Şimdi Ara

Sanırım kolon kanseri hastasıyım.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
20.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Semiyan kullanıcısına yanıt
    3 gün boyunca yemek yemiyorsunuz sadece sıvı tüketiyorsunuz su çorba gibi. bunun sebebi bağırsağı komple temizlemek ve bu sayede kamera ile poliplerin tam net görünmesini sağlayıp patoloji için örnek alınması. babamda olan polipler iyi huylu ve iki senede bir kolonoskopiye giriyor kontrol amaçlı. ocak ayında girdi en son 4 adet polip alındı ve yine iyi huylu olarak çıktı çok şükür. eğer geç kalırsanız kötü huyluya dönüyor ve bu kanser olduğunuz anlamına geliyor. bir arkadaş yazmış torbayla yaşanıyor diye o gözünüzü korkutmasın torbaya alınma en son raddede oluyor. mesela özel bir hastanede doçent doktor babama bağırsağınızı torbaya almamız gerekiyor demişti aynı hastanedeki prof doktor doçent olana: ne gerek var şuan bunun için erken buna gerek yok diyerek uyarmıştı. demek istediğim tek bir doktorla kalmayın bağırsak önemli bir konu ve detaylı araştırın.
  • Kardeşim geçmiş olsun da 23 yaşında adamsın 1.5 yıldır sorun yaşıyorsun doktora gitmiyorsun.. hangi devirde yaşıyoruz? Kendi kendine de hastalık buluyorsun falan..

    Git bir doktora da adam akıllı öğren tedavini ol.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheFormul

    Kardeşim geçmiş olsun da 23 yaşında adamsın 1.5 yıldır sorun yaşıyorsun doktora gitmiyorsun.. hangi devirde yaşıyoruz? Kendi kendine de hastalık buluyorsun falan..

    Git bir doktora da adam akıllı öğren tedavini ol.
    Aynen 23 yaşında adamım kendi kendime hastalık buluyorum burdaki herkes işkembeden atıyor aslında bu bütün şikayetlerimin sebebinin nedeni çorapsız taşlara basmam. Yoksa ne basuru yırtığı çatlağı canım.
  • Semiyan kullanıcısına yanıt
    Kabızlıltaki zorlanmayla yara olabilir .
  • dgn61 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam olayı teşekkür ederim. Yani şimdi ben 1.5 senedir buna sahibim hala gitmedim büyüdüğü kadar büyümüştür ilerlemiştir vs adı neyse gittiğim zaman kötü huylu çıkma olasılığı yüksek ve öyle olursa kanserim anlamına mı geliyor? Gideceğim Hastane belli hocam klasik devlet ne olacak ki başka
  • Ya kardeşim ne biçim erkeksiniz siz anlamıyorum.
    Ay ölücem galiba, ay yaşıyoduk iyiydi ya, ay korkarım ben
    Ulan bir keresinde yemişim karbonhidratı, yemişim karbonhidratı; kalın bağırsağı komple klozete bırakıyordum.
    Dünyaya at gelmek vardı arkadaş, nasıl da rahat rahat bırakıyor hayvan
  • Semiyan kullanıcısına yanıt
    Babamda yok diye yazmışsın ve bu kolon kanseri olma ihtimalini oldukça düşürüyor. 1.5 sene polip sahibi olsan ve bu kötü huyluya dönüşse kanser belirtileri olurdu ayağa kalkacak dermanın olmazdı diye düşünüyorum hocam. Bu insan beyini çok acayip bir şey, hiç bir şeyin olmasa bile kafaya takmaya devam edersen polip sahibi olabilirsin o yüzden biraz rahatla içini rahat tut sıkıntılanma biran önce doktora gidip sorun nerede öğren. Benimde önereceğim hastane devletti, yoksa özel hastaneye gitmek bu devirde ölmekten daha kötü
  • dgn61 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam babamda amcamlarda dayımlarda vs hiçkimsede yok ve eminim. Ve günlük yaşantımda herhangi bir sıkıntı olmuyor hocam baş dönmesi, iştahsızlık, kansızlık yorulma vs. Sadece durduk yere az biraz kilo verdim hiçbişe yapmadan. Biraz olsun rahatladım .
  • Genel cerrahi git dogrudan muhtemelen ic hemoroid vardir. Ama muhakkak git bizi de bilgilendir.
  • Bende bir ara sık sık tuvalete gidiyordum karın ağrısı ve beraberinde kanlı dışkı vardı galiba ölücem demiştim doktora gittim gıda zehirlenmesi olmuş birkaç ilaç yazdı 1 haftada iyileştim. Sende doktora git bence açık açık derdini anlat tıpta ayıp olmaz hiçbir şey sağlıktan daha önemli değil.
  • Babamı ince bağarsak kanserinden kaybettim 2013 te. 1 sene sonrası geçmeyen karın ağrısı şikayetlerim başlamıştı. 1.5 ay geçmedi karın ağrım. Sağ karın tarafında şişkin tarafta. 10 kere falan genel cerrahiye gittim bütün test mest film tomografi kan testi vs vs yaptırdım hiç birşey çıkmıyordu. Doktor da her seferinde değişik bir ağrı kesici kas gevşetici verip gönderiyordu. Babam da meret hastalıktan vefat edince benim de içim içimi yemeye başlamıştı. Bende kanserim galiba falan derken psikolojim bozuldu. kanama ishal kabız triosu olmaya başladım. Aha dedim kesin kanserim. Geçmez mi bu ağrı. Semptomlara bakıyoruk internetten, hepsi bende var. Doktora diyorum, yok birşeyin görünürde diyor, İnanmıyoum. En son genel cerrah endoskopi ve haftasına kolonoskopi yapalım madem dedi. Çok tırsıyorum, içim içimi yiyor, ama 1. Seviyedir daha ya falan deyip kendimi avutuyorum. Neyse operasyonları oldum, endoskopi + kolonoskopi tertemiz çıktı. Hemoroid var, tedavi edelin bile demedi. En son tomografi sonucumda 3 mm böbrek taşı görünüyordu. O ara hastanede üroloji uzmanı olmadığı için (tayin isteyip gitmişti) genel cerrah antibiyotik yazıp kullan düşer zaten baya küçük falan diyodu. 2 ay da 3 mm lik taş düşsün diye uğraştım. Bu arada mide bulantısı da başladı tabi. Hayat bana zindan. Bu arada 3 kere farklı şehirdeki ürologlara gittim, elimde 3 sonuç var. 3 ü de farklı hastanelerdeki sonuçlar. Hepsinde 3 mm taŞ izlendi yazıyor. Düşmüyor lanet taş. Zaten karnım ağrıor kanserim galiba, kanama kqbızlık, ishal, mide bulantısı... Neyse memlekete yeni bi tane ürolog geldi. Dedim şuna bi gideyim. Girdim odaya, anlattım durumu. Elimde yorumlu sonuçlar da var bakın deyip gösterdim. O da dedi ki ben yorumlara güvenmem, tomografi filmin varsa cd sini ver bakayım. İçimden amma ukalaymış falan diyorum. Neyse versim cd yi. Baktı, baktı, baktı... Sende 2 cm lik taş var, bütün şikayetlerin ondan. 3 mm swmptom bile vermeyebilir dedi. Ama 2 cm lik taş, doğduğuna pişman eder dedi. Yani aslından bütün şikayetlerim 2 cm lik taşın yaptığı baskıdanmış. Kanama ishal ve kabızlıkta tamamen psikolpji bpzukluğumdan. Psikolojim bozulduğu için sağlıksız düzensiz besleniyorum, ya da hiç beslenmiyorum. Hem zayıfladım, hep kabızım hem ishal. Hepsi de stresten kaynaklıymış. Sıkıntım, sebebim belli olunca, alt taraftaki şikayetlet bitti, eswl lazer vs ameliyatlarından sonra da mide bulantısı, kaarın ağrısı şikayetlerim bitti. Demem o ki cuma günü doktora git :)




