Şimdi Ara

SANDISK 60GB ULTRA SATA 2.0 SSD - 178 TL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
7.908
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akid

quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: süldürzade

standart pc kullanıcısıyım :)
    hatta n550 netbook kulanıcısıyım
    ssd alsam atom n550 için ölü yatırım mı olur?
    hızlanır mıyım?
    sadece word excel outlook internet ve biriki basit kurumsal yazılım kullanıcam.
    ekseriyetle gereksiz olur diyor teknoloji marketlerdeki arkadaşlar (vatan gold vs.)
    var mı fikri olan...

biraz ölü olur ama şarj süresi uzar. işlemci hızı da önemli.

ssd önemsiz diyenlere ithafen kullanmayan farkını bilemez 60 gb bile inanılmaz farklar yaratır tasarım sektöründe çalışıyorum sistemi ssd ye kurdum şimdi ssd siz bir hayat düşünemiyorum. farkı görmeyen anlayamaz. şöyle düşünün tıkladığınız herşey saniyesinde açılıyor. photoshop 45 sn de açılıyodu şimdi 15e düştü win7 keza 15 civarında.

Seninle aynı bilgisayari kullanıyoruz bir sorum olucak şimdi bunu alıp asusa taksam diğer hard diski çıkarmalımiyim yoksa ikisi için yer var mi?

ikinci hdd yi dvd nin yerine takıyolarmıs ama hangi aparattan lazım onu bilmiyorum bende asus uma bundan düşünüyorum ama mağaza indirimine girerse.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinemrah

arkadaşlar sandik ssd 158 TL ye düşmüş bugün. Alınmalı mı sizce :)

ben ocz alcaktım oda stokta kalmamış.

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/sandisk-sdssdh-060g-g25-60gb--ultra-sata-20-ssd-(-okuma-280mb---yazma-270mb)/productdetails.aspx?I_ID=56803

internetten alma pekde ucuz değil mağazadan al. kargo parasınıda üstüne koyuyolar netten alınca pek bi indirim kalmıyor. zaten totalde 20 tl indirim var.7 lirasını kargoya versen 13 tl indirim oluyor o zamanda acele etmenin bi anlamı yok. mağaza indirimini bekleyin cts pazar mağazada indirim olacak diyorlar.

• Vatanda %25 indirimle 158 TL olmuş bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akid

quote:

quote:

standart pc kullanıcısıyım :)
    hatta n550 netbook kulanıcısıyım
    ssd alsam atom n550 için ölü yatırım mı olur?
    hızlanır mıyım?
    sadece word excel outlook internet ve biriki basit kurumsal yazılım kullanıcam.
    ekseriyetle gereksiz olur diyor teknoloji marketlerdeki arkadaşlar (vatan gold vs.)
    var mı fikri olan...

biraz ölü olur ama şarj süresi uzar. işlemci hızı da önemli.

ssd önemsiz diyenlere ithafen kullanmayan farkını bilemez 60 gb bile inanılmaz farklar yaratır tasarım sektöründe çalışıyorum sistemi ssd ye kurdum şimdi ssd siz bir hayat düşünemiyorum. farkı görmeyen anlayamaz. şöyle düşünün tıkladığınız herşey saniyesinde açılıyor. photoshop 45 sn de açılıyodu şimdi 15e düştü win7 keza 15 civarında.

Seninle aynı bilgisayari kullanıyoruz bir sorum olucak şimdi bunu alıp asusa taksam diğer hard diski çıkarmalımiyim yoksa ikisi için yer var mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yasinemrah

arkadaşlar sandik ssd 158 TL ye düşmüş bugün. Alınmalı mı sizce :)

ben ocz alcaktım oda stokta kalmamış.

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/sandisk-sdssdh-060g-g25-60gb--ultra-sata-20-ssd-(-okuma-280mb---yazma-270mb)/productdetails.aspx?I_ID=56803

internetten alma pekde ucuz değil mağazadan al. kargo parasınıda üstüne koyuyolar netten alınca pek bi indirim kalmıyor. zaten totalde 20 tl indirim var.7 lirasını kargoya versen 13 tl indirim oluyor o zamanda acele etmenin bi anlamı yok. mağaza indirimini bekleyin cts pazar mağazada indirim olacak diyorlar.

Yarın mağazadan 120 gblığı alıp almak için niyet bozmaya çalışıyorum şu an Yarın son kararımı vericem..

