yoo yanlış anlama niye küçümseyim 7 adet farklı ot kullanan biri olarak yazıyorum teknolojiye meraklı biriyim denemeyi severim ben ot lerden hiç memnun kalmadım ama burda çok kaldım çok az fatura ödüyorum diyenede saygım var < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Kasım 2020; 11:35:29 > |
SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU] (75. sayfa)

-
-
-
Bir adet kablosuz sipariş verildi. Şimdiden teşekkürler Hasan hocam -
Merhaba. Viesman vitopend 100 ile uyumlu olan santek kablosuz model rf olan mı oluyor?
2. Olarak kendim monte edebilir miyim elektirikçi mi çagırmalıyım?
Tesekkurler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemree1654 -- 3 Aralık 2020; 20:36:39 > -
Kombinize hem kablolu hem kablosuz ot bağlanabilir. Kombi ön kapağını açabiliyorsanız kendiniz bağlayabiliriz. -
Çok sorulduğu için tasarruf konusundaki düşüncelerimi yazmak istedim. Umarım faydalı olur.
TASARRUF İÇİN NE YAPALIM?
1-Ev yalıtımı
2-Yeterli petek metrajı
3-Alt ve üst katların yeterince ısıtılıyor olması
4-Termostat kullanılması
5-Termostatın gereksiz yere yüksek ayarlanmaması
6-Program dilimleri arasında 0,5C den yüksek sıcaklık belirlenmemesi
7-Evden bir kaç günlüğüne ayrılmalarda kombinin kapatılmaması, termostatın tatil konumuna alınıp örneğin 19C ye ayarlanması
8- Yoğuşmasız kombilerin (termostat kullanmak şartıyla) 60C nin altında çalıştırılmaması. Yoğuşmalı kombilerin denemeler yapılarak en tasarruflu sıcaklıkta çalıştırılması
9-Termostat en soğuk odaya konduysa, diğer ortamların aşırı ısınmasını engellemek için reglaj ayarı dediğimiz petek kısma işlemi yapılması veya çok ısınan odalarda termostatik vana kullanılması
10-Termostatın iç duvarlardan birine takılması
11-Ev havalandırmasının hızlıca yapılarak duvar ve eşyaların soğumasının engellenmesi. (En hızlı ve etkin havalandırma için tüm pencereler açılıp, ayrıca daire kapısının da açılarak 3dk gibi bir sürede tüm havanın değişmesi sağlanabilir.)
12-Havlupanların çıkış taraflarındaki su sıcaklığı ılık olacak şekilde kısılması ve havlupan üzerine asla havlu gibi ısı transferini durduracak şeyler asılmaması. En güzel yöntem yer varsa havlupan çıkışına seri(paralel değil) bir petek takılabilir. Böylece havlupan vanası tam açılabilir.
13-Altı çok ısınan peteklerin vanaları kısılarak, alt sıcaklıklarının ılık olmasının sağlanması. (Böylece daha az ısınan peteklerin ısınması da sağlanır. Ayrıca dönüş suyunun sıcak olması engellenir. Petek altı çok ısındığı halde ortam ısınmıyorsa petek uzatma yapılmalıdır.
14-Banyodaki havalandırma menfezlerinin gerekli olmadığında kapalı tutulması
15-Kullanılmayan odaların petekleri tam kapatılmayıp, çok az açılarak odadaki soğuğun kırılması. Veya TRV takılarak en düşük ayara getirilmesi. (Tam kapatılırsa duvarlardan yan odaların ısısını zaten çalacaktır.)
16-Bence her yıl gereksiz olup, kombi bakımını 3 yılda bir yaptırılması. (Şahsi fikrimdir)
17-Ev tercihi yapılırken Güney, Güney Doğu, Güney Batı tercih edilmesi.
18-Özellikle yeni tesisatlara korozyon önleyici sıvı eklenmesi.
19-Duş için sıcak su ayarının yüksek tutulup duşta soğuk su ile karıştırılarak tekrar soğutulması, suyu ısıtırken harcanan gazın bir kısmının boşa harcandığı anlamına gelir. Her birey kendine uygun bir sıcak su ayarı yapıp sadece sıcak suyu açarak duşu kullanması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 21 Ekim 2022; 21:44:39 >
-
Bizde aranıza katıldık. Henüz yeni kurulum yapıldı bir süre kullandıktan sonra yorumlarımı yazabilirim. Hasan hocam sağolsun kurulumdan servise, kullanıma vs. her şeyi ile yakından ilgileniyor.
-
Hasan hocam 8 maddeyi açar mısınız biraz.60 derece altında çalıştırılmasını ne gibi zararları olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yoğuşmasız kombilerin verimli çalışabilmesi için üretici firmalar termostatla birlikte maksimum sıcaklığı önerirler. Bizim tesisatlara güven olmayacağından o sıcaklıklara çıkmasak iyi olur. Bu nedenle 60 -65 iyidir.
-
merhabalar @hasanemmii.
daha önce ürününüzden haberdardım lakin aradan geçen zaman zarfında santek i unutup honeywell t3r aldım. tablonuzda hassasiyet kısmı boş konmuş ama kataloğunda 0.1 derece yazıyor. ürün elime daha ulaşmadı. amazon germany den 366 tlye kablosuzu aldım. ot konularına bakarkende santek i görüp hatırladım. fiyatı uygun aldığım için kafam karışık şu an. ürünü iade edip santek mi alsam diye düşünüyorum. öneriniz ne olur?
