığım bir kaç yerde fiesta değil ama focus modeline ait parça olduğunu söylediler, uyumlu olacağını da belirttiler...
3 ve 4. vites geçişlerinde sıkıntılar; 3. vitesi bazen bulamıyorum, vites yeri sanki düz gibi geçmiyor 4. vitese atarken gırç diye bir ses geliyor. Şanzuman altında ise sürekli bir kaçak var, uygun bir zamanda resim ekleyeceğim, alırken dikkat etmediğim bir yerdi fakat altını vurmasından kaynaklı çatlak oluştuğunu söylediler. Yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkürler...
yagına falan baktır eger yag varsa sıkıntı buyuk sanzıman ınecek rulmanlar sarılara bakılacak sekromeclere bakılacak
quote:
Orijinalden alıntı: iblis_35
yagına falan baktır eger yag varsa sıkıntı buyuk sanzıman ınecek rulmanlar sarılara bakılacak sekromeclere bakılacak
yağına nasıl baktıabilirim, içinde yağ bitmişti zaten sorun bu yüzden ortaya çıktı, araçtan farklı sesler gelmeye başladı, bu sırada ben aracı durdurdum ve hemen birilerini arayıp aracı sanayiye çektik, sorun esnasında çorum/alaca'daydım, yağ koyduktan sorna ses kesildi fakat dişlileri yıprattığını söyledi usta...
quote:
Orijinalden alıntı: türksystem
quote:
Orijinalden alıntı: iblis_35
yağına nasıl baktıabilirim, içinde yağ bitmişti zaten sorun bu yüzden ortaya çıktı, araçtan farklı sesler gelmeye başladı, bu sırada ben aracı durdurdum ve hemen birilerini arayıp aracı sanayiye çektik, sorun esnasında çorum/alaca'daydım, yağ koyduktan sorna ses kesildi fakat dişlileri yıprattığını söyledi usta...
dıslıler yagsızlıktan capaklanma yapmıs yıpranmıstır sorun devam edıyosa bır an önce komple sanzımanı ındırtıp baktır sonraları masraf cogalmaya baslar dedıgım parcaları bır bır yemeye baslar