Şimdi Ara

Sanal madencilik yavaşladı, AMD hisseleri düşüşe girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanal madencilik yavaşladı, AMD hisseleri düşüşe girdi


    Son iki yılda Polaris grafik mimarisi olsun Vega grafik mimarisi olsun veya gerek Ryzen işlemci ailesi olsun müthiş bir performans sergileyen AMD, uzun yıllar sonra kara geçmeyi başarmıştı. Ne var ki hissedarlar bundan çok etkilenmedi.


     


    Sanal madencilik durgunluğa giriyor


     


    Geçen yıl sonlarında 6$ civarında seyreden AMD hisseleri yeni duyurular ve satışlarla birlikte yaz aylarında 15$ seviyesine kadar çıkmıştı. Sonrasında keskin bir düşüşe giren hisseler şu anda 11$ seviyesine kadar inmiş durumda. Morgan Stanley gelecek yıl tahminlerini 8$ seviyesine kadar indirdi. Peki sebep ne?


     


    Çeşitli analizlere göre AMD’nin ekran kartı satışlarını arttırmasındaki en önemli etken sanal madenciler. Ekran kartlarını kara borsaya düşüren, yeri geldiğinde uçak kiralayıp ekran kartı satın almaya kadar giden sanal çılgınlık yavaş yavaş durgunlaşıyor. Yıl sonundan itibaren sanal madenciliğin önemini kaybedeceği ve eskisi kadar hareketli olmayacağı tahmin ediliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia GeForce GTX 1070 Ti hız aşırtılabiliyor

    Diğer taraftan konsol bölümünün de kan kaybedeceği belirtiliyor. Konsol döngüsünün üç yıla inmesi nedeniyle pazarda başlayan doygunluk, AMD’nin anlaşmalı olduğu Sony ve Microsoft konsollarının satış anlamında düşüş trendine girmesine neden oluyor. Bu da firma için pek iyi bir haber değil.


     


    Elbette bunlar öngörü ve analiz mahiyetinde raporlar. Gelir tablolarının nasıl değişeceği anlatılmamış. Önümüzdeki dönemde Ryzen APU’ları ciddi bir etki yapacaktır. Bunun yanında AMD’nin yapacağı 32 çekirdekli bir Ryzen Threadripper hamlesi de her şeyi değiştirebilir. 


     







  • ekran kartlarıda ucuzlasın artık

  • Yeni konsol çıkış sürelerinin kısalması ile piyasa doygunluğu arasında ne tür bir orantı olur? Aynı şeyi uzun süre satarsanız piyasa o ürüne doyar. Sürekli 'yeni' bir şey çıkarırsanız alıcısı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treabacks -- 2 Kasım 2017; 11:18:45 >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treabacks kullanıcısına yanıt
    Anlatmak istenen doğru ama tabir yanlış olmuş haberde. İnsanlar kısa zamanda yenisi gelecek diye model atlamıyor bu nedenle toplamda kişi başına satış düşüyor demeye çalışmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patren

    ekran kartlarıda ucuzlasın artık

    Ekran kartalrı dolar bazında ucuzluyor ama döviz kuru nedeniyle ya aynı kalıypr yada yükseliyor. Yapacak bir şey yok.
  • AMD oyunculara yatırım yapmalı, mining gelip geçici iş.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Altı ayda bir yılda sözde yenilenen telefonlar peynir ekmek gibi satıyor ama üç yılda bir yenilenen konsol mu satmıyor?
  • sanal madencilik değil de, geçen günlerde arstechnica'da makaleye göre morgan stanley'nin grafik çipleri ve konsol satışlarına talebin azalacağını söylediği rapor sebep olmuş. bekleyip göreceğiz, fakat benim tahminim epyc ve potansiyel rekabetçi bir gpu mimarisi kendilerine veri merkezlerinde yer bulursa o zaman amd yükselişe geçer.

  • umarım dahada düşerde erkan kartı ile madencilik batar
  • Beter olsun AMD. Şu saatten sonra vegaymış bilmem neymiş istediğini çıkarsın ekran kartı konusunda Nvida nın çöpü olamaz
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    En azından çıkartabilseydi ona da razıydık. ancak ref tasarımlı yüksek TDP'li ve pahalı Vega'lardan başka bir şey göremedik.

    not: Vega beklediği için indirim zamanı bile GTX 1080 almayan kullanıcı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    En azından çıkartabilseydi ona da razıydık. ancak ref tasarımlı yüksek TDP'li ve pahalı Vega'lardan başka bir şey göremedik.

    not: Vega beklediği için indirim zamanı bile GTX 1080 almayan kullanıcı :)

    Vega zaten baştan aşağı hayal kırıklığıydı. Vega 56, 1070 den sadece %3 civarı daha iyi bu da oyunlara 3-5 fps civarı yansıyor hatta bazı oyunlara o bile yansımıyor kaldı ki 1070 in OC potansiyeli vega 56 dan çok çok iyi 1-2 tıkla +300mhz core, 500mhz memory artırabiliyorsun ki bu hızlarda vega 56 yı rahatlıkla geçer.