• ben 60 lığı düşünüyorum hem performansı fazla hem enerji tüketimi çook az ama benim işlemci bu ssd ye yeterince destek verirmi onu bilmiyorum. şu anda işletim sistemi 51 gb iki tane de oyun kurdum 13 gbde o tutmuş birazda asusun programları vs var 2 gb kadar uyku modunu da iptal ettim 1,5 gb de öyle kar ettim. kafama tek takılan şey a4-3300m işlemci ile iyi çalışıp çalışmayacağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 9 Aralık 2011; 10:29:45 >
  • Bende yarın mağaza indirimi bekiyorum 4gb ram alıcam belki bunuda alırım ama tam emin değilim açıkcası.
  • cihazı dün geri verdim arkadaşlar okuma hızı 145 - 150 arası yazma hızımda 45 - 50 arası çıkıyor toplam aldığı puan 161 makinayı eski harddiskimle açıyorum ssd den daha geç açılıyor ama işlem süreleri sn tutmuştum aynı
  • atto ile test etseydin alette bir sorun yoktur yada garantiye verseydin. ahci olarak çalıştırdın değilmi?
  • Sata 2 ve düşük yazma okuma hızlı SSD önermem 2 hafta önce CORSAIR 60GB FORCE 3 SERISI SATA 3.0 SSD (525MB OKUMA / 490MB YAZMA) ssd aldım şu an çok daha ucuz 104 $+KDV ben çok memnunum tavsiye ederim. (Harici hdd olduğundan sistem kurunca artan 45 gb boş alan bana yetiyor ve en ucuz HDD den 20 dolar pahalıydı)
  • internetten siparişi verdim 60 gb sandisk için, eğer nasıl yapıldığını anlatacak bir arkadaş varsa, atom 550 1.5 ghz işlemcili netbookda hdd ssd performans kıyaslamasını yapıp paylaşabilirim ama dediğim gibi önce bu kıyaslamanın nasıl yapılacağını bana birinin anlatması lazım :) olmazsa şirketin ay-ti cisinden rica edicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

Sata 2 ve düşük yazma okuma hızlı SSD önermem 2 hafta önce CORSAIR 60GB FORCE 3 SERISI SATA 3.0 SSD (525MB OKUMA / 490MB YAZMA) ssd aldım şu an çok daha ucuz 104 $+KDV ben çok memnunum tavsiye ederim. (Harici hdd olduğundan sistem kurunca artan 45 gb boş alan bana yetiyor ve en ucuz HDD den 20 dolar pahalıydı)

kesinlikle katılmıyorum...

benim notebook sata2 destekli, sata3 alınca yine sata2 hızına takılıp kalıcam. yani benim ssitemde sata2 ssd ile sata 3 ssd arasında gözle görülür hiçbir fark olmayacak. neden daha fazla para ödeyeyim?

o yüzden söylediğiniz şekilde genelleme yapmak doğru değil.
  • quote:

internetten siparişi verdim 60 gb sandisk için, eğer nasıl yapıldığını anlatacak bir arkadaş varsa, atom 550 1.5 ghz işlemcili netbookda hdd ssd performans kıyaslamasını yapıp paylaşabilirim ama dediğim gibi önce bu kıyaslamanın nasıl yapılacağını bana birinin anlatması lazım :) olmazsa şirketin ay-ti cisinden rica edicem

benc mark programı var adı atto önce normal hdd ile calıstır ekran görüntüsü al. sonra ssd ile ekran görüntüsü al. birde biosdan ahci yi açmayı, makinanın uyku ve bekleme modunu iptal etmeyi unutma.

@srabonn dostum ben ocz vertex sata 2 olanı kullanıyorum bi sıkıntım olmadı şimdiye kadar birde notebooklarda eğer i7 yada i5 değilse sata 3 e fazla para vermeye gerek yok bence zira işlem performansı düşük bir alete çok hızlı bi hdd taksan bu sefer işlemci yavaslığından dolayı yine tam performans alırsın kopyalama taşıma işlemlerinde belki o performansı yaşarsın ama o kadar fazla parayada gerek yok bence. birde sanıyorum xp kuruyorsun sistem olarak ama xpde hdd ortalama işlemini yaptınmı yoksa hdd den tam yararlanamazsın.

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 9 Aralık 2011; 13:13:35 >

• Haklısınız, notebook sata2 destekliyse sata 2 SSD alınabilir SSD kullanan biri dosya arşivlemek dışında bir daha kesinlikle mekanik disk kullanmaz ve notebooklarda SSD kesinlikle gerekli.
  • %25 indirim başladı fakat stoklarda yok (bizde yedik)
  • mağazalarda var yarını bekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsaid_ak

%25 indirim başladı fakat stoklarda yok (bizde yedik)

hemen karalamaya başlamayın bugün gün içerisinde stokta vardı 158 tl'ye istesem alırdım almadım saatlerce stokta vardı demekki bitmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: marine-gear

quote:

%25 indirim başladı fakat stoklarda yok (bizde yedik)

hemen karalamaya başlamayın bugün gün içerisinde stokta vardı 158 tl'ye istesem alırdım almadım saatlerce stokta vardı demekki bitmiş

haklısınız fakat her indirimde birşeyleri stoktan kaldırınca insan artık böyle oluyor.
    Bakınız Apple marka hiç yok.
  • quote:

HDD için bu optik kutuyu nereden bulabilirim, dealextreme de vs var mı acaba?
  • quote:

haklısınız fakat her indirimde birşeyleri stoktan kaldırınca insan artık böyle oluyor.
    Bakınız Apple marka hiç yok.

bakınız dün gece vardı, alan aldı...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.