Şimdi Ara

SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU] (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.788
Cevap
100
Favori
43.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yoo yanlış anlama niye küçümseyim 7 adet farklı ot kullanan biri olarak yazıyorum teknolojiye meraklı biriyim denemeyi severim ben ot lerden hiç memnun kalmadım ama burda çok kaldım çok az fatura ödüyorum diyenede saygım varSAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU] karşımda ki komşum simens rv 24 kullanıyor adamın faturası 500+ kış ortası sadece ot le olsa o işler basit iş yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Kasım 2020; 11:35:29 >
  • İyi akşamlar arkadaşlar.

Nihayet dönüş yaptım. 1 Aralık çalışmaların başlayacağı tarih.

Bu arada Aralık başı piyasadaki termostatların en uygun fiyatlarını araştırdım.

SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU]
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Bir adet kablosuz sipariş verildi. Şimdiden teşekkürler Hasan hocam
  • Merhaba. Viesman vitopend 100 ile uyumlu olan santek kablosuz model rf olan mı oluyor?
    2. Olarak kendim monte edebilir miyim elektirikçi mi çagırmalıyım?
    Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemree1654 -- 3 Aralık 2020; 20:36:39 >
  • Kombinize hem kablolu hem kablosuz ot bağlanabilir. Kombi ön kapağını açabiliyorsanız kendiniz bağlayabiliriz.
  • Çok sorulduğu için tasarruf konusundaki düşüncelerimi yazmak istedim. Umarım faydalı olur.

TASARRUF İÇİN NE YAPALIM?

1-Ev yalıtımı

2-Yeterli petek metrajı

3-Alt ve üst katların yeterince ısıtılıyor olması

4-Termostat kullanılması

5-Termostatın gereksiz yere yüksek ayarlanmaması

6-Program dilimleri arasında 0,5C den yüksek sıcaklık belirlenmemesi

7-Evden bir kaç günlüğüne ayrılmalarda kombinin kapatılmaması, termostatın tatil konumuna alınıp örneğin 19C ye ayarlanması

8- Yoğuşmasız kombilerin (termostat kullanmak şartıyla) 60C nin altında çalıştırılmaması. Yoğuşmalı kombilerin denemeler yapılarak en tasarruflu sıcaklıkta çalıştırılması

9-Termostat en soğuk odaya konduysa, diğer ortamların aşırı ısınmasını engellemek için reglaj ayarı dediğimiz petek kısma işlemi yapılması veya çok ısınan odalarda termostatik vana kullanılması

10-Termostatın iç duvarlardan birine takılması

11-Ev havalandırmasının hızlıca yapılarak duvar ve eşyaların soğumasının engellenmesi. (En hızlı ve etkin havalandırma için tüm pencereler açılıp, ayrıca daire kapısının da açılarak 3dk gibi bir sürede tüm havanın değişmesi sağlanabilir.)

12-Havlupanların çıkış taraflarındaki su sıcaklığı ılık olacak şekilde kısılması ve havlupan üzerine asla havlu gibi ısı transferini durduracak şeyler asılmaması. En güzel yöntem yer varsa havlupan çıkışına seri(paralel değil) bir petek takılabilir. Böylece havlupan vanası tam açılabilir.

13-Altı çok ısınan peteklerin vanaları kısılarak, alt sıcaklıklarının ılık olmasının sağlanması. (Böylece daha az ısınan peteklerin ısınması da sağlanır. Ayrıca dönüş suyunun sıcak olması engellenir. Petek altı çok ısındığı halde ortam ısınmıyorsa petek uzatma yapılmalıdır.

14-Banyodaki havalandırma menfezlerinin gerekli olmadığında kapalı tutulması

15-Kullanılmayan odaların petekleri tam kapatılmayıp, çok az açılarak odadaki soğuğun kırılması. Veya TRV takılarak en düşük ayara getirilmesi. (Tam kapatılırsa duvarlardan yan odaların ısısını zaten çalacaktır.)

16-Bence her yıl gereksiz olup, kombi bakımını 3 yılda bir yaptırılması. (Şahsi fikrimdir)

17-Ev tercihi yapılırken Güney, Güney Doğu, Güney Batı tercih edilmesi.

18-Özellikle yeni tesisatlara korozyon önleyici sıvı eklenmesi.