    Şimdi çıkıp biri ee vega 56 da OC oluyor der

    210w lık ekran kartını biraz daha OC yap 1070 performansı civarı verip 1080 Ti gücü tüketsin (250w) işte AMD nin sağladığı yenilikler

    Driver konusuna falan hiç girmek istemiyorum o konuda zaten nvidia fersah fersah önde.

    Bir de diyorlar yok karta bios atıyormuşsun da yok vcore düşüyormuş da o zaman güç tüketimi azalıyormuş bilmem ne

    Ne diye böyle saçma, boş işlerle uğraşayım?

    AMD işlemci tarafında nasıl toparladıysa, ekran kartı tarafında da o kadar s*çtı batırdı ve bu saatten sonra da zor toparlar.




  • Ahahahaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Evet CPU tarafı güzel oldu ama GPU tarafı hiç rekabet edemiyor. Daha Vega custom modeller gelecek. 1070Ti'ler piyasada sayılır. GTX 1080Ti kaç tane türevi çıktı belli değil.
  • Sanal balonlar hep patlar, bizdeki bankerleri hatırlayın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: treabacks

    Yeni konsol çıkış sürelerinin kısalması ile piyasa doygunluğu arasında ne tür bir orantı olur? Aynı şeyi uzun süre satarsanız piyasa o ürüne doyar. Sürekli 'yeni' bir şey çıkarırsanız alıcısı olacaktır.

    Anlam kayması olmuş aslında. Ben en basit haliyle açıklayayım size.

    Konsolun adı A1 olsun.
    Ekran kartının adı E1 olsun.

    Ki kolay açıklayalım.

    Olay şu : Örneğin A1 konsolu piyasada 5 sene kalacaksa 5.000.000 adet E1 ekran kartına ihtiyaç duyulacağını varsayalım. Ve yenisi gelmediği için, 3. 4. senesinde bozulma, ek ihtiyaç gibi sebeplerden tekrar bu A1 konsolundan alınacaktır. Yani ortada [standart üretim miktarı + tekrarlanan veya ek ihtiyaç üretim miktarı] var. Standart üretim miktarını 2.500.000 adet E1 ekran kartı diyelim. Diğer 2.500.000 adet E1 ekran kartı da ek ihtiyaç olsun.

    Ancak süre 3 seneye düştüğünde yine misal olarak A1 konsolu için 3.000.000 adet E1 ekran kartına ihtiyaç duyulur. Alıcı(müşteri) sayısının değişmediğini düşünün. 2.500.000 adet E1 ekran kartı yine lazım demektir bu durumda. Ama bu kez süre kısaldığı için, tekrar alım, bozulma gibi etkenler düşecektir. Dolayısıyla EK ÜRETİM kalemi düşecektir.

    Piyasanın üretime olan ihtiyacı azalacaktır yani. Buna da erken doyum denir.

    Bu düşüş ise "E1 Ekran Kartı" özelinde karlılığı azaltacaktır. Dolayısıyla E1 modelinden misal 100.000.000 USD kazanan şirket erken doyumdan ötürü artık 60.000.000 USD kazanabilecektir. Ama bu kârlılık sadece E1 özelinde kalır.

    Eğer şirket düzgün planlama yaparsa ve 3. senenin sonunda gelecek A2 konsolu için E2 ekran kartını düzgün hazırlarsa genel kârlılıkta zarar görmez hatta bu işten daha kârlı çıkabilir.

    Tabii bu noktada da 3 senede bir geliştirilmek zorunda olan yeni model için ayrılacak ek kaynak ve süre işin içine girer. AMD ise bunu yapamadığı için kaybeder. Hisse düşüşleri kısaca bu yüzden olur ve olmaya da devam edecektir büyük ihtimalle.

    Yani olay konsolun satıp satmaması değil. Model bazında satış rakamlarının düşmesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 3 Kasım 2017; 4:22:10 >




  • 2018 yılında biraz artar. Asıl artışı da ya Navi öncesi ya da Zen 2 öncesi görür diye tahmin etmekteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 3 Kasım 2017; 10:18:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD mining için özel bir seri piyasaya sürmeli ve ekran kartlarını PC, konsol ve mining olarak 3 ana başlık altında toplamalı. Böylesi bir durumda PC'de geride kalsalar bile konsol ve mining ile ciddi kar yaparlar. Zaten birkaç ay önce bu tür bir adım da attılar ama PC için çıkardıkları ekran kartları rakibinin gerisinde kaldığı için o kartları da nasıl mining'cilere pazarlarız derdine düştüler.

    Mining'in yavaşladığını veya azalarak biteceğini düşünenler ise hayal görüyorlar zira kabus daha yeni başladı:

    Sanal madencilik yavaşladı, AMD hisseleri düşüşe girdi


    Hatırlatayım 4 ay önce 2658$ olan 1 bitcoin bugün itibariyle 7000$. Gerçekten de ETO bitmiş...

    Not: Bittabii ki de yatırım tavsiyesi değildir.




  • Vega 56 gece baktığımda 400 + 88 dolardı bu iye işaret bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.