Şimdi Ara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Rusya’nın Su-35 ve Su-57 teklifini değerlendirebiliriz” (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer yazılımı, uçuş kontrol ve silah sistemlerini kendi ürünlerimizle yapmamıza izin verirlerse pekala SU-57’de alınabilir.
  • Biz hiçbir şekilde Rus uçağı alamayız. Altyapın yok pilotun yok mühimmatların uyumlu değil vs vs. Öyle pazardan iki kilo portakal almaya benzemiyor bu işler. Kaldı ki Su-57’nin kendine hayrı yok 5. Nesil uçak ama motor 4. Nesil o bile tam randımanlı çalışmıyor üstüne Rusların motor ve gövde ömürleri rakiplerine göre daha az seviyede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xgny58x -- 14 Mart 2021; 9:6:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidi G kullanıcısına yanıt

    Mansur seçilirse 20000 pekakalıyı işe alacakmış hocam; bu kesin bilgiyi de yayalım. Malumu seçip daha çok dinocan ve transformers için vergi verelim ki sadece ülkemizi değil; transformers, dinozorlar ve king kongla dünyamızı uzaylılara karşı savunabilelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 14 Mart 2021; 9:13:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charaznable kullanıcısına yanıt
    Ordu isterse hükümet de onay verirse alınır. iktidar durduk yere uçak alalım demez.

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    bunun anlamı nedir. Atatürkün kurduğu bu Cumhuriyet Amerika nın mandasımıdır. yaptırımdan korkanın kaşığı kırılsın

  • Bu gün F35 alsanız ABD 'ye karşısavaşamazsınız. Ya da natoya karşı. ABD istemezse uçağı havalandırmazsınız bile. F35 almak çöp almakla aynı. Hatta daha kötüsü. Türkiye kendine çıkış aramak zorundadır. S35 yada Su 57 'ye uyum çok çok zor olacaktır. ama ülkemizin başka çağresi de yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    bunun anlamı nedir. Atatürkün kurduğu bu Cumhuriyet Amerika nın mandasımıdır. yaptırımdan korkanın kaşığı kırılsın

    peki türkiye rus mandası mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hikmetg

    Bu gün F35 alsanız ABD 'ye karşısavaşamazsınız. Ya da natoya karşı. ABD istemezse uçağı havalandırmazsınız bile. F35 almak çöp almakla aynı. Hatta daha kötüsü. Türkiye kendine çıkış aramak zorundadır. S35 yada Su 57 'ye uyum çok çok zor olacaktır. ama ülkemizin başka çağresi de yok.

    iyi de o zaman da, rus'a karşı savaşamazsın..  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 14 Mart 2021; 10:27:24 >
  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt
    Rus uçaklar daha düz. f35 gibi kalkarken şifre girilmesi firan gerekmiyor. uzaktan kontrol rota belirleme ve onay sistemi yok.

    Biz ikisini de alalım da düşmen kim olursa diğer uçağı kullanırız. Ama kesin bir gerçek var. ABD türkiye 'nin dostu değil.

    En güzeli sihalar gibi kendi uçağımızı yapmak ama hiç de kolay değil.

  • Charaznable kullanıcısına yanıt

    Tabii canım almasınlar. Yunanistan Türkiye'ye saldırmak için Fransa'dan 18 adet Rafael savaş uçağı alsın, senin bunlara karşı S400 savunma sistemini bile kullanmama sözü vermeni istesinler. Peki bu adamların savaş uçaklarına ne ile engel olmayı düşünüyorsun sapanla mı? Geçiniz. Türkiye'den istenen kendini savunma hakkından vazgeçmesi. Batısına, doğusuna, güneyine Türkiye'ye saldırmak için silah yığılan bir durumda ülke bir yerlerden savunma ve savaş uçağı bulmak zorunda. Bunu bilmeyen bir yazar ama ben Yunanlıyım dese inanırım.


    "Yunanistan, Fransa'dan 2,3 milyar avro karşılığında satın alacağı 18 Rafale savaş uçağı için bu ülkeyle anlaşma imzaladı. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, temaslarda bulunmak üzere geldiği Atina'da, Yunan mevkidaşı Nikos Panayiotopulos ile Yunanistan Savunma Bakanlığında bir araya geldi.

    25 Oca 2021




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 14 Mart 2021; 9:48:32 >




  • hikmetg H kullanıcısına yanıt
    Bindin mi ?
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Ordu isterse bence de alınabilir, belki iyi bile olabilir. Ama şu düşen helikopterlerdeki gibi ordu istemeMEsine rağmen sırf siyasi amaçlarla durduk yere alınmamalı. Hadi aldınız diyelim, mesela ordu, bu helikopterler sınır harekatları için üretilmemiş, ancak iç ordu transferinde kullanılabilir derken, sınıra gönderilmemeli. Yani adamların bir bildiği vardır herhalde. Sonuçta onlar kullanacak.

  • Sadece fikir belirtmiş ama Türkiye'nin Rus savaş uçağı alması çok çok zor.


    Bütün enerjisini Milli Muharip Uçağa yönlendirmiş durumda.

  • Offf offf resmen NATO'ya ve AB'ye ''bize ambargo uygulayın, biz artık batı ittifağının bir parçası değiliz, Perinçek sevdalısı Doğu Bloğu diktasının bir parçasıyız'' diyoruz...

  • La daha 2 hafta önce f-35 için görüşmelerimiz devam ediyor demedimi bunlar. Şakamı böyle dış siyasetmi olur yav.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığı mız anda NATO uyeligimiz biter.
  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Tabi eminim ülkenin stratejik NATO radar ağına bağlayamadığınız s-400 ile radar kesiti çok düşük olan ve 500 km menzilli scalp seyir füzeleri olan rafale uçaklarını vurabilirsiniz. Daha şimdiye kadar bir savaşta denenmemiş bir sistemi sanki bir yere kurunca %100 düşmanı vurma garantili müthiş bir silah sistemi zannediyorsanız çok yanılıyorsunuz. Tek başına çalışan bir hava savunma sisteminin ne kadar verimli olduğunu gidip biraz araştırın.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Ben TSK'nın NATO sistemleri varken gidip te s-400 alalım dediğine inanmıyorum.S-400 alınma sebebi bizim rus uçağını vurmamızdır. Bunun üzerine idlibte şerefsizler gidip 33 askerimizi 1 tonluk bombalarla vurup şehit etti ve halen Ruslardan hss alınmasını isteyen akıl yoksunları var.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.