19-Duş için sıcak su ayarının yüksek tutulup duşta soğuk su ile karıştırılarak tekrar soğutulması, suyu ısıtırken harcanan gazın bir kısmının boşa harcandığı anlamına gelir. Her birey kendine uygun bir sıcak su ayarı yapıp sadece sıcak suyu açarak duşu kullanması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 21 Ekim 2022; 21:44:39 >

• Bizde aranıza katıldık. Henüz yeni kurulum yapıldı bir süre kullandıktan sonra yorumlarımı yazabilirim. Hasan hocam sağolsun kurulumdan servise, kullanıma vs. her şeyi ile yakından ilgileniyor.

Hasan hocam 8 maddeyi açar mısınız biraz.60 derece altında çalıştırılmasını ne gibi zararları olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkostu E kullanıcısına yanıt

Yoğuşmasız kombilerin verimli çalışabilmesi için üretici firmalar termostatla birlikte maksimum sıcaklığı önerirler. Bizim tesisatlara güven olmayacağından o sıcaklıklara çıkmasak iyi olur. Bu nedenle 60 -65 iyidir.

• merhabalar @hasanemmii.
    daha önce ürününüzden haberdardım lakin aradan geçen zaman zarfında santek i unutup honeywell t3r aldım. tablonuzda hassasiyet kısmı boş konmuş ama kataloğunda 0.1 derece yazıyor. ürün elime daha ulaşmadı. amazon germany den 366 tlye kablosuzu aldım. ot konularına bakarkende santek i görüp hatırladım. fiyatı uygun aldığım için kafam karışık şu an. ürünü iade edip santek mi alsam diye düşünüyorum. öneriniz ne olur?

• Merhaba.
    Honeywell kılavuzunda hassasiyet ile ilgili bir açıklama göremedim. T3 den önce CMT modeli vardı. T3 CMT nin adının değiştirilmiş halı. CMT de öyle bir açıklama yoktu. Ayrıca hassasiyet ayarı da yok. Öğrenme modunun sıcaklığı set değerine sabitlediği yazar. Ben ona da pek inanmıyorum. Neden?
    22 ye set ettiniz. Oda sıcaklığını 22 olarak gösteriyor. Ne güzel sabit tutuyor değil mı? Set değerini değiştirin 22,5 yapın. Bir süre sonra 22,5 gösterir oda sıcaklığını. Tekrar 22 yapın bir süre sonra 22 gösterir. Bu kadar çabuk değişim mümkün değil. Yazılımla ilgili bir durum. Kullanıcı mutlu oluyor.
    SAN-TEK de sıcaklık ayari ve ekran gösterimi 0,1 adımlıdır. Oda sıcaklığı neyse onu gösterir. Hassasiyet alt ve üst olmak üzere 0,1 adımlarla ayarlanabilir. Günü 5 dilime böler. Öğrenme istenirse kapatılıp standart ot olarak kullanılabilir. SAN-TEK in iki açmazı vardır. El yapımı albenisi yok. Ve adaptörlu.
    Sonuç; iyi fiyata iyi bir ürün almissiniz. Aldığınız ürün adi bir ürün değil. Tavsiye ettiğim ürünlerden biridir. Güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 11 Aralık 2020; 14:50:46 >

Evet kılavuza baktım üretici sitesinde sadece 0,1 derece hassasiyet demiş kılavuzda böyle bişey bende göremedim. Ürün gelsin memnun kalmazsam santek düşünüyorum. cevabınız için teşekkür ederim.

Ben de sizin üründen almayı çok istedim ama amazondaki o fiyatı görünce 200 TL fark vermek istemedim.

Henüz 2 gündür t3r modelini kullanıyorum, bu sabah şöyle bişey oldu: termostat 23:00-07:30 arası 21, 07:30-23:00 aradı 21,5 olarak ayarlı. Tüm gece hep 21 derece gösterirken tam7:30 gibi 21,5 gösterdi. Hatta kendi konusuna yazdım, 21,5 istiyorsun al sana 21,5 oldu der gibi bi anda oldu diye. Ya da bana öyle geldi bilemiyorum ama siz şimdi bunları yazınca aklıma direkt bu sabahki bu olay geldi. Tabi daha çok yeni, benim bilmediğim farklı bişey de olabilir

Konu burda honeywell değil tabi konuyu meşgul ediyorsam kusura bakmayın, sizin bilgilerinizden yararlanmak faydalı olur diye yazdım

• okan10tr O kullanıcısına yanıt

T3 maalesef ekranda değerleri yuvarlıyor yukarı aşağı. Ben 0,1 adımlarla gerçek ne ise onu görmek isterim. 0,1 adımlarla yükselmesini veya düşmesini görmek isterim. Benim T3 ün bu özelliği hoşuma gitmedi. Ayrıca sıcaklık algılaması da biraz yavaş maalesef. Bunu ben değil, CMT olan önceki ürünü kullanıp diğer termostatlarla yanyana karşılaştırma yapan işini bilen ve güvendiğim bir makina mühendisi arkadaş yazmıştı.