Merhaba.
Honeywell kılavuzunda hassasiyet ile ilgili bir açıklama göremedim. T3 den önce CMT modeli vardı. T3 CMT nin adının değiştirilmiş halı. CMT de öyle bir açıklama yoktu. Ayrıca hassasiyet ayarı da yok. Öğrenme modunun sıcaklığı set değerine sabitlediği yazar. Ben ona da pek inanmıyorum. Neden?
22 ye set ettiniz. Oda sıcaklığını 22 olarak gösteriyor. Ne güzel sabit tutuyor değil mı? Set değerini değiştirin 22,5 yapın. Bir süre sonra 22,5 gösterir oda sıcaklığını. Tekrar 22 yapın bir süre sonra 22 gösterir. Bu kadar çabuk değişim mümkün değil. Yazılımla ilgili bir durum. Kullanıcı mutlu oluyor.
SAN-TEK de sıcaklık ayari ve ekran gösterimi 0,1 adımlıdır. Oda sıcaklığı neyse onu gösterir. Hassasiyet alt ve üst olmak üzere 0,1 adımlarla ayarlanabilir. Günü 5 dilime böler. Öğrenme istenirse kapatılıp standart ot olarak kullanılabilir. SAN-TEK in iki açmazı vardır. El yapımı albenisi yok. Ve adaptörlu.
Sonuç; iyi fiyata iyi bir ürün almissiniz. Aldığınız ürün adi bir ürün değil. Tavsiye ettiğim ürünlerden biridir. Güle güle kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 11 Aralık 2020; 14:50:46 >
-
Evet kılavuza baktım üretici sitesinde sadece 0,1 derece hassasiyet demiş kılavuzda böyle bişey bende göremedim. Ürün gelsin memnun kalmazsam santek düşünüyorum. cevabınız için teşekkür ederim.
-
Ben de sizin üründen almayı çok istedim ama amazondaki o fiyatı görünce 200 TL fark vermek istemedim.
Henüz 2 gündür t3r modelini kullanıyorum, bu sabah şöyle bişey oldu: termostat 23:00-07:30 arası 21, 07:30-23:00 aradı 21,5 olarak ayarlı. Tüm gece hep 21 derece gösterirken tam7:30 gibi 21,5 gösterdi. Hatta kendi konusuna yazdım, 21,5 istiyorsun al sana 21,5 oldu der gibi bi anda oldu diye. Ya da bana öyle geldi bilemiyorum ama siz şimdi bunları yazınca aklıma direkt bu sabahki bu olay geldi. Tabi daha çok yeni, benim bilmediğim farklı bişey de olabilir
Konu burda honeywell değil tabi konuyu meşgul ediyorsam kusura bakmayın, sizin bilgilerinizden yararlanmak faydalı olur diye yazdım
T3 maalesef ekranda değerleri yuvarlıyor yukarı aşağı. Ben 0,1 adımlarla gerçek ne ise onu görmek isterim. 0,1 adımlarla yükselmesini veya düşmesini görmek isterim. Benim T3 ün bu özelliği hoşuma gitmedi. Ayrıca sıcaklık algılaması da biraz yavaş maalesef. Bunu ben değil, CMT olan önceki ürünü kullanıp diğer termostatlarla yanyana karşılaştırma yapan işini bilen ve güvendiğim bir makina mühendisi arkadaş yazmıştı.
-
-
o üşüme hissi piskolojik değil gerçek eline profosyonel bir ısı tabancası alırsan aynı odanın bile her köşesinin farklı ısılarda olduğunu görürsün, ot siz devamlı petek yandığı için odadaki ısı daha harmonize oluyor dağılıyor üşümüyorsun hissetmiyorsun, hayırlı olsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Aralık 2020; 19:48:13 > -
Sizin evde öyle olmuş olabilir ama peteğin 1 metre ötesi ile 6 metre ötesindeki sıcaklık farkım 0.1 derece dediğiniz gibi bir fark yok, 0.5 derece fark olur dediğiniz doğru ben dokununca gelen histen bahsettim :)
Sırf bu yüzden xiaomi derecelerden bir tanesinni petek yanına ekledim, eğer çok fark olursa kolidordaki petekleri kısıp açıyorum ısı dengeleniyor kapıyı açık tutuyorum, bir de kapalı mı denesek dersin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oturbikonusalim -- 12 Aralık 2020; 19:53:0 > -
ilginç kendimde yaptığım testler çünkü,özelikle koyduğunuz bölge ısı adacağı odada zaten ısıyı toplar geç soğur ,testi neyle yapıyorsunuz dijital termometreylemi ,prof ısı tabancasıylamı?
ısı petek kapandıktan sonra homejen dağılmadığı için üşüyorsunuz zaten gaipden üşüme hissi gelmez insana..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Aralık 2020; 19:53:32 > -
-
yani sensoru kaliteliyse tabi ama ozelikle üşüdüğün zaman üşüdüğün yerdeki ısıya ve ot nin bulunduğu yerdeki ısıya bakmanı tavsiye ederim bence komidinler sakat bu konuda duvarda biraz yüksekte olmasında fayda var deneye deneye daha doğru noktayı bulursun koyduğun nokta geç soğduğu için oluyor o üşüme hayırlısı olsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Aralık 2020; 20:9:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X