  • Geçmiş olsun hocam ben de tıp okuyorum, bir hastalığın onlarca bulgusu oluyor bazılarında 1i bazılarında 10u görülüyor, hastalık yoktur hasta vardır derler hocalar. Çekinmekte haklısınız bi kulak burun boğaz değil gibi düşünebilirsiniz fakat o hastalıkları da doktorlar boşuna öğrenmiyor hastalar gelsin de tedavi edelim diye öğreniyor

    Şu an 3.sınıftayım dediğin şikayetlere dayanarak 3 4 hastalık sayabilirim ben bile ki bunun uzmanlığı okuyan adam kim bilir daha ne kadar fazla sayar tedavisini de bilerek. Ama test yaptırmak şart hocam burda hastalığını gerçekten bulsan bile tedavi olup ilaç almak için yine hastaneye gideceksin, bence geciktirme.

    Tekrar geçmiş olsun diliyorum




  • doktorlar milletin kıçına bakma mesleğini seçmişler. bu onların kendi seçtikleri meslek. hatta çoğu zaman gururlanır böbürlemirler kendilerini çok üstün görürler.madem onlar kıç incelemeyi çok seviyolar ve bundan gurur duyuyorlar git göster iki elinle de iyice ayır bence.
  • Semiyan kullanıcısına yanıt
    Stresten de olabilir yediklerine dikkat et .lif ye yulaf ye ben de de olmuştu geçen sene yaşıyorum hâlâ . :)
  • Hocam Allah korusun iş işten geçince “keşke zamanında doktora gitseydim” diyebilirsiniz. Daha çok gençsiniz bence bi doktora gidin. En azından ne olduğunu öğrenirsiniz, bi belirsizlikle yaşamak daha kötü bence.
  • Bende de hemeroid var şeker de olunca deli gibi kanıyor hatta iki üç hafta önce bağırsak enfeksiyonu geçirince her tuvalete çıktığımda kanıyordu. Bu arada hemeroid ameliyatı olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 6 Haziran 2019; 8:38:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Semiyan

    Yani hocam.. Genelde 50 yaş üstünde görünüyormuş ben 23’üm. Yinede görünsem faydalı olur mu?
    Dostum kan geliyor diyorsun herhalde gozuk bi doktora.
    Ben 23 yasinda adamda cikacagini dusunmuyorum farkli biseylerdir o ama kolonsa bile moralini yuksek tut 23 yasindasin sigara falan icmiyorsan 1 2 ameliyatla cozulur o is.
  • Ilk once bir doktora git muayene etsin. Biz burdan ne desek bos.

    Kabiz oldugunu soylemissin bir ihtimal kabizliktan dolayidir. Bayram sonrasi direk doktora git kardesim.
  • Semiyan kullanıcısına yanıt
    Hocam siz salak mısınız? Tıpta ayıp mı olur? Arkadaşlarından dalga gececek olgunlaşmamışlarla bi daha görüşmeyin zaten 23 yaşına gelmişsiniz düşündüğünüz şeye bakın. Sağlığınızdan daha mı önemli?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.