Yüzbaşı
07 Kasım 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 108 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Öncelikle sistemim:
MSI B450 Gaming Plus
Ryzen 2600X
ASUS ROG RTX 2060
G. Skill sniperx 8X2 Dual 3000MHz
WD Blue 1 TB 7200RPM HDD
Crucial 240GB SSD
Cooler Master 600W PSU
Cooler Master MB511 kasa
Cooler Master ML240l sıvı soğutucu

Overclocksuz boost açık bir şekilde kullanırken, boost özelliği 4.2 GHz’ e kadar çıkacakken PUBG BF5 gibi oyunlarda işlemci maksimum 4150 GHz'lere ulaşabiliyor yani 4.2yi hiç göremiyorum Bu da ayrı bir sorun aslında.
Overclock yaparken Ryzen master programını kullandım ve 4.2 GHz hıza sabitledim ama voltaj olarak 1.2'den 1.45'e kadar bütün aralıkları denedim hepsinde stress testinde PC çalışmaya devam etti ama siyah ekran verdi. Sadece 1375 voltaj değerinde 3 dakika gibi süre stress testinde dayandı ondan sonra kapandı
Burada sorun nedir yardımcı olabilir misiniz?
Edit: sıcaklıklarda maksimum 75 dereceyi gördüm o da anlık yükselmede oldu, sıvı soğutma devreye girerek sabit 60-65 derecelerde durdu
AİDA64 ile stress testine girildi 5 dk olmadan sıcaklık değerleri 90-104 derece arasında oldu
Normalde 95 derece olduğunda pc kendini korumaya alıp kapatması gerekirken 104 dereceyi gördük
sıcaklık değerleri 4-5 farklı programdan bakıldı hepsi aynı sonucu gösteriyordu
Stock fanları var. ama elimi fanların üstünde tuttuğum zaman öyle aman aman bir ateş sıcaklık olmuyor.

Bu bir yazılımsal sorun mu?
Üst edit: kartı vatan bilgisayar aracılığı ile yetkili sms infocomm servisine gönderdim ve cpu arızası denildi DOA kapsamında değişimi onaylandı

Yaklaşık 3 hafta önce aldığım sıkıntısız kullandığım ekran kartında 2 gün önce oyundan çıktıktan sonra fanlar tam güç dönmeye devam etti bu sırada sıcaklık 35 dereceye düşmesine rağmen fanlar durmadı

Komple ddu ile yazılımları sildim gpu tweak ı sildim hepsini yeniden yükledim yine çözemedim

Son çare olarak virüs bulaşma riski olabilir diye bugun format attım ama yine aynı sorun devam etti

Fakat şöyle birşey keşfettim, pc normal boştayken sıcaklık 35lerde oluyor o sıra fan kontrolu ile %10 a aldığımda fan yüzde yüz çalışmaya başlıyor ve durduramıyorum, bir oyun açtığım zaman kart sıcaklığı ne zaman 56 dereceye gelir o zaman fan normal bir şekilde dönmeye başlıyor oyunu kapatıp sıcaklık 37 dereceye düşene kadar fanlar normal kullanılabilir bir şekilde çalışıyor istediğim yüzdeliği verebiliyorum ama 37 dereceye düştüğünde fan ayarına dokunursam fanlar birden tam güç çalışıp birdaha değiştiremiyorum

Şimdi biraz uzun oldu kusura bakmayın ama ne gibi çözüm bulabilirim garantiye göndermeme gerek var mı sorun donanımsal mı YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?
Asus Rog Strix RTX 2060 sistem topladım bu hafta.
kasadan garip bir titreşim sesi geliyordu bazı testler yaptım sol taraf fan sesi dönmeye başladığı an titreme sesi gibi bir şey çıkartıyor.
Bu ses normal midir? dönerken ses olmuyor sadece ilk dönmeye başladığı zaman o sesi çıkartıyor
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.

Uzun süren gerek performans gerek fiyat araştırmalarım sonucu bir bilgisayarda karar kıldım.

İnventus’un unlost x v2 bilgisayarı kullandığı b450 gaming plus anakartıyla ve işlemcisi 2600x olmasıyla dikkatimi çekti gayet iyi parçalar sisteme ek olarak rtx 2060 gaming z , 16gb
ram ve ssd ekledim. Ve fiyat 6560 Tl oldu

1. Sorum öncelikle bu sistem nasıl ? Sistem yüksek grafikli oyun ve bf5 ve pubg gibi online oyunlarda yüksek fps için toplanıcak
2. Olarak diğer sitelerde bu sistemi topladığım zaman fiyat dahada yüksek çıkıyor. Bunun sebebi nedir? Kullandığı kasanın kalitesi psu kalıtesi etkenmidir ?

Şimdiden hepinize teşekkürler

Mesaj geldiği zaman bildirim sesi yankılama yapıyor
Yani şöyle anlatıyım (bildirim sesine kilik diye seslendiricek olursak) başta kilik diye ses çıkıyor devamı kilik ilik lik lik diye devam ediyor. Sürekli olmuyor arada böyle oluyor sebebi nedir?
bugun msi gt1030 modelini aldım eski ekran kartım amd hd 4650.
eski kartımda bf4 online oynarken kasma vb. şeyler olmazken 1030 da kasma oldu. gta5 de aynı şekilde kasıyor
sistem biraz eski ama kasmaması lazım 5-6 yıllık kart kasmıyordu bu kasıyor. neyden kasıyor olabilir?
sistemin diğer parçaları;
i3 540 işlemci
4 gb ram
500 gb disk
edit: hazır exper pc alalı 5-6 sene oldu yani üstündeki psu 300w falan psudan kaynaklı olabilir mi ?
arkadaşlar soruma cevap bulamadım yardımcı olur musunuz?
şimdi benim 1000 liralık bir kredi kartım var, 2000 bin liralık bir ürün almak istesem bunuda mail order 10 ay taksit ile alsam, bu tutarın hepsi benim kartımdan tek seferde çekilip (o zamanda limit sıkıntısı olacak) ben bankaya mı borçlu olacağım? yoksa her ay 200 lira taksit tutarı limitten mi eksilecek?
creative ep630 orjinalini nerden bulabilirim nasıl anlaşılır orjinal olduğu?
Bugun dosyalarımı kurstan aldım ama yılbaşından sonra karakoldan randevu alırsam Stajyer ehlyetli mi olurum? Yılbaşından önce mi almam gerekli?
Hakkında
Meslek: Lojistik
Forum İmzası:
Amd Ryzen 2600x //Msi B450 Gaming Plus // Asus ROG Strix RTX2060 Gaming OC // Gskill Sniperx (8x2) 16GB 3000Mhz // WD Blue 1TB 7200 // Crucial Ssd 240GB // Cooler Master MB511 RGB // Cooler Master Ml240l // Cooler Master Masterwatt Lite 600w // Samsung Odyssey G7 27 // Steelseries Arctis Pro + GameDAC-Hi-Res // Corsair K70 RGB MK2 Cherry MX Red // Cougar Armor S // Logitech G G903 Lightspeed //
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 423
İkinci El Bölümü Mesajları: 24
Konularının görüntülenme sayısı: 12.310 (Bu ay: 285)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 92 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.