• Evet 1 aydır sabırsızlıkla üretilmesini beklediğim Santek 3 gün önce elime ulaştı, kablolu alacaktım ama kabloyla kim uğraşacak diyip biraz bütçemizi zorlayıp kablosuz aldık. Teknolojik ürünlere hep merağım olduğu için sabırsızlıkla bekledim, yanlış anlaşılma olmasın..

Santek'i 11.02 versiyonu ile 595 liraya satın almış olduk. :)

Çok güzel paketlemiş, kargoda kırılması pek mümkün gözükmüyor, kombiye bağladığımız modülün bağlantısını yapmak çok zor değil, gereken tüm detaylar düşünülmüş kabloların ucu lehimlenmiş açıkçası güzel detay. Kitapçıkta bütün bilgiler yazıyor, el yapımı ürün için detaylı hazırlanmış bir kitapçık :)

Beğendiğim yönleri

(daha önce termostat kullanmadığım için karşılaştırma yapamayacağım)

• Hassasiyeti çok güzel evdeki 0.1 -/+ ısı farkını hemen yakalıyor ve ekrana yansıtıyor 1 dakikada bir güncelliyormuş bu rakamı. Xiaomi derece ile test ediyorum çoğu kafa kafaya aynı gidiyorlar

• Günü 5 farklı zamana bölebiliyoruz. Mesela ben Şöyle kullanıyorum

00-06: 19 c

06-07: 19.5 c

07-08: 20 c

08-09: 20.5 c

09-24: 21 c

(21 derecede soğuk bir derece farkındayım ama evde yalıtım yok 23 derecelerde ısınmak biraz hayal bizim evde 21-22 arasında kullanıyoruz)

• Belirlediğimiz sıcaklıklarda ok gibi sabit kalıyor, en güzel kısımıda burası öğrenme modu gerçekten başarılı çalışıyor 21 seçtim diyelim 21.1 oluyor 21 oluyor çok nadiren 21.2 oluyor ama çoğunlukla 21 ya da 21.1 oluyor

• Kombiye bağladığımız modül üzerinden anahtar ile termostatı devre dışı bırakabilmemiz güzel özellik,

Modüldeki farklı renkteki ledler ile evin sıcaklığını da algılayabiliyoruz

• Kadınlar havalandırma modunu epey seviyor SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU] 

• Öğrenme modunu ayarları vs içindeki pil ile koruması güzel fişten çıkarınca silinmiyor

• Kombi çalışırken alev sembolü ufak detay ama bence güzel olmuş.

• Yanma Sönme süresini göstermesi detaycılar için güzel bir özellik

• Tahmini harcanan yakıtın ne kadar olduğunu göstermeside güzel ama tam nasıl katsayıyı bulacağız anlayamadım daha

• Genel olarak öğrenme modu başarılı çalışıyor istediğiniz sıcaklıklarda ok gibi sabit kalıyor, termostat görevini başarıyla gerçekleştiriyor, ısı dalgalanması sevmeyenler için birebir

• Kullanımı çok basit

• Estetik olarak beğenmeyenler olmuş forumda ama biz beğendik fabrikasyon termostatlar gibi büyük ekranı yok ama yine de rahatsız ediyor diyemem

Beğenmediğim ve geliştirilmesi gereken yönleri

• En önemlisi adaptörlü olması kesinlikle kötü bir dezavantaj priz olmayan yerde kullanmak imkansız, o yüzden powerbank gibi bir şey ile 5 voltu 12 volta çevirip kendimce bir şeyler yapmaya çalışacağım Hasan hocam ileride bu batarya olayına el atarsa cihaz daha kullanışlı olur gibi geliyor tabi bizim cihazlarada sonradan eklenebilecek bir şey olsun hocam :)) Kasanın boyutunda arkasına tuttursak bile olur

• Adaptörüde siyah renk yerine krem renk olsa iyi olurmuş bu da eşimin eleştirisi:) bulabilirsem krem adaptör ile değiştiririm ilerleyen zamanlarda

• Tv ünitesinin üzerinde tutuyorum Santek'i fakat altındaki kasanın tasarımındaki eğimden dolayı düz durmuyor bir yerden destek almalı düz durması için ya da altına bir şey sıkıştırmalısınız diğer seçenekte duvara monte etmek kalıyor Kasa konusunda yapacak bir şey yok, seçenek pek yok bu ufak proplem halledilebilir

