Şimdi Ara

### SANIRIM ADAPTÖRÜM YANDI ?!? ELEKTRONİKÇİ ARKADAŞLAR YARDIM LTF :( ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dun aksam icin tek hatırladıgım sanırım PC'mi kapadıktan sonra harici diski kapatmayı unuttugum ve yatmadan dokundugumda adaptorun calısıyor oldugu ve korkunc ısındıgı! Bu zamana kadar o kadar ısındıgını gormemistim ama cok sefer daha da uzun muddet diski aralıksız kullanmıstım o yuzden onemsemedim.

Sabah kalktıgımda baktım adaptorun ısıgı yanmıyordu ve gordum ki calısmıyor da :( sanırım yanmıs.
    Harici 5.25 disk kutusuna taktıgım 3.5 IDE HDD'm war. Acaba diskim de zarar gormus mudur?!?

Adaptoru yaptırabilir miyim? Uzerinde vida olmadıgı icin sokemedim sokmeye de calısmadım.
    Kaca cıkar bana ya da yeni adaptor almam daha mı hesaplı olur? Elektronikçi arkadasların yardımına ihtiyacım war. Tsk.

• geçmiş olsun . adaptörün ne adı belli ne de sanı. beslediği cihaz ne idi?
    verdiğiniz bilgilerle adaptörün aynı modeli veya varsa daha yüksek güçte olan yenisiyle değiştirmek daha iyi olur.
    Özel mesajlara cevap veremiyorum ...
  • Top power'di markası. 220-240V 50-60hz. cıkıs da 5v olmalı hatırladıgım kadarıyla.
    dediğiniz kadar kolay bulabilir miyim? Yazdıgım gibi harici disk kutusundaki 3.5" IDE diskimi besliyordu.
    Bir de sıradan erkek jack değildi. Ucunu da uydurabilecegimi sanmıyorum yeni adaptorde :(.
  • 5v adaptörler tekno marketlerde kolayca bulunabiliyor. siz yeterki aynı güç kapasitesine sahip adaptör bulun(eskisinin ısındığından bahsetmişsiniz eskisinden daha çok akım verebilen olanı alın( yani mA rakamı daha büyük olanı) en iyisi). uç işine gelince bazı adaptörlerden uç paketi çıkabiliyorlar alırken onu araştırmalısınız. bulamazsanız yeni adaptörle ve eski adaptörle birlikte bir elektrikçiye gidip eskideki ucu yeniye aktartabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 19 Mart 2008; 11:56:16 >
  • Kardesim seni de mesgul ediyorum ama anlamadıgım icin anlayan birilerinin yardımına ihtiyacım war.
    Daha cok akım verebilen derken? mA rakamı buyuk olanı tercih ederim ok bunun zararı olmayacagını soyluyorsunuz.
    Uc isi icin de dediğiniz sekil benim de aklıma gelmisti saglıklı olacaksa gider o sekil yaparım.
    Neyse ben eski adaptorumu alıp once elektronikciye sonra da tekno marketlere bir ugrayayım oyleyse...

quote:

Orjinalden alıntı: alperian

5v adaptörler tekno marketlerde kolayca bulunabiliyor. siz yeterki aynı güç kapasitesine sahip adaptör bulun(eskisinin ısındığından bahsetmişsiniz eskisinden daha çok akım verebilen olanı alın( yani mA rakamı daha büyük olanı) en iyisi). uç işine gelince bazı adaptörlerden uç paketi çıkabiliyorlar alırken onu araştırmalısınız. bulamazsanız yeni adaptörle ve eski adaptörle birlikte bir elektrikçiye gidip eskideki ucu yeniye aktartabilirsiniz.

