Şimdi Ara

SANYO VPC FH1 İNCELEME (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
6.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Harika bir kamera eğer kullanımı basit olsun
    Full HD olsun diyorsanız ve marka takıntınız yoksa
    (gerçi Sanyo bir Japon markası olmasına rağmen
    pek fazla reklam olmamış bir markadır)
    bence en mükemmel F/P oranı yüksek kameradır.
    Benim için eşim ve çevrem teknoloji hastası derler
    birşeyler almadan önce çok sıkı bir araştırma yapmadan
    kolay kolay ürün almam,ve bu kamerayı Şiddetle Tavsiye ederim..

SANYO VPC FH1 İNCELEME

SANYO VPC FH1 İNCELEME

SANYO VPC FH1 İNCELEME

• Arkadaşlar
    Kullandığınız kameranızda angi ortamlarda daha iyi sonuç almakiçin en iyi video ayarları nasıl yapılır. (iso,beyaz ayarı vb.) (mümkünse ayrı bir konu başlığı olursa konu daha uzun ömürlü olur) resimli olarak anlatım yapabilirsen benim gibi diğer arkadaşlar için çok makbule geçecektir. teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _sude_

tomusga hocam,
    bebeğimi çekecek kamera ararken forumda incelemenizi okuyarak; sanyo fh1 kamerayı sizinde almış olduğunuz tuncay isimli satıcıdan 5.2.2011de 702 tlye aldım. yurtdışından geleceği için daha elime ulaşmadı. almama vesile olan değerli meslektaşım mustafa (tomusga) beye ve tuncay beye teşekkür ederim.

aytaç beyin kamerası sorunsuz teslim edilmiştir. ilgilenen arkadaşlar. arayabilirler. 12 aya varan taksit imkanımız vardır. 20 gün sürdü ama. 10 günde teslim edilen makineleriizde vardır. nedeni kargo şirketlerinden kaynaklıdır. teslimata kadar paranız güvende olacaktır.

5325676659
  • öncelikle bu konuyu açarak panasonic kamera alma arefesinde iken sanyo fh1 almama vesile olan tomusgaya ve gittigidiyordan aldığım dürüstlüğünden emin olduğum tuncay beye teşekkür ederim. önceki kameram mini dv kasetli canon idi. canona göre daha net, daha aydınlık, daha küçük, taşınabiliritesi daha fazla, daha şık. tek dezavantajı pozlama. fotoğraf çekim özelliğine gelince bana mısın diyen birçok megapiksel kameradan daha iyi (12 mp). ama çok da profesyonel fotoğraf beklememek gerek. ne de olsa bu bir kamera. Aytaç...
  • Dijital kameralarda beyaz ayarı genelde otomatiğe alınarak yapılıyor.Bende ilk zamanlar öyle yapıyordum,herseferinde ayar değiştirmek çok pratik olmuyordu.Ancak şimdi üşenmeyip genelde ilgili ayarları kullanıyorum.Çünki evde gece çekimlerinde sarı ışıkta bazen anlık renk değişimleri oluyordu.Benim önerim genelde kameranın sunduğu ilgili ayarları kullanmakta fayda var.Eğer evde gece çekimi olacaksa ışığın cinsine göre(sarı ışık veya floresan) a ayarlamak çok daha iyi çekim olmasını sağlıyor.zaten beyaz dengesi kısmında ilgili seçimler oldukça açık.Floresan-sarı ışık-Bulutlu hava-gece çekimi-Güneşli hava-Kar vs şeklinde.Eğer ışığın cinsi belli ise kesin olarak ayarlamanızı öneririm.Tek sorun,büyük alışveriş merkezlerinde iki(sarı ve beyaz) türlü hatta üç(gündüzse gün ışığı) türlü ışık olabiliyor.Genelde beyaz(floresan) ışık oluyor,ama bazı dükkanlar(kuyumcular vs)kendilerine göre sarı ışık kullanıyorlar,bu durumda ışıklar karışınca kamera beyaz dengesini ayarlamakta zorlanıyor.Böyle durumlarda ışık dengesini hangi ışık ön planda ise ona ayarlıyorum