• Soket yandan olması benim gibi tv ünitesinde tutanlar için kablo karmaşası gibi gösteriyor, arkasında soket yeri olsaymış daha iyimiş ama o zamanda duvara monte edenler için sıkıntı olacak o zaman 2 tane soket yuvası olabilir mi ya da kişiye özel üretilebilir mi düşüncesi geldi

Genel olarak görsel, estetik kibar durması için fikirler bunlar çalışması ile ilgili proplem yok

• Termostattan önce 42-45 derecelerde çalıştırdığımız gibi sürekli ılık petek olmuyor psikolojikte olsa bu kötü bir şey aslında insan üşüyor gibi hissediyor :D

(Termostattan öncede 21 derecede oturuyorduk ısı sabitleme sorunumuz yoktu sadece gece kıs sabah aç evin ısınmasını bekle vs uğraşmak yorucu oluyordu, o yüzden termostat tercih ettik.)

Bunun böyle olmasınıda kendimce şöyle yorumluyorum 60 derecede çalıştırdığım için ev hızlı ısınıyor tekrar yanana kadar petekler soğuyor aslında dönüş suyu epey soğumuş oluyor tasarruf açısından etkisi oluyor mu hocam?

50 derecede çalıştırsam yanma süresi daha uzun olacak büyük ihtimal petekler çoğunlukla ılık olacak, soğuk petek derdi kalmayacak ama böyle olunca çok mu doğalgaz harcarız bilemedim bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

Sonuç olarak Santek'ten memnunum konforlu bir cihaz tavsiye eder Hasan hocam'a teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oturbikonusalim -- 12 Aralık 2020; 19:44:8 >

• oturbikonusalim kullanıcısına yanıt

o üşüme hissi piskolojik değil gerçek eline profosyonel bir ısı tabancası alırsan aynı odanın bile her köşesinin farklı ısılarda olduğunu görürsün, ot siz devamlı petek yandığı için odadaki ısı daha harmonize oluyor dağılıyor üşümüyorsun hissetmiyorsun, hayırlı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Aralık 2020; 19:48:13 >
  • Sizin evde öyle olmuş olabilir ama peteğin 1 metre ötesi ile 6 metre ötesindeki sıcaklık farkım 0.1 derece dediğiniz gibi bir fark yok, 0.5 derece fark olur dediğiniz doğru ben dokununca gelen histen bahsettim :)

Sırf bu yüzden xiaomi derecelerden bir tanesinni petek yanına ekledim, eğer çok fark olursa kolidordaki petekleri kısıp açıyorum ısı dengeleniyor kapıyı açık tutuyorum, bir de kapalı mı denesek dersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oturbikonusalim -- 12 Aralık 2020; 19:53:0 >

ilginç kendimde yaptığım testler çünkü,özelikle koyduğunuz bölge ısı adacağı odada zaten ısıyı toplar geç soğur ,testi neyle yapıyorsunuz dijital termometreylemi ,prof ısı tabancasıylamı?

ısı petek kapandıktan sonra homejen dağılmadığı için üşüyorsunuz zaten gaipden üşüme hissi gelmez insana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Aralık 2020; 19:53:32 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Şu cihaz ile prof değil ama iş görür :) bir de 3 tane xiaomi cihazım var ölçtüğü değerleri telefondan takip edebiliyorsun SAN-TEK STT40RF Oda Termostatı [ANA KONU]

Duvardaki ısılardan bahsediyorsan onlar değişiyor tabi mesela yan komşumun yaktığı ile diğer yan komşunun yaktığı bir değil ama peteğin 1 metre yanında masadaki ısı ile led tvnin 20 cm yanındaki tv ünitesi ısı derecesi 0.1 nadiren 0.2 oynar çünkü kolidordaki ısı ile orayı dengeledim :) neyse konuyu bu mesajlarla doldurmayalım. iyi akşamlar diliyorum çünkü çok bilgili değilim işin üstadları yazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oturbikonusalim -- 12 Aralık 2020; 19:59:48 >

yani sensoru kaliteliyse tabi ama ozelikle üşüdüğün zaman üşüdüğün yerdeki ısıya ve ot nin bulunduğu yerdeki ısıya bakmanı tavsiye ederim bence komidinler sakat bu konuda duvarda biraz yüksekte olmasında fayda var deneye deneye daha doğru noktayı bulursun koyduğun nokta geç soğduğu için oluyor o üşüme hayırlısı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 12 Aralık 2020; 20:9:2 >
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.