• http://image2.sahibinden.com/photos/990/big_6582659_390094_jcda990.JPG

Bu arada adaptor benimkinden degil ama giris aynı.
    Tahmin ediyorum bu adaptor de benim isimi gorur ama sahibi 40ytl fiyat cekmis
  • hdd ler çift voltajla çalışır yani bir 5v girişi var vede 12 v senin kutuna giren jacktada en az 4 tane tel vardır içinde onun içinde hangisinden kaçvolt geliyo ölçmen vede ona göre bir girişli jack bulman lazım ayrıca resimdeki daptöre dikkat erdersen çıkış voltajı olarakta iki adet deger vermiş vede amper çıkışları birbirinden farklı onun için senin adaptörün üstündede yazıyorsa onlara dikkat ederek al 5v luk bir adaptör alırsan kutun çalışmaz ayrıca kutunun içinde 5v dan 12 v a yükseltecek bir cihaz yoktur onun için dikkat et alırken birisi satıyor demişsin eger kullanabileceksen al derim ama kutuyu yenileme fikri bana daha cazipmiş gibi geliyor neden dersen aynı markadan bir tanedahaalırsan adaptöre paralel kablo yaptırıp ikisinide aynı anda kullanabilrsin yada tek tek de kullana bilirsin o sana kalmış birşey yada harici dvd okuyucuda takabilirsin digerine tabi bide bu senin finansına baglı birşey şimdiden sana kolay gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop patladı Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: elektronik__manyak

hdd ler çift voltajla çalışır yani bir 5v girişi var vede 12 v senin kutuna giren jacktada en az 4 tane tel vardır içinde onun içinde hangisinden kaçvolt geliyo ölçmen vede ona göre bir girişli jack bulman lazım ayrıca resimdeki daptöre dikkat erdersen çıkış voltajı olarakta iki adet deger vermiş vede amper çıkışları birbirinden farklı onun için senin adaptörün üstündede yazıyorsa onlara dikkat ederek al 5v luk bir adaptör alırsan kutun çalışmaz ayrıca kutunun içinde 5v dan 12 v a yükseltecek bir cihaz yoktur onun için dikkat et alırken birisi satıyor demişsin eger kullanabileceksen al derim ama kutuyu yenileme fikri bana daha cazipmiş gibi geliyor neden dersen aynı markadan bir tanedahaalırsan adaptöre paralel kablo yaptırıp ikisinide aynı anda kullanabilrsin yada tek tek de kullana bilirsin o sana kalmış birşey yada harici dvd okuyucuda takabilirsin digerine tabi bide bu senin finansına baglı birşey şimdiden sana kolay gelsin

Sagol hocam isten anlıyorsun tabii de senin gibi bir arkadasa yanımda ihtiyacım war ki o dediklerini alıp da yapabilelim.
    Mesela tek adaptorle cift kutu besleme fikrini cok tuttum

• elimizden geldigince yardımcı oluruz
    Evinize işinize UPS veya KGK mı alacaksınız? O zaman burayı okuyup bilgilenmeden almayın!
    (Emekli UPS-KGK Tasarımcısı)
  • Dediğiniz sekilde yanma olabilir ihtimal veririm ancak benim alet nasıl orjinal adaptoruyle bir kac saatte korkunc derecede ısınıp yandı onu anlayamıyorum!?
  • normal kaşılamak lazım. fabrikalarda yapılan testler genelde anlık test oluyor. bütün çıkan cihazlara uzun süreli test yapılması imkansız.
    son kalite kontrollerinde arızası yakalanmamış demek ki.
    quote:

Orjinalden alıntı: Blur

Dediğiniz sekilde yanma olabilir ihtimal veririm ancak benim alet nasıl orjinal adaptoruyle bir kac saatte korkunc derecede ısınıp yandı onu anlayamıyorum!?
  • Neyse aldım yeni bir disk kurtuldum ama guzelim kutuma yazık oldu.
    Tamir icin de kutu kadar fiyat cekiyorlar
  • eski kutunu ne yaptın bana bir tane lazımda 5.25 lik eger satma gibi bir düşüncen varsa alabilirim harici dvd baglıcam arasıra lazım oluyo sagda solda kullanıcam eski bozuk adaptörünüde sakın atma giriş jakı lazım olucak tabi satmak gibi bir niyetin varsa alabilirim
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.