• arkadaşlar tm700 pahalı olduğu için (ve gg dakiler hep ntsc renk sistemi )sd60,hd2000,fh1 arasında tercih yapmam gereliyordu panasonic sd60 1080i olduğu için vazgeçtim ,sanyo hd2000 piyasada zor bulunması ve fiyatının yüksek olmasından dolayı,ve temel özellileri aynı olduğu için gg dan sanyo fh1,yedek batarya, geniş açı lens ve 32 gb team sdhc class 10 hafıza kartını aldım fakat kameradan akıcı bir çekim alamadım,ve yüksek hassas ayarını kapatınca akıcılık arttı fakat daha önceki sony (video 8 analog) kameramdaki ani hareketlerdeki akıcılığı yakalamadım.(kameradan oynatırken dahi)
  • kamerayı normal modda saga sola biraz hızlı haraket ettirince takılmalar var ve bu durum kendi ekranında bile belli oluyor.simple moda alınca bu takılmalar ortadan kalkıyor ve gayet akıcı oluyor,sizdede bu böylemi benim kamerada mı sorun var?
  • arkadaşlar biraz kameraya teknik olarak bakalım;

HD 2000 lens:
    10x optical zoom lens; Aperture: F=1.8(W) – 2.5(T)
    Focus distance: f=6.3 to 63mm;
    Galvanometer method structure, Auto focus: 8 groups, 11 elements (3 aspheric elements, 5 aspheric surfaces), Built-in neutral density filter
    Photos: f=38-380mm(=35mm) Optical 10x zoom
    Videos: f=44.4-710mm(=35mm) 16x Adv. zoom

FH1 lens:
    10x optical zoom lens; Aperture: F=2.0(W) – 2.8(T)
    Focus distance: f=5.95 to 59.5mm;
    Galvanometer method structure, Auto focus: 9 groups, 12 elements (4 aspheric elements, 8 aspheric surfaces), Built-in neutral density filter
    Photos: f=35.7-357mm(=35mm) Optical 10x zoom
    Videos: f=41.7-666.9mm(=35mm) 16x Adv. zoom

buna göre yanlış anlamamışsam hd2000 in diyafram açıklığı fh1 den daha mı iyi.halbuki ben mic girişi ve aydınlatma lambası takılması haricinde ikisininde aynı kamera olduğunu zannediyordum.birde hd2000 opsiyonel lens diş ölçüsü 40,5mm fh1 inki 37mm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boykan -- 23 Mart 2011; 11:31:46 >

• Heralde bu topic ölmüş..

Bu kamerada çektiğimiz parçalı kayıtları seri bir şekilde birleştirecek bir prg tavisyesinde bulunacak varmı?
    kameranın kendisi birleştirme için çok bekletiyor.
  • Ben bazen Pinnacle Studio 14 ile birleştirme işlemi veya edit işlemleri yapıyorum.Bu program çok küçük aralıklarla(neredeyse 1-2 sn lik) kare kare görüntüyü karşımıza çıkarıyor.Bunlardan istediğini atıp istediğini kullanabiliyorsun.Çok pratik ve güzel bir program.Ben ulead da kullandım ama ulead ın istemediğin görüntüleri iptal etme şekli Pinnacle Studio 14 kadar pratik değil.(gerçi onunda üstün bazı özellekleri var).Yinede bunları yapmak zaman alıyor.Bilgisayara at,programmda editle sonra bunları son halinde kaydet,hepsi tabiki zaman alıyor.O yüzden görüntü birleştirme işlemlerini kamerada yapmak belki daha pratik sayılabilir.
    Ancak Pinnacle Studio 14 programını başka işler için yinede tavsiye ederim,mesela görüntünün ortasındaki istemediğin bir bölümü silmek bu programla çok kolay.
  • Bu arada kameranın fotoğraf çekme özelliği ile şimdiye kadar pek ilgilenmemiştim.Daha sonra lazım oldu ben becerememiştim.Bir süre önce kameranın fotoğraf çekme özelliğini kullanmaya başladım.Bir kameraya göre oldukça iyi diyebilirim.Kompakt fotoğraf makinesi gibi fotoğraf çekiyor .Özellikle de tripotla olunca oldukça iyi bir sonuç veriyor.12 mp lik fotoğraf çekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomusga

Ben bazen Pinnacle Studio 14 ile birleştirme işlemi veya edit işlemleri yapıyorum.Bu program çok küçük aralıklarla(neredeyse 1-2 sn lik) kare kare görüntüyü karşımıza çıkarıyor.Bunlardan istediğini atıp istediğini kullanabiliyorsun.Çok pratik ve güzel bir program.Ben ulead da kullandım ama ulead ın istemediğin görüntüleri iptal etme şekli Pinnacle Studio 14 kadar pratik değil.(gerçi onunda üstün bazı özellekleri var).Yinede bunları yapmak zaman alıyor.Bilgisayara at,programmda editle sonra bunları son halinde kaydet,hepsi tabiki zaman alıyor.O yüzden görüntü birleştirme işlemlerini kamerada yapmak belki daha pratik sayılabilir.
    Ancak Pinnacle Studio 14 programını başka işler için yinede tavsiye ederim,mesela görüntünün ortasındaki istemediğin bir bölümü silmek bu programla çok kolay.

Tşk.Deneyeceğim.

• FH1 mi SH1 mi seçimi benim içinde zor olmuştu.Ondan daha da önce diğer markalar içinde Sanyo düşünmek ayrı bir zorluktu.Eğer düşük ışıkta(gece) çekim yapacaksan fh1 derim.Bende bu özelliğinden dolayı fh1 seçtim.Sonuç olarak isabetli karar vermiş olduğumu çekimlerde görüyorum.Gerçi sh1 kullanmadım.FH1 teorik olarak yazılan tüm özelliklerinin hakkını fazlası ile veriyor.Titreşim önleme özelliği panasonic kadar güzel olsaydı,tam ideal olurdu.
  • Aşağıdaki linkte karanlık bir odada(25 metrekare) sadece koridordan yansıyan ışıkla Sanyo FH1 denemesi yer almakta.Masada top şeklinde çocuğun oyuncağı loş bir ışık şeklinde renk değiştiriyor.Onun bir ışık değeri yok diyebiliriz.Hatta kameranın beyaz ayarını sarı ışığa ayarladığım için o renk değiştiren topun dezavantajı bile oldu diyebilirim.Söylediğim gibi sadece koridordan yansıyan ışık var,zaten kamerayı daha sonra özellikle koridora doğru çevirdim.
    FH1 in işte bu özelliği çok hoşuma gidiyor.O odada,eğer zamanım olursa sadece bir ampul yakarakta deneme yapıp upload etmeyi düşünüyorum,karşılaştırma açısından.

https://rapidshare.com/files/460301118/Koridor_ae___ae_ae_ae_.MP4

Not:4 noktalı yere r.a.p.i.s.h.a.r.e(aradaki noktalar kaldırılarak)gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 2 Mayıs 2011; 23:31:20 >

• Arkadaşlar merhaba

Bu kamerayı nerden satın alabilir.

İnternette arattığımda 1350 civarı fiyat çıkıyor.

Ama burda 650 tl lerden bahsediyorsunuz.

Teşekkürler
  • Yaklaşık 1 ay önce kongreye gitmiştim.Kaldığım oteldeki bu görüntülere bakmanızı tavsiye ediyorum.kamerayı değerlendirirken,görüntüleride zevkle izleyeceksiniz bence.İlk görüntüde maalesef güneş 90 derece kadar karşımda idi.İkincide kısmende olsa arkama alabildim.

https://rapidshare.com/files/3946855342/20110520181310-Sambacae_lar_Antreman2.MP4

https://rapidshare.com/files/4251644651/20110520181310-Sambacae_lar_Antreman3.MP4

Not:4 noktalı yere r.a.p.i.s.h.a.r.e(aradaki noktalar kaldırılarak)gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomusga -- 10 Haziran 2011; 16:30:39 >

• Kardeş istersen önce pilini tekrar tak çıkar.Sonra lcd ekran açıkken içerideki power düğmesini bir daha açmayı dene(biliyorsun biraz uzunca basmak gerekiyor).
  • Hocam bu Sanyo modelleri hakkında daha detaylı bilgileri nasıl edinebiliriz acaba ? Çok fazla kullanıcısı yok galiba ülkemizde ? Özellikle CG100 modelini ve Cg100 muadilinde tabanca stilinde olmayan normal kamera stilindeki modelleri merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.